Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti

Myös Lyseon opettaja

#118 Re: Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

19.01.2012 01:59

#113: Lyseon solidaarisuutta - Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

"Vika on näköjään Cynkkarin lukion opettajissa, kuten aina. Lyseolta lähteviä ajatuksia ja papereita muut eivät saa arvioida/kommentoida mitenkään. Kaikkien on tyydyttävä siihen mitä lyseolaiset tekevät. Näin on ollut ja aina oleva. Lukio-opettajien rivit pysyvät varmasti yhtenäisenä jatkossakin kun haukkuu muita opettajia tuolla tavalla. Miksi lyseon opettajat eivät käy lakkoon?"

Miksi ihmeessä vika olisi Cygnaeus-lukion opettajissa? Miten niin "kuten aina"?? Kuinka niin Lyseolta lähteviä ajatuksia ja papereita "ei saisi arvioida / kommentoida"? Päinvastoin, ja ymmärtääkseni nytkin laadittavaan kommenttiin parannusideoita on nimenomaan pyydetty. Itsekin olen muutaman sähköpostitse ehdottanut, sillä halusin muutamia lukemani version muotoiluja selkeämmiksi.

Itse olen tehnyt vuosikausia hyvää yhteistyötä Cynkkarin opettajien kanssa ja olen myös aiemmin Cygnaeuksessa vuoden työskennelleen nuoren kollegani kanssa mm. parikin kertaa iloinnut siitä, kuinka Cynkkarin hieno Stage-menestys on nostanut koko kaupungin lukiokoulutuksen profiilia, koko lukioväki on kollektiivisesti saanut siitä hienoa PR:ää. Cynkkarin oppilaskunnan pj esiintyi sitä paitsi parin päivän takaisessa mielenilmauksessa TODELLA edukseen, kuten itse asiassa kaikki muista kouluista paikalle tulleet oppilaat, jopa muutama ysiluokkalainen.

Minulla on ollut vuosien saatossa monta fiksua Cynkkarin oppilasta kursseillani, joitakin useammillakin niin, että olen oppinut heidät paremminkin tuntemaan. Minusta meillä Jyväskylän lukioiden opettajilla on kaikki edellytykset jatkuvaan hyvään yhteistyöhön. Ymmärrän kuitenkin lyseolaiseksi itsensä esitellyttä aiempaakin kirjoittajaa (kollegaani?) sen suhteen, että käsi sydämellä: välillä me olemme todella joutuneet kuuntelemaan opettajakollegoittemme taholta vähän omituisia kommentteja, jotka ovat tässä epävarmassa tilanteessa satuttaneet ja luoneet tunnelmaa siitä, että olemme yksin. Esim. lukioverkkotiedotustilaisuuksissa olen itsekin ällistyksekseni kuullut muminaa "tuo on lyseolaisille täysin oikein" (sic!). Minua henkilökohtaisesti aika tavalla surettaa ja ihmetyttää tällainen vahingoniloisuus, eikä se mielestäni ole rakentavaa etenkään tässä tilanteessa, jossa meidän tulisi kaikkien yhdessä, kaikkien omien koulukollektiiviensa edustajina nousta yhteisrintamassa nyt suunniteltua lukio-opetuksen pedagogisia edellytyksiä tuntuvasti huonontavaa uudistusta vastaan.

Mitä useampia hienosti pärjääviä ja eri tavoin profiloitunutta (eikä masentavasti tasapäistettyä) lukiota Jyväskylässä säilyisi tulevaisuudessakin, sitä parempi! Todellista henkistä voimaa osoittaa aina se, että pystyy iloitsemaan toisten puolesta. Mielestäni niin mainittu Cynkkarin stage kuin esim. Lyseon menestys vaikkapa yliopiston luonnontieteellisissä kilpailuissa tai Voionmaan opiskelijoiden urheilumenestys ovat sellaista pääomaa, joka koituu imagon kannalta hyväksi kaikille lukioillemme, osoittaa lukiokoulutuksen elinvoimaisuudesta ja moniulotteisuudesta ja on omiaan houkuttelemaan lisäopiskelijoita lukioon, jonka opetus on Jyväskylässä useissa eri kouluissa hyvin laadukasta ja motivoivaa.

Pidetään yhdessä huolta siitä, että nyt suunnitteilla olevat huononnukset eivät mene läpi ilman tuntuvaa ärinää ja vastalauseita!

Kiitos hyvästä tähänastisesta yhteistyöstä  - ja toivon sen jatkuvan tulevaisuudessakin!

 

 

Vastaukset

Näillä mennään

#128 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

2012-01-23 08:52:26

#118: Myös Lyseon opettaja - Re: Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä Voijonmaan opettajilta tuli loistoehdotus. Yhdistetään kaksi ensimmäistä poika- ja tyttökoulua yhdeksi uudeksi lukioksi. Miksi pitää säästää vain tasa-arvon vastainen poikakoulu, varsinkin kun lukio on nykyisin vain tyttöjä varten.