Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyväskylän lyseo tulee säilyttää.

Sanni

#101 Adressin luovutus?

16.01.2012 17:36

En alkanut lukemaan kaikkia sataa kysymystä/vastausta, joten en tiedä onko asiaa jo käsitelty. Lyhyesti: aiotaanko tämä adressi luovuttaa fyysisenä jollekin taholle aikanaan, jotta sillä voisi olla vaikutusta päätöksiin?

Vieras

#102 Re: Adressin luovutus?

16.01.2012 20:25

#101: Sanni - Adressin luovutus? 

 Kyllä on tarkoitus luovuttaa useammallekin taholle.

Jättilukioiden hurma - yksilön turma

#103 Re: Järkyttynyt

16.01.2012 20:37

#96: Jorma Mäntylä - Järkyttynyt

Taistelulle jättilukioita vastaan ja Jyväskylän lyseon lukion säilyttämiseksi omassa rakennuksessaan pitäisi saada valtakunnallista huomiota. Kyse on koko Suomen kulttuurista.


Vieras

#104

16.01.2012 23:34

Erittäin huolestuneena olen seurannut ns. keskustelua Jyväskylän jättiläislukioiden suunnitelmista. Psykologinen tutkimus on osoittanut koululaistemme jo nyt kärsivän yksinäisyydestä, sosiaalisista peloista, masentuneisuudesta ja koulukiusaamisesta. Samaan aikaan kun opetushallitus panostaa ryhmäkokojen pienentämiseen, meillä suunnitellaan yli tuhannen opiskelijan säilömöitä!
PÖH

#105 Re: Re: Politiikan kielellä

17.01.2012 08:27

#93: Työnorja - Re: Politiikan kielellä Cynkkariko muka vajoaa suohon. Täyttä huttua ja lyseolaisten toiveajattelua. Cynkkariko muka homeessa. Täyttä soopaa, pelkkää lyseolaisten mustamaalausta.

 

Kyllä lähtee

#106 Re: Ulosmarssi!

17.01.2012 08:30

#97: Gorbatsov - Ulosmarssi! Olihan noita marssijoita ja marisijoita pari sataa. Siitä se lähtee vallankummous käyntiin ;)

 


Vieras

#107

17.01.2012 11:02

Miksi Jyväskylässä turvaudutaan ulkopuoliseen konsulttiin lukioverkkoselvityksessä ? Ulkopuolinen konsultti ei tiedä, eikä välitä paikallisista olosuhteista ja historiasta . Koulutusalan asiantuntemusta on runsaasti omassa kaupungissa esim. Jyväskylän Yliopisto.

Vieras

#108 Re:

17.01.2012 11:05

#104: -

Ehkä syytä olisi palata ennen hyvin toimineeseen malliin, luokkamuotoiseen lukioon. Silloin kun siirtyivät jo korkeakouluissakin epäonnistuneeksi ja tehottomaksi huomattuun luokattomaan, taisivat nuo mainitut ongelmat aiheuttaa, mikäli ne todellisia ovat.

Enempi kuin kaupungin lukiolaisten, tuo Tikkakoskelaisten kohtalo mietityttää. Esim. 15 minuuttia bussipysäkille kävelyä, viisi minuuttia sen odottelua, 25 minuuttia sillä kaupunkiin ja sitten kaupungissa 15 minuuttia kouluun kävelyä. Yhteen suuntaan tunti ja kahteen suuntaan kaksi tuntia. Hieman turhan pitkä matka. Ihan riittävä peruste säilyttää se lukio.

Koska lukioikäisillä ei vielä suurimmalla osalla ole autoja, olisi syytä lukion olla hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Linja-autoaseman lähellä sijaitsisi Paviljonki joka tehnee yhä tappiota. Siitä voisi muuttaa lukioksi soveltuvat osat, liikuntasalikin mahtuisi sisälle. Ruokailutilat taitaakin olla jo valmiina siellä. Turhat rakentamiset jos laittaisivat siellä jäihin ja niiden sijaan siirtäisivät sinne lukion ainakin heille joilla koulumatkat ovat pitkät, säästäisivät rahaakin.

