Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa.


Vieras

#126

05.11.2012 23:22

Tämän porukan valistaminen on vaikeampaa, kuin opettaa apinalle tähtitiedettä, sen verran turvepöllyssä on porukka.

Adressin aloittajalle vinkkiä, jatka mieluummin suolla kuin runoilla.

Vieras

#127 Maailman Energia pula

06.11.2012 07:30

Hei herätään jo todellisuuteen. Suomi on maailman soisin maa. Maailmalla jyllää energia pula. Täältä pistetään puolustusvoimat kiinni. On aika helppo koppi niille maille mitkä tarvii kans energiaa. Se tullaan hakemaan Suomesta, nallipyssyillä saavat niskalenkin. Sen jälkeen äidinkieli muuttuu. Puhutaan ihan jotain muuta kieltä kuin Suomea!

Vieras

#128 Re:

06.11.2012 09:45

#126: -

Taas noita cityvihreiden kommentteja. Siis kommentti numero 126. Tämäkin kaveri kuuluu varmasti porukkaan joka on syntynyt kaupungissa, ajelee katuja pitkin työttömänä Jopolla, tukka on poninhännällä, on vegaani, on käynyt muutaman kerran lapsuudessaan maalla mummolassa silittämässä kissaa mutta sitäkin vastakarvaan, mutta hän tietää omasta mielestään kaikesta kaiken ja mollaa maalla asuvat täysin. Jos tällaiset ihmiset olisivat Suomen johdossa, niin täältä poistuisi teollisuus nopeasti muihin maihin. Työttömyys nousisi pilviin. Kaupungit olisivat ilman ruokaa ja lämpöä. Tätä on cityvihreiden politiikka. He ei tiedä oikeasta elämästä yhtikäs mitään, kunhan huutelevat lämpimiksen jotain. Haluavat takaisin jonnekin Impivaaraan. Terve menoa vaan mutta älkää yrittäkö normaaleja ihmisiä viedä mukananne ja varsinkaan maalla asuvia jotka pitävät Suomen pystyssä.


Vieras

#129 Heidänkö varassaan Suomen energialinjaukset?

06.11.2012 12:35

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen on ollut ja on energia-asiantuntijana vihreiden ryhmässä. Hänen kädenjälkensä näkyy myös siinä, että turvetuotantoa ei saisi Suomessa olla. Tässä hänen muutamia meriittejään uransa varrelta. Jokainen itse tykönään päätelköön kuinka osaava hän on energia-asioissa. Missä ovat energia-alan opinnot? "Ansiot" on poimittu Wikipedian sivulta. Linkki alhaalla.

Opiskellut lukion jälkeen Tampereella tiedotusoppia.
Gradun aiheena hänellä oli "lihavien representaatio tv-sarjoissa".
Ei ole suorittanut asepalvelusta lainkaan.
Hän on Suomen ensimmäinen julkisesti homoseksuaalinen kansanedustaja.
Harrastaa konemusiikkia ja hänen DJ-nimensä on DJ Muna.
ym...ym...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Oras_Tynkkynen


Vieras

#130

06.11.2012 12:38

Meni niin väärin kun vaan mahdollista. Suurimman osan elämästäni viettänyt maalla ja juuri siksi osaankin luontoa arvostaa. Vai vegaani hah, 120 kg lihansyöjä. Työtä on ja omaisuuttakin sen verran, että on varaa olla likaamatta luontoa.
Jari S

#131 Re:

06.11.2012 12:59

#130: -

Mietis mikä omaisuutesi olisi jos suomalaiset ei olisi koskaan koskenut turpeeseen.

Lihansyöjänä et sitten likaa luontoa. Jeps. Huhuu, todellisuus kutsuu!

Turveheikki

#132 Re: Re:

06.11.2012 13:33

#128: - Re:  

 

Sehän tässä on juuri tapahtumassa tällä hetkellä. Teollisuus karkaamassa kovaa vauhtia. Joka päivä yt-neuvotteluita etenkin tuotannollisissa yrityksissä. Työttömyys ei vielä noussut merkittävästi, mutta katsotaanpa ens vuonna tai sen jälkeen. Ahdasta on. Ehkä tulee turvettakin ikävä sitten, mutta ei sen väliä kun Niinistö&co runnoo ns. luontoarvokäsitteen lakiin. Sanotaan, ettei juurikaan vaikuta, mutta kyllä se melkoisesti vaikuttaa, pelkään mä. Samaa sanottin Naturasta. Ei vaikuta lähialueen yritystoimintaan. Nyt se kuitenkin on jatkuvasti ruoskana. Hyvä tarkoitus Naturalla, mutta sen aseena käyttäminen sotii tarkoitustaan vastaan rankasti. Valitettavasti pelkään, että samat ongelmat tulevat kohdistumaan myös maatalouteen. Käsitystäni korostaa Niinistön kommentti, jossa hän vakuuttelee, ettei vaikuta maatalouteen. Lähes kaikki Vihreiden asiat ovat lopulta ollet toisin kuin mitä ovat vakuutelleet. Konkurssia odotellessa, siis koko valtakunnan. Eihän tämä idiotismi ja troijan hevosilla kampittaminen muuhun voi johtaa.

