Riuttala

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Riuttala.


Vieras

#1

27.06.2014 13:45

Olen asunut Riuttalassa, kouluakin siellä käynyt. Talomuseo tullut koluttua läpi monet monituiset kerrat. Toivon todella, että toiminta museolla jatkuu!

Vieras

#2

27.06.2014 15:44

Entisenä Riuttalan talomuseon kesätyöntekijänä en voi kuin allekirjoittaa tämän ja pyytää kaikkia muitakin tekemään samoin!

Vieras

#3

29.06.2014 17:34

On hieno paikka rakennuksineen ja ympäristöineen ja museossa ei saa samaa kokemusta kuin paikanpäällä.
Suosittelen käyntiä kaikille!

Vieras

#4

30.06.2014 19:12

Upea paikka, tämä jos mikä tarvitsee säilyttää!

Vieras

#5

30.06.2014 20:13

terveisiä riuttalan väelle voi että mitkä puitteet teillä on ja mitkä mahdollisuudet järjestäkää erilaisia tapahtumia teemoja sillä te saatte sen paikan kukoistamaan ja uskokaa itseenne esim. päre ja kone paja puoli olisi saatava toiminta kuntoon.

Vieras

#6

02.07.2014 05:23

Voitaisiinko Riuttalaan ryhtyä etsimään "elämäntapatalonpoikaa", joka haluaisi asua paikan päällä vakituisesti ja huolehtia Riuttalasta?

Vieras

#7

02.07.2014 10:32

Allekirjoittakaa ihmeesä hyvät ihmiset!

Vieras

#8

06.07.2014 08:01

Tuo "elämäntapatalonpoika" kuulostaa hyvältä idealta! Ja lisää markkinointia vaan kehiin - nykyisellään museo on jonkinlainen kätketty helmi. Toki Kuopiosta on jonkinverran matkaa sinne, eikä tiekään liene maailman parhain, mutta matka ei nykyautolla kauan kestä.
Tehokkaalla markkinoinnilla on monia erämaakohteita saatu pysymään pystyssä, kunnossa ja kävijäin suosiossa, yhtenä esimerkkinä vaikka Kalle Päätalon kotimökki Iijoen rannalla - ei sekään taajamassa sijaitse, ei lähelläkään. Ja vetonauloiksi työnäytöksiä, tapahtumapäiviä. Rukiinleikkuukisa sinällään ihan yes, mutta entäs heinänniittopäivä, heinien latoonlaittopäivä, perunanistutuspäivä, ohrankylvöpäivä... äkkiä näitä keksii, kun vaan annetaan tilaisuus!
Kuopion museolautakunnalleko tämä kuuluu vai mille?

Vieras

#9

06.07.2014 21:21

Ei tule Kuopion kaupunki tuohon puuttumaan, koska paikka ei ole "ydinkeskustassa". Tuonkin paikan ylläpito olisi poissa joiltain tärkeiltä virkamiehiltä. Tai vaihtoehtoisesti pitäisi miettiä montako maaseudun koulu lakkautetaan, jos kaupunki lähtisi huolehtimaan riuttalasta.

Vieras

#10

07.07.2014 09:13

Kannatan myös ideaa "elämäntapaisännästä". Siellä voisi järjestää erilaisia teemapäiviä, missä ihmiset pääsisivät kokeilemaan elämää ennen. Esim. erilaisia töitä vanhoin menetelmin. Mukavaa olisi saada ainakin kesäksi paikalle myös maatiaislehmiä, kanoja yms. Matkailussa voisi kehittää esim. päivän bussimatkoja Kuopiosta, jotka vierailisivat Riuttalassa ja ehkä jossain muussa samalla suunnalla olevassa kohteessa kuten Kekkosen lapsuudenkoti Pielavedellä tms. Sellaiselle olisi helppo turistien ja muiden autoa omistamattomien tulla mukaan. Muuten ko kohteet ovat mahdottoman matkan päässä. Paikkaa voisi markkinoida myös erinomaisena sukujuhlien pitopaikkana. Sukututkimushan taitaa olla kasvava harrastus. Siellä on ainakin entisajan tunnelmaa.

Vieras

#11

07.07.2014 13:01

Tärkeä savolaiselle maatalous-ja kyläkulttuurille. Ainutlaatuinen luonnollinen asumus-pihamaa-elinkeino-ympäristö. Ja miten on asuttu, itsekin tahtoisin vieläkin asua semmoisissa vanhan talon henkevissä huoneissa.

Vieras

#12 Re: Riuttala/ #10

12.07.2014 09:46

#10: -

Hyviä  ideoita nuo kaikki.  Maalaistalossa lapsuutensa viettäneenä  eläimet kuuluivat siihen   keskeisenä osana.  Ne olivat/ edelleen ovat  ystäviäni ja  niiden    tavat ja kasvuolosuhteet (tosi luomua) tulivat tutuksi ja eläimet rakkaiksi. Jospa  vanhusten asuinpaikkojen  läheisyyteenkin saisi  eläimiä - olisi seuraksi, iloksi ja depression ehkäisijäksi. Niille voisi rauhassa jutella ja niitä silitellä.  Suomenhevonen kuuluisi  tuohon luetteloon ehdottomasti. Samoin lampaat - tukkujen tekoa, keritsemistä jne.

