Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Stara

#8326 Re: jos asiasta ei mitään ymmärrä, on parempi olla puuttumatta siihen

09.04.2013 17:33

#8305: jooh - jos asiasta ei mitään ymmärrä, on parempi olla puuttumatta siihen

Lähde RV Nro 15/2013 pääkirjoitus:

”Avioliittoa voidaan perustella historiallisin, kulttuurisin, teologisin ja tieteellisin argumentein. Avioliiton olemus ei perustu yhteiskunnalliseen sopimukseen tai henkilökohtaiseen vakaumukseen. Sen pohjana on miehen ja naisen kyky tuottaa yhdessä jälkeläisiä ja muodostaa heille turvallinen kasvu-ja kasvatusympäristö. Vain miehen ja naisen välinen avioliittomalli voi toimia yhteiskunnan perusyksikkönä ja samalla varmistaa yhteiskunnan jatkuvuuden. Se täyttää myös lapsen perusoikeuden isään ja äitiin sekä tukee lapsen terveen seksuaali-identiteetin muotoutumista. Avioliittolainsäädäntö pyrkii turvaamaan, suojelemaan, kannustamaan ja palkitsemaan avioliitto- instituutiota.

Avioliittolain on mahdotonta olla sukupuolineutraali, koska avioliitto ei sitä ole. Jos samaa sukupuolta olevien pariruhteessa elävien yhdenvertaisessa asemassa on jotakin kehitettävää, käytettäköön uudesta marginaali-instituutiosta edelleenkin nimitystä pariliitto, jonka lainsäädäntöä voidaan kehittää sen perusolemuksen ehdoin. Jokaisen tulee käsittää, ettei näitä toisistaan perusolemukseltaan erilaista instituutiota voi yhdistää-ei lain mahdollisuuksin eikä ylipäätään saada toimivaa kokonaisuutta-ei henkistä eikä materiaalista.

Tasa-arvoon vetoamalla viedään huomio pois avioliiton perusolemuksesta, jota ei voida demokraattisilla päätöksillä muuttaa. Tasa-arvolla argumentointi on tässä keskustelussa väärässä paikassa, ja sen seurauksena on yleisen mielipiteen manipuloituminen.”

Kunnioittakaamme ja säilyttäkäämme suomalaisen perheen, vanhempiemme, suvun ja kansan olemassaolo nyt ja
tulevaisuudessa vahvoine perinteineen ja identtiteetteineen.

 

 

 

 

Vastaukset


Vieras

#8332 Re: Re: jos asiasta ei mitään ymmärrä, on parempi olla puuttumatta siihen

2013-04-09 17:50:58

Jochanan

#8389 Re: Re: jos asiasta ei mitään ymmärrä, on parempi olla puuttumatta siihen

2013-04-09 19:02:34

#8326: Stara - Re: jos asiasta ei mitään ymmärrä, on parempi olla puuttumatta siihen

 

Pitäisikö tuosta sepustuksesta yrittää löytää jotain syvällistä ja tosissaan otettavaa? Koko teksti on vain kokoelma perustelemattomia väitteitä.