IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

maatalouden tuki ohjattava ympäristön parhaaksi

#1086 Re: Re: Maatalouden tuet järkyttävällä tasolla

13.04.2012 10:42

#1085: Rex - Re: Maatalouden tuet järkyttävällä tasolla

Voi arvoisa Rex. Etpä lukenut kirjoittamaani. Kommentoin nimenomaan yksityisiä viljelijöitä kirjoituksessani. Kirjoitin näin: "Mainitaanpa tässä lisää muutamia yksityisiä maataloustuen saajia".

Yritysten saamat erilaiset tuet menee aivan oman kategoriaansa. Kuten Nokian saamat vuosittaiset miljoonat yritystuen muodossa. Laivatelakkateollisuuden vastaavat tuet ym...ym...

Vastaukset

Rex

#1092 Re: Re: Re: Maatalouden tuet järkyttävällä tasolla

2012-04-13 22:54:20

#1086: maatalouden tuki ohjattava ympäristön parhaaksi - Re: Re: Maatalouden tuet järkyttävällä tasolla

Hyvä maatalouden tuki ohjattava ympäristön parhaaksi, etpä ajatellut sinäkään, mitä kirjoitit. Maatilat ovat kyllä yrityksiä siinä missä muutkin. Mainitsemistasi viljelijöistä jäi vain pois nuo loppuosat eli Jan-Erik Sigg Ab, Maatalousyrittjä Ari-Pekka Toppila Tmi, Ikaalisten Luomu Oy, Bullstop Oy ...

Tämä palstahan on omistettu nimen omaan turvevesipäästöille - maatalouden päästöt ovat oma asiansa ja halukkaat perustakoon oman adressin aiheesta.

Yritysjohtajalle: Itsekin satun olemaan yritysjohtaja ja työnantaja ja kirjoittelen täältä suolta...täällä meillä päin eivät turvevesiasiat ole ollut koskaan kunnossa - tuskin siellä Lapissakaan asiat on yhtään paremmalla mallilla. Kerroit, että lopulta syyllisiä ovat myös valtion virkamiehet, jotka ovat hyväksyneet luvan toiminnan aloittamiseen. Ja nythän siellä tehdään valtavasti töitä sen eteen, että toiminta saatetaan oikeisiin uomiin. Ne virkamiehethän ne ovat antaneet luvat turvesoillekkin ja tehneet siinä valtavan virheen jota nyt haluttaisiiin oikaista, ettei niiden järvienkin puhdistamisessa olisi valtava työ veronmaksajien rahoilla.

Jarille: Eikö se ole hankkeiden torppaamista, että turpeen energiaverotus pidetään alhaalla vain sen vuoksi, ettei puun hinta vaan pääse nousemaan jos sitä alettaisiin käyttämään enemmän. Siinähän on riskinä, että metsänomistajat saattaisivat saada puusta oikean hinnan.

On se kumma, että porukka ei tajua, mistä tässä on oikeasti kyse! Ei ole niinkään kyse siitä, että turve kasvaisi suolle takaisin - eihän se soraharjukaan kasva takaisin, kun se on kaivettu pois. Kysehän on nyt siitä, että jokainen pitäisi ne p**kat omalla tontillaan eikä levittäisi niitä ympäristöönsä. Vesistöt eivät palaudu entiselleen enää koskaan. Miettikää jokainen sydämissänne, mitä haluamme jättää jälkipolvillemme. Suomi on ollut asutettuna vasta muutamia satoja vuosia ja miettikää osaltanne, paljonko täällä on tehty peruuttamattomia tuhoja viime vuosikymmenien aikana - miettikää miltä täällä näyttää tällä menolla jo meidän elinaikanamme.