Ranuan kunta myymässä kyläkoulua 3 eurolla

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ranuan kunta myymässä kyläkoulua 3 eurolla.

Kylläpä on kieroa peliä

#1 Minne sitten yhteikunnan rahat katoavatkin

10.06.2013 19:11

Kyläläisille se sopii paremmin,kuin yrittäjälle aasialaisten lakanpoimijoiden majapaikaksi.
Täytyy kuitenkin muistaa bisnesmaailman kolttoset,että koulu kunnostetaankin ja saadaan siihen tarkoitukseen kymmenien ellei satojenkintuhansien eurojen EU-avustukset,sun muut lahjoitukset.Sitten lukaali onkin myyntivalmis miljoonallakin eurolla.Yleisesti harrastettua keinottelua.

ex. ranualainen

#2 Höpö höpö

10.06.2013 19:18

Koulu tulee kuukasjärven, petäjän ja kelan kylien asukkaiden yhteiseen käyttöön. Kyläläiset ovat yhdessä perustaneet kyläkolmio- nimisenyhdistyksen, jonka omistukseen koulu siirtyy. Tällä järjestelyllä aktiivisilla kolmen kylän asukkailla säilyy yhteinen kokoontumispaikka, koululle on tosi paljon käyttöä tulevaisuudessa. Koulu lakkautettiin väärin perustein, koska päättäjät aikoinaan päättivät rakentaa liikuntahaölin jostain ihmeen syystä kuolevalle naapurikylälle, ja se kuoleva koulu nyt säilytetään, koska kallis liikuntahalli on siellä. Ja nyt tämä kolmen vireän lapsirikkaan kylän koulu lakkautettiin. Eiköhän ole kohtuullista, että kyläläiset saavat pitää koulunsa. Älkää allekirjoittako tätä adressia.
Järkihoiäläjätä

#3 Järkikäteen!!!!

10.06.2013 19:24

Järki nyt käteen tämän asian kanssa! eihän siinä ole mitään järkeä että yksi koulu annetaan "ilman" pois ja kaikkista muista kouluista on oikeasti joutunut maksamaan! Onhan muitakin kouluja yritetty saada kyläisille mutta kyseiset tarjoukset ovat hylätty ja tulleet julkiseen myyntiin! miksi tämä kyseinen koulu pitäisi "antaa" pois?

Vieras

#4

11.06.2013 04:46

Totuus kuitenkin on se mikä laulaen tulee, se myöskin viheltäen menee ?
Ranualainen

#5 Perustelua

11.06.2013 05:02

Kuukasjärven kyläkoulun myymistä harkittaessa on asiaa lähestytty kokonaisuuden
kannalta ja erityisesti on mietitty "yhteisen hyvän" toteutumista sekä
kunnan mahdollisuutta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja kylien elinvoimaisuuden
säilymistä. Tällöin tarkastellaan tapauskohtaisesti mahdollisuutta myydä
lakkautettu koulu yleishyödylliselle yhteisölle nimellisellä hinnalla. Tarkastelussa
otetaan huomioon lakkautetun koulun kunto ja näin muodostuva hintaetu.
Nyt myytävän Kuukasjärven koulun osalta hintaetua ei ole pidettävä merkittävänä,
joten perustelussa on painavampana tekijänä esillä kyläläisten sitoutuminen
tilojen ylläpitoon, tahto kyläalueensa kehittämiseen ja elinvoiman
säilyttämiseen sekä valtuuston itsensä 12.11.2012 yksimielisesti hyväksymä
ponsiesitys kylien toiminnan tukemisesta. Yhdenvertaisuus edellyttää jatkossakin,
että lakkautettavien koulujen myyminen muuhun kuin yleishyödylliseen
tarkoitukseen tapahtuu tarjouskilpailulla.
Oululainen

