Kasvio pois kouluista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kasvio pois kouluista.

........

#51 Re:

22.07.2014 08:52

#45: 16v & 2 kasviota koulua varten takana. -

tuosta luokalle jäämisestä olen jo maininnut itse adressissa ja useampaan kertaan kommenteissa että on olemassa poikkeus kouluja joissa kasviosta ei jää luokalla tai kasvio on vapaaehtoinen joten suosittelen että kävisit adressin huolellisesti läpi ennen kuin tulet kommentoimaan. Ja miksi kasvien tunnistusta ei voitaisi käydä ihan vaan biologian tunnilla ilman kasviota? Ja olisi paljon hyödyllisempää jos koulussa biologian tunnilla opeteltaisiin tunnistamaan syötäväksi kelpaavat ja myrkylliset kasvit.

angeltofu

#52 Re: Re: Re: Re: Re: Levätkää rauhassa

22.07.2014 10:27

#50: ........ - Re: Re: Re: Re: Levätkää rauhassa

en sanonut, että teet sen viisi tuntia yhdessä päivässä :) voit jakaa kasvien keräämisen siten, että aina tunnin etsit kasveja päivässä! :D ja sitten valitset jonkun toisen päivän, ja etsit silloin kaveja tunnin :3 helppoa, eikös? :) näin voit myös jaoitella kasvien etsintäreissut myös sinne syksyn puolelle! :D ja kyllä minä uskon, että kesälläkin niitä kasvia kasvaa, ja aika runsaasti :)

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.07.2014 15:08


:)

#54 Re:

28.07.2014 07:38

#53: E.E. -

itseasiassa on todistettu tosiasia että laiskuus kuuluu murrosikään.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.07.2014 11:24


angeltofu

#56

30.07.2014 11:35

noniin, kesä kun on ohi, niin mites kasvion teko edistyi? ;D että menikö tässä adressissa touhuaminen aikaa, jonka olisitte voineet tehdä kasvion tekemiseen? ;)
sup

#57 Re:

30.07.2014 13:05

#55: -

No sitten ole hyvä ja todista se :D olisi kiva todellakin saada jokin todiste väitteestäsi.

valinnanvaraa kaipaisin

#58

31.07.2014 14:50

Mielestäni olisi hyvä jos kasvion tekeminen ei olisi pakollista, vaan että kesäksi saisi valita oman läksynsä. Voisi tehdä kasvion, tutustua kirjallisuuteen tai vaikka tehdä esseen jostakin. Itse en erityisemmin tykkää kyykiskellä niskalimassa kasveja keräämässä enkä usko että tarvitsen kasvien tunnistamistaitoa tulevaisuuden työssäni. Mieluummin opiskelisin kesällä historiaa kun se jopa kiinnostaisi.
sup

#59 Re:

31.07.2014 20:06

#58: valinnanvaraa kaipaisin -

tässä tulee oman biologian opettajani sanat: sinä tarvitset kasvien tunnistusta, jotta tunnistaisit myrkyllisiä kasveja ja arvostamaan uhanalaisia lajeja. Mitä jos sinun lapsesi ottaa jostain metsän kolkasta kasvin niin mistä tiedät, että se on myrkyllinen? mitä tehdä jos se onkin?

Pilkunhyväilijä

#60 Kannattaa kerrata lomalla myös äidinkieltä

06.08.2014 13:42

Niin.

dfg

#61 Re: Re:

09.08.2014 17:15

#59: sup - Re:  

 kasviossa ainoat myrkylliset kasvit ovat kielo ja kalliokielo mutta onhan se hyödyllistä tunnistaa myrkylliset, syötävät ja uhanalaiset kasvit mutta niiden opetteleminen ei tee kasviosta pakollista voidaanhan ne opetalla oppitunnilla eikä kesälomalla

angeltofu

#62 Re: Re: Re:

09.08.2014 17:51

#61: dfg - Re: Re:  

 niin, mutta kasvion tekeminen tehostaa tunnistamista ;D

mites muutes, mites hyvät kasviot tuli?

sup

#63 Re: Re: Re:

10.08.2014 09:46

#61: dfg - Re: Re:  

 sori, mutta opetussuunnitelmassa on paljon asioita joita pitää opetella (hyödyllisiä belive me), joten ei aika riitä. Btw näin yleisesti vielä, niin jos oikeasti ei kiinnosta tämän tekeminen (tai yleisesti opiskelu) niin eipä sitten toiselle asteelle ole asiaa. niin muuten miltäkäs ne kasviot näyttää? Toivottavasti on tehty ne, vai käytittekö aikanne siihen, että opettajanne hylkää kasviot koska tässä adressissa on paljon nimiä? Sori not gonna happen.

.

#64 Re: Re: Re: Levätkää rauhassa

24.08.2014 12:28

#47: ärtynynt kasviontekijä - Re: Re: Levätkää rauhassa 

Ei kai sitä 2-4 päivää tartte siinä vieressä odottaa? :o Kyllä ne kasvit kuivuvat vaikket kyttäisikään niitä koko ajan.


Vieras

#65

11.09.2014 13:27

Töihin vaan kuudennen luokan jälkeen opinhaluttomat vetelykset! Ei pidä pakkokouluttaa tällaista ainesta yhteiskunnan varoilla. Tai jääkööt sitten kotiin vetelehtimään kuulokkeet korvilla.

8. luokkalainen poika.