Rahaahan kauempaa tulevilla ei kulu kuten lähempänä asuvilla koska epäoikeudenmukaisesti Kela korvaa syrjemmältä liikkuvien kustannukset muttei lähempää lähtöisin olevien.
Usein kauempana asuvien rahatilanne on kuitenkin parempi.

Valtion osaltahan tulee kalliimmaksi kun jokaiselle maksavat, käyttivät nämä kuljetuksia joihin tukea saavat tai eivät. Eli halvemmaksi tulisi säilyttää lukio Tikkakoskella.

Tehoton

#109 Re: Re: Adressin luovutus?

17.01.2012 12:50

#102: - Re: Adressin luovutus? Tämän virtuaaliadressin voisi luovuttaa virtuaalisesti vaikkapa Paaville.

 


Vieras

#110 Re: Re: Re: Politiikan kielellä

17.01.2012 14:42

#105: PÖH - Re: Re: Politiikan kielellä

Cynkkariko muka vajoaa suohon. Täyttä huttua ja lyseolaisten toiveajattelua. Cynkkariko muka homeessa. Täyttä soopaa, pelkkää lyseolaisten mustamaalausta.

Lyseo ei mustamaalaa ketään. Homeesta ei ole tietääkseni koskaan väitetty mitään, mutta fakta on, että teidänkin talossanne jotkut oppilaat ja opettajat oireilevat, kerrosten välillä on eroa. Tuskinpa teillä Cygnaeuksella hometta on - niin kuin ei muuten meidänkään opetustiloissamme ole. Mikäli yllä oleva purkaus viittaa Lyseon opettajien työstämään yhteiseen KKY:n lukioiden kommenttiluonnokseen, johon nimenomaan PYYDETTIIN KOMMENTTEJA ERI KOULUISTA, on kyllä ihmeellistä, että Cynkkarilla vedetään herneet nenäänkoetaan näiden pikkuasioiden olevan kuohuttavampia kuin koko systemaattinen yritys tyrmätä YHDESSÄ, KOKO LUKIOVÄEN KESKEN ajatus kasvottomista massalukioista. Kommentti keskittyy nimenomaan yhteiseen pyrkimykseemme torjua jättiläiskoulu, Lyseon puolesta puhuminen jää siinä vähemmälle.

Missä kaikki muut koulut ovat olleet koko lukioverkkoprosessin ajan, kun lyseolaiset ovat jatkuvasti yksin saaneet taistella tuulimyllyjä vastaan??! Missä kaikki lojaalisuus - jota myös lyseolaiset osoittivat aikoinaan, kun kaikista Jyväskylän lukioista marssittiin ulos pakkofuusioidun ja keskustasta pakkomuutettavan Cygnaeus-lukion puolesta?

Kyllä kai Lyseo kohkaajiksi leimaantuu, kun MIKÄÄN MUU KOULU ei yritä/puhu mitään asiaintilaa vastaan, kukaan muu ei protestoi. Tätäkö me haluamme? Hiljaisuus tulkitaan myöntymisen merkiksi ja tilanteen vastustus kiihkoiluksi, jolla ei ole mitään merkitystä. Pattitilanne. Onpa Antti Rastela itse sanonut: "Jokainen kannanotto Lyseon puolesta huonontaa tilannettanne." Tämä ihmisen suusta, joka toimii lukioverkkoratkaisun vaihtoehtojen esittelijänä. Mitä lammasmaisuutta tämä on? Lyseon henkilökunnan jäsenenä: eipä huvita integroitua kaltaistenne ihmisten kanssa. Jos luulette, ettei tästä täydellisestä yksin jäämisestä jää lyseolaisten mieliin pysyvät arvet, erehdytte.

