IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

kokoomuslainen

#1002 Ylen uutinen: Kokoomus kannattaa turve-energiaa

13.03.2012 22:57

 

 

Ylen uutinen:

 

Koskinen: Turpeella tärkeä rooli myös tulevaisuudessa

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) puolustaa turpeen asemaa tulevaisuuden energiamuotona. Vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistö on puhunut turpeesta luopumisesta ja kiristäisi heti turpeen verotusta.

Oulussa maanantaina vieraillut Koskinen korostaa, että turvetta tarvitaan myös puuta polttavissa kaukolämpökattiloissa, ja siten turve edistää Suomen uusiutuvan energian tavoitteita.

- Puu on tärkeä osa uusiutuvien energialähteiden edistämistä. Usein on polttoteknisesti tärkeää, että puun seassa on turvetta mukana, Koskinen muistuttaa.

Suomi pyrkii nostamaan uusiutuvan energian osuuden 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Ministeri Koskisen mukaan kivihiilen käyttö Suomessa lisääntyy, jos turpeesta luovutaan.

- Ei se ainakaan kauppatasetta paranna, eikä ilmastoasioita ratkaise.


Turve tärkeää pohjoisessa

Turvetta käytetään nykyisin noin miljoonan suomalaisen kaukolämmön tuotannossa puolessa Suomen maakunnista.

Ministeri Koskinen kertoo vaikuttuneensa Oulun vierailun aikana, kuinka tärkeässä roolissa turve on pohjoisen energiataloudessa.

- Kotimaista energiaa tarvitaan, ja turve on olennainen osa meidän energiahuoltoa lähivuosikymmeninä, painottaa Koskinen.

Yle Oulu / Arto Veräjänkorva

Vastaukset

Rex

#1019 Re: Ylen uutinen: Kokoomus kannattaa turve-energiaa

2012-03-20 19:33:36

#1002: kokoomuslainen - Ylen uutinen: Kokoomus kannattaa turve-energiaa

Haluaisinpa nähdä ne perustelut, miksi puun poltto tarvitsee turvetta lisäkseen - höpöpuhetta. Niitä voidaan polttaa joissakin laitoksissa yhdessä, mutta se ei ole missään laitoksessa välttämätöntä. Lähes kaikissa turvepannuissa palaa pelkkä puukin. Eikä sinne pataan ängetä puuta sekaan, jos siellä palaa pelkkä turve - puu kun on kalliimpaa.

Olisi myös mukava kuulla omakohtaisia kokemuksia urbaanilegendasta, että painostaako turveyhtiöt maanviljelijöitä olemaan valittamatta ympäristöluvista jos on vuokrannut tai haluaa vuokrata peltomaita heiltä - hyvinkin odotettavissa olevaa, mutta aika arveluttavaa toimintaa jos näin on.