EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI tuulivoimaloita Kaskisiin.


Vieras

#1 Kauniita tiilimyllyjä joka kylään

02.08.2012 12:46


uusiutuvan energian aika on nyt. Uraanivoimalat KIELTOON VÄLITTÖMÄSTI MYÖS SUOMESSA.
Ydinvoima on taoppavin terroristi maan päällä !
N.I.M.B.Y

#2 Re: Kauniita tiilimyllyjä joka kylään

02.08.2012 17:56

#1: - Kauniita tiilimyllyjä joka kylään 

 Voi olla että aika on nyt, mutta paikka on ihan väärä.Tämä ei tule edes työllistämään ketään, toki joku voi saada mökillensä uuden tien, mutta kuinkas ne joilta maat lunastetaan alta.Jokaisen myllyn turva-alue on useita satoja metrejä ja niille vaaditaan aikas suuret tiet kuljetuksia varten+sähkölinjoille pitää raivata metsää.

Hullua on myös se jos sinne saareen rakennetaan tie meren yli.sitäkin varten avohakataan useita kymmeniä hehtaareita metsää,ja sitten ruvetaan ampumaan kalliota murskeeks tietä varten.Tuskin kukaan uskoo että se maa-aines kuljetetaan muualta kuin Kaskisista, se on jo nähty sen  tuulimyllytehtaan kans..kuinka kävi, suuret oli lupaukset ja nyt täällä on yli miljoonan euron tyhjä tontti , kun tehtailijan lupaukset oli p***apuhetta, ei tullu tehdasta ei... toki luonto raiskattiin aika perusteellisesti.

muutamia ajatuksia sulle tuulivoimasta:

Tiesitkö että jokaista tuotettua megawattia pitää tukea 60% valtiovallan toimesta jotta se olisi kannattavaa, kuka maksaa?

Ootko havainnu että kovilla pakkasilla kun sähkön kulutus on suurta, niin silloin ei tuule.Ydinvoima jauhaa sitä kokoajan.

Mietippä näitä ens talvena kun pakkanen paukkuu nurkissa ja otat sähköä pistorasiasta (sieltähän se tulee)

 


Vieras

#3

07.08.2012 10:20

Tähänastinen käsitykseni on ollut että voimalat rakennetaan meren päälle.
N.I.M.B.Y

#4 Re: ei tuulivoimaloita kaskisiin

07.08.2012 15:21

#3: -  

 Kyllä niitä rakennetaan avomerelle, saariin, rannikolle, sisämaahan.

adressin liitemateriaaleista löytyy kartat, joissa suunnitelman mukaan täällä ne tehtäis mantereelle 3 kpl ja saareen 3 kpl.

sehän oliski kun rakentaisivat kerralla heti kunnon kokoisen tuulipuiston jonnekin merelle horisonttiin  niin ettei häiritte ihmisiä tai pilaa luontoa.

nyt niitä ripotellaan pitkin rannikkoa, kohta niitä nykyy useammin kuin ABC:n huoltoasemia.

uusiutuvan energian käyttö on muuten hyvä ajatus kaikissa muodoissaan, jota ei vastusteta, olemme vain jyrkästi eri mieltä sijoituspaikasta.

Kirsi Mertala

#5 En vastusta tuulivoimaa....MUTTA:

08.08.2012 20:16

En minäkään tuulivoimaa vastusta!!

Pitäisi vain miettiä tarkasti minne ne myllyt on järkevää sijoittaa.
Ja nuo myllyjen paikat mitkä on kaavailtu Kaskiskisiin eivät todellakaan ole niitä kaikkein parhaimpia.
Luonto ja eläimistö tulisi kärsimään monin tavoin.

Tehkääpä päättäjät sellainen kartta mistä näkyy selvästi kokonaisuudessaan kaikki myllyjen vaatimat suoja-alueet sekä hakatut, raivatut ja räjäytetyt alueet + huoltotiet.
Verrataanpa niitä sitten nykyiseen karttaan --> voi-voi :(
Näin naisen lokiigallakin tuo "myllykartta" olisi aika surullista katsottavaa.


Täällä on nyt jo tehty investointeja ja aivan hölmöjä hakkuita, jotka ovat pysyvästi vahingoittaneet luontoa.

Montako kertaa vielä pitää kiivetä peppu edellä puuhun?

