Emme lopeta Helsingin Yhtenäiskoulua YNK

Kommentoitu viesti

JV
Vieras

#16 Joitakin vastauksia kritiikkiin

17.04.2014 08:34

Otan kantaa muutamiin Yhtenäiskoulun säilyttämiseen liittyviin asioihin, joita tässä on kritisoitu. Mäkelänkadun ylittämisestä: Se olisi todellinen ongelma niille lapsille, jotka kulkisivat Käpylän peruskoulun puolelle Länsi-Käpylästä. Sitä ei voi verrata siihen, että jotkut Yhtenäiskoulun oppilaat kulkevat kouluun tien toiselta puolelta, koska Yhtenäiskoulun kohdalla on alikulkutunneli. Tunneli on kuitenkin kaukana Käpylän peruskoulusta, joten sinne päin tulevat lapset joutuisivat joko tekemään pitkän U:n muotoisen kierroksen tunnelin kautta tai ylittämään kadun, jossa autot ajavat jatkuvasti punaisia valoja päin kovaa. Arvaan, että lapsille kiusaus mennä kadun yli olisi suuri, koska tosiaan tunneli on ihan väärässä paikassa.

Lukion houkuttelevuudesta: Tähän on vaikuttanut jatkuva uhka koulun lopettamisesta. Käpylästä on siirtymässä toinenkin lukio pois. Yhtenäiskoulun lukioon hakeuduttaisiin tulevaisuudessa enemmän, koska se olisi Käpylän alueen ainoa lukio.

Yhtenäiskoulun elitismi-väitteet ovat minusta outoja. Koulun alueella on paljon kaupungin vuokrataloja. Alueen ulkopuolelta kouluun hakeutuu oppilaita niin vuokrataloista kuin omakotitaloalueiltakin. Käpylässä ei ole paljon maahanmuuttajia, joten mistään maahanmuuttajia karkuun -ilmiöstä ei ole kyse. Yhtenäiskoulu vetää oppilaita yhteisöllisyytensä vuoksi. Siellä pärjäävät hyvin myös lapset jotka eivät muualla pärjäisi, koska pieni koulu antaa mahdollisuuden oppilaiden parempaan kohtaamiseen. Ynkissä on paljon myös niitä lapsia, jotka ovat siirtyneet sinne muista kouluista kiusaamisen takia.

Vielä pedagogiikasta. Yhtenäiskoulussa toteutuu yhteisöllinen oppiminen ja yksilöllinen kohtaaminen, jotka ovat opetusviraston tavotteita. Lisäksi Yhtenäiskoulussa toteutetaan ilmiöpohjaista opetusta, välitunnit ovat Ynkissä eripituisia ja opetus on kurssimuotoista. Yhtenäiskoulussa kokeillaan edelleen jatkuvasti uutta, ja tehdään juuri niitä asioita, joita kasvatustieteilijät suosittelevat.

Yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueelle ollaan sekä rakentamassa että kaavoittamassa uusia kerrostaloja. Lisäksi Käärmetalon remontti alkaa pian, ja on odotettavissa, että taloon muuttaa sen jälkeen uusia lapsiperheitä. Käpylän väestöennuste on siis nouseva.

Vastaukset

JPWu

#17 Re: Samaa mieltä -

2014-04-17 09:13:37

Hyvää keskustelua!

On olemassa vanha sanonta:"Keskustelu on kuin vene - jos kaikki ovat samalla laidalla, se kaatuu!

Toki olen tämän jälkimmäisen kritiikin kritiikin kannalla!


Vieras

#46 Re: Joitakin vastauksia kritiikkiin

2014-04-30 08:55:02

#16: JV - Joitakin vastauksia kritiikkiin

Siis mihin on tulossa uusia kerrostaloja, kun ainakaan kaupunkisuunnitteluviraston kaavoituskartassa ei ole tietoakaan mistään suunnitelmista. Ainoat maininnat löytyvät vanhan asuinkannan säilyttämisestä?