Kaksikielisyyden kansantaloudelliset vaikutukset

Lalli - Lahjomaton Kielisoturi

/ #11 Vetelä kysymyksen asettelu

01.01.2013 07:59

Kysymyksesi on asetettu vetelästi ja vain mahdollisia hyötyjä etsivästi, vaikka haitat ovat hyötyjä tuhat kertaa suuremmat.

Pakkoruotsi ja ylileveä kaksikielisyys ovat taloudellisilta haitoiltaan luokkaa 5 - 10 miljardia vuodessa, kuten olen osoittanut 12 vuoden ajan noin 10 kertaa vuodessa. Tarkemmat laskelmat asiaan perehtyneenä, kansantaloustiede (tarkemmin talouspolitiikka ja kustannus-hyötyanalyysi) pääaineena olevana maisterina teen valtion siitä maksaessa. Palkkioni on puolet siitä, mitä maksettiin huuhaasta tunnetulle housuun pissaavalla filosofille, ks. lööpit loppuvuodesta.


Mutta vielä tärkeämpää on se, että pakkoruotsi on rasistinen rikos suomalaisia ja Suomessa olevia muun kuin ruotsinkielisiä vastaan. Siten sen puolustelijat ovat rasistisia rikollisia. Tämä löytyy selvästi direktiivistä EY 2000/43, jonka alkuperäisissä sovellusohjeessa oli nimenomaan kieli esimerkkinä sellaisesta vaatimuksesta, jota ei saa asettaa missään julkisessa eikä yksityisessä tilanteessa paitsi a) erittäin harvinaisissa tapauksissa JA b) kun sellainen on nimenomaisesti välttämätöntä (esimerkki oli ao. kielen opettaja) JA c) laillisesti sovittu JA d) oikeasuhtainen. Siten ruotsin väkisin opettaminen ja väkisin sen osaamisen vaatiminen on direktiivin vastaista.

Psykolkogiset haitat sekä yksilöille että koko kansalle ovat lisäksi murskaavat.

Pelkään, että sinä olet joko harhaanjohdettu tai sinua kuvaa peräti muu adjektiivi kuin minun nimimerkissäni.