Suomen home- ja kosteusvauriosairaille saatava tutkimus ja hoito

Rakastan- välitän!

#26 Pahin oire on pohjaton väsymys-ei nukkumalla parane ei!

14.05.2012 22:49

Homealtistuksesta, pienestä, toistuvasta se alkaa. Vaan ken sen ymmärtää, tietää, että hoitamattomana voi herkistyä monialaisesti kemikaaleille ja kun kudokset on oikein "huonossa hapessa" jo alkaa herkistymään sähkökentillekin. Ei kuulosta ilman hoitoa hauskalta tuo lastemme tulevaisuus:homealtistus degeneroi geenejä! Sinä altistunut, ennen lapsen tekoa hoidata itsesi kuntoon IgG-vasta-aineiltasi, sillä lapsesi perii ne ja vielä pahempina allergioina. Näin omalla rakkaallani :( Vaikuta tässä lastemme ja nuortemme tulevaan hoitoon kannustamalla tutkimaan onko parempaa terveyttä altistuneille saatavilla?
Putkivuoto, jota ei koskaan ollutkaan

#27 Rahako ratkaisee?

14.05.2012 23:03

Kosteusvaurio, onko pahempaa piinaa? Hidasta toimintaa, aika altistaa. Seuraukset sen vahvistaa, vois meno olle viisaampaa! Viisaus tulee aina jälkijunassa, sitten kun on jo aivot jumissa. Jalat jo ehkä pyörätuolissa. Kuka vielä pelastaa? Terveystarkastajako? Anna mun naurahtaa ;) Isännöitsijäkö, joka vuodon kumoaa ;)" Ei se koskaan vuotanutkaan!" Näin on paljon helpompaa! Päässä siis varmaan vaan on faktat sulaa kuvitelmaa? Aivopesun poikanen yllätti liian monen. Vaan seuraukset jäivät , kuin hoitamaton viilto iholla? Rampa paperityöläinenkö lopun ikää?

Vieras

#28

19.05.2012 13:26

vakuutusyhtiöt eivät tätä halua...tulee niille liian kalliiksi! käy niinkuin asbestin kanssa. kun suurin osa homeesta sairastuneista ovat kuolleet, tutkimukset aloitetaan ja joku ehkä saa korvauksenkin...tilanne on surkea...homeesta sairastunut on ilman mitään oikeusturvaa...

Vieras

#29 Voi myös parantua

20.05.2012 20:27

Altistuin homeelle pian 30 vuotta sitten. Menetin ääneni, päänsärkyä, väsymystä, puoli vuotta sairaslomaa. Muutimme toiseen asuntoon ja paraneminen alkoi. Vieläkin reagoin homeelle äänen menetyksellä, mutta väsymystä ei enää tule. Toivoa on siis myös paranemisesta.
Katja Minkkinen

#30 Re: Voi myös parantua

20.05.2012 21:24

#29: - Voi myös parantua

Varhainen puuttuminen on äärimmäisen tärkeää, jotta oireilukierre saadaan katkaistua. Valitettavati pitkäkestoinen altistus kosteusvauriomikrobeille johtaa ennen pitkää pysyvien sairauksien puhkeamiseen. Näitä ovat mm. astma, reumat ja muut autoimmuunisairaudet, joiden oireita voidaan helpottaa, mutta itse sairaudesta ei parannu koskaan. Aina uuden altistuksen myötä sairaudet vain pahenevat. Siksi oireiden tunnistaminen, varhainen puuttuminen ja asianmukainen hoito ovat ainoat keinot ehkäistä tulevia sairastumisia.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2012 10:16


tosi hämmentynyt

#32 saisko tietoo

27.05.2012 17:05

miten olemme 50-v ja sitä vanhemmat voineet selvitä ilman homesairauksia, vaikka olemme jopa syöneet hometta. Puhumattakaan, että olemme nukkuneet pissisillä olkipatjoilla, höyhentyynyillä jne, jne... Vastauksia tulee, mutta ei yhtään kunnollista. Onko johtopäätös todella se, että tämä on ihmisen heikkoutta ja sairautta, ei rakennuksien. Entä ulkoilman homeet, eläinten kuljettamat homeet. Eikö ilmanvaihto pitäisi nostaa kunniaan?
ihmisten kokemaa kuunnelleena