Tai kohtahan niitä puitakaan ei ole mihin kiivetä... :(

Anders

#7 EI

09.08.2012 20:07

Joka mylly vaatii ~50ha suoja-aluetta (=alue mihin on vaarallista oleskella ja siksi ristikon takana). 6 tuulimyllyä = 300ha. Se on erittäin paljon pienellä saarella kuin Kaskinen.
kapa

#8 kiitos ei

13.08.2012 19:40

ei hyötyä muutamasta hassusta myllystä pikemminkin haitaa kalastukselle, linnuille, rakentakaa ne kauas merelle niin hyöty suhde paras siellä tuulta riittää.
herätkää

#9 Oma lehmä ojassa

15.08.2012 20:45

Nää samat haitat mitä kaikki tässä luettelee, on ihan varmasti kaikkialla muuallakin, tässä on nyt vain jokaisella oma harrastus tai mökki mielessä. Ja tuonne merelle rakentaminen on paljo kalliimpaakin ja huoltoyhteydet heikommat. Kaskisiin olisi pakko saada edes jotain teollisuutta, mutta heti kun on jotain tulossa, kaikki joita se vähän haittaa, ovat itkemässä luonnon kuolemista sun muuta kauheaa, vaikka ne eivät olekaan todelliset intressit.
Lähes hävettää tämä (päasiassa) Kaskislaisten uppiniskaisuus.
N.I.M.B.Y

#10 Re: O9ma lehmä ojassa

15.08.2012 22:10

#9: herätkää - Oma lehmä ojassa

Koitappa ajatella asiaa näin. kun otetaan jokaiselle tuulimyllylle suojavyöhykkeen pinta-ala kertaa tuulimyllyjen määrä niin se on prosenttuaalisesti todella paljon kaskisten maapinta-alasta.

jos joku haluaisi rakentaa esimerkiksi kauhajoelle tuulivoimalapuiston ja ilmoittaisi että käyttöön tulee 6-8% koko Kauhajoen pinta-alasta niin hullunahan sitä pidettäisiin.

lehdessä (suupohjan sanomat 15.8) herra Leppinen (Kaskisten tuulivoima oy)on kommentoinut suoja-alueiden kokoa 0.3-0.4 hehtaaria, mutta kun kun asiaa hieman kooklettaa niin huomaa että alueet ovat paljon suurempia, kuten täällä on jo mainittu.(enkä tarkoita suomi24 keskustelufoorumia)

on totta että kaskisiin pitäisi saada lisää teollisuutta ja teollisia työpaikkoja ja kuormitusta sataamaan, mutta nämä kun siihen tulevat niin sitten ne myös siinä ovat pysyvästi.eikä siihen viereen mitään laitosta voi rakentaa, joka voisi oikeasti työllistää useamman kuin lehtijutussa mainitun 2 henkilöä.

kuvittele muuten näkyä meripenkalta kun tulet Kaskisiin.. kaukana Kristiinasta n.25 km Karhusaaresta näkyy hienosti pohjolan voiman piippu n.110 metriä korkea ja näkyy sieltä 3 myllyäkin( eivät muuten pyörineet tänään ) mieti miltä näyttää, kun Mervento ja WinWind kokoajan tekevät korkeampia myllyjä että ne saisivat edes sen 1/3 nimellistehosta täytettyä niin naselli korkeudet alkavat lähennellä tai jo ylittää 100 metriä ja siihen vielä lapakorkeus päälle niin ollaan lähellä sellaisia korkeuksia jossa Usain Boltillakin menee tasamaalla parikymmentä sekunttia.

 

Jos niin paljon diggaat myllyistä, niin muuta Reposaareen, tänne näkyville emme niitä halua tekemään peruuttamatonta tuhoa

 

oli miten oli, mutta näin on sanois Hannu Karpokin ja Enska sanois kauheeta

 


Vieras

#11 Re: Re: O9ma lehmä ojassa

15.08.2012 22:50

#10: N.I.M.B.Y - Re: O9ma lehmä ojassa

Tässähän oli nyt tää, että sitä valitusta tulee vastaa joka paikassa. Ja suoja-alueet on joka paikassa samat, että onko sillä mitään väliä mistä ne menee? Uskon yhä, että suurin ongelma ihmisillä tässä on se omien hommien pilalle meneminen, eihän sitä kukaan omalle kohdalleen halua, mutta ei elämä voi olla pelkkää ruusuila tanssimista