Ja mitä suohon vajoamiseen tulee, siitähän puhuvat kaikki! Ihmettelemme vain, miksi asiasta ei voida puhua julkisesti siinä samassa, kun Lyseon rakennusten (erityisesti Wanhan puolen) liioitellun huonosta kunnosta jatkuvasti "tiedotetaan" hyvinkin tarkoitushakuisesti.

Arvatkaa, miltä Lyseossa tuntuu kuunnella eräiden opettajienne ivallisia kysymyksiä: "No, mitäs Lyseolle kuuluu? Joko Lyseo on myyty?" Myytiinhän se Joosefkin, kun omat veljet tekivät oharit.

HERÄTKÄÄ; TEILLÄ ON ITSEREFLEKTION PAIKKA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#111

17.01.2012 15:09

Pieni on kaunista. "Ei" suurlukiolle.
faktahomma

#112 Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

18.01.2012 09:29

#110: - Re: Re: Re: Politiikan kielelläJa mitä suohon vajoamiseen tulee, siitähän puhuvat kaikki! Ihmettelemme vain, miksi asiasta ei voida puhua julkisesti" = Raili tarkista faktat ennekuin puhut ja kirjoitat manifestissasi asioita julkisena totuutena!!!!  Näytä mittaustulokset, jonka mukaan Cynkkari uppoaa suohon. Pelkkää kaupunkilegendaa. Aivan samaa kuin, että Lutakon kerrostalot vajoavat Jyväsjärveen.

 

Lyseon solidaarisuutta

#113 Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

18.01.2012 10:33

#110: - Re: Re: Re: Politiikan kielellä Vika on näköjään Cynkkarin lukion opettajissa, kuten aina. Lyseolta lähteviä ajatuksia ja papereita muut eivät saa arvioida/kommentoida mitenkään. Kaikkien on tyydyttävä siihen mitä lyseolaiset tekevät. Näin on ollut ja aina oleva. Lukio-opettajien rivit pysyvät varmasti yhtenäisenä jatkossakin kun haukkuu muita opettajia tuolla tavalla. Miksi lyseon opettajat eivät käy lakkoon?

 


Vieras

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

18.01.2012 12:13

#112: faktahomma - Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

Anteeksi, että käytän tätä julkista mediaa ykstyiseen keskusteluun, mutta kun muutoin on mahdoton vastata nimettömään syytökseen. Kysyisin, miksi minun nimeni esiintyy edellisessä puheenvuorossa? Minä kirjoitan aina omalla nimelläni. Olen siis Raili Kivelä, Jyväskylän Lyseon lukiosta, jonka puolesta tässä adressissa nimiä kerätään.

Olen parasta aikaa keskussairaalassa ja toista viikkoa sairauslomalla enkä ole käynyt tällä palstalla edes lukemassa näitä viestejä, en kyllä aiemminkaan, sillä en suosi nimettömiä keskusteluja. Kollegani soitti ja sanoi, että täällä syytetään minua nimeltä siitä, että kirjoitan tarkistamattomia tietoja. Missä niin mielestäsi teen "Faktahomma"?

En vielä ehtinyt lukea kokonaan tuota sinua ilmeisesti loukannutta tuohtunutta viestiä, jonka ilmeisesti on tulkittu minun kirjoittamakseni (tuota tulkintaani en toki ole tarkistanut, koska nimettömän väitteitä on hankala tarkistaa). Ymmärrän, että kipakat puheenvuorot ja provokatiiviseti ilmaukset voidaan tulkita minun sanomikseni, koska julkisissa tilaisuuksissa saatan olla hyvinkin kärkäs, jos asia, jota puolustan on minulle tärkeä. Nuorten ja opettajien hyvinvointi on. Olen varmasti usein taitamaton ja taatusti monista ärsyttävä (sen toki tiedän ja sen kanssa olen tottunut tulemaan toimeen, mutta nimettömät syytökset tuntuvat pahalta jopa minusta). Uskoitpa tai et, mutta teen kaikkeni, jotta keskustelu säilyisi rakentavana silloinkin, kun olen provosoivimmillani.

