Tukiasemat julkiseen tietoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tukiasema/mastohakemus Espoon Kurttilaan, matkapuhelintutkijoiden blogisivustoja, Sähköherkät ry, 5G verkoston rakentaminen

2017-09-19 08:21:33

Hei !  

Tiedoksenne muutama hyvä matkapuhelintutkijoiden ylläpitämä blogisivusto.

https://lennarthardellenglish.wordpress.com/  ja http://www.saferemr.com/

 

DNA hakee tukiaseman rakentamislupaa Espoon Kurttilasta  

Dna hakee poikkeamislupaa matkaviestintätukiaseman (36 m korkea) rakentamiseksi puistoalueelle Espoon Kurttilaan, os. Kurtinniityntie 4, Nystaninrinne. Muistutukset on toimitettava viimeistään 27.9.2017 ko 15.45 mennessä osoitteella Kaupungin kirjaamo, PL 1 02070 ESPOON KAUPUNKI tai kirjaamo@espoo.fi Alue on maaseutumaista aluetta, jota vasta aloitetaan rakentamaan, maston rakentamiskohdalla on omakotitaloja ja viereen aiotaan rakentaa päiväkoti.   Jos haluat vastustaa tukiaseman rakentamista Espoon Kurttilaan, laita kaupungille viestisi. 

Ja laita myös nimesi tähän asiaa vastustavaan adressiin: https://www.adressit.com/ei_dna_tukiasemaa_espoon_kurttilaan

 

Sähköherkät ry  

Sähköherkät ry on suomalainen yhdistys, jonka pääasiallisena tehtävänä on toimia sähköherkkien etujärjestönä.   Yhdistys jakaa tietoa sähköherkkyyden tunnetuksi tekemisessä sekä vaikuttaa viranomaisiin ja päättäjiin, jotta sähköherkkyys hyväksyttäisiin sairaudeksi ja henkilöt saisivat virallisen diagnoosin ja korvauksen työkyvyn menettämisestä.   Liity jäseneksi, jos aihepiiri kiinnostaa. http://www.sahkoherkat.fi/

Facebookissa on myös sivusto: Sähköyliherkät, käy tykkäämässä ja osallistu keskusteluun.

Myös sähkömagneettinen terveys sivusto löytyy facebookista, joka jakaa tärkeää tietoa langattoman teknologian säteilystä.

 

5G verkoston terveysriskit

Espoossa on tällä hetkellä 5G koekäytössä, Tampereelle sitä rakennetaan ja ensi vuonna tuloss Helsinkiin.

Lue Kauppalehden artikkeli: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-varoittavat-5g-verkko-on-terveysriski--eun-lykattava-rakentamista/4yAEFs2a

 

 

Kehon hyvinvointi ja immuniteetti

Haluatko vahvistaa kehosi immuniteettia, saada lisää energiaa, nukkua paremmin ja tasapainottaa vatsan ja suoliston toimintaa hyvin imeytyvillä, puhtailla, täysin luonnollisilla vitamiineilla, hivenaineilla, maitohappobakteereilla ja öljyillä. Olen ravintoasiantuntija ja kerron sinulle mielelläni näistä laadukkaista tuotteista, joista itse ja moni muu on saanut avun hyvinvointinsa parantamisessa. 

Facebookissa nimellä "With eyes of love" on sivustoni, jossa kerron näistä tuotteista ja välillä jaan tietoa ravintoasioista. Myös sivustoltani: www.6249843.well24.com voi tilata tuotteita, mutta suoraan minun kauttani niitä pääsee kokeilemaan edullisemmin.  Soita tai laita viestiä: 050 4103450/tiinakall3@gmail.com

Kaunista päivää !

Syysterveisin, Tiina Kallioinen

 

 


Tiina Kallioinen

Vetoomus - kouluihin turvallisempi kaapeliteknologia

2015-01-06 10:24:24

Upeaa alkanutta uutta vuotta !

