Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kommentoitu viesti

senior citizen

#1227 Re:

05.07.2015 16:35

#12: -  

Tuo kansalaisaloite on oikea suunta.  50000 numeä kasaan ja hallituksen on pakko ottaa aia käsittelyyn.
Samaa mieltä ollaan tuolla toisessakin adressissa:
Kansan- ja työeläkkeiden maksuja ei saa leikata tai jäädyttää!

Miten voit vaikuttaa? Mikä ero on nettiadressilla ja kansalaisaloitteella?
Eduskunnalle luovutettujen kansalaisaloitteiden tulee kerätä vähintään 50 000 Väestörekisterikeskuksen hyväksymää allekirjoitusta puolen vuoden kuluessa kansalaisaloitteen aloituspäivämäärästä. Suomen perustuslakiin lisättiin 4.11.2011 uusi kolmas momentti 53. pykälään: Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään.

Adressi
Kansalaisten luomiin adresseihin viitataan päivittäin tiedotusvälineissä, joten nettiadressi on tehokas väline, kun haluat saada asiallesi suuren yleisön ja päättäjien huomion. Eduskunnan ei tarvitse ottaa kantaan adressiin, päinvastoin kuin Kansalaisaloiteeseen, joka täyttää sille asetetut ehdot: "Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään".

Vastaukset


Vieras

#1229 Re: Re:

2015-07-05 20:15:48

#1227: senior citizen - Re:  

 Kansalaisaloitteet tekemisestä täällä kyllä keskustelua käytiinkin,mutta yhdelle ihmiselle se on liian vaativa tehtävä ja Leena kertoikin että ei osaa eikä jaksa.Joka on ihan ymmärrettävää.Tarvittais todella jokin eläkeläis järjästö tms siihen vetäjäksi.Toivotaan nyt että Kelan antamat lukemat tuen muutoksen todellisesta vaikutuksesta tukea saaviin ja myös tämä kongreettinen tieto esim.tämän adressin avulla saa päättäjät muuttamaan tuki muutoksen.Ja huomioimaan ettei niitä pieniä asuntoja kaikille edes ole ja miten muuttaminen vaikuttaisi eläkeläisiin.Ystävät,tuttavat naapurit ja ehkä omaisetkin jäisivät.Yksinäisyys,syrjäytyminen ja masennus varmasti lisääntyisi.