#33 Re: saisko tietoo

28.05.2012 02:14

#32: tosi hämmentynyt - saisko tietoo

Massana sairastumiset alkoivat 1990-luvulla. Mitä on tapahtunut 1990-luvulla ja sen jälkeen rakennuksissamme? Vanhempi väki muistaa... silloin oli lama! Julkinen talous oli kuralla. Välttämättömätkin korjaukset jätettiin tekemättä esim. omalla työpaikallani (eräs keskussairaala) tapahtui iso vesivahinko jolle ei tehty mitään...EI edes kuivatettu kastuneita rakenteita. Kyprokki-levyt oli puoli vuotta märkänä sillä seurauksella, että tuli massiivinen homekasvusto. Sain elämäni ensimmäisen astmakohtauksen juuri tuossa tilassa.

Uskallan väittää, että kyse on monen asian summasta.

Meillä on käytössä uusia rakennusmateriaaleja, jotka EIVÄT SAA KASTUA. Kastuessaan ne tuottavat niin hyvän elatuspohjan homeille että "oksat pois". (Kipsilevyt pois rakennuksista).

Toinen asia on se, että kiinteistön huolto on huonompaa kuin heikkotasoista julkisissa rakennuksissa. Sanoisin jopa rikosluonteista. Ilmanvaihdot suljetaan öisin ja viikonloppuisin ohjeiden vastaisesti säästösyihin vedoten, koska ei ole lakia MÄÄRÄÄMÄÄN. Kunnilta on tullut sellaisia vastauksia kysymyksiimme "miksi ohjeita ei noudateta" että "teemme vain sen mitä Aluehallintovirasto määrää". Jos kunnissa on tällainen asenne niin sanotuilla vastuu henkilöillä, ei ole ihme, että rakennuskanta on niin huonossa kunnossa. Maalaisjärki on unohtunut johonkin tai "valta on noussut hattuun" niin, että osaaminen on sivuseikka. On asenteellisuutta ja sellaisiakin kiinteistöpäälliköitä jotka eivät usko lainkaan koko sisäilmaongelman olemassaoloon.

Sen jälkeen, kun vastuu on mennyt isoille kiinteistö firmoille todellista vastuuta ei ole kenelläkään. Tähän olisi ratkaisuna talonmiehet takaisin! Kun tulee ammatillinen kunnia kyseeseen hoidetaan oma työ hyvin ja oikealla ylpeydellä.

Rakennuksilla vallitsee moraalittomuus rahanahneuden siivittämänä. Rakennetaan nimellisesti tervetalo periaatteella mutta sadesuojaus otetaan käyttöön vasta kun ulkopuolinen asiaan puuttuu. On outoa, että uusia rakennuksia otetaan vastaan kunnissa homeisena tai kosteaan pinnoitettuna eikä vaivauduta edes tarkastamaan rakennusta, ellei joku ulkopuolinen tee terveysvalvonta ilmoitusta. Jos vesivahinko tulee rakennusaikana ei sitä kuivata ellei valvoja satu juuri silloin paikalle. Valvojia tarvittaisiin paljon enemmän eikä niin kuin eräässä kunnassa oli 100 työmaata samalla valvojalla. Toimiiko yksityinen talon rakennuttaja samoin? Enpä usko! Kun on itse maksettava omasta posasta mokat toimitaan huolellisemmin.

Tutkimusten mukaan ihmisistä n. 25% on herkempiä myrkkyjen aiheuttamille elimistövaurioille. Heidän maksa ei kykene poistamaan kaikkea ympäristöstä tulevaa myrkkykuormaa(hengityksen kautta ja syötynä tulevat). Tässä ei ole kysymys ainoastaan homeista! Olemme huomanneet vertaistukiryhmissä, että useimmat ovat sairastuneet lopullisesti sitten, kun työpaikalla on tehty näennäisremonttia postamatta vaurioa. Eli vaurio on maalattu piiloon tai remontti on tehty ilman kunnollista pölynhallintaa.

