Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle

Kommentoitu viesti

Kihniö

#91 Re: Poliittinen päätöskö ?

01.11.2012 19:57

#1: Marja-Leena - Poliittinen päätöskö ?

Juurihan sairaanhoitopiiri tarjosi kunnille välittömänlähtövalmiuden vaihtoehtoa mutta kunnat palauttivat sen liian kalliina eli sitä saa mitä tilaa. Ihan oikeasti jos kaikissa kunnissa olis 24/7 välitönvalmius niin niin paksua pussia ei ole mistä se maksettais. Käytännössä tämä tarjottava vaihtoehto merkitsee sitä että lähtöajat on päivystys aikana on noin 5-10 min ja on taloudellisesti siedettävä. Kunnassamme on tällä menty vuosikaudet ja palvelu on tuotettu omalla kalustolla ja henkilöstöllä ainoana koko pirkanmaalla ,nettomenot n.80.000 vuodessa. Tiedän jo vastauksennekin, mutta se vain realismia tuo raha ja sen puute VALITETTAVASTI..

Vastaukset

Matemaatikko

#93 Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

2012-11-01 20:28:33

#91: Kihniö - Re: Poliittinen päätöskö ? 

 Palvelutasopäätös 1. jossa välittömän lähtövalmiuden yksiköt, Kihniön kiireellisen ensihoidon vuosikustannus oli laskettu 88 601 euroa. Palvelutasopäätös 2. missä 15 minuutin lähtövalmius, Kihniön kunnan vuosikustannus 85 543 euroa. Erotus tästä laskettuna on 3 059 euroa vuodessa. Jos Kihniön kunnan talous kaatuu 3 059 euron vuosikustannuksen vuoksi, kannattaakin puolustaa 15 minuutin lähtövalmiutta. Jos taas Kihniössä kuvitellaan, että viiveestä voi seurata erikoissairaanhoidon- ja perusterveydenhuollon sekundaarisia kustannuksia tämä 3 059 euroa, on syytä miettiä kantaansa toisin.

Viidentoista minuutin lähtövalmius johtaa moninkertaisiin terveydenhuollon lisäkustannuksiin.     

Valitse nimimerkki...

#95 Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

2012-11-01 21:27:07

#91: Kihniö - Re: Poliittinen päätöskö ?

"Ihan oikeasti jos kaikissa kunnissa olis 24/7 välitönvalmius niin niin paksua pussia ei ole mistä se maksettais."

 

Ettäkö suomen kuntien talous kaatuu johonkin ensihoidon välittömään valmiuteen. Uskoo ken tahtoo. Kaatuisivat ne samalla tavalla ja rahoilla moneen muuhunkin kunnan palveluun. Kyse on arvoista ja siitä mihin halutaan panostaa. Tässä asiassa apulaisoikeuskanslerin aloitteesta on lähdetty sille tielle että ensihoidon palvelut ovat tärkeitä, osa perusturvallisuutta. Rahat löytyvät, jos tahto löytyy...käsittämätöntä että täällä jo"omat" ovat kaatamassa touhua lähtöruutuun...