Tämän nettiadressin kanssa minulla ei ole mitään muuta tekemistä kuin, että olen käynyt ennen joulua allekirjoittamassa tämän ja silloin kirjoittanut yhden kommentin (nimelläni). Tätä adressia en ole aloittanut, ei ole edes kukaan lyseolainen, ei edes jyväskyläläinen vaan Helsingin Ressut ry:n aktiivi, joka kauhistui kuultuaan, mitä Jyväskylässä on tapahtumassa. Se tuntui toki meistä Lyseolla hyvältä, että näimme niin monien valtakunnallisestikin ymmärtävän, miksi olemme itsekin sitä mieltä, että tuhotaan jotain arvokasta, jos Jyväskylän Lyseo tuhotaan. Minusta tuhotaan arvokasta aina, jos jotain toimivaa tuhotaan, oli sitte kyse omasta tai toisten työyhteisöstä. Siitä olen julkisesti pitänyt paljon meteliä.

En ole mihinkään kirjoittanut mitään sellaista, mitä en olisi tarkistanut. Olen tehnyt kaikkeni, että voimakkaissakin puheenvuoroissani kaiken aikaa puhun julkisesti kaikkien Jyväskylän lukioiden puolesta ja ennen kaikkea nuorten tulevaisuuden puolesta. Siksi ihmettelen henkilöäni kohtaan käyvää syytöstä nimettömällä nettipalstalla. Sitä korostimme Marita Mansikkamäen kanssa myös saatekirjeessämme, kun lähetimme yhdessä kollekoittemme kanssa laatiman (toki OSIN minun muotoilemani) kannanottoluonnoksen kommentoitavaksi

En ymmärrä mihin viittaa väite, että minä tai että edes yhdessä kollegoitteni kanssa laatimamme kannanoton pohja olisi haukkunut, syyttänyt tai mustamaalannut ketään.  Lähetimme luonnoksen työpostissa - emme nimettömillä palstoilla - kaikille opettajille kommentoitavaksi ja pyysimme kommentteja joko Marita Mansikkamäen tai minun s-postiini. Minulle lähinnä siksi, että sairauslomalla (osastolla 32, tervetuloa keskustelemaan kasvotusten) ja pystyn reagoimaan tarvittaessa nopeammin s-postiviesteihin kuin kollegat, jotka joutuvat hoitamaan tuntinsa. Nimettömiä palstoja minulla ei ole tapana seurata. Miksi seuraisin, jos olen pyytänyt kommentteja luonnoksen muokkaamiseksi työsähköpostiin. Asiallisia, rakentavia kommetteja on tullut minulle pari ja Maritalle muutama, epäasiallisia ei yhtään.

Ehdotimme, että muutokset tulisivat pian, jotta tekstiä pääsisi muokkaamaan niin, että se saataisiin uudelleen kommentoitavaksi ja sellaiseen kuntoon, että ne, jotka ovat yhteisesti vastustamassa jättilukioita ja vaatimassa selvityksiä siitä, miten työnantajamme ja Jyväskylän kaupunki "palvelun ostajana" aikoo taata nuorten ja opettajien mahdollisuuden työskennellä terveessä ja toimivassa ympäristössä . Pyrimme lähettämässämme lausuntoluonnoksessa siihen, että kaikkien hyvä pyrittäisiin takaamaan  isossa muutosprosessissa, johon työyhteisöinä jokatapauksessa joudumme, jos kuitenkin joudumme 1200 opiskelijoiden yksiköihin.

Asialla on kiire, sillä sivistyslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle pitää antaa riittävästi aikaa perehtyä argumentointiimme, jos haluamme, että ratkaisua todella punnitaan tarkkaan muustakin kuin pinnallisimmasta euronäkökulmasta.

