Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle

Kommentoitu viesti

..ei tuollaista haluaisi uskoa edes todeksi...

#99 Re: Se on niin...

02.11.2012 21:01

#25: SK maalta - Se on niin..

Lainaus: "... Sata varma, että mun p*rseeni EI nouse, ennenkuin 15 min on kulunut tehtävän tullessa. Ilmaiseksi en töitä tee, vai tekeekö joku ilmaiseksi töitä? Turha ruveta jeesustelemaan, että kyse ihmishengistä jne jne... Tekeekö lääkäri työtä ilmaiseksi? -EI. Tekeekö kirjastonhoitaja töitä ilmaiseksi? -EI. Tekeekö kaupan kanssa ilmaiseksi töitä? -EI. Joten miks v**ussa ensihoitajan/sairaankuljettajan pitäisi tehdä töitä ilmaiseksi? TURHA LUULO."

Huhhuh, mitä jos mieluummin hakeutuisit jollekin muulle alalle. Veronmaksajat haluavat maksaa palvelusta, joka pelastaa henkiä, ei siitä, että juodaan kahvit ja lähdetään sitten katsomaan kuoliko se jo.

Turha meille,  jotka kirjoitamme asiallisen lähtöajan puolesta, on kiukutella. Emmehän me istu työehtosopimusneuvotteluissa. Kai teillä on ammattiliitto, joka pystyy hoitamaan sellaiset asiat?

Sitäpaitsi jos itsekin olisitte kertomassa, millaista on mennä hälytyskohteeseen myöhässä ja nähdä, että peli on jo menetetty pienen lapsen, urheilijanuoren, pienten lasten äidin tai kenen tahansa kohdalla, sillä voisi olla vaikutusta siihen, että saisitte ne palkkarahanne. Tai siis sellaiset ammattihenkilöt saisivat, jotka tekevät eettisesti oikein työnsä.

Vastaukset

Niinpä...

#100 Re: Re: Se on niin...

2012-11-02 21:45:25

#99: ..ei tuollaista haluaisi uskoa edes todeksi... - Re: Se on niin...

Menetkö itse joka ikinen aamu 15 minuuttia ennen kun työaikasi alkaa töihisi, koska työsi oletettavasti on tärkeää?


Vieras

#101 Re: Re: Se on niin...

2012-11-03 00:06:42

#99: ..ei tuollaista haluaisi uskoa edes todeksi... - Re: Se on niin...

Niin kysymyshän ei ole mainitsemistasi "työehtosopimusneuvotteluista". Kysymys on siitä, että millaista palvelua PSHP on ostamassa palveluntuottajilta. Asia ei siis ole ammattiliiton käsissä.


Huhhuh, mitä jos mieluummin hakeutuisit jollekin muulle alalle. Veronmaksajat haluavat maksaa palvelusta, joka pelastaa henkiä, ei siitä, että juodaan kahvit ja lähdetään sitten katsomaan kuoliko se jo.

Tälläistä palveluahan TE VERONMAKSAJAT olette juuri ostamassa/tilaamassa/ hyväksymässä. Sanotaanko lisäksi näin, että on kohtuutonta ehdotella alan vaihtoa, jos ei tee työtään ilmaiseksi. Nythän vaan kyseinen kirjoittaja johjon viittaat kertoo sen vain etukäteen, että ei tee palkatta työtä. (Tietyllä tapaa tässä vaiheessa jopa reilua)

 

Juon tulevaisuudessakin kahvini loppuun. Oli työni mikä tahansa niin se ei velvoita tekemään sitä ilmaiseksi. Jos joku muuta väittää niin voin lähettää kopion työehtosopimuksestani. Minun ja perheeni laskut eivät hoidu "hyvällä mielellä" ja "kauniilla ajatuksilla". Venyminen on loppu osaltani ja uskon, että tässä rintamassa seisoo kovin moni alan ammattilainen tästä eteenpäin, yleisestä mielipiteestä huolimatta. Jos väen vängällä halutaan erottua kiertämällä terveydenhuoltolakia ja sen henkeä niin olkoon niin. Päättäjät tekevät sen päätöksen puolestani miten toimia. Minun selkänahastani sen repiminen loppui siinä hetkessä kun PSHP:n valtuusto päättää 15 minuutin lähtövalmiudesta.

Maalaishoitaja

#103 Re: Re: Se on niin...

2012-11-03 15:55:31

#99: ..ei tuollaista haluaisi uskoa edes todeksi... - Re: Se on niin...

Oletko lukenut aiemmat alan ammattilaisten kirjoitukset? Varallaolo tarkoittaa sitä, että useimmat työntekijät ovat kotona varallaolossa ja sieltä 15 minuutin varoitusajalla hälytettävissä töihin. Ambulanssissa on kaksi työntekijää. Molemmat ovat kotonaan. Kotiosoitteiden välillä on esim. 10 km. matka. Miten olisi mahdollista, että lähtö (=molemmat työntekijät autossa ja auto liikkuu kohti potilaan osoitetta) olisi mahdollinen nopeammin kuin 15 minuutissa? Joskus kun molemmat työntekijät ovat ulkopaikkakuntalaisia ja viettävät siksi varallaoloajan asemapaikan tiloissa, on heillä halutessaan mahdollisuus lähteä hetikin tehtävälle. Maallikon on ehkä vaikeaa käsittää, että ambulanssi ihan oikeasti on 15 minuutin viiveellä käytettävissä. Asia tietysti tuntuu luonnollisesti liian mahdottomalta ymmärtää, jos on tottunut elämään siinä uskossa, että Suomi on hyvinvointivaltio. Ne on ihan muut tahot kuin ensihoitajat, joille ihmisen henki on halpaakin halvempi.