#6 Äänestystulos 22-3

11.06.2013 05:04

Koulun myymistä Ranuan valtuutetuista kannatti 22 ja vastusti 3. Eikö olisi syytä olla tyytyä YLIVOIMAISEN enemmistön päätökseen ja lopettaa turhat nurinat ja narinat!
Entinen Ranualainen, nykyinen Lontoolainen

#7 Tasa-arvoa ,hah hah

11.06.2013 05:09

Adressissa muka ajetaan kuntalaisten ja äänestäjien tasa-arvoa, hah hah haa, sallikaa minun nauraa!Liikuntahalli rakennettiin ensi väärin perustein Kuhaan ja nyt ollaan viemässä Kuukkaalta kouluakin, tämäkö muka on kuntalaisten tasa-arvoista kohtelua? Kyläkolmion alueella on enemmän lapsiperheitä ja lapsia kuin muilla sivukylillä yhteensä, ilman muuta kannatan koulun myymistä kyläkolmiolle!!
Hmm

#8 Naurettavaa hyvittelyä

11.06.2013 06:01

Josko nämä, jotka aikoinaan olivat päättämässä liikuntahallin paikasta maksaisivat nyt kunnan kassaan hyvitykseksi käyvän hinnan kuukkaan koulurakennuksesta kyläläisten ja kuntalaisten hyväksi. Oisko se sitä "poliittista vastuunkantoa". Hyvähän se nyt on alkaaa puhumaan kuntalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta kun kaikki kylät on kupattu.
Janne Niemelä

#9 Kai muutki saa

11.06.2013 06:02

Kunta joutuisi rakentamaan kaikille sivykylien yhdistyksille yhteistilat että tasa-arvo toteutuisi. Ei kyläkolmio ole muita sivukyliä kummempi ja tämä on fakta joka on selvitetty lakimiehiä myöten :)ja lapsia on joka kylässä, joissaki enemmän ja joissaki vähemmän, mutta valitettavasti joutuvat muualle kouluun.
Kirkonkyläläinen

#10 Kaikki mukaan kyläkolmioon

11.06.2013 07:36

Kaikki Ranuan sivukyläläiset ja myös kirkonkyläläiset voivat liittyä kyläkolmioon (myös Janne Niemelä ja muut myyntiä vastustavat)! Eikö tämä ole tasa-arvoista kohtelua, saadaan Kuukkaan koulu KAIKKIEN ranualaisten yhteiseen käytöön riippumatta asuinpaikasta!
seurannut

#11 Ranualla herätty

11.06.2013 08:57

Onkos Ranualla viimmein herätty ja huomattu että sivukylilläkin on elämää, vai mistä johtuu koulun "lahjoitus" ei ennen tällaista päässyt tapahtumaan.Vai olisiko jokin "herätys" tullut päättäjille. Onhan hyvä että valtuustossa, kuitenkin asiasta keskusteltiin ja äänestettiin ettei mennyt vaan läpihuutojuttuna.
Terveisiä Tampereelta (ex. ranualainen)

#12 Päättäjät viisastuneet

11.06.2013 10:23

Janne Niemelä+muut: Onko se huono asia, jos Ranuan päättäjät ovat viisastuneet ja parantaneet tapansa eli alkaneet ajatella myös sivukylien tulevaisuutta ja kohtaloa? Miksi te väkisin yritätte torpata kyläkolmion alueen kylien ja koko Ranuan kunnan tulevaisuuden kannalta erittäin hyvää ja järkevää hanketta? yritätte jääräpäisesti vain höpöttää tasa-arvosta?!?! Onko kyse kateudesta, vai mistä?!? Onko se teiltä pois, jos kauppa toteutuu suunniteltuna. Tarjouskilpailuun mentäessä kunta saisi todennäköisesti n. 20000 euroa myyntituloja. Koulu menisi jollekin ulkopaikkakuntalaiselle/ulkomaalaiselle ja kyläläisillä ei olisi koululle enää mitään asiaa. Jos kylillä saadaan tällä hankkeella pysymään/sinne muuttamaan muutama veronmaksaja, niin tuo 200000 on kuitattu moninkertaisesti jatkuvina verotuloina. Valtuuston äänestystulos oli erittäin suurella enemmistöllä. Lopettakaa jo tuo kateellinen höpötys ja tyytykää enemmistön tahtoon ja tällä kertaa erittäin järkevään ja perusteltuun tahtoon!

