Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#1744 Re: Musalaiselle

13.01.2013 18:52

#1741: asiaa tutkinut - Musalaiselle

No, kai se yksi sibeliusakatemian käynyt opettajan yhdelle alakoululle riittää. Onko jossain muualla oikein montakin??? Ei Onkilahden koulu ole mikään erikoisuus, jossa pitäisi olla sibeliusakatemian käyneitä luokanopettajia....ottakaa jo maata jalkojen alle....

Vastaukset


Vieras

#1746 Re: Re: Musalaiselle

2013-01-13 22:40:18

1744: - Re: Musalaiselle Ei Onkilahden koulu ole mikään erikoisuus, jossa pitäisi olla sibeliusakatemian käyneitä luokanopettajia....ottakaa jo maata jalkojen alle....

Vaasan kaupunginvaltuusto määräsi erikoisaseman musiikkiluokille siinä toivossa, että Vaasa saisi erikoisaseman musiikkikaupunkina.  Siinä se onnistui.

Onkilahden koulu oli nimenomaan erikoisuus josta valmistui oppilaita Sibeliusakatemiaan.  Jos vanhemmat halusivat lapsensa Sibelius akatemiaan he lähettivät lapsensa Onkilahden kouluun siinä uskossa, että he pääsisivät Juri Kadarin oppilaaksi.

Sibeliusakatemiaan ei pääse vaan sinne valitaan pääsykokeiden perusteella eli sinne pitää olla erityisen taitava.  On ollut, että sinne on päässyt vain kolme joista kaksi oli vaasalaista.

Rehtori Käräjämäki ei osannut arvostaa tai ei tiennyt tästä erikoisasemasta mitään.  Kaupunginvaltuuston määräys on nyt vastoin kaupunginvaltuuston lupaa romutettu ja tulee takuulla vielä valtuuston käsittelyyn.  Valtuusto ei varmasti tykkää siitä, että sen yli kävelee yksi virkamies.  Uhumm nainen.

Käräjämäki on ylenkatsonut valtuuston, että se ei jää valtuustolta huomaamatta.  On vain ajan kysymys koska asia tulee valtuusoon.

Ope minäkin

#1753 Re: Re: Musalaiselle

2013-01-16 18:32:50

#1744: - Re: Musalaiselle

Kyllä Onkilahden koulusta piti tulla erikoisuus - tai erilaisuus tänne juntti-Vaasaan.  Ja tulikin Jurin myötä. Ei kukaan ole vaatinut kouluihin Sibeliusakatemian (isolla kirjaimella)  käyneitä luokanopettajia, vaan Juria aikoinaan pyydettiin kyseiseen kouluun viemään musiikkiluokkia tasokkaasti eteenpäin. Musiikkiin erikoistuneet luokanopettajat ovat kaukana Jurin osaamisesta!

Mistä näitä omituisia musiikinopetuksen "asiantuntijoita" tänne palstalle oikein sikiää? Kirjoittaisivat mieluummin Pohjalaisen mielipidepalstalle. Taso löytyy sieltä.