Ranuan kunta myymässä kyläkoulua 3 eurolla

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ranuan kunta myymässä kyläkoulua 3 eurolla.

Esa Karppinen

#26 Häpeällistä

12.06.2013 06:36

Oleellista asiassa on kunnan linjan täydellinen muutos.Selittäkää, mikä sitten tekee tuon Kuukkaan koulupiirin asukkaista parempia ihmisiä?
Manu Koivisto

#27

12.06.2013 07:23

Kukaan ei varmasti pidä Kuukkaan koulupiirin asukkaita sen parempina ihmisinä kuin muitakaan. Kunnassa on vain herätty ajattelemaan myös sivukylien asukkaita ja kylien kohtaloa. Tämä herätys olisi vain pitänyt tulla jo kauan sitten, siten että kaikki lakkautetut koulutut olisi luovutettu kyläläisille heidä sitä halutessaan. Mutta onko järkeä torpata tätä hanketta vain sen takia, kun muutkaan kylät eivät ole saaneet?!?! Mielestäni on hienoa, että päättäjät ovat nyt huomanneet asian tärkeyden! Parempi myöhään kuin ei ollenkaan! Ranualla on vielä muutamia kyläkouluja toiminnassa, toivotaan että tämä sama hyvä linja jatkuu niiden osalta, kun tulee niiden lakkautusvuoro. Pois turha kateus ja änkyröinti. "Maailma muuttuu Eskoseni". Muututaan me kaikki sen mukana. Annetaan uusien hyvien tuulien puhaltaa ja ei asetuta positiivisten muutosten tielle!
reilusti yli puolet kiinteistön arvosta

#28 LAHJAKAUPALLE MÄÄRÄTTÄVÄ LAHJAVERO

12.06.2013 08:11

Lahjaverotoimisto yleensä määrittelee lahjakaupalle lahjaveron.Nykyisin lahjavero määritetään käyvästä todellisesta kiinteistön arvosta.Koulu lienee useamman sadantuhannen euron arvoinen,uushankinta hinta joitakin miljoonia.
Voidaan ajatella,että täysarvopalovakuutus mitä korvaa tulipalon sattuessa,johon lisätään tontinarvo ja muut arvoa nostavat ,sähkö,vesi ym. liitymät ja varusteet,kalusteet.

Kyllästynyt paikkakuntalainen!

#29 Re: Järjen käyttö sallittu päätöksissä...

12.06.2013 09:27

#20: Jone - Järjen käyttö sallittu päätöksissä...

Tällainen hyväveli järjestelmä on toiminut tässä kylässä aina.

Kunnan rahoja käytetään sumeilematta erään uskonlahkon tukemiseksi mutta RY.hyn kuulumattomalla yrittäjällä on turha kysellä toimitiloja,saatikka yrittää saada mitään avustusta toiminnalleen.

On käynyt myös niin että ensin tehdään lahkolais huijarille miljoonahalli "vuokralle/lunastusta varten" ja sitten kun ei ole yrittänytkään maksaa niin on annettu "synnit" anteeksi kuin seuroissa konsanaan.

Samoin tällaiset 3€.n koulumyynnit nuijitaan väkisin läpi heti kun on tietynlainen yhteisö asiaa hakemassa,epäilyttäväksi asian tekee tosi asia että kyseessähän on muihin lakkautettuihin kouluihin verrattuna todella paljon arvokkaampi tontti.

Tämän voi jokainen paikkakuntalainen käydä toteamassa omin silmin kun käy ajelemassa pienen kiertueen näiden koulujen pihoilla. (itse tein tämän kierroksen kun aloin haistamaan palaneen käryä)

Johtopäätöksenä;kuntakolmio haluaa ilmaiseksi järvitontin ja esim matkailu yrittämiseen  soveltuvan koulun,remontoi sen kunnan avustuksilla ja ehkä kyläkolmion talkoilla,myy paikan +150 000€.n hintaan ja taas on muutama suku saanut välistä vedettyä kunnalta....

Eli pidetään niistä periaate päätöksistä kiinni,jos ei yksi saa ilmaiseksi niin eivät saa muutkaan!

Jos kuntakolmio saa tämän paikan 3€ niin tehtäköön kunnan varoilla muillekkin syrjäkylille samanlaiset tilat!

pakana

#30

12.06.2013 10:43

Kepulaiset joutui kumartamaan aika syvään sinne siioninlaakson suuntaan. Pakko kumartaa kun lopettivat sen koulun.Olis menny muuten aika monen jeesustelijan äänet muille. Kepu pettää aina.Ihan aina.
Jouko Pernu

#31 Re: Äänestystulos 22-3

12.06.2013 14:14

#6: Oululainen - Äänestystulos 22-3

Ylivoimanen enemmistö tosiaan...koostuu kepulaisista,jotka on pakotettu ryhmä kuriin,onneksi Sulo Ranua uskaltaa poiketa porukasta.....

