Jousenpuiston asemakaavaehdotus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jousenpuiston asemakaavaehdotus.

Asuntopula

#1 Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

25.05.2012 13:02

Lasten pyörätie olisi hyvä järjestää turvallisemmaksi. Asuntoja kuitenkin tarvitaan pääkaupunkiseudulla paljon enemmän, koska asuntopula on nostanut hinnat ja vuokrat kivulloisen korkeiksi. Ekologisinta on tehdä tämä metroasemien lähellä.

Aina ja kaikkia rakentamisyrityksiä vastustavat itsekkäät NIMBY-lobbyt, jotka ovat ymmärrettävästi huolissaan omalle perheelleen koituvista haitoista enemmän kuin asuntopulan miljardihaitoista. Siksi tällaisiin adresseihin tulisi liittää ehdotus korkeammasta rakennusoikeudesta.
Kari

#2 Re: Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

25.05.2012 21:14

#1: Asuntopula - Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

Asuntojen lisärakentaminen alentaa nykyisten asuntojen arvoa! Tapiolan alue on jo kauan sitten ollut liian täyteen

rakennettu, ja vapaata metsää / puistoja /ketoja on liian vähän. Lisärakentamiselle seis!

T.E

#3 Re: Re: Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

26.05.2012 10:55

#2: Kari - Re: Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

Tapiolan alueella on tilaa vaikka kuinka monelle kerrostalolle. Asuntojen vuokrat ja hinnat ovat kohonneet niin korkeiksi, että monilla, varsinkin nuorilla, tulee kipukynnys vastaan. Nyt on aika ajatella asioita isompana kokonaisuutena ja lopettaa oman navan tuijottelu. Suunniteltu kaavoitus sellaisenaan on melko järjetön, mutta lisää on pakko rakentaa.

Saari

#4 Re: Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

26.05.2012 14:02

#1: Asuntopula - Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

Alueesta on tulossa jokatapauksessa erittäin tehokkaasti rakennettu, vaikka rakennusoikeutta vähennettäisiin nyt merkittävästi. Tornirakentaminen on Suomessa erittäin kallis tapa rakentaa rakennusmääräysten vuoksi. Tällä tavalla ei pystytä rakentamaan edullisia asuntoja lapsiperheille.

Yksityisautoilu säilyy entisellään

#5 Kenelle superkalliita asuntoja tarvitaan?

26.05.2012 23:02

Espoolaiset ovat tottuneet ajamaan yksityisautoilla, eikä tämä tule muuttumaan metron myötä. Metrolla ajavat ne, joilla ei autoa ole, he matkustavat nyt oikein hyvin toimivilla busseilla. Koko tämä skenaario on puhdasta rahan haaskausta. Huom, tähän osallistuvat valtion rahoilla myös muut kuin pk-seudun asukkaat. Tavalliset perheet eivät pysty ostamaan mitään 14. kerroksen asuntoja, joiden hinta on 500 000 euroa. Eikä ehkä ole myöskään halua/syytä ostaa lapsiperheelle sellaista asuntoa.
Jaska Jokunen

#6 Liian korkeeta pientaloaulueelle

27.05.2012 09:56

Metro asemien seudut muulistuvat aina, mutta ehkä kuitenkin talot ovat liian korkeita pientaloalueelle.

Vieras

#7

27.05.2012 21:22

Kaunis asuinalue ilman torneja.
Vastustan

#8 Re: Kulttuurimaisema vailla vertaa

27.05.2012 21:31

#7: -  

Tapiolan Taskumattitalot ovat puolen vuosisataa olleet kulttuurimaisemaa, joka aukeaa niin lännestä päin tultaessa,  Kehä II:ltä noustessa kuin Helsingistä lähestyttäessä.

Siihen eivät tornitalot sovi. Niitä voisi rakentaa Suurpellon pohjois-laitaan tai junaradan varteen.

JousenPUISTON puolesta

#9 Jousenpuisto + urheilupuisto = puisto

27.05.2012 21:42

Jousenpuiston tulisi olla puisto - paikka kaupunkilaisille hengähtää. Perheille tilaa viettää aikaa harrastusten ja yhdessäolon merkeissä. Luistinrata (tekojää), Uimahalli, maauimala, pesäpallokenttä, ladut keskuspuistoon, tilaa ulkoilmakonserteille jne. Picknic-puisto.
Ulkoilmaolohuone, johon pääsee julkisilla. Espoolaisille oma Kaivari.