#66 Re: "Ei auta suurinta osaa töissään"

21.09.2014 08:51

#35: Huonot perustelut - "Ei auta suurinta osaa töissään" 

 Tämä nyt ei tähän aiheeseen mitenkään liity, mutta historia, maantieto ja käsityöt ovat hyödyllisiä. En itsekään usko, että ne auttavat juuri ketään työelämässä ainakaan suoranaisesti, mutta epäsuorasti ainakin historian tuntemus voi osoittautua hyödylliseksi.

Jos satut esim. tekemään työssäsi kansainvälisiä bisneksiä, on hyvä tuntea eri maiden historiaa (ja kulttuuria) jotta et sanoisi mitään loukkaavaa vaan antaisit itsestäsi sivistyneen kuvan bisneskumppanillesi. Lisäksi uskon, että ihmisistä on mukavampaa käydä kauppaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuntevat heidän maansa historiaa ja kulttuuria.

Maantieto taas on ainakin pinnallisella tasolla hyvä osata, jos ei enempää niin ainakin Euroopan ja Pohjois-Amerikan valtioiden nimet ja pääkaupungit. Annat nimittäin itsestäsi aika tyhmän kuvan, jos et monien jenkkien tavoin löydä edes Iso-Britanniaa kartalla (ja uskokaa tai älkää, tämä on faktaXD).

Käsityö taas tuskin on tarpeellista miltei kenenkään työssä, mutta on ihan kätevää osata nikkaroida kaikenlaista pikkutavaraa, kuten esim. patalappuja tai tarjottimia, säästäähän siinä rahaakin.

Ja kasvioasiasta vielä, en itse ole vieläkään saanut sitä kuin alkuun, koska en koe miten siitä voisi olla hyötyä. Esim. vaikka joku voikin kekea erilaisten kukkien etsimisen ja tunnistamosen jännäksi, sitä taitoa tuskin pystyy muuttamaan vähääkään isommaksi rahaksi, eikä siitä muutenkaan ole elämässä minkäänlaista käytännön hyötyä.

Kasveja voi opetella ihan hyvin tunnillakin, eikä esim. erilaisten sammaleiden tunnistamisesta ole mitää hyötyä, samanlaisia ne kaikki ovat. Tosin puut ja marjat olisi hyvä osata tunnistaa, marjoja voi syödä ja puiden tuntemus saattaa olla hyödyksi jos satut olemaan niin onnekas että sukusi omistaa metsää.

Kasvion tekeminen vain tuntikausia työtä ilman minkäänlaista hyötyä. Kyse ei ole siitä, että en jaksaisi tehdä sitä, vaan siitä, että SIITÄ EI OLE HYÖTYÄ. Enkä voi laskea hyödyksi sitä, että biologian numero ei laske yms. koska tämäkin on vain sen luokka-asteen kestävä hyöty ja siltikain varsin vähäinen.

No, kiitos kaikkille jotka jaksoivat lukea koko tekstin.

Ps. Näin pitkän teksin kirjoittaminen kirjakiekelellä on TUSKAA.

lukiolainen poika

#67 Re: Re: "Ei auta suurinta osaa töissään"

28.09.2014 08:29

#66: 8. luokkalainen poika. - Re: "Ei auta suurinta osaa töissään" 

 Hei

tulin juuri tänne katsomaan tätä adressia ja hohoijaa kuinka naurettavaa tämä on. kyllä, olet todellakin oikeassa, että maantietoa ja historia on tärkeitä aineita, mutta biologia on yhtä tärkeä myöskin. Lukiolaisena tiedän biologian tärkeyden ja kasvien tunnistamisen. Esimerkiksi jos lähdet ulkomaille töihin; olet uudessa paikassa vailla tietämystä maan biologiasta. Hups heijakkaa lähdetkin jonnekkin metsään ja poimit sieltä kukan tietämättä, että se on uhanalainen. On olemassa joitakin maita jotka antavat sakkoa tai jopa vankeutta uhanalaisten kasvien (ja miksei eläintenkin) satuttamisesta. En usko, että tulisi hirveää sakkoa siitä, jos et tiedä maan historiaa tai pääkaupungin nimeä. Biologialla pyritään siis estämään tälläisiä tapahtumia.

Ainiin, tämä taisi olla tämä kesän juttu. ok tyypit show ohi! Voin sanoa varmaksi, että kasvio jää vaikka kuinka ruinaatte sitä pois. Tämä on fakta.

on a side note voisitte kuitenkin valittaa pakkoruotsista! siinäpä vasta turha aine...


Vieras

#68

18.10.2014 14:25

Laiskamadoilta pois koulunkäyntioikeus! jos mitään ei haluta oppia, ei ole mitään hyötyä mistään, niin ei tämmöisiä vähemmän älykkäitä kannata pakolla yrittää sivistää. 


Vieras

#69

08.04.2015 15:06

Kahviot pois kouluista.


Vieras

#70

06.05.2016 11:19

Vetelyksille vetelehtimisen oikeus!

KYRPÄ
Vieras

#71 SAIN ITE 10 PIN MUN KASVIOSTA :)

14.05.2020 19:38

 

 

KASVIO KUULUU ASIAAN JA MUN AIKAAN SE OLI KUULKAAS 50 KASVIA JA JOS SOMALIT EI TUNNE SUOMEN KASVEJA JÄÄKÖÖT LUOKALLEN !

 

VÍTUN VETELYKSET KAIIKKIHAN KANNABIKSEN TUNNISTAA ? HÄÄ ? KÄ ? JA HUMALAN HEINÄN ... JAA ... ? MYRKKY SUMAKIN ... JAA NOO TUPAKAN JA SIINÄ NE TÄRKEIMMÄT NY OLI ;)