Ps.kirjoittakaa omalla nimellä,kiitos.

mukava tietää

#32 ihmetteliä

12.06.2013 15:44

olisi mukava tietää kuinka monta osakasta tässä kylä kolmiossa on kultakin kylältä
Janne Niemelä

#33 MUUT?

12.06.2013 16:09

Miten muut kyläyhdistykset? Niillekin pitäisi kai hyvityksiä koulujen menetyksistä? Eikä tilojakaan kun koulut myyty!! Mutta jos kyläkolmio parempi, niin kai niille on vielä sitä avustustakin kunnan annettava niin kun ovat pyytäneet, koska parempiahan he ovat kuin muut :D
Vihreä talous ja paikallinen elämä

#34 Ompa toilla hassu homma

12.06.2013 16:45

Tästä onkin hyvä vetää se johtopäätös,että kuinka kieroja ihmiset ovatkaan,kun ensin puuhataa hyvä koulu ja ei ajatella,että tappiolla se myytäisiin sitten pois.Ainahan koulu tulisi säilyttää kylässä,ettei pitkien matkojen taa tarvitsisi lähteä matkustaa.
vanha mummo

#35

12.06.2013 16:51

Voi sitä ,että miten ne tuhlaa ihmisten veromarkkoja herrat panevatkohan omiin taskuihinsa aina vain enemmänkin.Ompa tosi korruptoitunuta päättäjienkin valta,saaneevat lahjuksia paljonkin,niin yleiseksi tavaksi,kuin Suomessa se on paisunutkin.Ja vielä tuo paljon puhuttu harmaatalous,sillä sitä yritetäänkin peittään muuta ahneutta,myös on muistettava korottaa omia palkkojaankin vielä.
kuntalainen, koululaisten äiti

#36 Muuten hyvä, mutta

19.06.2013 07:46

Todella hyvä, että kunta antaa tilat kylille. Mutta, kun Ranualla on tilanne se, että keskustan ala-aste, jonne lopulta koko kunnan lapset tulevat kouluun, vaatii kovasti korjaamista, samaten kunnan päivähoitopaikat, kaikki homeongelmien vuoksi, niin tuntuu hullulta, että kunnalla on varaa antaa pois koulu, josta myymällä olisi saanut rahaa näihin korjauksiin. Vielä kun ei ole edes mitään varmaa, saako nuo homeongelmat pois tuolta ala-asteelta, vai tullaanko niitä tiloja korjaamaan aina muutaman vuoden välein kuten Timontein ryhmiksessä joudutaan.
Kuukkaan koulustakin saadut rahat olisi ollut hyvä käyttää uuden alakoulun rakentamiseen keskustaan, kun kuitenkin on tulossa vuosi, jolloin myös Kuhan ja Impiön koulut lakkautetaan ja koko kunnan alueen lapset kulkevat keskustan koulussa.
Pitäisi osata katsoa pitemmälle näitä asioita kuin 10v eteenpäin, ettei tämäkin kunta kuihdu kokonaan.
Eila. N

#37 Niin.. mitä

20.06.2013 19:33

On todella karmeaa luettavaa tämä kateudesta johtuva asioiden vääristely. Hyvät kansalaiset, kun herjaatte jotain ihmistä/ yhteisöä tehkää se nimellänne ja rehellisesti eikä luulojen perusteella nimimerkin takana, asiat kun pitää AINA olla tosia kun jotain väitetään. LUULO EI OLE TIEDON VÄÄRTI sanottiin ennen. Tiedän hyvin Kyläkolmion toimintaperaatteet ja tavoitteet ja siinä ei ole mitään kieroa. Jos mahdollista niin liityn kyseisen yhteisön jäseneksi vaikka asun kokonaan toisella puolen kylää. Kiitos kyläläisille mm. maalaismarkkinoista joissa on ilo käydä ja aina on eri teema tapahtumalle, odotan innolla mitä kaikkea saamme näiden aktiivisten ihmisten toimesta kokea täällä pohjan perukoilla.KIITOS KYLÄKOLMIO.
Esa Karppinen

#38 Re: Niin.. mitä

20.06.2013 20:10

#37: Eila. N - Niin.. mitä

Mitä johtuu kateudesta?..kuka piiloutuu nimimerkin taakse?..mikä ei ole tosi asiaa?..mikä luulo on tiedon väärtti?..? lue viimeinen kuriiri!..tosin tuskin sitä teet


Vieras

#39

25.06.2013 06:54

Onhan tämä nyt kohtuutonta muita sivukyliä ja kyläläisiä kohtaan, että joku porukka saa koulun käyttöön 3:lla eurolla. Tasa-arvoa kuntalaisille, kiitos!

