Kaivokselan koulutie

Kommentoitu viesti

Lisää vapaaehtoistyötä

#5 Aikuisen apu koulumatkalle

28.08.2015 21:51

Keski-Euroopassa on tapana, että pienet koululaiset kerääntyvät sovittuihin kadunkulmiin ja vapaaehtoiset saattavat heidät kouluun huomioliivit päällä. Vanhempainyhdistys Kaivokselassa voisi huhuilla vapaaehtoisia aamuvirkkuja ja sopia kohtaamispaikat. Voi olla, että rekisteröityneen vanhempainyhdistyksen tulee pyytää vapaaehtoistyöntekijästä riskosrekisteriote Oikeusrekisterikeskukselta ennen mukaan ottamista, mutta se ei liene kynnyskysymys tai erityisen vaikeaa.

Vapaaehtoiset eivät tietenkään ole vastuussa lapsista koulumatkan aikana, ja lapsille tai perheille ei tarvitse taata, että joka aamu kadunkulmassa olisi joku saattamassa, mutta jos joku on, niin se on plussaa. Hyvän asian puolesta löytyy aina osallistujia. Jos olisin edelleen hoitovapaalla, niin osallistuisin.

Vastaukset

Minna Kemppainen

#6 Re: Aikuisen apu koulumatkalle

2015-08-29 10:25:32

#5: Lisää vapaaehtoistyötä - Aikuisen apu koulumatkalle 

 Vapaaehtoisista varmasti suuri apu, nytkin vanhemmat ovat joka aamu vuorotellen saatelleet lapsia kouluun, koska reitti kouluun ei ole riittävän turvallinen. Olisi kuitenkin tärkeää ja ennen kaikkea järkevää, että lapset voisivat aina olla turvallisesti koulutiellä/koulunpihalla. On naurettavaa, että alueella on päivittäin satoja lapsia, mutta autoilevat aikuiset menevät kaiken edelle. Kouluun vievä tie ja koulunpiha niille joille se kuuluu! Miksi pitää odottaa, että jotain surullista tapahtuu?