Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Luterilainen

#6132 Re: Re: Väärä adressi

04.04.2013 09:23

#6127: taku - Re: Väärä adressiLuther loi myös tuon kahden regimentin opin hiukan pakon sanelemissa olosuhteissa piti saada ruhtinaiden tuki.

 

Hienoa, että tunnustat olevasi ei-luterilainen. Kenties katolinen tai viidesläinen? Erikoista, että puhut luterialaisten suulla. Se on synti. Rukoilen sielusi puolesta.

Vastaukset

taku

#6256 Re: Re: Re: Väärä adressi

2013-04-04 15:29:50

#6132: Luterilainen - Re: Re: Väärä adressi

Minä en varsinaisesti tunnustaudu minkään suuntauksen kannattajaksi.Olen vain kristitty.En ole pyrkinyt esiintymään sen enempää luterilaisena kuin katolisenakaan.Minusta koko jako katolisiin protestantteihin ja ortodokseihin on vanhentunut.minusta osuvampi jako olisi puhua amerikkalaisesta ja eurooppalaisesta kristillisyydestä.Amerikkalainen protestantti on käsityksiltään paljon lähempänä amerikkalaista katolista kuin eurooppalaista "uskonveljeään". Arvostan kyllä suuresti Martti Lutheria vaikken jaakkaan kaikkia hänen näkemyksiään.Katolinen Kirkko oli tuohon aikaan mennyt pahasti vikaan mutta katolinen kirkkokin on korjannut itseään.Lutherin ansioksi voidaanlukea mm anekaupan loppuminen mistä hän ansaitseesuuren kiitoksen.On muuten aika jännää että Martti Lutherilla ja profeetta Muhammedilla oli varsin paljon samanlaisia näkemyksiä ja he kritisoivat kristikuntaa samoista asioista olisivat varmasti löytänee ttoisensa jos olisivat eläneet yhtä aikaa