Vieras

#10

28.05.2012 09:31

Kaunis asuinalue ilman korkeita kerrostaloja.

Vieras

#11

28.05.2012 17:34

Järki käteen ja unohtakaa tornitalot keskellä Tapiolaa!
tapiolalainen

#12 "Winby" ja ylpeä siitä!

28.05.2012 18:48

Kaikille ihmisille on tärkeää oman asuinympäristön viihtyisyys! Täällä Tapiolassa asuvat arvostavat rakennetun ympäristön ihmisen kokoista mittakaavaa ja haluavat sen säilyvän. Kysymys ei ole mistään Nimby-itsekkyydestä (vanhanaikainen käsite jo), vaan samoista arvoista ja yhteisöllisyydestä! Toivotan samaa "Winby"-henkeä kaikille asuinalueille. Pitäkää kiinni siitä, mitä asuinympäristössänne arvostatte!
Näihin haluamme uskoa

#13 Espoon arvot

28.05.2012 20:59

Espoon arvot
Asukas- ja asiakaslähtöisyys

Asukas- ja asiakaslähtöisyydellä tarkoitamme asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden arvostamista kaikessa toiminnassa. Asukas- ja asiakaslähtöisyys koskee niin asukkaille ja muille asiakkaille annettavia palveluja kuin organisaation sisäisiäkin palveluja. Se merkitsee myös asukkaiden ja asiakkaiden antamien tietojen tai heiltä saadun palautteen huomioon ottamista palvelujen ja muun toiminnan kehittämisessä.
Suvaitsevaisuus, inhimillisyys ja tasa-arvo


Suvaitsevaisuudella ja tasa-arvolla tarkoitamme toisten ajatusten arvostamista, eri mielipiteiden yhtäläistä kuuntelua, ihmisten tasa-arvoa ja oikeudenmukaista kohtelua, sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä sekä erilaisuuden ymmärtämistä niin yksilö- kuin ryhmätasolla. Suvaitsevaisuus tarkoittaa myös erilaisten kulttuurien ymmärtämistä ja rinnakkaiseloa.
Luovuus ja innovatiivisuus

Luovuudella ja innovatiivisuudella tarkoitamme uusien asioiden ja ideoiden tuottamista ja käyttöönottoa, jatkuvaa monipuolista kokeilu-, tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä nopeaa omaksumista ja oppimista.
Kumppanuus ja yhteisöllisyys

Kumppanuudella ja yhteisöllisyydellä tarkoitamme kaikkia osapuolia hyödyttävää avointa yhteistyötä ja verkostomaista työtapaa sekä monipuolisia liittoutuma- ja kumppanisuhteita. Se tarkoittaa myös asiakkaiden mukanaoloa ja osallistumista palvelun suunnitteluun ja toteutukseen tasaveroisena osallistujana.
Tuloksellisuus ja vaikuttavuus

Tuloksellisuudella ja vaikuttavuudella tarkoitamme toiminnan tuottavuutta, taloudellisuutta ja vaikuttavuutta. Tuloksellisella toiminnalla saavutetaan haluttuja vaikutuksia. Tuloksellisuus tarkoittaa onnistumista asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa eri tasoilla. Palvelut ja muu toiminta on tehokkaasti ja taloudellisesti järjestetty.
Kestävä kehitys

Kestävällä kehityksellä tarkoitamme, että kehitämme kaupunkia noudattaen kaikissa ratkaisuissa kestävän kehityksen periaatteita. Edistämme toiminnallamme ekologista, taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä. Osana sosiaalista kestävyyttä on historiallisen ja kulttuurisen perinnön vaaliminen sekä kristillisen perinnön ja monikulttuurisuuden kunnioittaminen.
Lorem ipsum.
Julkaistu 24.1.2012 klo 12.57 , päivitetty 24.1.2012 klo 12.57

Vieras

#14

28.05.2012 21:18

Kyse ei ole siitä etteikö juuri Tapiolaan saisi rakentaa vaan siitä kuinka massiivista rakennetaan. Nyt suunnitelmat ovat koko Suomen mittakaavassa vieraita. Pohjantien varteen rakennetut uudet kerrostalot (kelloseppäkoulu)ovat inhimillisessä mittakaavassa, lisää siis Tapiolan kokoisia taloja ei tuollaista massaa!

Vieras

#15

29.05.2012 09:43

Olen todella järkyttynyt tästä tiedon salailusta, jota rakentajat harjoittavat! 2 pienen lapsen isä Tontunmäestä.