Ympäristössämme on myös kemilaaleja (hajusteita, tupakansavu, hyönteismyrkyt yms.) jotka lisäävät herkempien elimistön kuormitusta. On lapsia, jotka eivät voi käydä koulua normaalisti koska kaverit haisevat pyykkipulverille. Näitä lapsia on aina vain enemmän. Milloin kielletään pyykinpesu aineissa hajusteet? Ne ovat täysin turha kemikaalikuorma ympäristössämme. Onko tulevaisuus sitä, että joudutaan rakentamaan tuoksuton kaupunki jonne hajusteyliherkät voivat muuttaa? Maailmalla tehtyjen tutkimusten mukaan JOKAINEN sairastuu kemikaaleista. Se miten herkkä ihminen on riippuu geeneistä. Joku saa autoimmuuni sairauden toinen sairastuu syöpään. Tiedämme, että syöpä kehittyy kymmeniä vuosia. Haluatko, että yhteiskunta odottaa 20 vuotta ennen kuin tehdään mitään? Mielestäni toiminnan aika on NYT!

Tässä muutamia asioita miksi ihmiset sairastuvat nykyisin enemmän kuin 1960-luvulla.


Vieras

#34

29.05.2012 22:26

Tärkeä asia
Piia Raita

#35 Re: saisko tietoo

04.06.2012 16:00

#32: tosi hämmentynyt - saisko tietoo

Tosi hämmentyneelle muutama KUNNOLLINEN vastaus;

kaikkihan ei sairastu, toiset sairastavat paljon, toiset vähemmän, toiset vain ärsytysoireilevat, toiset niveloireilevat. Tämä johtuu geeneistä, altistumisen kestosta ja vahvuudesta ja mikrobilajistosta... Tiedän usean yli 50-vuotiaan, joka oireilee nykyisin sisäilmaongelmien takia.

on osa sairauksia ja oireilua ollut ennen vanhaankin, joiden ei ole tuolloin vielä tiedetty aiheutuneen mikrobeista...

ennen vanhaan on oleiltu enempi ulkona kuin sisällä, syöty terveellisemmin ja hankittu luonnollinen vahva immuniteetti elimistöön, joka on pitänyt ison osan oireilua poissa...

sauna sijaitsi ennen eri rakennuksessa, pyykkejä ei kuivatettu sisällä, kemikaaleja ei käytetty ja rakennukset olivat hyvin tuulettuvia, sekä ilman monimutkaisia materiaaliyhdistelmiä...

ennen vanhaan käytetyt hyvät luonnon materiaalit eivät toimi nykyajan tiiviissä ympäristössä, vaan sitovat kosteutta itseensä...

myös vanhoja hyviä rakennuksia on remontoitu, laajennettu väärin tai jätetty hoitamatta ja kunnostamatta...

ulkoilman homeet kuuluvat olla siellä ulkona, ne eivät kuulu sisäilmaan. Sisäilmaan kulkeneille luonnon itiöille oireilee vain harva, sillä tosi myrkyllisiä niistä tulee vasta, kun ne alkavat kasvamaan sisällä... Pahoin jo altistuneet oireilevat jo melkein mille vain, sillä sisäilmaongelmaisia on monenlaisia...

 

 

 


Vieras

#36

08.06.2012 10:49

Tosi asiallinen ja ajankohtainen. Omallakin työpaikalla ongelmia ja itelläni varmasti noista oireista osa....vaikka sotken niistä osan muuhun sairauteen. Meillä työnantaja reakoi asiaan tosi hitaasti....
Kuurin loputtua tulehdusarvokontrolliin