Vieras

#133 Re:

06.11.2012 13:46

#130: -

seliseli.....

Sepi

#134 Re: Re: Re:

06.11.2012 14:03

#132: Turveheikki - Re: Re:

Aivan oikein. Vihreiden politiikka on melkoisen vaikeaa ymmärtää. Hehän eivät sallisi käytettävän ydinvoimaa, eivät turvetta, ei öljyä eikä maakaasua koska ne ovat fossiilisia polttoaineita, ei kivihiiltä koska sekin on fossiilista. Jäljelle jäävillä vaihtoehdoilla kuten aurinkosähköllä-, biokaasulla-, maalämmöllä-, tuulella- ja aaltoenergialla ei kyllä Suomen teollisuus pyöri ja Suomen talot ja kaupungit pysy talvella sulana. Vihreiden politiikkana on täysin haihattelupolitiikka. Järki on kaukana heidän mielipiteistään! Noista em. marginaalisista energiavaihtoehdoista saadaan aivan pieni osa Suomen tarvitsemasta kokonaisenergiasta. Kehitettäköön niitä myös, mutta ne eivät tosiaankaan riitä kattamaan Suomen tarvetta.

Suomi tarvitsee ydinvoimaa, turvetta, puuta ja muita kotimaasta saatavia polttoaineita. Siis nimenomaan polttoaineita millä pidetään talven aikana Suomi sulana ja kaukolämpölaitoksiin polttoainetta. Kivihiiltäkin tarvitaan vielä pitkän aikaa, mutta siitä ollaan luopumassa pikku hiljaa onneksi. Jäävät nekin ostorahat Suomeen.

Kovilla pakkasilla talvella ei tuule ja ei myöskään tuuliväkkärät pyöri. Aurinkosähkö ei toimi millään tavalla tuolloin. Aaltojakaan ei talvella ole kun kaikki on jään peitossa. Vihreiden ajama politiikka ajaa koko Suomen alas ja vielä nopeasti.

voimaa turpeesta

#135 pöly vai .

06.11.2012 14:40

On se ihmetyksen aihe toi turve pöly siittää city vihreä huolissaan vain että kaupungien katu joka tosiaa aiheuttaa vuodessa isoja ongelma ihmisille. ei mitään ongelmaa mukaa siinä nähdä . No turpeessa on vain voimaa kasvattaa koko kansan taloutta siihen ei kaupunkien katu pöly pysty . ja ei tässä koko suo alaa olla käyttämässä vaan pieni osa suo alasta . ensin suo kuokka ja jussi sisulla siittä selviää .soita raivaamalla tuotanto suomessa alkoi . ja kyllä luonto kohtuu käytöllä ja luontoa arvostavalla käytöllä antaa suomella tarvittavia euroja sekä eläimille laadukasta kuiviketta ja samalla toimii kierrätyskin viel monen sukupolven ajan . voimaa turpeesta.

Vieras

#136

06.11.2012 15:39

#133 Re:
erittäin hyödyllinen argumentti, joten seliseli vaan.

Jari.s omaisuuteni kokoon ei turpeennosto vaikuta mikään tavoin.
Mitä lihan kuormittavuuteen tulee, niin sen se vaikuttaa, mitä luomu kuormittaa. kaikkihan kuormittaa jonkinverran, se on selviö ja ostanpa ihan "normilihaakin" jos muuta ei ole tarjolla.

Vieras

#137

06.11.2012 16:01

ne nuo vihreet olivat kovin väärässä tuon Talvivaarankin suhteen ...

Vieras

#138 Re:

06.11.2012 16:14

#137: -

Miten Talvivaara liittyy Suomen energiapolitiikkaan ja varsinkaan turvepolitiikkaan? Talvivaarasta on aivan toinen adressi olemassa. Hopi-hopi sinne palstalle Talvivaaran kommenttien kanssa. Tässä linkki erääseen Talvivaaran adressiin joten sinne suuntaan vaan poistuu toivottavasti hän....ja bye..bye..

Ps. kiva kun kävit mutta vielä kivampi kun poistuit......uudelleen bye..bye...


Vieras

#139 Re:

06.11.2012 17:05

#137: -

Vihreät on kaikkein äänekkäämmin ajaneet turpeen käytön lopettamista. Vihreiden kannatus kuitenkin laski roimasti syksyn kuntavaaleissa.