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#12 Re: Re: Re: O9ma lehmä ojassa

17.08.2012 00:55

#11: - Re: Re: O9ma lehmä ojassa

Ensin alkuun KIITOKSET ihmisille, jotka ovat ajatelleet ja osallistuneet adressiin ja jakaneet siitä tietoa eteenpäin. Jotkut ovat ajattelun jälkeen varmasti myös jättäneet osallistumatta. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja syynsä siihen. Osalla ei ole vielä mielipidettä, tai uskallusta antaa sitä julki. Joitakuita asia ei hetkauta mihinkään, tapahtu mitä tapahtu, kaikki on sitte kato jees...sekin heille suotakoon. Kaskisten tuulivoimasuunnitelmat on kuitenkin osaksi tämän kautta saatettu asukkaiden ja mökkiläisten tietoon, kaikki varmastikkaan eivät vielä ole saaneet tietoa asioista, mutta tämä jatkuu. 134 nimeä tähän mennessä (16.8.-12 Adressi julkaistu 1.8.-12), Kaskisen kokoisessa paikassa, nettiadressiin, josta tieto ei ole millään saavuttanut koko kuntaa ja kaikkia mökkiläisiä, on nähdäkseni jo aika selvä viesti ihmisiltä niille, jotka asioista päättävät. Kuntalaisten ja yleensäkään kenenkään jota asia koskee, yli ei saa kävellä pienimmissäkään asioissa, ja nyt on kyseessä iso asia.

Luovutan adressin Kaskisten kaupunginjohtajalle ja Kaskisten tuulivoima Oy:lle 17.8.2012 alkuillasta, jos ottavat minut vastaan. Jos ajankohta ei heille sovi, minulle sopii toinenkin päivä. Mutta Adressin keräys ei siihen lopu, adressia pidetään auki tämän jälkeenkin ja se tullaan luovuttamaan myöhemmin myös Kaskisten kaupungin hallitukselle ja valtuustolle. Ja kunnallisvaalien jälkeen myös näiden seuraajille. Joten tämä jatkuu. Ja työ tämän eteen, toivon että kaikki pysyvät mukana tässä yhteisessä asiassa. Tämä saa toimia myös vapaana mielipiteen ilmaisufoorumina ja paikkana jossa voidaan jakaa tietoa. Kommentteja en rupea poistamaan, olivatpa ne puolesta tai vastaan, kunhan pysytään totuudessa ja hyvän käytöksen sisällä. Sana on vapaa, kommentoida saa.

Erosin tämän kuun alussa Kaskisten perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksesta ja jäsenyydestä, enkä ole enää käytettävissä ko. puolueen kunnallisvaaliehdokkaana (enkä lähde muidenkaan kelkkaan), syitä tässä en rupea erittelemään, osa Kaskislaisista tietää ne jo. Luettuani lehden, jonka sain tänään käsiini, Pohjalainen 15.8.-12, jossa oli paljon tuulivoima-asiaa, silmään pisti kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (PS.) lausunnot, "lepakoilla ja oravilla ei ole mitään merkitystä tälläisessä asiassa" Teuvo pistäis oravat silppurin läpi. Kansanedustajan suusta, jopa Hakkaraisen, tämä meni jo niin paljon yli, että tulen eroamaan myös Perussuomalaisesta puolueesta. Kyllä luonto-arvot tulee ottaa hyvin painokkaasti huomioon kaikissa isoissa rakennushankkeissa mukaanlukien tuulivoima. Rahalla ei voi ostaa takaisin jo tuhottua luontoa. Asiat tärkeysjärjestykseen. Lukekaa lehti, jos saatte käsiinne, löytynee myös netistä.

