TYÖTTÖMIEN ORJATYÖT

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista TYÖTTÖMIEN ORJATYÖT.

Kehitysmaan kansalainen
Vieras

#1 Riistovaltio

09.08.2010 21:34

Hyvä adressi. Työstä kuuluisi maksaa palkkaa. Entäs työvoimakoulutus? Sinne pakotetaan ihmisiä työttömyysturvan menetyksen uhalla. Paljonko se ketään hyödyttää.. Hyvä järjestelmä heille jotka vapaaehtoisesti hakeutuvat niihin "koulutuksiin" mutta hermojaraastavaa vankeutta niihin pakotetuille joita taitaa olla suurin osa kursseille osallistuvista. Ei ainakaan saa ketään aktivoitumaan, hakemaan oikeaan koulutukseen tai työhön. Järjestelmä tekee ihmisistä syrjäytyneitä.

Toimivaa järjestelmää ei ole
Vieras

#2 Riistovaltio

10.08.2010 03:01

Amerikassa jossa kaikki on suurta ovat riistäjät hoitaneet valtion roolin minimiin pois häiritsemästä riistoaan. Suomessa jossa kaikki on takapajuista ovat riistäjät saaneet aikaan sen että yhteiskunta kustantaa verovaroin ihmisiä orjatyöhön eikä maksa mitään. Verot on helppo kiertää jos on suuren firman johtaja, kansa maksaa ne kuitenkin.
Anonymoussi
Vieras

#3 mietteitä

10.08.2010 10:53

Suomessa pitäisi joko unohtaa koko sosiaalitukijärjestelmä tai antaa tukia ihmisille kunnolla ja rehellisesti.

Yksi esimerkki on italian malli. Ei muuta vanhempien luota ennekuin on saanut aviopuolison ja varman työpaikan. Tämä ei pitäisi ihmisiä liian tiukasti kiinni valtion kourassa jolloin työkkärit ja kelat eivät voisi sanella typeriä ehtoja ja pompotella ihmistä.

Toinen esimerkki olisi se että maksetaan kaikki tuet yhdestä paikasta ja yhdellä lomakkeella, sosiaalihuollon tuki siis mukaanlukien.

Kyllähän tuo jälkimmäinen vaihtoehto passivoi ihmisiä.

Adressin mainitsema orjatyö taas osaltansa rapisuttaa yhteiskuntarakennetta. Niitä jotka oikeasti haluaisivat kunnon töihin, ei välttämättä oteta jos sitä tehtävää voisi hoitaa esimerkiksi työharjoittelija jolloin yrittäjän ei tarvitsisi maksaa tekijälle palkkaa vaan se kustannettaisiin kansan verorahoista.

En tiedä onko näistä yhteiskunnan kannalta mikään se paras vaihtoehto. Suomalaiset kun tuppaavat aina keksimään jotain valitettavaa jostain, se kuuluu perusluonteeseemme.

En allekirjoita valitettavasti vaikka itsekkin teen juuri tuota orjatyötä.

PERTTI BRANDT-OJALA
Vieras

#4 ORJAPALKKAUS

10.08.2010 14:42

TÄMÄ ON TULLUT ESILLE MYÖS ERÄÄT SÄÄTIÖT,JOTKA KUNTOUTTAVAT HENKILÖITÄ TEETTÄVÄT 6H-PÄIVIÄ 5PÄIVÄÄ VIIKOSSA 2-3EUROA PÄIVÄ NIIN KYLLÄ TÄMÄKIN ON NIINSANOTUSTI ALIALI-PALK,MYÖS SUOMEN OLISI HYVÄKSYTTÄVÄ KEHITYSVAMMALAKI JOTA OSIN TÄMÄ ASIANI KOSKEE,VASTAAVA MINISTERI LUPASI LAITTAA ASIAN KUNTOON TULEVANA SYKSYNÄ,SAAS NÄHDÄ?

 

 

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.08.2010 21:25


Asioita tarkkaillut
Vieras

#6 Säätiöt

11.08.2010 22:44

Eräät säätiöt jotka ylläpitävät työministeriön rahoittamaa koulutusta ottavat rahat pois tyhmältä kansalta kouluttamatta oikeasti mitään. Työnvälitykset pakottavat työnhakijoita niihin "koulutuksiin", muutaman sellaisen kun joutuu lusimaan niin on ihme jos työnteko tai opiskelu kiinnostaa sen jälkeen pätkääkään. Aika tulee pitkäksi noissa kun aina käsitellään ne samat tekstinkäsittelyt ja työnhaut eikä mitään hyötyä paitsi noille säätiöille tietenkin. Eipä silti kateeksi käy työssä oleviakaan, puolet palkasta menee veroihin kun alv otetaan huomioon. Työnantajat vaativat tekemään epäinhimillisen työmäärän joka kuuluisi olla usean ihmisen työpanos. Ihmekös tuo että väestö masentuu, tekee itsemurhia ja kakarat ampuvat kouluissa toisiaan.

