Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti


Vieras

#13 Työllistäminenkö syy?

20.02.2012 12:41

Ei ole kyllä moraalisesti kestävä peruste tuo ravintola-alan työllisyys. Siksikö meidän pitäis kaikkien raahautua ryyppäämään kaupungille? Et se olis oikein työllistämisteko? En muuten osaa ottaa kantaa olisiko aukioloaikojen lyhentäminen järkevää vai ei. Mutta kyllä valtiovallalla pitää olla selkeä tavoite alkoholin käytön vähentämiseksi. Kysymys onkin vaikea, millä keinoilla se tavoite saavutetaan.

Vastaukset

Hicks

#126 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-20 18:06:13

#13: - Työllistäminenkö syy?

No vaikea on kysymys ja täysin idioottimaiset lähestymiskohdat... Mitä se muuttaa, että juomisesta tehdään koko ajan vaikeampaa, nautitun alkoholin määrä pysyy vakiona niin kauan, kun alkoholi on laillinen päihde Suomessa. Niistä syistä joiden vuoksi ihmiset juovat pitäisi päästä eroon, miksi käydä ravintoloissa, jossei motivaatiota ryyppäämiseen ole?

Vika on kansakunnan päässä eikä missään baarien aukioloajoissa...

Hei haloo.

#215 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-20 20:05:12

#13: - Työllistäminenkö syy?

Kuten esimerkiksi järkiperäistämällä päihdepolitiikkaa liberaalimpaan ja avoimempaan suuntaan, puuttumalla sen ryyppäämisen syihin (mm. masennus ja perheongelmat jne.), puuttumalla aktiivisemmin nuorison ongelmajuomiseen ja kasvatustapoihin?

Ylenmääräinen alkoholin nauttiminen on oire jostain muusta. En usko että kovin moni dokaamalla dokaa vain sen dokaamisen vuoksi. Luulisin, että hyvin harvalle se on itseisarvo.


Vieras

#293 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-20 21:36:22

#13: - Työllistäminenkö syy?

Olen työskennellyt noin kymmenen vuotta ravintola-alalla- myös yökerhoissa -ja kannatan Räsäsen ehdotusta ihan täysin. Viimeiset pari tuntia asiakkaat ovat yleisesti ottaen niin huonossa kunnossa, etteivät esim. alkoholitarkastajat katsoisi asiaa kovin hyvällä. Valmiiksi (liian) humalaisille ihmisille anniskellaan lisämyynnin toivossa, siinä unohtuvat usein niin laki kuin asiakkaan etukin. En tiedä onko vastuullinen anniskelu- ja asiakkaan paras tärkeämpiä asioita kuin muutama hassu euro yötunneista ravintolatyöntekijöille. Ja JOS yökerhot sulkisivat ovensa paria tuntia aiemmin on selvää, että asiakkaat myös aikaistaisivat baareihin tuloa. Totuttelu kysymys koko asia, niin kuin oli tupakkalakikin pari vuotta sitten.

Suomalaiset ovat vain niin alkoholisoitunutta kansaa (varsinkin ravintolatyöntekijät!), että kaikkia toimia, mitkä tehdään kansan parhaaksi täytyy protestoida!


Vieras

#359 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-20 22:44:57

#13: - Työllistäminenkö syy?

Ravintola-ala nyt sattuu välittömästi sekä välillisesti työllistämään satojatuhansia suomalaisia ja viinaa ollaan aina juotu ja tullaan aina juomaan. Parempi se on että se ravintoloissa tehdään kuin kotona!

 

muusikko

#474 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-20 23:59:58

#13: - Työllistäminenkö syy?

Jep!  Ravintola-ala älähtää! Se ois fiksua esim että BÄNDIT ja Artistit aloittaisivat jo 20.00 tai viime 21.00 alkaen,että pääsisivät ajoissa kotiin,miksi bändin pitäis soittaa pikkutunnelle! Kyllä se on aika rasittavaa katsoa jos olet selvinpäin lavalla mitä kun yökerhossa örvelletään klo 02.00 tai jo aiemmin...VIINA ON RAKAS AISA suomalaisille,koska ilman sitä he olisivat vahaknukkeja ja jäkkäniskoja,siksi tää älämölö

 

Nomolos

#846 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-21 11:01:24

#13: - Työllistäminenkö syy?

Mikä pakko sinun on nytkään käydä baareissa?

Kukaan ei pakota, eikä mikään laki määrää sinua niin tekemään.

Jos sinussa on sisäänrakennenettu ongelma joka ajaa sinut baareihin ja pysyttelelmään siellä tappiin saakka, on ongelma henkilökohtaisesi ja sinun tulee hakea siihen apua henkilökohtaisesti.

Se että näet vaivaa toisten baareissakäymisestä osoittaa vain se, että tykkäät kirjaimellisesti nähdä oman moraalisi värittämänä vaivaa muiden tekemisistä, jotka eivät sinulle kuulu.

Jos väität, että väkivallan keskittyminen baarien läheisyyteen öisin, kuuluu sinullekin, niin muista myös se että ajamalla tuon väkivallan koteihin ja muualle kaupunkiympäristöön, missä sitä on vaikeampi valvoa ja johon poliisin on tehtävien sijoittuessa kartalla hajanaisesti vaikeampi puuttua, olet vain tekopyhä kaksinaismoralisti, joka ajaa näennäisesti hyvällä teemalla suurempaa kurjuutta muille ihmisille, koska se itsestäsi ehkä tuntuu hyvältä.

2waymirror

#1864 Re: Työllistäminenkö syy?

2012-02-23 12:53:42

#13: - Työllistäminenkö syy?

Mikä sinun kantasi on siihen, että alkoholinkulutusta vähennettäisiin valvotuissa oloissa ja näinollen ne siirtyvät koteihin, aiheuttaen järjestyshäiriöitä ja väkivaltaa, jota ketään ei ole estämässä?

 

Tämäkö on sitten parempi vaihtoehto? Satutko kenties itse asumaan keskustassa ja kiroat baareissa käyviä ihmisiä aamun tunneilla?

Kyllästynyt

#3330 Re: Työllistäminenkö syy?

2013-12-19 17:17:55

#13: - Työllistäminenkö syy?

Jollain muulla tavalla, kuin ministerin epätoivoisilla julkisuuden haku yrityksillä. Ihmisistä muutos lähtee. Ei säännöillä ja rajoituksilla, jotka ovat jo maailman tiukoimmat.