Ranuan kunta myymässä kyläkoulua 3 eurolla

Kommentoitu viesti

Manu Koivisto

#27

12.06.2013 07:23

Kukaan ei varmasti pidä Kuukkaan koulupiirin asukkaita sen parempina ihmisinä kuin muitakaan. Kunnassa on vain herätty ajattelemaan myös sivukylien asukkaita ja kylien kohtaloa. Tämä herätys olisi vain pitänyt tulla jo kauan sitten, siten että kaikki lakkautetut koulutut olisi luovutettu kyläläisille heidä sitä halutessaan. Mutta onko järkeä torpata tätä hanketta vain sen takia, kun muutkaan kylät eivät ole saaneet?!?! Mielestäni on hienoa, että päättäjät ovat nyt huomanneet asian tärkeyden! Parempi myöhään kuin ei ollenkaan! Ranualla on vielä muutamia kyläkouluja toiminnassa, toivotaan että tämä sama hyvä linja jatkuu niiden osalta, kun tulee niiden lakkautusvuoro. Pois turha kateus ja änkyröinti. "Maailma muuttuu Eskoseni". Muututaan me kaikki sen mukana. Annetaan uusien hyvien tuulien puhaltaa ja ei asetuta positiivisten muutosten tielle!

Vastaukset

Jukka Koivukangas

#51 Re:

2015-12-15 08:21:22

#27: Manu Koivisto -  

 Juu tämä kirjoitus erottuu joukosta järkevyydellään. Ei täällä olla tasarvoisia monessakaan asiassa. Toiset asuu kirkolla, toiset täällä korvessa.Toiset maksaa veroja ja toiset vähemmän. Toisilla on tiet hyvässä kunnossa ja toisilla huonossa kunnossa. Toisilla on rahaa ja toisilla ei. Listahan olisi loputun. Olen kyläkolmion jäsen ja jo lämmityskulujen hankinta on äärimmäisen kovien ponnistelujen takana. Talkoo työtä tarvitaan melkoisesti. Jos koulu olisi menny yleiseen myyntiin olisi kyläkolmio ollu hankkeesta ulkona jo 1 000 ekun hinta olisi ollu liikaa.

NYTHÄN KORKEINHALLITO-OIKEUS ON HYLÄNNYT NIEMELÄN TEKEMÄN VALITUKSEN , joten ehkä päästään tekemään kauppakirja lähiaikoina.

Koulun kunnostukseen on mahdollista saada yhteiskunnan tukea huomattavasti jota tietenkin tullaan hakemaan.  Kyläkolmion omin varoin kunnostus olisi mahdotonta.

Jatkossa kunnalta toivotaan avustusta samoin perustein, kuin se avustaa muitakin järjestöjä.