Vetoomus kanien tuskallista lopettamista vastaan Helsingissä

Kommentoitu viesti

Jukka Lehto
Helsinki

#7 Kanien suojeluhysteria

17.07.2008 13:18

"Uskomattoman paljon aikaa ja rahaa tuntuu palavan tämänkin asian märehtimiseen; eivät ne nyt niin suuria tuhoja ole saaneet aikaiseksi."

Juuri kaupunginpuutarhuri arvioi että satojentuhansien eurojen arvosta on vahinkoja kaneista tullut. Mielestäni aika suuri summa vielä näin verovaroista. lisäksi hautamuistomerkkejä kaatunut ym. Tämä "märehtiminen" sen sijaan on ilmaista, aikaa vievää kylläkin kun ongelmalle pitäisi pikaisesti tehdä jotain.

"Hyöty" näistä kaneista jäi vähintäänkin epäselväksi. Se, että satunnaisesti ne jotain ruohoa söisivät ettei sitä sitten tarvitsisi leikata on yhtä tyhjän kanssa verrattuna konkreettisiin ja laajoihin vahinkoihin mitä ne aiheuttavat.

Aika huvittavaa sinänsä että tämä kanien puolustusrintama on virittynyt suurelta ainoastaan sen vuoksi että ne ovat söpöjä ja joistakin ihmisistä ilmeisesti tuntuu pahalta tappaa näin hellyttävän näköistä eläintä. Mikäli kyseessä olisi esim. jonkun liskon tai krokotiilin näköinen otus joka muuten aiheuttaisi samoja tuhoja ja lisääntyisi hallitsemattomasti niin yleinen tappotuomio olisi tullut jo aikaa sitten. Tämä kertoo osaltaan kaupunkilaistuneen ihmisen kieroutuneesta suhteesta luontoon ja eläimiin.

Järjen käyttö sallittu.

Vastaukset

hairy butt

#21 Re: Kanien suojeluhysteria

2012-02-04 13:27:10

#7: Jukka Lehto - Kanien suojeluhysteria

en edes lukenut kokonaan kommenttia, mutta äkkivilkaisulla huomasin että "järjen käyttö on sallittu"... just katon tässä tuota ohjelmaa kanin metsästyksestä ja aivan täytyy hämmästellä, kaikella kunnioituksella, että muuan retarded nainen esittää, kerrostalossa asuja, että annetaan niiden kanien olla ihan rauhassa? Asia ei kuulu mulle tippaakaan, nuo pari jänistä tai rusakkoa täällä Oulussa saa jyrsiä noita omenapuita ihan omaan tahtiin. Lähinnä tuli mieleen että pääkaupunkiseutu on kohta aivan kusessa tuon kani-ilmiön kanssa, esimerkki löytyy Brysselin lentokentältä, siellä niistä voi olla hyötyä siinä mielessä että häätävät linnut pois lentoliikennettä haittaamasta. Jos joku tietää asiasta paremmin niin kommentoikoon.

Mutta haulit hattuun vaan kaneille!