#37 Questran-lääkehoidosta apua

18.07.2012 18:11

Laitan onnellisena tiedon adressin allekirjoittaneille ja muillekin yleisoireiden helpottamisesta jo viikon Questran-kuurilla olon jälkeen. Tietty on pysyttävä pois hometiloista, ettei saa uutta myrkkykasaumaa kroppaansa. Kyllä Putus ja Questran- kolesterolilääke osaa :)Myrkyt kun varastoituvat juuri kolesteroliin jatkaen yleisoireiden tuottamista. Itselläni heitti hs-CRP-labra-arvo: herkkä serppi on yleistulehdusindikaattori, joka kuvastaa solujen tulehdustilaa? Olemme olleet tekemisissä myös homesaneerausaine MCF:n kanssa, joka on EU:ssa laitettu käyttökieltoon keväällä 2011. Tähän aineeseen Quetran-kuuri on myös oikea hoito.MCF-homesaneerausaine on ollut yleisesti Suomessa käytössä julkisten tilojen homekorjausten jälkisaneeraustöissä. Sittemmin se on todettu toksiseksi myös ihmissoluille. Kannattaa siis selvittää onko sitä käytetty Sinun työpaikallasi? Silloin Questran-kuurin pitäisi saada lääkäripäivystyksestä, kun mukanasi on tietoa MCF:n solutoksisuudesta ja EU-käyttökiellosta ja altistumisestasi homeille ja saneerausaineille. Varaa mieluiten paperifaktaa sisäilmamittauksista mukaasi, jotta oireillesi saadaan yhteys ja viitekehys!

Vieras

#38

30.07.2012 16:04

Kaiken kirjoitetun voin allekirjoittaa reilun 10 vuoden kokemuksella. Työpaikka sairastutti minut. Pois sieltä jo 6,5v. Elimistön herkkyys ei häviä. Työaikaiset pahat oireet helpottuneet, myös hyvän hoidon ansiosta, jota ei valitettavasti joka kaupungissa ole saatavilla. Voin todeta, mikä 19v altistuksessa tuli, ei parane. Elimistö kertoo huonot paikat/ asiat.
Engl. wikipediasta apua "Questran"-hakusanalla

#39 Terveyskeskukseen kysymään Questrania vaan

16.09.2012 14:49

Kun osaat yhdistää oireesi ympäristöaltistukseen esim. työpaikkasi homekorjauksen epäonnistuneeseen pölynhallintaan ja homealtistumaasi ja kertoa tästä lääkärille mahdollisine MCF-homesaneerausaine altistuksinesi, pitäisi Questran -resepti liietä terveyskeskuksesta! Yksi vatsavaivoihin kirjoitettu paketti jauhetta maksaa 18,52 euroa Kela-korvauksen jälkeen ja saattaa parantaa pahimmat oireesi.Itse olen ollut kuurilla turvallisesti kahden paketin ajan. Toki hoitoon kuuluu uuden altistuksen välttäminen. Tämän jälkeen hoito saattaa jatkua pienemmällä ylläpitoannoksella, mutta toimii! Hoidon aikana on 6 t lääkkeen oton jälkeen täydennettävä A,D,E ja K-vitamiinivarastoja ja ainakin magnesiumia ja kalkkia ja nautittava paljon vettä, miel. suodatettua, koska vesi on yksi altistuskanava ruoan ohella. Sokerien, hiivan ja viljan (gluteiini), perunan ja porkkanan (liika tärkkelys)välttäminen auttaa myös hoidossa. Myös kropan emäksisöinti esim. sitruunaruususuolavettä nauttimalla auttaa puhdistusta.
Pekka Mustonen

#40

16.09.2012 19:02

Täyttä asiaa. Homesairaita kohdellaan ihmisarvoa alentavasti Suomessa epäämällä heiltä tehokas hoito.
Mun koti ei oo täällä

#41 Lainsuojattomat

17.09.2012 10:31

On KÄSITTÄMÄTÖNTÄ MITEN TÄMÄ NIIN MONEEN ELÄMÄNALUEESEEN VAIKUTTAVA sairaus on edelleenkin vailla yhteiskunnan panostusta.Nämä ihmiset ovat täysin lainsuojattomia.Tämä ryhmä kasvaa.Nyt on vasta näkyvissä jää vuoren huippu..joukossa myös paljon lapsia vailla tulevaisuutta..
Wikipedian tietoa kolestyramiinista

