VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN

Kommentoitu viesti

Nikander

#14 Re: Utelua

07.04.2012 23:22

#11: KakkaJussi - Utelua

Niin kyllä laki määrää että liittyä pitäisi, mutta jollet mitään tee on kaksi mahdollisuutta.

1) Esim. Sipoossa on kunta uhkasakon uhalla (4000 €) vaatinut että joko liityt vesiosuuskuntaan tai haet vapautusta.

2) Kunta ei hätyytä sinua siitä huolimatta että et ole liittynyt etkä ole hakenut vapautusta vaikka alue on toiminta-alue. Porvoon kaupunki ei ole hätyyttänyt niitä jotka eivät ole liittyneet konkurssikypsään vesiosuuskuntaan.

Minä ainakaan en tekisi mitään. Jos hätyyttävät selvittäisin virkamiehille että he mahdollisesti rikkovat perustuslakia polkiessaan allensa omistusoikeuden sekä vapaan sopimusoikeuden, ja vielä huomauttaisin että väärästä päätöksestä seuraa vahingonkorvausvelvollisuus.

Haluan uskoa että myös virkamiestasolla vähitellen oivalletaan että asiaa voi myös katsoa kiinteistönomistajan näkökulmasta eikä vain ajeta vesiosuuskunnan taloudellisia etuja.

Vesiosuuskunnalla ei ole mitään valtaa hätyyttää ketään liittymään.

Ja minä voisin puolestani mainostaa asiasta kirjoittamiani lehtiartikkeleita jotka löytyvät osoitteesta: http://pakkovesiosuuskunnat.wordpress.com/

Vastaukset

KakkaJussi

#15 Re: Re: Utelua

2012-04-08 08:06:41

#14: Nikander - Re: Utelua

Kiitos helpottavasta vastauksesta !

Toki uskoni Suomen lakiin ja virkamiehiin koki melkoisen kolhun, en tosin koskaan ole aivan täydestä ottanutkaan mutta enää en usko niihin senkään vertaa.

 

Sinänsä olisi sekin helpottavaa jos määräisivät 4000 €:n suuruisen uhkasakon, alle puolet sekin olisi pakkoliittymän hinnasta.