Adressi Israelin tueksi!

Kommentoitu viesti

Lähteet:AP, Reuters

#2193 Hamas teloitti lisää epäiltyjä ilmiantajia Gazassa

23.08.2014 12:52

 

Ulkomaat 22.8.2014 klo 15:47| päivitetty 22.8.2014 klo 21:11

Hamas teloitti lisää epäiltyjä ilmiantajia Gazassa

http://yle.fi/uutiset/hamas_teloitti_lisaa_epailtyja_ilmiantajia_gazassa/7427636

Asemiehet ampuivat seitsemän ihmistä kuoliaaksi moskeijan ulkopuolella yhdellä Gazan pääaukioista. Kyseessä olivat ensimmäiset julkiset teloitukset Gazassa sitten 1990-luvun. Aiemmin perjantaina Hamas teloitti 11 ihmistä.

  •  
Sosiaalisessa mediassa levinneessä viestissä kutsuttiin palestiinalaisia seuraamaan Hamasin toteuttamaa Israelin vakoojien teloitusta Gazan keskustassa 22. elokuuta. Tuhannet ihmiset kerääntyivät seuraamaan tapahtumaa, mutta huhu osoittautui perättömäksi. Kuva: Thomas Coex / AFP / Lehtikuva

Palestiinalaisten Hamas-järjestö on teloittanut seitsemän Israelin vakoojiksi epäilemäänsä ihmistä lisää perjantaina.

Aiemmin päivällä Hamas kertoi ampuneensa kuoliaaksi 11 ihmistä, joiden he epäilivät toimittaneen tietoja Israelille.

Mustiin pukeutuneet ja naamioituneet asemiehet ampuivat seitsemän ihmistä kuoliaaksi moskeijan ulkopuolella yhdellä Gazan pääaukioista. Kyseessä olivat ensimmäiset julkiset teloitukset Gazassa 1990-luvun jälkeen.

Ampumisilla useita silminnäkijöitä

Uutistoimisto Reutersin mukaan uhrien kasvot oli peitetty ja heidän kätensä oli sidottu. Heidät ammuttiin, kun väki tuli ulos keskipäivän rukousten jälkeen Omarin moskeijasta Palestiinan aukiolle. Useita kymmeniä ihmisiä oli lähettyvillä teloitusten aikaan.

Tilanteen nähneen Ayman Sharifin mukaan teloitusryhmä ampui uhrit automaattikivääreillä. Sen jälkeen asemiehet lähtivät pois ja ruumiit nostettiin ambulanssiin.

– Vastarinta on aloittanut "Kaulojen kuristus" -nimisen operaation. Sen kohteena ovat Israelin miehitystä tukevat yhteistyökumppanit, jotka edistävät kansamme tappamista ja talojemme tuhoamista, Hamasia tukevalle verkkosivustolle ladatussa viestissä kerrottiin.

Teloituspaikan lähelle seinään kiinnitettiin "Palestiinan vastarinnan" allekirjoittama viesti, jossa sanottiin uhrien välittäneen Israelille tietoa taistelijoiden ja heidän kotiensa, vastarinnan tunnelien sekä pommien ja rakettien olinpaikoista.

Ihmisoikeusjärjestö tuomitsee teloitukset

Palestiinalaisten ihmisoikeusjärjestö The Palestinian Center for Human Rights in Gaza tuomitsi teloitukset. Järjestö vaati tiedotteessaan palestiinalaisten johtajia ja aseellista vastarintaa puuttumaan tilanteeseen ja lopettamaan tuomioistuinten ulkopuoliset teloitukset riippumatta siitä, mitkä niiden syyt ja motiivit ovat.

Uutistoimisto AP kertoo, että Hamasin turvallisuuspalvelua lähellä olevan Al Majd -verkkosivun mukaan vakoojiksi epäillyt hoidellaan nyt "kentällä" oikeusistuimien sijaan pelotevaikutuksen aikaansaamiseksi.

Teloitukset tapahtuivat päivä sen jälkeen, kun Israelin ilmaisku surmasi kolme Hamasin sotilaskomentajaa Rafahin kaupungissa. AP:n mukaan Israel luultavasti käytti hyväkseen gazalaisia tietolähteitä Hamasin johtajien paikantamisessa.

Lähteet: AP, Reuters

Vastaukset




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…