Vastustamme Uuteenkaupunkiin kaavailtavaa vastaanottokeskusta.

Kommentoitu viesti

Heivain

#159 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.11.2015 19:32

#26: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Minkä takia lähtökohtana on, että pakolaisia pitää pelätä? Ymmärrän mielipiteen, että vastaanottokeskusta ei Uuteenkaupunkiin välttämättä halua. Mutta ennen kun rupeatte haukkumaan pakolaisia raiskaajiksi ja muilla haukkumanimillä, niin suosittelisin tutustumaan. Tutustumaan ihmiseen. Ei huhuttuun kulttuuriin. Ei yleiseen kulttuuriin. Ei tapohin. Ei juoruihin. Ei uskontoon. Ihmiseen. Ihmisen harjoittama uskonto tai uskonnottomuus ei välttämättä kerro ihmisestä mitään. Ja eiköhän se ole ihan täällä kotisuomessakin jo huomattu.

Ajatelkaa, jos itse lähtisitte pois kotimaastanne. Yksin perheen kanssa. Et osaa kieltä. Et kulttuuria. Saavut turvalliseen maahan. Kaikki välttelee. Jengi mulkoilee ja haukkuu. Ne valittaa ettet opi kulttuuria tai kieltä. Mutta miten voit oppia, jos kukaan ei opeta. Miten voit sopeutua jos vastaanotto on ennakkoluulojen myötä hylkivä. Luutavasti tulos ei ole kummankaan osapuolen mukaan hyvä, ja tällaiset tilanteet edistävät radikalisoitumista.

Näillä sanoin, kunnioitan jokaisen mielipidettä vastaanottokeskuksesta. Mutta en todellakaan kunnioita kommentteja, jotka yleistävät, haukkuvat ja ovat epäasiallisia pakolaisia kohtaan. Yleistäminen ylipäätään on väärin. Madventuresin sanoin: pelko on usein tietämättömyyttä.

 

Vastaukset


Vieras

#161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-30 19:47:10

#159: Heivain - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 lähes 100% tänne tulevista pakolaisista on nuoria miehiä, joiden tehtävä on puolustaa omaa maatansa. Siis meidän mittapuumme mukaan. Nämä nuoret miehet tekivät ratkaisunsa ja lähtivät, jättäen äitinsä, siskonsa, vaimonsa ja jopa omat lapsensa sodan uhreiksi. 


Vieras

#163 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-30 20:13:15

#159: Heivain - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 "Saavut turvalliseen maahan"... MONEN turvallisen maan kautta rantaudut kumiveneellä Suomeen, jossa yllättäin onkin paras sosiaaliturva! Eivät kaikki välttele ja hauku, 5 %:lla suomalaisista on unelma!


Vieras

#164 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-30 20:19:27

#159: Heivain - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tietoa on yllin kyllin saatavissa monistakin lähteistä jos sitä vain haluaa etsiä. Suomesta ja ulkomailta. Kaikki kuitenkaan eivät kykene tai halua ottaa sitä vastaan ja mieluummin sulkevat silmänsä maailman ja ihmisten pahuudelta.

Raiskatuiksi joutuneet tytöt nimenomaan yrittivät tutustua pakolaisiin ja kuinka heille kävikään? Liian moni on myös joutunut ahdistelun kohteeksi ilman minkäänlaisia tutustumisaikeita. Onko ahdistelun ja raiskauksien syy siis tytöissä itsessään kun he hylkivät näitä pakolaismiehiä? Eikä siis uskonnoissa ja kulttuureissa, joiden parissa kasvaneiden mielessä naisella on ainoastaan käyttöarvo ja hän on sukunsa miesten omaisuutta?