Kaskisten Tuulivoima Oy:n Jaakko Leppinen kirjoitti keskiviikon (15.8.-12) Suupohjan Sanomissa "lähetettyjä" palstalla tuulivoimasta. Lukekaa kirjoitus. Arvostan rehellisyyttä. Kirjoitti suoraan muun muassa "Loppujen lopuksi kyseessä on arvojen asettamisesta oman näköiseen järjestykseen,..."  Ja että tulisi työllistämään 2 paikallista huoltomiestä. Ja että "tämä hanke ei pelasta Kaskista, mutta luo mahdollisuuden hyödyntää tuulta paikallisena luonnonvarana." Lukekaa itse lehdestä koko stoori, löytyy myös netistä lehtiartikkeli. En kuitenkaan hyväksy valheita, sijoitus ympäristön kannalta paras ja että riistanhoidon mahdollisuudet paranevat uusien kulkuyhteyksien myötä. Täyttä valehtelua! Riistanhoitotyöt, eli riistan elinolosuhteiden parantaminen, ruokinta kovina talvina ja vahinkoeläinten määrän säätely (supikora,kettu ym.) ei teitä kaipaa. Metsästysseura Silva ry. / Jaktföreningen Silva rf. on perustettu 1941. Eikä tiestöä olla ikinä tarvittu riistanhoitoon, niin pieni saari että sen pystyy kyllä käveleen aika nopeasti läpi, vaikka talvella porkkanalaatikkoa peuroille kantaen. Kirjoitukseen viitaten voin myös kommentoida suunnitelmia sataman suhteen. Hienoa olisi, jos Kaskisten satamasta saataisiin tuulivoimaloiden osien kuljetuksen keskus muille alueille, mutta se ei mitenkään edellytä sitä että Kaskisissa oli tuulivoimaloita. Kirjoittaa myös että tuulivoimaloita ei olla sijoitettu kustannustehoikkaampiin paikkoihin. Tästä olen samaa mieltä. Tuulivoimaloiden paras sijoituspaikka on kyllä rannikolla, mutta 5-10 kilometriä sisämaahan päin, jossa tuuli on vakaampaa ja tasaisempaa. Liian kovalla tuulella ne joudutaan pysäyttämään, ja puuskat aiheuttavat ongelmia.

En ole tuulivoimaa vastaan, mutta se on sijoituskysymys, Kaskinen saarineen väärä paikka. Vaikka asiaa katsoisi miltä kantilta. Haitat luonnolle ja ihmisille ovat hyötyjä suuremmat. On eri asia sijoittaa tuulivoimaloita saarimuodostelmalle, jossa maapinta-alaa pirstaleina noin 1000 hehtaaria, rajoittuneessa tilassa, kuin hieman sisämaahan päin jossa on tilaa enemmän ja jossa ei asukkaita ja kesämökkiläisiä eikä niin mittavaa kuormitusta lintujen muuttoreitin välittömässä läheisyydessä, muistaen merikotkat. Kustannustehokkuuskin olisi varmasti eri luokkaa, jonka varmasti jokainen hommansa osaava liikemieskin osaisi heti laskea.

Uusiutuvan energian tuotanto sinänsä on hyvä asia, kun se sijoitetaan oikein. Nythän Pohjanmaan ja Pohjois-pohjanmaan alueelle on kaavoitettu enemmän tuulivoimaa kuin mitä tarve rakentaa koko Suomeen. Mistä tämä johtuu? Suomi on sitoutunut ilmastosopimuksiin, jotka edellyttävät että 37% energiasta tuotetaan uusiutuvalla energialla, ja kun ydinvoimaa rakennetaan lisää (OL3) Eurajoen kupeeseen, niin tuulivoimaa pitää rakentaa lisää jotta tuohon uusiutuvan energian tavoitteeseen päästään ja tasapaino säilyy, tarvittiin sitä sähköä tai ei. Toinen asia on raha, 2015 asti maksetaan korotettua syöttötariffia, tukea tuulivoiman tuottajalle jokaisesta kilowatista minkä puskee valtakunnanverkkoon, tämän jälkeenkin tukea maksetaan muistaakseni 12 vuotta, korjatkoon joku jos paremmin tietää, mutta tämän takia tuulivoimayrittäjillä on kiire runnoo voimalat tuotantoon, mitä aiemmin sen enemmän tukia. Sillä ilman valtion tukea ei saada sitä "halpaa" sähköä, josta kuitenkin meitä muistetaan verottajan taholta, koko Suomea. Tämän takia koko Suomessa tullaan nyt tekemään hätiköityjä ja kiireellä pystyyn pukattuja tuulivoimapuistoja, mihin vaan niitä saadaan pukattua, ja myöhemmin kaduttaa. Toivon että Kaskisista löytyy harkinta kykyä. Eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä ja suuria uhrauksia. Paikallinen, ainutlaatuinen ja herkästi haavoittuva luonto etusijalle.

Ottakaa asioista selvää, ja miettikää.