Vaikutetaan yhdessä - teillä on mahdollisuus allekirjoittaa myös allaoleva vetoomus lapsille turvallisemman kaapeliteknologian puolesta kouluissa. Sanotaan "Ei" langattomille verkoille allaolevasta linkistä: 

https://www.change.org/p/the-members-of-the-european-commission-european-parliament-no-wi-fi-in-schools-until-proven-safe/share?after_sign_exp=default&just_signed=true

Aurinkoisin pakkasterveisin

 

Tiina


Tiina Kallioinen

Jo 1000 allekirjoittanutta :)

2014-07-13 09:18:24

Kiitos teille kaikille, 1000 henkilöä on tähän päivään mennessä adressin "Tukiasemat julkiseen tietoon" allekirjoittanut !

Facebookissa on hyvä sivusto langattoman teknologian ja sähkömagneettisten kenttien säteilyasioista ja niiden terveyshaitoista. Se löytyy nimellä "Sähkömagneettinen terveys". Liittykää sinne mukaan, siellä julkaistaan tiedotteita näistä asioista.

Tässä mm. yksi tiedote sieltä lainattuna:

Uudessa tutkimuksessa on selvitetty 3G-puhelimen vaikutusta rottien aivoihin. 45 päivän ikäiset eläimet (vastaa ihmisillä noin 1 vuoden ikää) altistettiin kännykkäsäteilylle kaksi tuntia päivässä kahden kuukauden ajan. Tutkijat havaitsivat, että kännyköiden mikroaaltosäteily aiheutti DNA:n katkeilua aivoissa ja muita haitallisia biologisia vaikutuksia. Tutkijat pitivät säteilyn lisäämää oksidatiivista stressiä pääasiallisena syynä havaittuihin haittoihin. Loppupäätelmissä he totesivat, että 3G-puhelimen säteily vaikuttaa aivojen toimintaan ja aiheuttaa monenlaista neurologista häiriötä.

http://link.springer.com/article/10.1007/s12013-013-9715-4

Kaunista kesää !

Terveisin

Tiina Kallioinen

 

 


Tiina Kallioinen

Itävallan lääkäriliiton suositukset sekä uusi Elorannan julkaisema kirja Langattoman teknologian riskit

2014-05-08 08:04:12

Itävallan lääkäriliitto on pari vuotta sitten julkaissut suositukset sähköherkkyyden diagnosoimiseksi ja sähköherkkien hoitamiseksi.

Suositukset on suomennettu ja ne on saatavissa mm. seuraavalta nettisivulta:

http://www.greenspot.fi/jussihirvi/blogcontent/files/Itavallan-laakariliiton-suositukset.pdf

Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannan 6.5.14 järjestämässä kansalaisinfossa Helsingissä julkaistiin hänen työryhmänsä julkaisema kirja "Langattoman teknologian riskit", joka on luettavissa sähköisenä täältä

http://issuu.com/jarmoailio/docs/langaton_valmis_ekirjab

 

 

 


Tiina Kallioinen

Kutsu

2014-03-21 07:46:17

Tiedoksenne oheinen kutsu seminaariin (vapaa pääsy)

Onko huoli matkapuhelinsäteilystä turhaa ?

Langaton teknologia ja sen myötä radiotaajuinen sähkömagneettinen säteily lisääntyy ympärillämme koko ajan. Mitä tämä säteily on, miten sitä säännellään vai säännelläänkö lainkaan ? Miten Säteilyturvakeskuksen suositukset ovat määrittyneet ? Mitä uusin tutkimus sanoo radiotaajuisen sähkömagneettisen säteilyn haitoista ? Miten voimme hallita mahdollisia riskejä ? Tarvitsemmeko lisää ohjeistusta ja normeja ?

Asiaa pohditaan tiistaina 6.5.2014 klo 16-19 Eduskunnan kansalaisinfossa Arkadiankatu 3.