Tero Hirvi otti yhteyttä ja toivoi, että kohta, jossa kannanottoluonnos tuo esiin kaupungilla liikkuvat huhut muidenkin kuin Lyseon sisäilmaongelmista poistettaisiin tai muokattaisiin. Uutta muotoiluehdotusta emme saaneet vaan toteamuksen, että Cynkkari pohtii tuleeko mukaan yhteiseen kannanottoon vai tekeekö vain omansa. Siksi emme ole lähettäneet eteenpäin vielä uutta versiota. Tuohtunut kollegani (oletan, nimettömänä esiintyy hänekin) tuo esiin kyllä laajemminkin lyseolla puheena olleen turhautumisen siitä, että olemme kieltämättä kokeneet, että muiden lukioiden opettajat eivät ole olleet syystä tai toisesta olleet halukkaita tai jaksaneet etsiä keinoja taistella 1200 oppilaan lukioita vastaan. Olemme keskusteluissamme kuitenkin koko ajan yrittäneet tukea toisiamme siinä, että julkisesti puhumme kaikkien puolesta, emme vain tuo esiin huolta lyseon kohtalosta.

Jollakulla näkyy hillintä aavistuksen verran pettäneen, sellaista sattuu, kun tunteet käyvät kuumana. Meitä on lyeseolla surettanut ja vähän loukannutkin se, että tällä ja Keskisuomalaisen palstalla systemaattisesti muutama häirikkö on kovasti mustamaalannut lyseota mm. syyttämällä meitä elitismistä ja siitä, että heittäisimme heikoin arvosanoin tulleita oppilaita pois opetuksesta. Todellisuudessa voimiamme on kovasti vienyt se, että olemme muuttuneen ns. oppilasaineksen myötä käyttäneet paljon aikaa ja voimavaroja etsiäksemme erityisiä keinoja, jotta myös valmiiksi motivoitumattomat nuoret innostumaan lyseolaisuudesta ja sitä kautta löytämään edes pienen motivaation myös kurssien suorittamiseen, johon kaikilla ei ole sisäsyntyistä paloa. Tuosta turhautumisen tunteesta lienee syntynyt viesti, jonka "Faktahomma" lienee kokenut mustamaalaamiseksi. Vaikka teko ei olekaan minun, pahoittelen ja pyydän anteeksi. Uskon todella, että meidän on tärkeää ja että voimme yhdessä sivistyneesti koettaa löytää keinoja saada lukiokoulutus Jyväskylässä toimimaan ja opimme tulemaan toimeen uusina työyhteisöinä, jos sinäkin "Faktahomma" joudut vielä samaan taloon minun kanssani.

Tällä palstalla en kommentoi kannanoton muokkaamista, mutta panen siitä yhteispostia JAO-listalla, sinne sellainen keskustelu minusta kuuluu.

Pahoilla mielin monesta syystä.

 

RAili Kivleä, Jyväskylä Lyseon lukio, niin kauan kuin se vielä on olemassa

 


Vieras

#115

18.01.2012 12:42

Selvyyden vuoksi, tämän adressin ovat perustaneet vuonna 1983 Lyseosta kirjoittaneet.
Vehvierkki

#116

18.01.2012 13:50

Tulee säilyttää ehdottomasti vaikka kävinkin lyseon sijaan yhteislyseota

Vieras

#117 Re:

19.01.2012 01:24

#115: -

"Selvyyden vuoksi, tämän adressin ovat perustaneet vuonna 1983 Lyseosta kirjoittaneet."

Eikös adressin perustaja ole Hannu Salmi, Ressut Ry:n edustaja ja KTT? Siis Ressun lukion käynyt ihminen Helsingistä??