Vieras

#40 Tilat uupuu

26.06.2013 20:54

Kävisin mielelläni lasten kanssa vielä joskus keinuskelemassa Asmuntin koululla, mutta pihaa koristaa Yksityisalue-kyltti. Eipä löydy kylältä enää sopivaa paikkaa jumpan tai muunkaan harrastuksen pariin kokoontumiseen. Ajamme työ- ja hoito/koulupäivän jälkeen kotoa Ranualle harrastuksiin ja takaisin. Kaikkea hyvää tälle yhdistykselle, mutta tasa-arvon nimissä sama kohtelu kaikille kylille, kiitos.
Miettivä entinen äänestäjä

#41 Tasapuolisus !!!

02.07.2013 22:42

Kaikkihan me varmaan käytäis kyliemme kouluilla etenkin jos koulut toimis.
Mut kun te höpötätte tasa-arvosta,kertokaa samalla kertaa kansalle kuis helvetin tavalla te muutatte
mitään valtuutettuina ainakaan tolla asenteella.
Mites Ranualla jossa on toimittu aina niin,jotta investoinnit kunnantalon ympärille säteellä 10km,leikkaukset siitä ulompana oleviin kyliin,esim.koulut ym.palvelut.
Nyt sit käsittääkseni vastustavat valtuutetut ovat nimenomaan sivukyliltä,kuin se tasa-arvo ny näin pääs pyörähtämään? En aivan käsitä miten sitä todelista tasa-arvoa toteutetaan,kun jossain päin jotain yritetään kehittää ja poikkeuksellisesti saadaan jopa kunta päättäjät mukaan niin sit itketään helkutin tasa-arvoa vaikka oikea sana on kateus eikä mikään helkkarin tasa-arvo. Keksikää mieluummin muillekin kylille yhdessä jotain kehitystä silloin vois puhua jopa TASA-ARVOSTA!
Esa Karppinen

#42 Re: Tasapuolisus !!!

03.07.2013 19:10

#41: Miettivä entinen äänestäjä - Tasapuolisus !!!

Ei yksinkertainen enemmistö mitään pysty muuttamaan. Ranuan johtavat valtuutetut ja virkamiehet edelleenkin touhuaisi ohi valtuusto, kunnanhallituksen, kuntalain ja kunnan budjetin(esim. safaritalossa), jos yksittäiset valtuutetut ei olisi siihen puuttunut. Näitä taustoja vasten. Pohdi ihan rauhassa, miksi syrjäkylät ja niiden palvelut haluittiin ajaa alas. Linja pitää olla kaikille sama. Jos kyläyhdistys haluaa ostaa koulun käypään hintaan. Kellään ei mitään sitä vastaan. Jos muille kylille ei myöty rahastakaan. Tultiin vielä ilkkumaan tiedotustilaisuuteen kyläläisille johtavan valtuutetun ja virkamiehen toimesta, että heillä on jo ostaja koululle tiedossa. Päätöstä ei oltu edes vielä tehty. Jos nuin "nätisti" luovutaan koulusta vaikka siihen asti oltiin innolla muita kouluja kaatamassa sen varjolla, että Kuukasjärvellä, Kuhassa ja Impiössä oli lapsia runsaasti. Mihin perustuu "oikeus" 3€ kauppahintaan?

Johannes

#43 Re: Häpeällistä

05.07.2013 20:07

#26: Esa Karppinen - Häpeällistä

Jos Ranuan kunta ei olisi koskaan muuttanut linjojaan päätöksen teossa, uskallan epäillä koko kunnan olemassa oloa. Rohkea ja kunnioitettava päätös. Ymmärrän kyllä niiden tuskan, jotka eivät ole aikanaan saanet koulua käyttöönsä, mutta mielestäni kyläkolmio yhdistyksen perustaminen ja tarkat toimintasuunnitelmat koulun käyttöön ovat huomattavasti paremmat edellytykset kaupan toteuttamiseksi verrattuna aikaisempiin tapauksiin. Kaikkien sivukylien hyvinvointia tulisi edistää tasa-arvoisesti, mutta se vaatii kyläläisiltä myös panostusta, mistä kyläkolmin perustaminen on mainio esimerkki. Poliitiikassa on aina tehty virheitä ja tullaan aina tekemään. Hyvä, että välillä osataan tehdä myös tällaisia korjausliikkeitä. Vaikea uskoa, että kunnan päättäjät pitävät Kuukkaanseudun ihmisiä muita parempina. He (kyläläiset) ovat vain tehneet parempaa esityötä saadakseen koulun käyttöönsä.