Vieras

#13

11.06.2013 16:41

On tässä maassa harvinaista,että suomalaiset haluavat omistaakin jotakin,koska tähän saakka lähes kaikki myydään ulkomaille ja sitten maksetaan kallista vuokraa pääomasijoittajille.
Jopa metsähallituksen ja suojelumaidenkin myyntiä ovat suunnitelleet.
Metsäyhtiöt ja muut sijoittajat, jotka keräävät maita pääomasijoituksiinsa, ovat pitkälti ulkomaisessa omistuksessa.
Kyllä tärkeintä on paikkakuntalaisten omistaa kaikki maa.
HS

#14 HYVÄ KAUPPA

11.06.2013 16:53

Osta sinä se kyläkoulu sillä 3e:lla ja myy se sitten kalliimmalla. Kato kauppa se on mikä kannattaa, ostat halvalla ja myyt kalliilla. Mutta jos se koulu onkin homeinen rytöraato, eikä se mene suuremmalla summalla kaupaksi, niin silloinhan sen arvo on vain se 3e.
Janne Niemelä

#15 Herätyspä hyvinki

11.06.2013 18:31

Aiemmin samaa on yritetty esim. Asmuntin, Toljan ja Saukkojärven kyläkoulujen kohdalla, mutta vastaus on ollut kielteinen ja nyt "herätys" tapahtuukin yllättäen Kuukasjärven koulun kohdalla. Ostaja halukkaita on ollut koululle ainakin jotkut yrittäjät jotka saattavat jopa tuoda työpaikkoja, mutta sehän ei tässä "herätyksessä" ole lainkaan huomioitavaa. Kyläkolmio on ostamassa koulua 3€ ja pyytää kunnalta avustusta kunnostuksiin ym 500€ :D Onneksi on vielä semmoisiakin valtuutettuja jotka ajattelevat kokonaisvaltaisesti ja kaikkia kuntalaisia tasa-arvoisesti eivätkä koe "herätyksiä". Jos hyvittelyyn aletaan on tie pitkä, kivinen ja kallis. PS. kirjoitella voi omallakin nimellä eikä nimimerkin taakse piiloutuneena, ellei pelkää menettävänsä jotain ;)

Vieras

#16

11.06.2013 18:52

mutta eihän kolmen euron kiinteistöstä pitäisi kiinteistöveroakaan kovinkaan paljon mennä

Vieras

#17

11.06.2013 19:00

homeet kuuluvat ilmeisestikin kauppaan mukaan,ettei niistäkään tarvitse maksaa erikseen
yleensähän on niin ,ettei lahja tavaraa pidä moittia

Vieras

#18

11.06.2013 19:03

Verotoimistohan lahjalle määrää lahjaveron,se on vennonvieraalla kolminkertainen rintaperillisen vero.
Janne Niemelä

#19 Ajatus on hyvä

11.06.2013 19:22

Ajatuksena asia on erittäin hyvä, mutta kun päättäjien olisi pitänyt miettiä tätä asiaa jo aiemmin ja se että on vielä yllättävän paljon samoja päättäjiä, niin en voi ymmärtää heidän mielenliikkeitään tässä asiassa ja heidän tapaansa ajatella muiden kylien asukkaista kuin "herätyksen" tehneestä kolmiosta, vai luulevatko että äänestäjiä riittää noissa kylissä kaikille "heränneille"
Jone

#20 Järjen käyttö sallittu päätöksissä...