Myös Lyseon opettaja

#118 Re: Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

19.01.2012 01:59

#113: Lyseon solidaarisuutta - Re: Re: Re: Re: Politiikan kielellä

"Vika on näköjään Cynkkarin lukion opettajissa, kuten aina. Lyseolta lähteviä ajatuksia ja papereita muut eivät saa arvioida/kommentoida mitenkään. Kaikkien on tyydyttävä siihen mitä lyseolaiset tekevät. Näin on ollut ja aina oleva. Lukio-opettajien rivit pysyvät varmasti yhtenäisenä jatkossakin kun haukkuu muita opettajia tuolla tavalla. Miksi lyseon opettajat eivät käy lakkoon?"

Miksi ihmeessä vika olisi Cygnaeus-lukion opettajissa? Miten niin "kuten aina"?? Kuinka niin Lyseolta lähteviä ajatuksia ja papereita "ei saisi arvioida / kommentoida"? Päinvastoin, ja ymmärtääkseni nytkin laadittavaan kommenttiin parannusideoita on nimenomaan pyydetty. Itsekin olen muutaman sähköpostitse ehdottanut, sillä halusin muutamia lukemani version muotoiluja selkeämmiksi.

Itse olen tehnyt vuosikausia hyvää yhteistyötä Cynkkarin opettajien kanssa ja olen myös aiemmin Cygnaeuksessa vuoden työskennelleen nuoren kollegani kanssa mm. parikin kertaa iloinnut siitä, kuinka Cynkkarin hieno Stage-menestys on nostanut koko kaupungin lukiokoulutuksen profiilia, koko lukioväki on kollektiivisesti saanut siitä hienoa PR:ää. Cynkkarin oppilaskunnan pj esiintyi sitä paitsi parin päivän takaisessa mielenilmauksessa TODELLA edukseen, kuten itse asiassa kaikki muista kouluista paikalle tulleet oppilaat, jopa muutama ysiluokkalainen.

Minulla on ollut vuosien saatossa monta fiksua Cynkkarin oppilasta kursseillani, joitakin useammillakin niin, että olen oppinut heidät paremminkin tuntemaan. Minusta meillä Jyväskylän lukioiden opettajilla on kaikki edellytykset jatkuvaan hyvään yhteistyöhön. Ymmärrän kuitenkin lyseolaiseksi itsensä esitellyttä aiempaakin kirjoittajaa (kollegaani?) sen suhteen, että käsi sydämellä: välillä me olemme todella joutuneet kuuntelemaan opettajakollegoittemme taholta vähän omituisia kommentteja, jotka ovat tässä epävarmassa tilanteessa satuttaneet ja luoneet tunnelmaa siitä, että olemme yksin. Esim. lukioverkkotiedotustilaisuuksissa olen itsekin ällistyksekseni kuullut muminaa "tuo on lyseolaisille täysin oikein" (sic!). Minua henkilökohtaisesti aika tavalla surettaa ja ihmetyttää tällainen vahingoniloisuus, eikä se mielestäni ole rakentavaa etenkään tässä tilanteessa, jossa meidän tulisi kaikkien yhdessä, kaikkien omien koulukollektiiviensa edustajina nousta yhteisrintamassa nyt suunniteltua lukio-opetuksen pedagogisia edellytyksiä tuntuvasti huonontavaa uudistusta vastaan.

Mitä useampia hienosti pärjääviä ja eri tavoin profiloitunutta (eikä masentavasti tasapäistettyä) lukiota Jyväskylässä säilyisi tulevaisuudessakin, sitä parempi! Todellista henkistä voimaa osoittaa aina se, että pystyy iloitsemaan toisten puolesta. Mielestäni niin mainittu Cynkkarin stage kuin esim. Lyseon menestys vaikkapa yliopiston luonnontieteellisissä kilpailuissa tai Voionmaan opiskelijoiden urheilumenestys ovat sellaista pääomaa, joka koituu imagon kannalta hyväksi kaikille lukioillemme, osoittaa lukiokoulutuksen elinvoimaisuudesta ja moniulotteisuudesta ja on omiaan houkuttelemaan lisäopiskelijoita lukioon, jonka opetus on Jyväskylässä useissa eri kouluissa hyvin laadukasta ja motivoivaa.