Esa Karppinen

#44 Re: Re: Häpeällistä

05.07.2013 21:14

#43: Johannes - Re: Häpeällistä

Ehe..ehe!..häpeällistä! Enpä usko että kirjoittaja olisi vaivautunut selvittämään. Mikä on nyt niin erinomaista kyläkolmion selvityksissä verrattuna muiden kyläyhdistyksien selvityksiin. Jos löytyy, faktaa kehiin kiitos! Sokean uskon varassa ei kannata ripuloida!, eli aivopesun.

oululainen

#45 Re: ihmetteliä

09.07.2013 18:41

#32: mukava tietää - ihmetteliä

Kyläkolmio-yhdistyksessä lienee jäseniä myös muualta kuin ranualaisilta kyliltä!

vieras

#46 Kertokaa minullekin

09.07.2013 20:51

Montako Koulua Ranualla on lakkautettu joissa kasvu ja oppilasennuste on samaa luokkaa,kuin Kuukasjärven koulupiirissä eli kasvavaa vielä kuitenkin joitain vuosia.
No varmaan tasapuolisuuden nimissä laitetaan lapset ja kyläläiset paikkaamaan vanhoja virheitä,mut jos haetaan tasapolisuutta pitäishän kaikki koulut käsittääkseni lakkauttaa,myos kk:n koulut eiväthän hekään saa olla parempia kuntalaisia kuin muut.
Että on sitä vielä joillakin päätettävää ja nurisemista kun aletaan peräämään tasapuolisuutta jotta työn iloa vain valtuutetuille!
















Esa Karppinen

#47 Re: Kertokaa minullekin

11.07.2013 16:30

#46: vieras - Kertokaa minullekin

No kerrotaampa, kun näyttäisi pikkuhiljaa olevan oikeilla jäljillä. Kuukkaan koulun lakkauttamisella ei todellakaan ole mitään taloudellista perustetta. Järkiperusteesta puhumattakaan. Oppilasmäärillä muita kouluja oltiin tämän kyläkolmioinkin edustajienkin toimesta innolla lakkauttamassa. Hupskeikkaa!..tämä linja ei sitten pitänytkään. Kyläkolmion asukkaat , jostain kumman syystä, olivat lopulta kaikkein heikoimmin koulunsa takana. Eli jokin muu, kuin kunnan tai kyläläisten etu tuollaista yksinkertaisen enemmistön toimintaa ohjaa. Vai miltä kuulostaa sekin, että Asmuntin koulu piti saada nurin, vaikka kuluista puolet maksoi Pudasjärvi ja Oulu? Toljan oppilaista puolet olisi kulkeneet kotua pitäen. Nyt toistakymmentä vuotta on siellä kulkeneet linja-auto ja sen jäljessä tyhjät taksit aamua- iltaa.

Janne Niemelä

#48 No mutta

14.07.2013 10:20

Tällä adressilla ei ole mitään tekemistä koulun lakkauttamisen kans, se laiva seilasi jo.
vieläkin vieraampi

#49 Onkohan?

15.07.2013 04:32

Laiva kyllä on todellakin mennyt jo,mut hyvähän se on sit tasapuolisuutta vähän tarkastella laajemminkin ja jospa se avittas hiukan tätäkin adressia täyttymään,koska täähän myöhästyy pian valituksesta jonka tueksi tää on ilmeisesti laitettu.
Vielä kyllä näyttää et jommat kummat on pettämässä toisensa joko valtuutetut äänestäjät tai toisin päin kun nimiähän tarttis valittajien äänim.vähintään eli noin 150-200 kpl.et ei muuta ku nimiä keräämään ja rivakasti!
Janne Niemelä

#50 Valitus mennyt jo

01.08.2013 21:07

Tällä hetkellä odotellaan kunnan lausuntoa asian tiimoilta hallinto-oikeudelle ja valituksen tarvittiin kaksi valtuutettua. Tämän vain laitoin jotta saamme jonkinlaista tukea kuitenkin tätäkin kautta.