Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti

harkinta on tärkeää

#145 Mikään lääke ei ole riskitön

10.06.2013 17:03

Niin hyvin kuin eläinperäiset kilpirauhashormonivalmisteet saattavat joillekin potilaille sopia,nekään eivät ole riskittömiä. Eläinperäisten perinteisten valmisteiden käytöstä on luovuttu niiden pitoisuusvaihteluiden ja arvaamattomien haittavaikutusten takia. Eläinperäiset hormonikorvaushoitovalmisteet aiheuttavat joillekin potilaille vaikeitakin immuunireaktioita, joskus viiveellä. Immuunireaktio voi vaikeuttaa myös vaihtoa sopimattomasta eläinperäisestä valmisteesta synteettisen humaanianalogiin, jolloin toimivat hoitovaihtoehdot voivat olla hyvinkin vähissä. Siksi eläinperäisiä hormonivalmisteita tulisi käyttää hyvin harkitusti, varsinkin jos turvallisempiakin hoitovaihtoehtoja on käytössä. Suomessa tuskin on montaakaan sataa henkilöä joka todellisuudessa tarvitsee juuri näitä epäkonventionaalisia hoitoja, mutta toisaalta on tärkeää että jokainen potilas tutkitaan ja hoidetaan asiantuntevasti ja asianmukaisesti vaikka vaiva olisi harvinaisempikin.

 

 

Vastaukset

Eva

#146 Re: Mikään lääke ei ole riskitön

2013-06-10 17:09:28

#145: harkinta on tärkeää - Mikään lääke ei ole riskitön

Mitä lääkettä syöt itse ?  >Suomessa tuskin on montaakaan sataa henkilöä joka todellisuudessa tarvitsee juuri näitä epäkonventionaalisia hoitoja.

Kannattaa tutusta hiukan paremmin tuohon asiaan.

Nyt ottaa nuppiin

#147 Re: Mikään lääke ei ole riskitön

2013-06-10 17:26:50

#145: harkinta on tärkeää - Mikään lääke ei ole riskitön

Onko sitten riskittömämpää pumpata potilaat täyteen elimistöön kuulumattomia psyykelääkkeitä? Näitä tarvitsevat monet hoidon tukena, jollei ole mahdollista käyttää yhdistelmähoitoa, koska nimenomaan T3 vaikuttaa myös mielialaan. Ja ei pelkästään siitä syystä, vaan myös siitä, että jos ihminen on fyysisesti sairas vuosia eikä se lopu vaikka hakee apua, niin pää siinä hajoaa!!!

 

Kaikki potilaat, oli sairaus sitten kilpparissa tai jossain muualla, tietävät ettei mikään lääke ole 100 % riskitön. Kaikki ei sovi kaikille, mutta haittavaikutukset näissä lääkkeissä ovat minimaaliset verrattuna monen muun sairauden lääkkeisiin. Ei sen pienen riskin takia tarvitse pitää ihmisiä sairaana lopun ikäänsä. He hyväksyvät sen pienen riskin tietoisesti.


Vieras

#148 Re: Mikään lääke ei ole riskitön

2013-06-10 17:50:45

#145: harkinta on tärkeää - Mikään lääke ei ole riskitön

Harmi vain, että mentiin metsään, kun kehitettiin eläinperäisten tilalle synteettinen lääke. Karu tosiasia on, että pelkkä tyroksiini on juuri sitä -vain t4:sta. Aika harva sairaus paranee vain yhtä oiretta lääkitsemällä, eikä parane kilpirauhasen vajaatoimintakaan. Koko ajatus on lähtökohtaisesti absurdi.

Enkä usko hetkeäkään, että pelkällä tyroksiinilla huonosti voivia potilaita olisi vain muutama sata -heitä on paljon enemmän, niitä jotka eivät ymmärrä huonovointisuutensa syytä. Ihmisiä, joille ei tule mieleen kyseenalaistaa lääkäriä, joka sanoo "voit hyvin".

Lisäksi -jätetäänkö nyt sitten nämä, jotka monoterapialla tai yhdistelmähoidolla tai eläinperäisillä ovat saaneet avun heitteille, koska "suurin osa pärjäilee jotenkuten tyroksiinilla". Lapsi pesuveden mukana ja niin pois päin.

Liothyronin lopetti 40v kestäneet rytmihäiriöt

#188 Re: Mikään lääke ei ole riskitön

2013-06-16 11:42:00

#145: harkinta on tärkeää - Mikään lääke ei ole riskitön

TÄYTTÄ PUPPUA, joku endo yrittää syöttää tälle sivulle omia harhaoppejaan. Viime viikolla on Valvirasta kysytty Liothyroninin ja Armourin haittavaikutusilmoitusten määrät. Liothyronin 0 kpl ja Armour 1 kpl. Armourin sivuvaikutus oli sydämen tykytys, eli annos oli hieman liian iso. Ehkäisypillerit, Burana ym. tappavat suomalaisia sadoittain vuodessa MIKSI lääkärit ovat hiljaa näistä???????????