VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN

Kommentoitu viesti

Christer Nikander
Adressin tekijä

#6 Re: Mitä tehdä

05.04.2012 22:50

#5: KakkaJussi - Mitä tehdä

Jos sinun tonttisi on tarpeeksi suuri ja kiellät kaivamisen niin putket ehkä vedetään yli 100 metrin etäisyydellä talostasi. Silloin ei voi kohtuudell vaatia sinua liittymään.

Ilman lupaa ei voida kaivaa. Jos kiinteistönomistaja kieltää kaivamisen voi vesiosuuskunta mahdollisesti maanmittaustoimituksen tuloksena saada kaivamisluvan edellyttäen ettei muuta järkevää linjausta löydy.

Ehdotan että lähetät kirjeen hyvissä ajoin vesiosuuskunnalle jossa kiellät kaivamisen maittesi läpi. Kopion voit lähettää kunnan yhdyskuntateknilliikan vastaavalle henkilölle.

Vastaukset

KakkaJussi

#7 Re: Re: Mitä tehdä

2012-04-06 11:31:57

#6: Christer Nikander - Re: Mitä tehdä

Onko kohdallani nyt jo "peli menetetty", eli olen allekirjoittanut käyttösopimuksen jossa myönnän Vesihuolto-osuuskunnalle oikeuden suunnitella ja rakentaa viemäriverkostoa omistamallani maalla. Tosin sopimuksessa ei mainita sanallakaan liittymisvelvollisuudesta, ja koska en vastusta oikeastaan viemäröintiä, niin annoin ko. kaivamiseen luvan. Se mitä vastustan on tämä pakottaminen, ja jos Risto Airikkalan http://www.nurmijarvenuutiset.fi/keskustelut/82135#comment-56253 kirjoitus pitää paikkansa, niin eikö koko pakottaminen ole silloin lainvastaista, vai onko perustuslaki vain kirjain jonka yli voidaan mennen tullen kävellä.