Vapaustaistelija
Vieras

#7 Re: Säätiöt

14.08.2010 23:21

#6: Asioita tarkkaillut - Säätiöt

 Joudun mennä turhanpäiväiseen koulutukseen aivan pian. Voin laittaa tunnelmia sieltä tähän keskusteluun kun se alkaa. Orjatyön tekijät, kommentoikaa tätä adressia. Orjuuden aika on ohi.

P.Koskinen
Vieras

#8 Minimipalkka

16.08.2010 14:11

Suomessa pitäisi olla laissa määritelty minimipalkka mitä olisi aina pakko maksaa työntekijälle. Se voisi olla kiinteä prosenttiosuus esim. BKT:stä, koska se muuttuu sitä mukaa kuin talouskin.

Itse ehdottaisin vakioksi esim. 0,000 000 000 055% (5,5E-11%) kahden vuoden takaisesta BKT:stä (jotta se on varmasti ehditty laskea). Tällöin tämän vuoden minimipalkaksi tulisi n. 10,24€/tunti (Suomen BKT vuonna 2008 oli 186 164 000 000€).

Esimerkiksi vuonna 2007 hieman yli puolet suomalaisista tienasi alle 10,50€/h sillä oletuksella, että he tekivät täyspäivaisesti töitä eli 160h/kk. Keskipalkkoihin kuuluu kuitenkin myös eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat yms. jotka ovat saaneet veronalaisia tuloja. Kokoaikasten työn tekijöiden keskipalkka on noin 18,38€/tunti (2009).

Olisi kiva saada tietää myös kokoaikaisten työntekijöiden palkan mediaani jotta näkisi kuinka moni suomalainen saa törkeän surkeaa palkkaa.

Lähde

http://www.stat.fi/til/tvt/2007/tvt_2007_2009-03-02_kat_001_fi.html

http://www.hs.fi/keskustelu/Suomalaisen+keskipalkka+on+2%A0940+euroa,++enemmist%F6+j%E4%E4+sen+alle/thread.jspa?threadID=201822&messageID=3727615

 

Ei orjatöille.
Vieras

#9 Hyvä asia

20.08.2010 16:37

Tämä pahimmassa tapauksessa karenssin uhalla teetettävien orjatöiden pelkkä olemassaolo on aivan uskomatonta ja ällistyttävää, ja joka vie kyllä lopunkin oikeusvaltion uskottavuudesta.

Töitä on moni valmis tekemään, mutta niistä on myös saatava palkka.

Toivottavasti moni allekirjoittaa, vaikka suosioon epäilemättä vaikuttaa se, ettei kukaan halua tulla yhdistettyä tällä tavoin työttömyyteen. Itselleni se on oikeudenmukaisuuskysymys.

Onneksi on mahdollisuus allekirjoittaa esimerkiksi anonyymisti, jota monet ovatkin käyttäneet. Sill sitten, jos ei muuten voi. Sitten on hiukan myöhäistä valittaa asiasta, kun globalisaatio on vienyt työpaikan ja työkkäri osoittaa "harjoittelemaan", "tutustumaan", "sopeutumaan" tms. ilman palkkaa. Pahimmassa tapauksessa pääsee pitkällä kokemuksella "harjoittelemaan" palkatta omaa ammattiaan ja jos ei kiinnosta, lähtee työttömyyskorvaus. Tämä on sitä maailman parasta maata.

Sano ei ajoissa.

 

hanskaton
Vieras

#10 TOTUUS - näin homma menee

22.08.2010 16:13

Katsokaas näin se menee.

Sähköt, vuokrat jne kiskotaan ylös. Jopa työssäkäyvä palkkaansaaja joutuu käymään sosiaalihuollossa.

Maksetaan sähköt ja vuokrat sosiaalikuluina. Liliukset saa rahat.