Ohjelma

klo 16 tilaisuuden avaus

Eeva-Johanna Eloranta, kansanedustaja

klo 16.10 Mitä radiotaajuinen sähkömangeettinen säteily on ja miten sitä säännellään ? Marjukka Hagström, OTM, VTM, projektipäällikkö, tutkija, Turun ammattikorkeakoulu

klo 16.30 Riskiviestintä ja tieteellinen epävarmuus, tapaustutkimus matkapuhelinsäteilystä, Anu-Liisa Rönkä, UTM

klo 16.50 Is the concern of the the health effects of mobile phones pointless ?  Lennard Hardell, LT, professori, Örebron yliopisto

klo 17.35 Miksi turhaa altistumista matkapuhelimen säteilylle voisi välttää ? Tommi Toivonen, laboratorion johtaja, Ionisoimattoman säteilyn valvonta, Säteilyturvakeskus

klo 17.55. Miten altistusta radiotaajuiselle säteilylle voisi vähentää ? Mikko Ahonen, FT, tutkija, Tampereen yliopisto

klo 18.15 keskustelua

klo 18.50 loppusanat: Tarvitsemmeko lisää ohjausta ja normeja radiotaajuisen sähkömagneettisen säteilyn ja sen haittojen hallitsemiseksi ?

Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Seminaari pidetään suomeksi lukuun ottamatta Lennard Hardellin englanninkielistä puheenvuoroa, tulkkausta ei ole järjestetty.

Seminaarin järjestää sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta

Lisätietoja: Eeva-Johanna Eloranta, p. 0505232309, eeva-johanna.eloranta@eduskunta.fi

 

 

 

 

 

 

 


Tiina Kallioinen

4G läpäisee rakenteita tehokkaammin - säteily lisääntyy

2013-11-22 08:20:16

Erja Tamminen: "Viime keväänä luin uudesta Viestintämarkkinalain luonnoksesta (=Tietoyhteiskuntakaari), joka oli lausuntokierroksella, että 4G aiotaan siirtää 800 MHz:n taajuudelle, koska matala taajuus läpäisee rakenteita tehokkaammin. Asian vahvisti 21.11.13 Jorma Harle, Viestintäviraston Verkkoasiantuntija. Idea on Harlen mukaan se, että operaattoreille ei haluta aiheuttaa lisäkustannuksia tiheämmän antenniverkon rakentamiseksi. Monet viranomaiset eri maissa ovat esittäneet huolensa 4G-verkon rakentamisesta, koska se lisää asuinympäristön RF-säteilyä. STUK:lla on toisaalta vanhat asennusohjeet vuodelta 2004, eli lähelle asuntoja seinärakenteisiin saa asentaa useitakin antenneja. Omien ja muidenkin mittausten mukaan RF-säteily on selvästi lisääntynyt 4G:n myötä. Kyllähän ne tehot pitää olla kohtalaiset, jos rakenteet halutaan läpäistä ja antenniverkko operaattoreiden toiveiden mukainen - pitkät etäisyydet antenneilla toisistaan."
21.11. Kaleva-lehdessä on julkaistu Erja Tammisen artikkeli 4G:tä koskien "SÄHKÖMAGNEETTINEN SÄTEILY LISÄÄNTYY"

"Yhä kasvavan sähkömagneettisen säteilyn tiedetään jo aiheuttavan laitehäiriöitä, jotka tulevaisuudessa vain lisääntyvät, kun 4G-järjestelmä siirtyy 800 Mhz:n taajuudelle digi-TV:n rinnalle. Pitäisikö asuinympäristöissä lisääntyvään altistukseen kiinnittää huomiota myös terveysnäkökohtia ajatellen?

Euroopan Unionin sisällä viranomaiskannanotot asiassa vaihtelevat. Ranskan terveysviranomainen ANSES (French Agency for Food, Environmental and Occupational Health) julkaisi lokakuussa katsauksensa langattomien verkkojen terveysvaikutuksista.