Kai Ylikoski

Kaskinen

kai.ylikoski@wippies.fi

0400-601077

 

 

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.08.2012 07:02


Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#14 Tuulivoima / Talous / Kaskinen

01.09.2012 00:03

Tuulivoimalat eivät Kaskisten saarille sovi, herkän ja rajallisen jäljellä olevan luonnon takia. Ja asutuksen ja kesämökkien läheisyyden takia. Negatiiviset vaikutukset tulisivat olemaan kauheat.

Tuulivoimaloiden sijoittamista Kaskisiin ei voi myöskään perustella taloudellisilla syillä.

Tuulivoimaloiden tuotto kunnalle kiinteistöveron osalta on lähes naurettava.
Netti sivuston www.tuulivoimaopas.fi mukaan, suora lainaus: "Esimerkiksi 15 kolmen megawatin tuulivoimalan muodostaman tuulivoimapuiston kiinteistövero kahdenkymmenen vuoden tarkasteluajanjaksolla VOI OLLA yhteensä noin miljoona euroa"
No, jokanen laskutaitonen osaa tästä laskea mitä kiinteistöverona tuottaa kunnalle 6 tuulivoimalaa kahdessakymmenessä vuodessa... Se tekee 400 000e ja mitä se on keskimäärin vuotta kohti... tekee n.20 000e (kaksikymmentä tuhatta euroa vuodessa)
Aluksi kiinteistöveron tuotto vuotta kohti ehkä suurempi, pienentyen ajan kuluessa koska voimaloiden arvo alenee käyttöiän kasvaessa. (taloudellinen käyttöikä Suomessa n. 16-17 vuotta) Ja kuka maksaa purkamisen kun ovat aikansa mahdollisesti palvelleet? Kunta? Eli me?
Vai yrittäjä jolle purku on vain ylimääräinen, kallis menoerä? Ei edes rahallisesti järkevää koko homma...

Kaskisten kaupungilta on rahat loppu, asia on julkinen. Lehtiartikkelissa, Pohjalainen, tiistaina 28.8.2012 oli juttu, "Kaskisten keinot vähissä" Kaupunki ymmärtääkseni neuvottelee 15 henkilötyövuoden vähentämisestä säästöjen takia. Kaskisten kaupunginjohtaja toteaa lehtiartikkelissa "Uusia työpaikkojakaan ei ole syntynyt useista konsulttihankkeista huolimatta. Itse asiassa hankkeet ovat vain lisänneet Kaskisten menoja, koska sen on pitänyt antaa hankkeille omaakin tukea. -Mutta pakkohan sitä oli jotain yrittää."
NIIN... Yrittänyttä ei laiteta, siitä nostan hattua kaupungille, mutta konsulttifirmat tulee paikalle kuin korppikotkat, ja tarjoavat apuaan, rahaa palaa, ja konsulttifirmat saa omansa vaikka mitään tulosta ei tule. Rahaa poltetaan turhaan. Keinot olleet ehkä väärät? Varmaan olisi työllistävämpää auttaa jo Kaskisissa olevia yrityksiä kasvamaan ja kehittymään, ja työllistämään lisää, potentiaalisia kasvajia täältä löytyy, jos niitä elinkeinoasiamies viitsii käydä läpi, ja ottaa yhteyttä, sen sijaan että haaveillaan "yhdestä isosta". Kaskislaista veronmaksajaa kiinnostaisí tietää, miten paljon eri konsulttifirmoihin on viime vuosina syydetty rahaa, ja miten paljon tuulesta temmatut suunnitelmat, eli tuulivoima on jo nyt tullut maksamaan Kaskisten kuntalaiselle? Ja miten paljon ns. Aho-pajan tontti tuli maksamaan kohti kuntalaista? Jos kuulemani luvut pitävät paikkansa, niin kustannus jokaista kuntalaista kohti on n. 700e.Aho-pajan tontista, ja luonto on raiskattu, ja jopa aidattu teräsverkoin, tontti tyhjänä, ei ihanpieni, ja ei sitä viittäkymmentä työpaikkaa, jolla kaupunkia kusetettiin investoimaan,EI tullut. Korjatkoon jos joku paremmin tietää?
Kaupungin säästötoimet kohdistuvat todennäköisesti ja valitettavasti ensisijaisesti lastenhoitoon ja vanhustenhoitoon ja terveyspalveluihin? Pitäisikö ensin laittaa pois töistä niitä, joita voidaan pitää vastuussa rahan polttamisesta turhiin konsulttikuluihin?Mutta sieltä helppo ottaa jotka ei vastusta... Tuulesta temmattuun ja turhaan kaavoitukseen löytyy kyllä rahaa, mutta ei niihin, jotka tekevät työtä tämän yhteisön eteen, jotta Kaskinen olisi paikka asua, ja josta voi olla ylpeä, ja jossa palvelut toimivat. Kaskisten oma terveysasema on tuonut kaupungille säästöjä ymmärtääkseni? ja palveluun lapsiperheen isänä olen ollut tyytyväinen. Monesti omalla tekemisellä, kun hyvä porukka, saavutetaan säästöjä, ja palvelutaso paranee samalla. Samanlaisena positiivisena esimerkkinä voi pitää Kaskisten energiaa, ymmärtääkseni tuottaa kaupungille hieman tulosta, ja kaukolämpö asiat toimii paremmin kuin Metsä-Botnian aikoihin, jolloin oli ostolämpö.
Joten ihan ystävällisenä ja rakentavana ehdotuksena Kaskisten päättäjille seuraavasti.
Keskitytään olennaiseen, itse järjestettyihin palveluihin kuntalaisille, jäljellä olevan olevan luonnon säilyttämiseen, kaupungin kehittämiseen idyllisenä saarikaupunkina jossa Suomen tehokkain satama, ja Suomen pienimpänä kaupunkina omat palvelut, jotka toimivat kustannustehokkaasti ja ihmisläheisesti. Ja sanotaan EI tuulivoiman vaatimille uhrauksille luonnon ja asumisviihtyvyyden puolesta.
Tuulivoimalathan ei Kaskista pelasta, ei työllistäviä vaikutuksia eikä muutakuin nimellinen rahallinen tuotto kaupungille. Mutta uhraus luonnon kannalta ja asumisviihtyvyyden kannalta olisi todella NEGATIIVINEN, myös imagotappio kaupungille, idyllisenä saarikaupunkina merkittävä. Nyt on aika harkita ihan jopa huomista ja ylihuomista....

