Ingen havsvindpark i Sideby / Ei tuulipuistolle Siipyyn edustalle


Vieras

#26

07.09.2015 22:02

Sideby har haft betydelse för mig i yngre dagar. En vacker trakt vid kusten som inte bör störas av bevingade torn stående i vattnet! Sådant skall Sideby-borna inte behöva betala för!

Vieras

#27

09.09.2015 14:25

Tollaset määrät tuulivoimaloita, saa kaupungin asukkaat kellisttettyä aika pienessä ajassa.

Vieras

#28

11.09.2015 21:07

Viktigt att beakta, vid beslutsfattandet om havsvindparken i Sideby, är den sammanlagda effekten/påverkan på människor och djur (fram för allt fågellivet), som vindkraftverken på land och till havs tillsammans kommer att generera. Generellt brukar den sammanlagda effekten, av ljud och skuggor från närliggande vindkraftsverk, upplevas som störande, även om tekniska mätningar påvisar en acceptabel bullernivå. Stora havsvindkraftsparker påverkar ofta fågellivet negativt, och ibland kan effekterna ses långt utanför själva havsvindkraftsparken.

En havsvindkraftspark i den omfattningen och höjden som planeras i Sideby, kommer utöver påverkan på miljö, djur och människor i närområdet mycket troligt även starkt påverka kulturmiljön och landskapsbilden i Skaftung och Sideby.

Vädjar till berörda beslutsfattare, att kritiskt granska den miljökonsekvensbeskrivning som framtagits på vindkraftsparken i Sideby, samt att vid själva beslutsfattandet även beakta de lokala fastighetsägarna åsikter, då de mycket troligt mest påverkas av projektet.

 / Camilla Öhman, fil. magister i miljövetenskap


Vieras

#29

19.09.2015 15:50

Pilaavat kauniin rantamaiseman .

Vieras

#30

21.09.2015 11:42

Viime hetken tiedote Kristiinankaupungin päättäjille. Oletteko pilaamassa kauniin saariston? Voiko enään sen jälkeen kutsua

Kristiinankaupunkia idylliseksi paikaksi? Kyllä ne tuulimyllyt näkyisi myös kaupunkiin!!!

Miten kala- ja lintukanta kärsisi näistä tuulimyllyistä.?

Kuinka paljon vapaa-ajanasuntojen hinnat romahtaisivat!!! Ehkä sen jälkeen ei olisi enään ostajiakaan.

Herätkää päättäjät!!!!!!!1

 

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.09.2015 11:45