Adressi Israelin tueksi!

Ajankohtaista:

/ #1412 Puheenaihe: Israel on väärä vihollinen

20.11.2012 22:53

abcdefMitä vihanpidolla voitetaan? Israelin ilmavoimien kostoiskun jälkiä Gazan alueen pääkaupungissa maanantaina.
Arabit ovat tuhlanneet vuosikymmeniä vihanpitoon Israelia vastaan. Gazan aluetta hallitsevan islamistisen Hamas-järjestön ja Israelin uusin yhteenotto on jatkoa pitkälle typeryyksien sarjalle, jonka surkeimpia uhreja ovat arabit.
Mitä arabivaltiot ovat voittaneet sillä, etteivät ne tunnustaneet Israelin valtiota vuonna 1948, vaan ottivat sen päävihollisekseen, jonka halusivat halusivat hävittää maan päältä?
Arabikevään vapaiden tuulten innoittamana tuo itsekriittinen ja vaikea kysymys on jo esitetty arabilehdistössäkin.
Arabivaltiot ovat hukuttaneet satoja miljardeja sotimiseen Israelia vastaan.
Entä jos ne olisivatkin tunnustaneet Israelin olemassaolon ja käyttäneet sotimisesta säästyneet varat väestön koulutukseen, terveyden-
huoltoon ja infrastruktuurin rakentamiseen?
Arab News -sanomalehdessä kirjoittava Abdullateef al-Mulhim rohkenee epäillä, ettei Israel ehkä olekaan arabimaailman ja arabikansojen todellinen vihollinen.
Omat hallitsijat ovat kirjoittajan mukaan aiheuttaneet julmuuksillaan arabikansoille enemmän tuhoa ja kärsimystä kuin Israelin armeija. Esimerkkeinä hän mainitsee Syyrian, Irakin, Tunisian, Jemenin ja Libanonin.
Arabikansojen todellisia vihollisia ovat korruptio, puutteellinen koulutus, terveydenhuollon huono taso sekä vapauden ja ihmiselämän kunnioituksen puute, kirjoittaja päättelee.
Niinpä arabimaailma on rikkauksistaan huolimatta sekasorrossa. Israel sen sijaan on kukoistava ja demokraattinen valtio edistyneine tiedelaitoksineen, huippuyliopistoineen ja infrastruktuureineen.
Israelissa asuvien palestiinalaistenkin olot ovat useimmiten paremmat kuin heidän arabiveljillään arabimaissa: he elävät vanhemmiksi, heillä on paljon suuremmat poliittiset ja sosiaaliset vapaudet.
Tällaista tietoa arabikansoille on tähän mennessä tihkunut niukasti. Tiedon sijasta heidän mieleensä juurrutetaan sukupolvesta toiseen syvää vihaa perivihollista kohtaan: Israel on tuhottava.
Palestiinalaiset ovat tuon vuosikymmeniä jatkuneen vihankylvön panttivankeja. ”Kodittomina” he ovat hyödyllisiä Israelia vastaan käytävässä sodassa, joka jatkuu propagandasotana silloinkin, kun aseet eivät puhu.
Vihanpito on suunnatonta inhimillisten ja aineellisten resurssien tuhlaamista. Uutiskuvat Gazan pommitetuista rauniotaloista kertovat siitä surkeaa viestiään.
Kaikki kiertyy Israelin olemassaolon oikeuden ympärille. Arabien pitäisi tunnustaa Israel, luopua terrorismista ja sitoutua rauhanomaiseen rinnakkaineloon. Onkohan se mahdoton käännös?

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…