Kai Ylikoski
Kaskinen

Vieras

#15

11.09.2012 21:10

Vindkraft är dyrt

Vieras

#16

11.09.2012 21:11

vindkraft on kallis

Vieras

#17 järjettömän kokosia...

20.09.2012 00:32

alla linkki kuviin voimalan osien kuljetuksesta ja tuulimyllyn pystytyksestä. suuria ovat ja tilaa kuljetukselle tarvitaan ja pystytykselle kans. ei ole muuten ihan pieniä koneita millä noita nostellaan ja korkeelle nostetaan. on aika vaatimukset varmaan tiestöllekki mitä pitkin viedään paikalle?

http://www.silvasti.fi/index-fi/referenssit/arkisto/vuosi_2012/sinovel-_voimalat_ruotsiin.html

kani

#19 ei ei saari

27.09.2012 00:36

Mikä vaivaa Kaskislaisia taas ja jälleen. Tästä kylästä kyllä annetaan sellainen singnaali kaikelle teollisuuden tulolle paikkakunnalle että kyllä tulevat firmat kiertää kaukaa tämän ei ei kylän. Kumpi oli/olis parempi esim biolahden huvila-asukkaille Botnian varjostava soodakattila savuineen ja hajuineen kuin muutama tuulimylly samalla tontilla. Soodakattila purettu nyt kyllä jo.Ei minkäänlainen suhina kaupunkiin kuulu jos nuo lavat sähköä jauhavat kyseisillä alueilla. Ääni peittyy tasan tarkkaan esim. Realin kuorimon jytkeeseen. Menkää seisomaan Poriin myllyjen viereen (3kpl) niin eipä ääntä tuulessa paljon kuulekkaan. Jos ei montaakaan henkilöä työllistä vakinaiseksi niin rakennusaikana kuitenkin muutamat saa töitä ja helpottaa Kaskisten työttömyysprosenttia jonkun verran. Rautatietä halutaan perusparantaa Kaskisiin,mutta kun näin negatiivinen palaute tulee täältä niin johan päättäjätkin huomaa että turha investointi. Ja luontopuoli. Voi hetkunketkun sentään ja "metsästäjät". Tälläsellä saarella pitäs kaikenlainen metsästys kieltää kokonaan. Vesilintuja löytyy Vaasan ja Porin väliltä ettei tarvitte justiinsa Kaskisten kaupungin läheisyydessä paukutella. Metsästystä harrastavana ihmettelen kuinka näin pienellä saarella saa ammuskella jo vahinkojen uhallakin. Metsästäjät menee yleensä metsään ja korpeen samoilemaan koirineen eikä hiippaile huviloiden nurkilla pyssyineen. Helsinkiin vaan citykaneja ammuskelemaan,,se se metsästystä kun terassilta jo näkee ensimmäisen pupun.Eikä marjat ja sienet saaresta häviä myllyjen takia. Kyllä linnut tappaa itsensä lankoihin ennemmin kuin myllyn siipiin. Jotkut yömuuttajat saattavat lentoreittinsä suunnata just surmanloukkuun. Yhtä näin lopuksi ihmettelen kun ei vielä liito-oravaa ole alueelta bongattu.