Pidetään yhdessä huolta siitä, että nyt suunnitteilla olevat huononnukset eivät mene läpi ilman tuntuvaa ärinää ja vastalauseita!

Kiitos hyvästä tähänastisesta yhteistyöstä  - ja toivon sen jatkuvan tulevaisuudessakin!

 

 


Vieras

#119 Re: Re:

19.01.2012 07:20

Joukko Lyseosta vuonna 1983 kirjoittaneita on yhteistuumin laittanut adressin liikkeelle.

Vieras

#120 Re: Re: Re: Kiitos niille, jotka adressin ovat panneet pyörimään

19.01.2012 10:46

#119: - Re: Re:

Pääasia, että ihmisillä on mahdollisuus ilmaista kantansa siihen, miten järjettömältä tuntuu tuhota toimivat lukioyhteisö. Adressin kehittäminen on varmasti ollut Hesan päässä yhteistä työtä ja antanut meille hyvää energiaa. Ressulaisten osallistuminen tähän osoittaa, että koulu on meille ihmisille tärkeä paikka, jos saamme rakentaa sitä inhimillisesti. Toivotaan, että meillä Jyväskylässä olisi siihen jatkossa mahdollisuus ja että muualla ei jouduttaisi tällaisiin samanlaisiin prosesseihin "vain muutaman dollarin tähden".

Raili

Hallituksen jäsen

#121 Säästäjä

20.01.2012 05:34

Onkohan kaupunki oikeasti miettinyt kuinka paljon tämä säästää? Joutuvat kuitenkin verovaroin kustantamaan sitten ihmisten terapiakäynnit ja muun hoidon kun keskitysleirilukioiden vaikutus alkaa näkyä tulevaisuudessa.

Kaupunginhallitus on tukahduttanut ääneni keskustelussa. Vastaan ei ollut juuri sanomista.

Vieras

#122

20.01.2012 10:22

Tärkeä adressi. Lyseo nykyisellä paikallaa on kaiken muun lisäksi kaupungin maamerkki. voisikohan remonttikulut saada valtiolta tai EU:lta jos kaupunki laittaa rahansa konserttitaloon.....
Uusia ideoita rahoitukseen

#123 Re:

20.01.2012 11:01

#122: - EU auttaa aina. Aivan turha kuvitella, että EU rahoittaisi yhden maan yhden kaupungin yhden koulun remonttia. Hattu kiertämään ja opettajat ja vanhemmat maksumiehiksi ja -naisiksi. Kysykään Sorjoselta rahaa, tai yrityksiltä, miksi aina kaupungin ja veronmaksajien pussilla käydään? Pitäisikä palauttaa yksityiskoulut.

 


Vieras

#124 Re: Säästäjä

20.01.2012 16:09

#121: Hallituksen jäsen - Säästäjä

Olen samaa mieltä kuin Te. Lasku jättilukiossa syrjäytyneistä lankeaa aikanaan. Kukaan ei nähtävästi aio ottaa vastuuta.

Äiti,opettaja ja äänestäjä

#125 Terveisiä poliitikoille

20.01.2012 21:08

Äitinä en halua lapsiani missään tapauksessa suunniteltuihin jättilukioihin, opettajana olen onnellinen niin kauan kuin minun ei tarvitse mennä sellaiseen opettamaan ja äänestäjänä vakuutan seuraavani tarkkaan kuka äänestää mitäkin niin lukiokoulutuksen johtokunnassa kuin sivistyslautakunnassakin. Olen pitänyt itseäni jonkin asteen kokoomuslaisena, mutta nyt näyttää siltä että seuraavissa kunnallisvaaleissa ääneni saa keskusta tai kristilliset.