Valitetaan että sosiaalimenot kasvavat, johtuisikö kun elämisen hintaa nostetaan kymmeniä prosentteja? Kohta nousevat lämmitys, eli myös vuokrat, sähkö, ruoka...sähkölaskusi saattaa jopa tuplaantua.

''pakko pidentää työuria.''

Tosiasiassa sosiaalimenot menevät herrain voittoihin.

Itse lopetin työt, jouduin palkan lisäksi silti sossuun.

Joni Pelkonen
Vieras

#11

23.08.2010 10:53

Tuo työttömien kuntoutusbisnes sai alkunsa siitä kun muutama vuosi sitten työttömyysasioita pohtinut komitea allekirjoitti paperin jolla työttömyys julistettiin sairaudeksi joka täytyy parantaa. Parannuskeino on tietenkin työnteko. Komitealta vain "unohtui" miksi töitä ylipäätään tehdään: jotta tienataan rahaa. Nyt sitten ihmisiä "parannetaan työttömyydestä" teettämällä heillä töitä ilman palkkaa - eihän työttömyyteen "sairastuneelle" tarvitse maksaa palkkaa ennen kuin hän on "parantunut" oikeaksi työntekijäksi...

 

todellisuudessa tuo komitea tietenkin oli vain keksinyt tekosyyn, jolla kiellettiin kylmä tosiasia eli että Suomessa ei enää ole töitä kaikille. Vika on yhteiskunnassa, ei ihmisissä.

juups
Vieras

#12 Niinpä

24.08.2010 23:19

Noista orjatöistä on joku hyöty, jos ei muu kuin kokemus, ja ehkä mahdollinen työpaikka.Joissain tapauksissa hyvä ratkaisu mutta rajattuna.

Mutta olen samaa mieltä että työstä tulisi maksaa palkka koska tiettyjä työharjoittelu yms. käytetään hyväkseen. Onneksi Yt neuvottelujen aikana se ei ole mahdollista.

Itsellä kokemusta niin opintoihin liittyvästä työharjoittelusta kuin työmarkkitukiharjoitteluista:työpaikoissa ei ole moititmista, vain että tein samaa kuin palkatutu työntekijät. Se ei motivoi, eikä pelkät lupaukset.

Kannatan niin minimipalkkaa kuin erorahaa. Siitäkin huolimatta että pelotellaan työpaikkojen vähenemisellä. Minne työnantajat menevät aasian ja afrikan, etelä-navan ja pohjois-navan jälkeen?

 

Orjan osa
Vieras

#13 Monelaista orjaa

08.09.2010 20:58

Suomessa on monenlaisia orjatöitä:

Opiskelijat ovat ilmaiseksi yrityksissä ns. työharjoittelussa ilman palkkaa. Tällä systeemillä yrityksen ei tarvitse koskaan palkata työntekijöitä, vaan käyttää systeemiä hyväkseen.

Sitten ovat työvoimatoimistojen pakottamat ilmaiset orjatyöt, joita ainakin julkinen sektori käyttää hyväkseen.

Lisäksi sairaslomalla olevat, joitten "pitää" mennä ilmaisiin työkokeiluihin oli sitten kunto millainen tahansa.

Kaikesta työstä pitää saada palkkaa!

Onko olemassa tilastoja siitä paljonko edellämainitsemia henkilöitä Suomessa on?

 

Näin on
Vieras

#14 Jos pitää harjoitella työntekoa, niin...

09.09.2010 23:56

Niin silloin pitäisi harjoitella myös oikean palkan saamista, työvaatteiden vaihtamista puhtaisiin työvaatehuollossa joita monilla firmoilla on. Lisäksi pitäisi harjoittella työterveyshuollon käyttöä niin kuin oikeassa palkkatyössä olevatkin. Pienemmästä veroprosentistakin palkasta pitäisi voida nauttia harjoittelun vuoksi. Kuin myös työmatkakulujen yms vähentämisestä verotuksessa. Niin lomien, kuten pekkaset, kesälomat, sairaslomat ja sen sellaisia pitäisi myös harjoitella lomapalkoilla yms. Ja yleensäkin kaikkia oikeaan palkka työsuhteeseen kuuluvia etuja pitäisi voida harjoitella täysipainoisesti.

Nythän näissä orjatöissä harjoitellaan vaan niitä ei etuja.


Vieras

#15

12.10.2010 13:03

Yhtäkään ihmistä ei Suomessa pakoteta töihin. Jos sinulle tarjotaan palkatonta harjoittelua saat 100% varmasti jäädä kotiin. Rahaa et tule saamaan siitä tietenkään.
PK
Vieras

#16 Koittakaa tätä, jos teitä uhkaillaan ilmaistöillä.