Vieras

#20 Tuulimylly voi kaatua ja aiheuttaa tsunamin

27.09.2012 19:41

Ei tule tuulimyllyjä Kaskisiin ja se on hyvä asia. oikeastaan jo se, että joku jaakkoleppinenkauhajoelta - systeemi yrittää sellaista tälle saarelle jo vahvistaa sen. Nimittäin ei mikään isompi firma edes lähtis yrittämään tänne saarelle tällaista Missio Mahdotonta. Täältä löytyy niin paljon painavia perusteita kieltäytyä kunniasta.
Isoa työllistävää teollisuutta tänne tarvitaan ja itse olen varma sellaisen aikanaan tulevan. Valitettavasti olemme silloin osa Närpiötä todennäköisesti.
Näen tämän hyrräbuumin negatiivisena ja tällä hetkellä muodissa olevana trendinä, jonka maksajiksi joutuvat ensisijaisesti tavalliset kansalaiset kalliimpana sähkönä lähitulevaisuudessa.
Kaiken lisäksi nämä tuulipuistoalueet muotoutuvat sähköntuotannon reservaattialueiksi, Näillä alueilla ei sitten paljon muuta enää rakennetakkaan monessa tapauksessa.
Esim. Kristiinaan olisi tulossa 500 hyrrää, jos kaikki hyväksyttäisiin. Mikä on tässä takana? Ydinvoimalaa vastustettiin, koska se olisi tuonut alueelle suomalaistumispainetta. Heille sopii mainiosti enemmän se, että syrjäkylät rakennetaan täyteen tulimyllyjä, joista olisi tulossa erittäin merkittävät kiinteistöverotulot kunnalle. Tämä tulonlähde mahdollistaisi mukavasti tämän RKP-läisen etanaelämisen jatkossakin seuraavat 100 vuotta. Eivät he tyhmiä ole. Eivätkä kaikki ruotsinkieliset ole näin kalkkeutuneesti ajattelevia, kuin nämä vanhakantaiset. Nuoremmat ymmärtävät, että olis kaikkien etu päästä näillä kulmilla vähitellen edes 1900 - luvulle.

