Tukiasemat julkiseen tietoon

Kommentoitu viesti

Häiritty

#13 Elektroninen häirintä uusi ilmiö?

01.11.2013 10:28

Asuinpaikkamme läheisyyteen (ehkä 200 -300m) tuli viime kesän aikana joku tukiasema. Kukaan ei ilmoittanut siitä etukäteen mitään. Ajattelin jo sen rakennusvaiheessa että tuosta ei mitää hyvää seuraa. Syksyn mittaan alkoi sitten esiintyä oireita. Minä tunsin kehossa kummallisia värinöitä. puolisoni tuntee sen päässä häiritsevänä äänenä. Tuntemukset alkaa monesti iltaisin ja niitä jatkuu läpi yön häiriten nukkumista. Muualla niitä ei sillä tavalla ole. Siksi olemmekin mahdollisimman paljon poissa asunnoltamme. Kyseltiin asiasta STUK:sta. Heidän mukaan masto kyseisellä etäisyydellä voi maksimissaan aiheuttaa 0.03mW/cm2 säteilyä. Enempää he ei asiassa osanneet auttaa. Olemme hankkineet mikroaaltosäteilymittarin ja sillä havaitaan oireiden ilmetessä suurempia lukemia. Mistä nuo sitten tulee. Käytetäänkö tukiasemaa tuollaisen häirinnän välittämisessä? Netissä on aiheesta enemmän tietoa kun käyttää englannin kielistä hakusanaa electronic harassment. Paljastuu että kyseessä on maailmanlaajuinen ilmiö.

Vastaukset

Perehtynyt

#14 Tukiasemasäteily aiheuttaa neurologisia oireita

2013-11-01 12:29:56

#13: Häiritty - Elektroninen häirintä uusi ilmiö?

STUKin käyttämät yksiköt saavat säteilyn näyttämään vähäiseltä, vaikka se ei ole sitä. STUKin mainitsema lukema 0.03 mW/cm2 on 300000 µW/m2 eli 300 mW/m2. Se on todella paljon ja riittää aiheuttamaan oireita. Herkimmille ihmisille muutaman kymmenen mikrowatin (µW/m2) lukemat voivat aiheuttaa oireita.

Tavallinen tukiasema säteilee riittävän voimakkaasti aiheuttaaksen melkeinpä kenelle tahansa oireita, jos joutuu oleskelemaan tai asumaan sen lähellä pitkään. Ei tarvita mitään salaliittoteorioita.

Khurana VG, et al. Epidemiological evidence for a health risk from mobile phone base stations. Int J Occup Environ Health. 2010 Jul-Sep;16(3):263-7.
http://wifiinschools.org.uk/resources/Khurana+et+al+2010.pdf