Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

vieras

#20372 Re: Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

12.09.2013 07:36

#20331: Jahve - Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

Katsoin hakuteoksesta Avio Mt 19;12 ja 9-12.

9. Minä sanon teille; se, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden ja nai toisen, tekee aviorikoksen...

10. Opetuslapset sanoivat hänelle: "Jos miehen suhde vaimoon on tälläinen, ei kannata mennä naimisiin".

11. Mutta hän sanoi heille; "Tämä sana ei sovellu kaikkiin vaan ainoastaan niihin, joille se on annettu. 12. On sellaisia, jotka ovat äitinsä kohdusta syntyneet avioon kelpaamattomina. On myös niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi. Samoin on niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka tämän voi itseensä soveltaa, se soveltakoon".(Raamattu kansalle v. 2012)

Nyt kysynkin, ketkä ovat nämä ihmiset tänä päivänä, jotka ovat vaikuttaneet ja tehneet ja tekevät ihmisiä avioon kelpaamattomiksi? Voisiko tutkijat selvittää keitä ne ovat? Muut kaksi ryhmää ovat selkeitä. Syy ja seuraus on hyvä selvittää. Tämä olisi erittäin tärkeä asia, jotta voitaisiin pysäyttää vahingonteko toisille ihmisille.

Vastaukset


Vieras

#20384 Re: Re: Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

2013-09-12 10:55:23

#20372: vieras - Re: Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

Mt 19:12 -38 käännös
Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon."

εἰσὶ γὰρ εὐνοῦχοι οἵτινες ἐκ κοιλίας μητρὸς ἐγεννήθησαν οὕτω.
alkuteksti on:
"Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat eunukkeja, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet eunukeiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä eunukiksi."

kääntäen kreikan eunukhos sanan suomen "eunukki" lainasanana.

KR 1938 "avioon kelpaamaton"

KR 1992 "naimaton"

mitäs Biblia?
Sillä muutamat ovat kuohitut, jotka äitinsä kohdusta niin syntyneet ovat: ja ovat kuohitut, jotka ihmisiltä kuohitut ovat: ja ovat kuohitut, jotka taivaan valtakunnan tähden itse kuohinneet ovat.

Kreikan eunekhe tulee sanoista eune (vuode) ja ekho (paljon merkityksiä)

sana tarkoittaa eunukkia, enemmän tai vähemmän kuohittua miestä (mitä kaikkea on rikottu, leikattu pois).

tästä seuraa kyllä loogisesti myös Mannisen keksimä merkitys "avioliittoon kelpaamaton"(-38 käännös), mutta tuo ei taida olla sanan oikea käännös.

tästä seuraa myös kreikassa ajatus "naimaton", mutta naimattomuudelle on koinee-kielessä sanastonsa, jota esimerkiksi apostoli Paavali käyttää 1 Kor 7:8 agamos (ei gamos, "ei häitä viettänyt").

eli Matteuksen evankeliumissa Jeesus puhunee kuohitusta miehestä.

Rankkaa tekstiä, joka etenkin selibaatissa elävälle papille, munkille tai nunnalle on arkista todellisuutta - henkisesti kuohittu vaikka ei ruumiillisesti.

epäilemättä kirkon historian aikana on ollut ihmisiä, jotka ovat itsensä kuohineet tämän Matteuksen evankeliumissa olevan Jeesuksen sanan perusteella.

Jos oikein ymmärrän, kivesten rikkominen tai poistaminen vähentää huomattavasti miehen seksuaalisuutta kun sieltä tulevat hormoonit lakkaavat jylläämästä.

Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi: mieheksi ja naiseksi:

Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu."
1 Ms 1:27-28 KR 1992

Lainaus...http://mikkol-miettii.blogspot.fi/2011/03/naimattomuus.html

 


Vieras

#20385 Re: Re: Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

2013-09-12 10:59:34

#20372: vieras - Re: Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

 

 

Ihanko tosissaat väität noilla muinaisilla kirjoituksilla olevan jotain merkitystä Suomen eduskunnan lainsäädäntötyössä vuonna 2013?