#42 Other remarks/ lisätietoa kolestyramiinista (=Questran,kauppanimi)

24.09.2012 17:23

Kroonisen tulehduksen poistoon

#43 Wikipediasta tietoa kolestyramiinista (=Questran)

24.09.2012 17:26

Other remarks

Cholestyramine may interfere in the absorption of fat soluble vitamins such as vitamins A, D, E, and K. There are no special considerations regarding alcohol consumption.[5]

Cholestyramine is also used in treatment of individuals experiencing chronic inflammation of the immune system following exposure to damp and water-damaged indoor environments. This method of treatment was first introduced by Ritchie Shoemaker, MD to treat people experiencing chronic inflammation after exposure to a certain species of algae in estuaries. Although it is suspected that the cholestyramine is binding to biological toxins produced by the molds and bacteria, the exact compounds being removed that were responsible for the inflammation have not been identified. Currently, it is generally believed that the cholestyramine is binding to and removing any number of inflammagens found on and within the bacteria and mold present in damp and water-damaged environments.
Lääkäriin mukaan tämä linkki

#44 Suomennos wikipedian kolestyramiini /Questran-lääkkeen käyttöön

24.09.2012 17:44

Kolestyramiinia käytetään myös kosteusvaurioympäristössä altistuvien yksilöiden puolustusjärjestelmän kroonisen tulehduksen hoitoon. Tämän hoitomenetelmän loi Ritchie Shoemaker, lääketieteen tohtori, joka hoiti ihmisiä, jotka olivat saaneet kroonisen tulehduksen kehoonsa altistuaan tietyille suistoissa esiintyville levälajeille. Vaikkakin kolestyramiinin oletetaan sitovan itseensä biologisia toksiineja, joita homeet ja bakteerit tuottavat, tarkkoja tulehdusta aiheuttavia elementtejä ei ole pystytty tunnistamaan. Nykyään yleisesti uskotaan, että kolestyramiini sitoo itseensä ja poistaa kehosta homeen ja bakteerien aineenvaihdunnantuotteita, joita esiintyy kosteusvaurioituneessa ympäristössä ja jotka varastoituessaan kehoon aiheuttavat ihmisille solutason tulehdusta.
Kuurin jälkeen ylläpitoannos?

#45 Nerokas lääke terveytesi hyväksi

03.10.2012 21:07

Questran, jossa vaikuttava ainesosa on kolestyramiini, toimii lääkehiilen tapaan sitoen toksiineja itseensä purkautumattomalla ioninvaihtoperiaatteella. Näin toksiinit ym. Myrkyt saadaan ulosteen mukana pois kehoa tulehduttamasta.
Ripuli on homeoire (eritysperäinen)

#46 Gluteiiniton

03.10.2012 21:20

Gluteiinin, sokerin ,tärkkelyksen ja hiivan heikko sietokyky voi viitata homesairauteen.
Sylkirauhasbiopsiaa ja suolen poistoja?

#47 Poistettu munuainen

06.10.2012 23:02

Suomessa homesairailta poistetaan mieluummin kehonosia kuin hoidetaan itse sairauden syytä kuntoon puhdistamalla ja hormonikorvaushoidoin.
Arjo Suonperä, varatuomari, Espoo ehdokas n:o 3

#48 Suomen home- ja kosteusvauriosairaille saatava tutkimus ja hoito

17.10.2012 23:49

Espoo saatava työnantajana ja koulujen ylläpitäjänä noudattamaan vastuullista politiikkaa homealtistuksen torjumiseksi ja vaurioiden hoidon ja korvaamisen osalta. Vakuutusyhtiöt ja suuret työnantajat vastustavat homevaurioitten osalta vastuunsa kantamista. Siksi valtuustoonkin tarvitaan edustajia ajamaan vastuullisempaa politiikkaa homekysymyksissä.
Hoitotiedettä kehitettävä ajantasalle

#49 Kosteusvauriosairauden labrat ovat olemassa

21.10.2012 15:18

mustakari

#50

23.10.2012 15:30

asun itse homekämpässä ja on tällä hetkellä joitain oireita homekämppään nähden...