Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#6148 Re: Re: Re: Re: Oikealla asialla :)

04.04.2013 11:40

#6147: - Re: Re: Re: Oikealla asialla :) Viestini todella oli tarkoitushakuinen ja siksi kohdallinen vastauksesi oli käsiteltävän teemaan.

Viestisi on todella sekava. Avioliitto on miehen ja naisen välinen, eikä tosiaan, kuten sanoit ole avioliiton vika, vaan määrittelijöiden, jos samaa sukupuolta olevat solmivat "avioliiton". Nykyään kaikki kummallisuudet on sallittu. Avioero ei ole suotavaa, mutta aivan eri asia kuin avioliiton nimen käyttäminen muuhun.

1 Kor 7:14 Mies, joka ei usko, on uskovan vaimonsa pyhittämä, ja vaimo, joka ei usko, on uskovan miehensä pyhittämä. Muutenhan teidän lapsenne olisivat epäpuhtaita; nyt he kuitenkin ovat pyhiä. 15 Mutta jos se puoliso, joka ei usko, tahtoo erota, niin erotkoon.

Vastaukset


Vieras

#6152 Re: Re: Re: Re: Re: Oikealla asialla :)

2013-04-04 11:50:25

#6148: - Re: Re: Re: Re: Oikealla asialla :)

Jos viestini on sekava, johtuu se kommentoimani kirjoittajan ajatuskuluista: häneltä on lainattu alkuperäinen ajokorttivertaus kummallisine romutuskielikuvineen.

Avioliitto kuten muutkin yhteiskunnalliset asiat ja sanat ovat sisällöltään sopimuksenvaraisia. Avioliitto tarkoittaa kahden täysi-ikäisen välistä liittoa jo useammassa länsimaassa. Avioliitolla viitataan myös sellaisiin maapallon miljardien asukkaiden virallistettuihin parisuhteisiin, joissa kristillisyydellä ei ole osaa eikä arpaa. Vanhaan hyvään aikaan avioliitto tarkoitti Suomessakin taloudellista kauppaa, jossa nainen ostettiin miehen ja tämän suvun valtapiiriin. Vanhan testamentin aikaan avioliitolla viitattiin tilanteisiin, joissa miehellä oli jopa kymmeniä vaimoja. Vielä 1990-luvun Suomessa avioliitolla tarkoitettiin parisuhdetta, jonka sisällä aviomies ei vaimonsa faktuaalisesti raiskatessaan voinut missään tilanteessa syyllistyä raiskaukseen.

Mitä tulee väitteeseesi siitä, että "avioero ei ole suotavaa", niin turhaan kaunistelet asiaa: avioero on pääsääntöisesti kielletty ja uusiin naimisiin meneminen katsotaan kristinuskossa huorintekemiseksi. Jos väität muuta, niin sittenhän sinun kannattaa allekirjoittaa tasa-arvoista avioliittoa ajava kansalaisaloite ja tyytyä vain toteamaan, että "homoliitto ei ole suotavaa". Muuten sallit itsellesi ja viiteryhmällesi samoin raamatullisin perustein sellaisia oikeuksia, joita olet kieltämässä muilta.