11.06.2013 20:13

Eihän siinä, jos päätös kestää päivänvalon ja kestää tarkemmankin tarkastuksen. Niin mikäpä siinä. Mutta epäilempä, että tämän päätöksen tehdenneillä saattaa olla kylmärinki pyllyn alla. Jos päätös on todetaan laittomaksi ja asiat on taas jälleen kerran Ranualla tehty hyvä veli systeemillä...
Fladimir Putin

#21 Re: Järjen käyttö sallittu päätöksissä...

11.06.2013 21:08

#20: Jone - Järjen käyttö sallittu päätöksissä...

Haluamme tukea Kuntalaisilta ja äänestäjiltä????? Miten kaukaa,Ranua,Roi,pudasj.oulu,ehkä myös Amerikasta!!!Nettiadressilla. Naurettavaa kuntalaisten ja äänestäjien halveksuntaa hävetkää,päätöksethän saa tutkia mutta että oikein kaikki kuntalaiset leimaavalla tavalla. Jotain on jollain pahasti pielessä vetää julkiseen mediaan nimimerkein allekirjoittaneita "Kaup.tarkoitin kunt,eikun suomalaisia pääasiassa varmaan, kirjoittamaan nimiä nettiadressiin  ranuan kuntalaisten nimissä!!!

Saddam Hussein

#22

11.06.2013 21:42

Omalaatuista tosiaan,nettiadressilla kerätään nimerkein varustettuja mielipiteitä äänestäjiltä ja kuntalaisilta asiaan johon täällä voi ottaa kantaa koko maailma,hienoa tosiaan.Tehkää mielellään omin päin vaikka rikosilmoitus mut älkää käyttäkö kuntien asioiden hoitoon koko maata?!
Nimetön

#23

11.06.2013 21:49

Lukekaa Jannen kirjoitusta allekirjoittaessanne adressia"kirjoitella voi omalla nimelläkin ellei pelkää menettävänsä jotain"
Janne Niemelä

#24 kuka hakee mitä ja mistä

12.06.2013 05:07

Lähinnä tällä haetaan kuntalaisten tukea, mutta allekirjoittamalla voi tuoda mielipiteensä julki muualtakin olevat. Tilastoistahan näen kuinka paljon on Ranualta ja kuinka paljon muualta, vaikka nimettömänä allekirjoittaisikin. Näitä suuria puolustuspuheita myynnistä toivoisin niinkin nimellä, koska itse uskallan puolustaa kantaani julkisesti, mutta ymmärrän teitä jotka ette sitä voi tehdä :)
Kerho Ukkonen

#25 Onnittelut Ranuan päättäjille!

12.06.2013 06:32

Putinin ja Husseinin kanssa olen samaa mieltä, erittäin naurettavaa touhua. Hoitakaa nämä jutut keskenänne älkääkä tulko tänne kerjäämään allekirjoituksia ihmisiltä, jotka eivät tiedä koko asiasta hevonp****n vertaa. Vaikka asia ei minulle kuulukkaan, silti huvikseen lueskelin läpi kunnanvaltuusston ja hallituksen aiheeseen liittyvät pöytäkirjat. Minusta on erittäin hienoa ja vastuullista, että sivukylien asukkaille annetaan mahdollisuus pitää kyläkoulu yhteisenä kokoontumispaikkana, kyläkoulut ovat aina olleet sivukylien "sydämiä". Parempi herätä myöhään kuin ei ollenkaan! Asiaa sen kummemmin tuntematta, vastustajia vaivaa ihan selvästi kateus jostain syystä tätä kyläkolmiota kohtaan. Nostan hattua niille päättäjille, jotka koulun myymistä puoltavat, vaikka koulu on jouduttu lakkauttamaan, haluatte silti pitää sivukylät elinvoimaisena, tästä voitaisiin ottaa mallia jokapuolella Suomea! HIENOA!