12.10.2010 21:59

"Kun havaitset että olet joutunut työnantajan hyväksikäytön uhriksi siten että, olet tehnyt täysin ammattimaisesti työtä, mutta työnantaja ei ole maksanut siitä palkkaa, voit tehdä valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Erityisesti kannattaa mainita jos mukana työn teettämisessä on ollut jokin viranomaistaho kuten työvoimatoimisto tai muu vastaava.

Valitukset toimitetaan joko postitse tai faxilla osoitteeseen:

The Registrar
European Court of Human Rights
Council of Europe
F - 67075 Strasbourg-Cedex
France

Fax: +33 (0)3 88 41 27 30
Tel: +33 (0)3 88 41 20 18
Tee valitus heti"

Lainattu 12.10.2010
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?t=340098&page=333
Kimmo Rinta-Pollari
Vieras

#17

14.01.2011 18:47

työharjoittelijoille kuuluisi hyvän tavan mukaan maksaa edes minimipalkka.
Lea Nieminen
Vieras

#18

10.02.2011 15:44

kokemusta on ja olen samaa mieltä että se on ihmisarvoa alentavaa pakkotyötä!!!
mankelin läpi vedetty
Vieras

#19

10.02.2011 16:12

Kunnat käyttävät tätä orjatyömallia jossa työttömiä työllistetään esim. uskonnollisten järjestöjen kirpputoreille. 2 päivää viikossa, 4-8 tuntia/vrk.On myös muita sopimusmalleja. Kunnat käyttävät tätä järjestelmää , kun työtön ei työllisty. Valtio on tehnyt lain, jolla kunnat joutuvat maksamaan sakkoja tästä työllistymättömyydestä. Joten peruspäivärahalla oleva saa sen n.26€ ja n.8-9€ kulu-, matka ja ruokakorvausta niiltä ilmaistyöpäiviltä. Mutta se , että kela maksaa työttömälle tämän rahan ei ole ainoa kulu työttömästä. Kunnat maksavat myös näille työllistäville kirpputoreille saman rahan palkkioksi siitä, että työtön on " terapiassa" siellä ilmaistöissä. Vaikka se työtön tekee vielä töitä tällaiselle työllistäjälle, niin kunnat maksavat lisäksi tämän hinnan heille. Että hyvää bisnestä näille yrittäjille! En ymmärrä kuinka tämä auttaa työtöntä palautumaan työelämään. Jos töitä ei ole, niin ei ole. Ikärasismi hoitaa lopunkin työllistymisen.
Moneen kertaan todettu, ettei kansanedustaja tiedä mitä lakeja äänestetää hyväksytyksi, on tämä laki oiva esimerkki. Vielä pahempi synti jos ovat ymmärtäneet!
Tämän lain äänestivät voimaan kok, kepu, rkp ja vihreät. Kait me työttömät muistamme sen tulevissa vaaleissa????
Vapaustaistelija

#20 Rikkomukset esiin!

25.09.2011 15:36


Vieras

#21

25.12.2011 10:11

KAIKESTA työstä PITÄÄ maksaa palkkaa!

Vieras

#22

31.01.2012 08:22

vain kusipäät suostuu orjatöihin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.01.2012 18:50


pertti perusjätkä

#24 Mitenkähän toimisi jos joukkokanteen työttömät nostaisivat

03.07.2012 09:37

Mitenkähän muuten tässä asiassa kävisi jos työttömät nostaisivat joukkokanteen. Tästä "orjatyöstä/pakkotyöstä" joka on suomen lakien ja EU:n pykälien mukaan kiellettyä suomessa, mutta edelleen tätä "orjatyötä/pakkotyötä" tapahtuu suomessa päivittäin tämä toiminta on naamioitu työharjoitteluksi/työelämävalmennukseksi tms toimenpiteeksi. Ehkäpä työttömien nostama joukkokanne saisi tämän toiminnan loppumaan tai sitten asiat pitäisi katsoa loppuun asti esim haagin ihmisoikeustuomioistuimessa.
ajatelkaa

#25

02.06.2014 20:59

Hyvä adressi. Kerrankin on ollut viisaat ihmiset asialla. Ketään ei saa pakottaa palkattomiin töihin karenssin uhalla sen pitää olla vapaaehtoista.