Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26639 Re: Re: Miehen ja naisen välinen julkinen liitto

03.01.2014 17:57

#26636: - Re: Miehen ja naisen julkea liitto

Raamattu on kertomus siitä, miten Jumala ilmoittaa itsensä ihmisille eri aikoina ja aikakausina, Ef.1:8-10; Ef.3:5-9; Kol.1:25, Kol.1:26. (Aapeli Saarisalo, Raamatun Sanakirja, sivu 407)

Oikeastaan ihmettelisin jos Vanha Testamentti olisi kovin helppoa luettavaa. Ihmisellä on taipumus ymmärtää vain oman aikakauden aikaisia asioita. Otetaan esimerkki. Nykyään tietokoneesta tai kännykästä pystyy selvittämään jonkin tietyn osoitteen sijainti. Tietokoneelle kirjoitetaan osoite ja haku näyttää lopputuloksena kuvaruudulla olevalta kartalta kyseisen paikan. Tässä selvittämisessä käytetään hyväksi taivaalla olevaa satelliittia. Tuskin olisivat ennen vanhaan uskoneet vaikka olisi koko päivän yrittänyt sitä selvittää. Ajat muuttuvat. Raamatun totuus pysyy. Jumalan sana on ikuinen.

Vastaukset


Vieras

#26641 Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen julkinen liitto

2014-01-03 18:20:38

#26639: - Re: Re: Miehen ja naisen välinen julkinen liitto

...esimerkiksi vaatetus-, ja ruoka sekä kivityssäännöt ovat siis ikuisia...? Ai niin, se vanha liitto -seliseli... Mitenkäs Paavalin hiusmuotivinkit, nehän ovat uutta liittoa...? Onko meidän otettava tosissamme esimerkiksi riivaajat, vaikka olemme nykyaikana täysin selvillä siitä, miten genetiikka, mikrobit, karsinogeenit, ruokatottumukset ja psyykkinen tila vaikuttavat sairastumisiin?

Mikä on se Raamatun totuus, joka on keskenään täysin ristiriitainen ja muuttunut Raamatun kirjoittamisen aikana ja mistä emme, kuten itsekin sanoit, aina voi tulkita yksikäsitteistä totuutta, koska emme tiedä tarkasti tuon ajan käsitteitä, sanojan tarkkoja merkityksiä ja kulttuurisia asiayhteyksiä, joissa jotain on kirjoitettu...?