Äänimäärä laski lähes tuhannella äänellä verrattuna edellisiin kuntavaaleihin heidän parhaallakin alueellaan eli Helsingin vaalipiirissä. Tuo oli roima pudotus. Mutta ymmärrettävä toki koska monet ovat siellä leirissä huomanneet että ei heidän politiikkansa vie muuta kuin koko Suomen alasajoon. Osasivat hypätä ajoissa pois.

Koko maassa vihreiden äänestäjien menetys oli todella rankka, noin 15 200 henkilöä vaihtoi leiriä. Eipä osaa kuin olla onnellinen ja kiittää noita loikkaajia ja todeta että tervetuloa oikeaan maailmaan pois sieltä aikaisemmasta "haihattelu"-maailmasta.


Vieras

#140 Re: Re:

06.11.2012 17:34

#138: - Re:

Ei suoranaisesti liitykkään, mutta tällä palstalla näkyy vallitsevan samanlainen hurmos kuin Talvivaaran perustamisen aikaan - satoa korjataan vielä pitkäääään (pääasia että on töitä).

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.11.2012 19:57


Turvemaamies

#142 Re: Talvivaara

06.11.2012 22:16

#138: - Re:

Kyllä Talvivaaran porukka on samassa veneessä turvetuottajien ja maa-, metsä- ja turkistuottajien kanssa.Kaikki ovat arvostelun kohteina, ja usein syyttäkin. Kaikki tekevät yhteiskunnalle tuottavaa työtä. Jos tämä alkutuotanto lopetetaan, loppuu monelta muultakin työt. Toivotaan että Talvivaara saa pian vetensä kuntoon. Mediaan ei muuten aina ole uskomista, esim MOT-ohjelma on esittänyt ihan perättömiä väitteitä turvetuotannosta.


Vieras

#143

06.11.2012 22:24

Mot esitti täyttä faktaa.

Anonyymi

#144 Järvi

06.11.2012 22:28

Kukas sen mulk järven sotki? Mikäs juttu se oli? Mitäs se media siitä kertoi?


Vieras

#145 Re:

06.11.2012 23:20

#130: -

Surullinen provo.


Vieras

#146

06.11.2012 23:59

Mitä ihmeellistä tuossa nyt on? #130
Jari S

#147 Re:

07.11.2012 09:05

#136: -  omaisuuteni kokoon ei turpeennosto vaikuta mikään tavoin.
Mitä lihan kuormittavuuteen tulee, niin sen se vaikuttaa, mitä luomu kuormittaa.

Saat kiittää jopa olemassoloasi turpeesta. Suomen yhteiskunta olisi kaukana tästä jos me ei oltaisi turpeeseen koskettu.

Mä arvasin jo kun viime viestiä kirjoitin että vetoat varmaan luomuun. Jos oikeasti olet 120kg lihansyöjä niin tätä kaveria on aika turha yrittää vakuuttaa että luomua suurimmilta osin söisit. Jokatapauksessa se luomuliha vaatii energiaa siinä missä tehotuotanto. Useimmiten taitaa olla niin että luomuun menee enemmän energiaa, sen takia se maksaakin niin paljon. Turve on luomuviljelyssä hyvin tärkeä asia koska esimerkiksi kuivikkeena se estää tehokkaasti haitallisia bakteerikasvustoja. Tämän lisäksi turvetta käytetään luomupeltojen maanparannukseen. Myös turpeen poltosta saatavalla tuhkalla on merkitys metsien lannoituksessa ja ehkä tulevaisuudessa myös peltojen.

Olet aikalailla irti todellisuudesta noilla väitteilläsi.

 

Alussa olivat suo, kuokka - ja Jussi.


Vieras

#148

07.11.2012 10:40

Meinaatko etten syö muuta kuin lihaa?
Sen mitä syön, pyrin syömään laadukasta luomua piste.

Niin alussa oli suo kuokka ja jussi, ei nykyajassa. Mitä tulee luomun turpeen tarpeeseen, niin lienee hoidettu yhdellä suolla vuosikymmeniksi.

Sanoppa minkä ruoan tuotanto ei kuormita? Hiukan maalaisjärkeä kiitos.
Jari S

#150 Re:

07.11.2012 12:20

#148: -

Perustelit juuri sen itsellesi miksi sinun tulee allekirjoittaa tämä adressi.

Annetaan Jussin heiluttaa kuokkaa niin tulevaisuudessakin meillä on mitä syödä. Tämä on juuri sitä pitkäkatseisuutta.

Kieltäminen taas lyhytnäköistä. Liian usein vain oman kiinteistön arvon laskemisen pelkoa, omaan napaan tuijottamista.