”Katsauksessamme ei ole tullut esille mitään uutta tieteellistä näyttöä terveysvaikutuksista, mikä edellyttäisi esimerkiksi säteilyn turvanormien päivittämistä. Tästä huolimatta ihmisillä ja eläimillä tehtyjen tutkimusten pohjalta on olemassa tieteellistä näyttöä biologisista vaikutuksista. Lisäksi joissakin tutkimuksissa on saatu todisteita hieman kohonneesta aivokasvainriskistä matkapuhelimen suurkuluttajilla. Ottaen huomioon teknologian laajamittainen käyttöönotto, ANSES kehottaa väestöä, eritoten lapsia ja kännykän suurkuluttajia, rajoittamaan altistusta
radiotaajuisille verkoille. Painotamme paitsi matkapuhelimille
altistumista, myös kokonaisvaltaista, antennien säteilyn aiheuttaman altistuksen huomioimista.”

Lisäksi ANSES ilmaisi huolensa tulevasta 4G-verkosta, koska sen myötä väestön altistuminen mikroaalloille lisääntyy. Ranskan viranomaisilla on meneillään mittauskampanjoita, joiden avulla selvitetään asuinympäristön merkittävimpiä säteilylähteitä.

Kuka tahansa on Ranskassa voinut vuoden 2004 jälkeen pyytää kotinsa tai työympäristönsä säteilytasojen mittausta veloituksetta. Operaattorit joutuvat maksamaan valtiolle veroa, jonka avulla palvelu suoritetaan. Ranskassa on myös avoin rekisteri kännykkätukiasemien sijainnista.

Suomessa vain operaattorit tietävät antennien lukumäärän, sijainnin ja tehot. Suomessa on OECD:n tilastojen mukaan eniten langattomia verkkoja maailmassa.

4G on siis rakenteilla. ”Suomessa 4G-verkko on rakennettava niin, että se kattaa 95 prosenttia. Manner-Suomen väestöstä kolmen vuoden kuluessa ja 97 prosenttia viiden vuoden kuluessa”, uutisoi Yleisradio 30.10.2013. 4G-verkko on siirtymässä 800 MHz:n taajuudelle. Tukiasemasäteilyä ajatellen matalille taajuuksille siirryttäessä säteily on laajakaistaisempaa ja se läpäisee rakenteet ja maastolliset esteet nykyistä 3G-taajuutta tehokkaammin. Suomen lainsäädännössä,(Tietoyhteiskuntakaari) tämä nähdään pelkästään teknologiaetuna, vaikka se lisää 4G-säteilyä niin ulko- kuin sisätiloissa.

4G-verkon vaikutuksia ympäristöön tai terveyteen ei olla laajemmin ennalta selvitetty. Tosin, Clinical Neurology- tiedelehdessä julkaistussa kaksoissokkotutkimuksessa altistettiin 18 koehenkilön oikeata korvaa 4G-säteilylle 30 minuutin ajan. Vaikutuksia aivoihin selvitettiin magneettikuvantamisella todellisen ja valealtistuksen aikana. Haittavaikutuksia nähtiin sekä altistetulla että altistamattomalla puolella päätä.

Amerikkalainen yliopistotutkija Joel M. Moskowitz raporttia: ”Tutkimus osoittaa vaikutuksia aivotoimintaan lyhyellä aikavälillä. Vaikkakin 4G eli LTE-teknologia on liian uutta, jotta voisimme arvioida sen pitkäaikaisvaikutuksia terveyteen, meillä on kuitenkin paljon näyttöä kännykän pitkäaikaiskäytön terveysvaikutuksista. Pään ja kaulan alueen syövät, sperman laadun heikkeneminen sekä lisääntymisterveyteen liittyvät
ongelmat kuten vaikutukset tulevan sukupolven terveyteen (esim.
ADHD-riski) ovat mahdollisia.”

Kannattaisiko Suomessakin Ranskan tapaan selvittää teknisiä keinoja sähkömagneettisen altistuksen vähentämiseksi."

Tiina Kallioinen



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.