Tuomo Kangas

N.I.M.B.Y

#21

27.09.2012 21:09

Onko ne kalliit yrityslobbarikonsulttirahanriistäjät saanu tänne houkuteltua muuta kuin Ahopajan ja oliko se kierrätysfrma remateria? en ole varma nimestä kun ei taida olla vieläkään kumpikaan toiminnassa,näin kevyen sarkastistesi ilmaistuna.Kaskisten ahdinkoa käytetään häikäilemättä hyväksi, kun luvataan kuu ja tähdet taivaalta milloin milläkin idealla.
siinähän se onkin jos olet myllyn juurella, ei ääntä juuri kuulu.se on sama ilmiö tornadon keskellä,siellä on tyyntä,mutta kauempana woof...woof...woof...woof...ja samalla ärsyttävän monotoninen välke-efekti päälle.näistä on kivoja videoita täällä linkitettynä.
ei siihen aikaan kyselty kun botnia rakennettiin haiseeko piolahdessa,kun tehdas työllisti satoja suoraan ja välillisesti varmaan yli tuhatta, silloin oli Kekkonen, ryssänpelko ja päästökauppa ja ilmastosopimukset olivat pelkkä vitsi.
nykyään Kekkonen on vainaa,Botnia on vainaa ja piipusta pitäisi tulla puhtaampaa ilmaa mitä sinne polttamista varten otetaan.
Kaskisiin suunnitellut tuulimyllyt eivät kaupungin taloutta tai suupohjan rataa pelasta, ja esimerkiksi huoltotiestön rakennusurakka on niin valtava ettei kenelläkään tästä lähialueelta ole referenssejä siihen,se tulisi menemään destia/lemminkäinen/TMS...ja niillä on omat koneet ja miehet siihen.Satamaa tottakai kannattaa hyödyntää tuulivoimalaitosten osien kuljetuksiin, mutta se riippuu ihan siitä onko se toimittajille kustannustehokasta ja kilpailukykyistä, mutta sekään ei edellytä sitä että kaskisissa olisi omia propelleja.(näistä on kirjoiteltu jo tuossa viestiketjun yläpäässä, lukekaa sieltä en viitsi kiusata itseäni jankuttamalla)
Mainitset olevasi metsästäjä,jos niin on, niin tiedät että metsästysoikeus perustuu maanomistukseen ja maavuokriin/lupiin ja sopimuksiin.emme voi metsästää pitkin rannikkoa siellä missä huvittaa.Yli 70 vuoden aikana täällä ei ole tapahtunut metsästysonnettomuutta tai lähältäpiti tilannetta se kertoo huolellisuudesta ja sääntöjen noudattamisesta.
(ja vielä näin ihan off-topic) Knååpissa on liito-orava(ehkä jopa kokonainen perhe) ja paljon kakkaa. mutta pidetään se vielä kikkakakkosena.
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#22 Melu, faktaa vai fiktiota?

29.09.2012 15:01

Sattui kohdalle linkin alta löytyvä pdf-tiedosto. Todennäköisesti Raahessa tehty.
Siinä paljon asiaa tuulivoimaloiden meluhaitoista. Kannattaa tutustua.

http://ysy-fi-bin.directo.fi/@Bin/9cb78f1e9cfe40ebba04410267535a08/1348919736/application/pdf/160853/tuulivoimalat08032012.pdf
kani

#23 että metsästäjiä :)

30.09.2012 12:57

no eiköhän nuo huvilan omistajat ole yleensä varuillaan kun nurkilla ammuskellaan (jopa yölläkin). mahdollista on siis TOSI metsästystä harrastaa kauempana asutuksista. itselläni matkaa rauhallisille metsästysmailleni kaskisista n. 80 kilsaa. mutta jos nuo lavat tiputtelee sorsat lennosta niin ruutia säästyy.
mökin isäntä

#24 Re: että metsästäjiä :)

30.09.2012 22:30

#23: kani - että metsästäjiä :)

mökki kaskisissa. nimen oon tänne laittanu ja kirjotuksia lukenu välillä. nyt pitää ittekki kirjottaa. ei ole mökillä ammuntaa kuulunu. mereltä joskus kaukaa. eikä nurkilla käyty.mun mökillä tai lähelläkään kukaan yöllä ammuskellu. että oikasua asiaan. ei täällä nuo mettämiehet häiritte. tuulimylly mökin lähellä häirittis. tuulimyllystä tässä kyse eikä muusta? maksaa mökkiläisetki kiinteistöveroa ja kaskisiin tontinvuokran. kyllä mökillä olo jäis jos mylly tulee viereen. sääli kaskisis asuvia jos pitää kokoaika olla myllyn vieres. tätä vastustaville täysi tuki ja myötätunto.


Vieras

#25 Varoituksen sana

02.10.2012 11:49

Tuulivoimapuistohanketta läheltä ja asianoasaisena neljä vuotta seuranneena, (Kristiinan kunnan alueella) olen oppinut sen, että kaikkea ei tässä vaiheessa tuulivoimatoimija/t halua kertoa kansalaisille.
Ensin yritetään tätä Missio Mahdotonta- saada muutama mylly Kaskisiin. Varsinainen häkkyräpuisto ollaan valmmita pystyttämään Kaskisten edustalle (Närpiön aluetta mukana pääosassa, verotulot tietysti Närpiöön niiltä alueilta). Kaskisten Botnialle tarvittavaa valmista voimalinjaa käytettäisiin siirtokäytävänä, joka laajenisi 110 k- linjaksi. Leveydeltään 46 metriä! Eli Kaskinen olisi taas vain hyväksikäytettyä sähkönsiirtoaluetta.
Kaskisten päättäjille vinkiksi: Älkää sortuko uuteen "Ahopajahurmokseen". kaikki ei ole sitä miltä aluksi näyttää.

Tuomo Kangas