Riuttala on tosi hyvä  syntymäpäivienkin pitopaikka, sen olemme kokeneet  käytännössä.

Koululaiset voisivat myös  tehdä sinne  kevät- ja syysretkiä ja pitää esitelmiä  näkemistään. Ulkomaalaiset ja mikseipä suomlaisetkin nuoret vapaaehtoiset  voisivat ehkä toimia myös tietyissä tehtävissä innolla - samoin meikäläiset eläkeläiset. Tarvitaan kuitenkin organisaatio  tätä kaikkea pyörittämään (ajoitukset, majoitukset, ateriointi, kuljetukset jne).

Mainontaa  asian puolesta kyllä  tarvitaan, mutta kai se onnistuu taitajille sähköisesti nykypäivänä.

Onnea Riuttala-asioille!


Vieras

#13

16.07.2014 10:35

Ensin pitäisi saada tie kuntoon. On nimittäin niin huonolla pidolla koko Riuttalantie että suuren osan vuodesta lähes ajokelvoton.
VINKUIITA

#14

19.07.2014 07:28

oEkaks "inspehtoorin" valitaan (Kuopion museot tiimistä vissiin) ja hän / he valitsee henkilön joka osaa osan peltoja viljellä luomuna ja siat, lampaat, kanat+kukko, lehmän, suomen hevosen hoitaa luomuna, (teurastus voi olla teurastamolla) ja viljan kuin lihat (onko omenapuita ja marjapensaita ? !1) tuoton myydä syksyllä (alku kg hinta josta huutona korotukset) TUOTTO KATTANEEEN MELKEIN KOKONAAN EM HENKILÖIDEN PALKAN JA JUOKSEVAT KULUT. kUN TEHDÄÄN HEVOSELLA TRAKTORIN SIJAAN KUIN 1960 LUVULLAKIN TEHTIIN , (uatra ja karhi Riuttalassa lie ja tehdä uuden voi, vanhasta mallia katsoen.)ei ole traktorin kuluja. Oletan ulkorakennusten olevan jo eläinten talvehtimiseen kylmät, pitäneen lehmät ja hepo saada jonnekin lämmönpitävään suojaan, tipuset, vuonat ja porsaat taas keväällä kasvamaan. Esm. aviopari m ies ulkotyöt ja vaimo tuvassa kahvio-ruokala ja maalaishäätkin jotkut pitäis, syksyllä tuvassa pikkujoulut (on savusaunalöylyttelykin
, näin esm yhdistykset innostetaan. Riuttala rahoittaa itse itsensä KUN AIVOJA KÄYTETÄÄN EKÄKS JA SITTEN KOKO KOHOA. koululaiset kokemään elo-syyskuina näkemällä mitä elämä on ollut. Kamgaspuut vois helkyä kesäkuukaudet aitassa tai kamarissa (jos tuvassa kankaanpölyhiukkanen nykyimmeesen kahvikuppiin laskeutuu. Ajatelkaa kokonaisvaltaisesti mikä on harvinaista kuopiolaisilla päättäjäryhmillä, (vertaa kauppahallin ilmastoinnin unohdus ja toriin vesitiivistys edelleen vajaamittainen, vuotokohta aina vaan . kuin sokea olisi tekijä kuintyön valvojakin, mut mikäs siinä kun p a l k k a tili toimii ja vastata ei työnstään tarvitse.
RIUTTALAN ON SÄILYTTÄVÄ KUIN SÄILYY MYÖS AHOLANSAAREN RAKENNUKSET JA ELÄMÄNLAATU.

Vieras

#15 Re:

22.07.2014 07:23

#8: -

Riuttalan omistaa Riuttalan talonpoikaiskulttuurin suojelusäätiö


Vieras

#16

28.07.2014 18:27

Kotiseutumuseon ylläpitäjänä tiedän kuinka raskasta toimintaa on huolehtia kokonaisuudesta ilman varallisuutta. Pienissä pitäjissä yhteishenki on vahva ja tukijoita löytyy, kuten myös kävijöitä. Toivottavasti toiminta saadaan jatkumaan ja kokonaisuus säilymään!!

Vieras

#17

19.08.2014 12:04

Riuttalan museo pitää säilyttää :)
wornies

#18 Re: Re: Riuttala/ #10

15.08.2015 07:50

#12: - Re: Riuttala/ #10 

 Avaintoimijana Euroopassa ja erityisesti Saksassa ja Pohjoismaissa toimivalla BDSwissillä on enemmän menetettävää kuin keskivertosijoittajalla.  promo code BDSwiss

jesmenik

#19 Unibet bonuskoodi

02.10.2015 08:34

Kuten monella muullakin tuoreella vedonvälittäjällä ja kasinolla, ComeOn ei vaadi erityisiä ComeOn bonuskoodeja, jotta saisit jonkin toisen heidän bonuksistaan.  Comeon bonuskoodi