IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

-KN-

#1535

13.10.2012 18:04

Kyllä kirjoittamani luvut ovat hyvin helposti laskettavissa viittaamastani tutkimuksessa olevasta liitteestä Taulukko 2.
Minulla ei luonnollisesti ole mitään syytä piilotella lähdettä, mutta kuten huomaat, on halukkaan se helppo todentaa vaikka "pisa"-haulla.
Minkään osalta en ole sinulle tai kellekään muullekaan valehdellut. Luvut ovat silkkaa yksinkertaista matematiikkaa taulukosta löytyvien mittaustulosten perusteella.


"Läntisen Pien-Saimaan laskennallinen kuormitusselvitys":

Mainitsemasi turvetuotannon osuudet fosfori 2 % ja typpi 4 % eivät perustu minkäänlaiseen mittaukseen! Jätit sen kertomatta, miksi? Ne on nimittäin laskettu juurikin sillä koko Suomen keskiarvo taulukolla ja puhtaasti kartan pohjalta. Kyllä ne kartat kertovat myös sen, mitä ojien mittauspisteiden yläpuolella on.
Kuka muuten on määrittänyt noihin "karttalaskentoihin" turvetuotannon arvoksi, että se on fosfori 2 ja typpi 4 % ? Siis kuka muu, kuin VAPOn strategia opus? Tokihan se sitten pitää paikkansa hyvinkin, jos nämä pinta-alat suhteutetaan koko maan osalta. Siis koko maan pellot, koko maan metsät, koko maan kalliot, koko maan suot, koko maan turvesuot jne. Ja niinhän ne on tehtykin!

Ja taas kaiken aikaa unohtuu se sanoisinko pahin, eli kiintoaineen ojitus vesistöihin. Varsinkin tällaisina kesinä! Juurikin järvellä surulla katsoin, kuinka mustaa on vesi verrattuna reilun kymmenen vuoden takaiseen.Siinä se mustuu ja masentuu mielikin, vaikka luonnolla pitäisi olla aivan toinen tarkoitus, kuten tuollakin alueella ennen oli.

Sitä ps. osioni vastausta ei ole vieläkään kuulunut. No, eipä tarvitsekaan, tulkinnanhan voi jo tehdä.
Mutta nyt pitää mennä tässä vaiheessa lauantaita taajamassa puhtaan vesijohtoveden saunaan ja suihkuun.

Vastaukset

Kattilamaakari

#1536 Re:

2012-10-13 18:20:11

#1535: -KN- -

Eli sinä väität Saimaan vesi ja ympäristötutkimus Oy:tä valehtelijaksi?

 

http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Ymparisto_ja_elaimet/Pien-Saimaa/Pien-Saimaan_kunnostuksen_esiselvityshanke_PISA.iw3

Pien-Saimaan kunnostuksen esiselvityshanke PISA

Tekijä: Saimaan vesi ja ympäristötutkimus Oy

http://www.vapo.fi/filebank/919-Kaakkois-Suomen_ELY-keskuksen_alueen_turvetuotantosoiden_paasto-_ja_vesistotarkkailu_2010.pdf

Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen alueen turvetuotantosoiden päästö ja vesistötarkkailu 2010

Tekijä: Saimaan vesi ja ympäristötutkimus Oy