Vieras

#16

29.05.2012 10:46

ehdotan poistoa

Vieras

#17

29.05.2012 10:49

pilaa kaupunki kuvaa

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 11:28



Vieras

#19

30.05.2012 09:07

Jousenkaaren liikenne koulun lähistöllä on jo nyt hengenvaarallinen. Kadut ovat kapeita ja autot ajavat jalkakäytävällä siellä missä sellainen on. Vauhti ylittää usein reilusti sallitun.
Sinikka Hakala

#20 Re:En kannata missään tapauksessa sellaisia korkeita tornitaloja ne pimentävätkoko läntisen Tapiola

30.05.2012 10:37

#15: -  

 Ne ovat lisäksi rumia jos vertaa tavallisiin kerrostaloihin, emme missään tapauksesa tarvitse sellaista asukasmäärää niin pienelle alueelle. Vastustan sen asemakaavan hyväksymistä sellaisessa muodossa kuin sitä nyt ehdotetaan. Nyt meinataan pimentää koko Läntinen Tapiola kaikenlaisilla konsteilla. Terveisin SH


Vieras

#21 Re: Re:En kannata missään tapauksessa sellaisia korkeita tornitaloja ne pimentävätkoko läntisen Tapi

30.05.2012 10:40


Vieras

#22

30.05.2012 11:39

Kannatan kohtuullisempaa tornirakentamista, jos tornit eivät ole rumia pyöreitä tolppia. Muilta osin viittaan adressiin ja verkkosivun espootransit.net sivulla Vaihtoehto 3 esitetyihin näkäköhtiin ja kustannusvertailuun
kolmen pienen kulkijan isoäiti

#23 Sitä saa mitä tilaa!

30.05.2012 15:09

Hyvät Espoolaiset ja Tapiolalaiset. Kunnalliseen päätöksentekoon vaikutetaan äänestämällä kunnallisvaaleissa. Tutustukaa valtuutettujen ja kaupunginhallituksen jäsenten ja muiden vaaleilla valittujen äänestyskäyttäytymiseen (esim. Tapiolan Killan sivustojen kautta), niin huomaatte mitkä puolueet ajavat rahan valtaa ja kannattavat mieletöntä tehorakentamista ja vanhan kulttuurimaiseman pilaamista sekä ovat täysin piittaamattomia liikenneturvallisuudesta, lasten ja koululaisten kulkuväylistä. Kun äänestää kokoomusta ja kokoomuslaista politiikkaa ja onhan näissä ratkaisuissa myös demarit mukana!
Eurooppalainen

#24 Re: Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

30.05.2012 16:29

#1: Asuntopula - Asuntoja tarvitaan paljon enemmän

Samaa mieltä Asuntopulan kanssa. On todella hyvä jos Espookin alkaa muuttua maalaiskylästä kaupunkimaisempaan suuntaan. Suomalaisilla on kumma ajatus rikkumattomista rantaviivoista, metsän silhueteista ja maalaisidyllistä, jopa vielä 2010 luvulla. Pääasia että mikään ei saa muuttua. Kun metrosta päätettiin niin samalla päätettiin tiivistämisestä, se on ekologista ja modernia. Jos haluaa asua maalla, niin sellainenkin valinta on mahdollista, mutta näillä seuduin on jo aika ajatella kaupunkimaisesti.

Insinööri

#25 500 autoa Jousenpuistosta aamuruuhkaan

30.05.2012 22:08

Espoossa henkilöautotiheys on 495 autoa tuhatta ihmistä kohden. Keskimäärin joka toisella siis. Näin ollen Jousenpuistoon tarvitaan 500 autopaikkaa nyt ja tulevaisuudessa paljon enemmän. Jos näitä paikkoja ei tehdä, niin mihin Jousenpuistot tulevat autot pysäköidään? Tontunmäkeen vai? Mitä tapahtuu kun nuo 500 autoa lähtevät aamulla samoihin aikoihin töihin Jousenpuiston autohallista? Mahtaa olla kuhina pysäköintiliittymässä. Lähialueen risteykset liikennevaloineen ovat nekin tukossa. Suomessa ei näytä olevan kokemusta näin tehokkaasta rakentamisesta. Metrohuumaassa uskotellaan väärin perustein, että uudet asukkaat kulkisivat metrolla. Ei sellaista velvoitetta kenelläkään ole.