Rovaniemen kaupungin koululaisten loma-ajat

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rovaniemen kaupungin koululaisten loma-ajat.


Vieras

#1

04.12.2012 22:16

Saanen tiedustella, kuinka lyhyeksi loma muuttuisi ja miten se vaikuttaisi muihin lomiin (kesälomaan, syyslomaan etc)? Koskettaisiko päätös kaikkia niin peruskoulun kuin toisen asteen oppilaitoksien lomia? Pakko tosin on sanoa, että kaikesta huolimatta loman lyhentäminen ei kuulosta yhtään viisaalta idealta. Kuitenkin tämä kahden viikon joulupaussi on siunaus monille, eikä sen lyhentäminen auttaisi Rovaniemeä monellakaan lailla.

Vieras

#2

04.12.2012 22:25

Eikös se ollut niin että tämä lomien muuttaminen hyödytti erittäin paljon ALA-ASTEELAISTEN vanhempien asioita? Saivat helpommin lapselle hoitopaikan kun joululoma on lyhyempi. Ja myös saivat viettää enemmän aikaa lapsen kanssa kun lomat olivat yhtä aikaa. Näin ainakin olen kuullut.

Joten jos tämä asia kantautuu päätösten tekijöiden korviin: Eikö olisi parempi jos sitten vain ala-asteelaisille tämä käytäntö tulisi voimaan? Koska tuskin kovin moni ylä-asteikäinen ja siitä ylöspäin kaipasi lomien muutosta.

Vieras

#3 Re:

04.12.2012 22:28

#1: -

Koulut alkaisivat kesäloman jälkeen viikon myöhemmin, kuin aiemmin. Muihin lomiin ei tietääkseni vaikuta ja minun tietojeni mukaan vaikuttaa sekä peruskouluun että toisen asteen oppilaitoksiin.

turhaantunut

#4 jep.

04.12.2012 22:32

nii. haelpottais se ala-astelaisia ja heidän vanhempia. entä lukiolaiset, amikset, ja muut, jotka hyötyvät joululomasta ja sesonkiajasta? Raha liikkuu lapissa joulun aikaan melko paljon. viikon mittaisella lomalla esimerkiksi töissä ei voi käydä. lisäksi tuo loma korkeintaan rasittaa, ei rrentouta. joulun aika on stressaamista, uusivuosi sitten on mitä on. se viikko uudenvuoden jälkeen olisi ehkä jopa rentouttava. sitäpaitsi, miksi lukiota, peruskoulua ja ammattikoulua pitäisi yhteläistää? Lukiota, ammattikoulua pitäisi kehittää yhteistyössä, mutta erikseen. ei loma-aikojen tarvitse olla yhteläisiä,kuin myöskään peruskoulun. ymmärrän kyllä ala-aste ikäisien vanhempienkin kannan, mutta entä ne ala-astelaiset joiden vanhemmilla on ongelmia, ja loma-aika ei välttämättä ole yhtään hyvä juttu? lisäksi suurempi väestömäärä nuorista kärsii tästä. ala-astelainen ei vielä ymmärrä eikä välitä, hän vain tyytyy siihen mitä sanotaan. Nuoriso on asia erikseen. me olemme ajattelevia ja eläviä olentoja. kuunnelkaa meitäkin päättäjät, älkää sivuttako, me olemme niitä tulevia äänestäjiä. jätän tän mielipiteen nyt vaan tähän.... :)
Lyseonpuiston Lukion opiskelija

#5 Vastaus edellisiin

04.12.2012 22:35

Joululoma lyhenisi viikolla ja kesäloman loppuun siirtyisi viikko lomaa. Muut Lomat olisivat normaaleja. Tätä on perusteltu juurikin tuolla lasten hoitopaikka ongelmalla ja sillä, että joillakin perheillä jäisi kesällä aikaa enemmän perheelle.

Nämä perustelut ovat hyviä, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa. Opiskelijoille pitkä joululoma on hyvää aikaa rentoutua ja unohtaa stressi tai lukea kirjoituksiin. Joitakin aloja opiskelevat opiskelijat saattavat olla myös töissä Joululomalla (esim. Matkailuala). Myöskin lähes kaikki koulumme opettajista on pitkän joululoman kannalla, koska yhden viikon aikana ei ehdi unohtaa työntekoa, vaan lomallakin tulisi mietittyä paljon työasioita.

Anonyymi

#6 Re: #1

04.12.2012 22:35

#1: -

Lisäsin tuon ajan adressiin


Vieras

#7

04.12.2012 22:52

Minä ainakin kuittaan itselleni sairaspoissaolona tuon ajan, jos tuo toteutuu. Sitten lähden mökillemme Ylläkselle laskettelemaan ja rentoutumaan. Ja luulen että moni muukin täysikäinen tekee niin. Lisäksi tuo muutos estäisi monien perheiden ulkomaanmatkat, koska vanhemmatkin joutuisivat ottamaan palkatonta lomaa. Minulla on paljon tuttuja jotka ovat käyneet joka vuosi jossain ulkomailla jouluna.

Vieras

#8 Kesä ja talviloma.

05.12.2012 01:17

Tuntuu kummalliselta, että vanhemmat haluaisivat vielä viikon lisää siihen noin kahden kuukauden kesälomaan. Jos joillekkin vanhemmille ei riitä tuo kaksi kuukautta siihen että voi viettää aikaa lastensa kanssa, niin pitäisikö heidän tehdä asialle jotain ilman että toisen asteen koulutuksen opiskelijat "kärsisivät" siitä? Luulen että valtaosa toisen asteen opiskelijoista haluaa pitää loma-ajat nykyisellään.

Vieras

#9

05.12.2012 01:46

Olis mielenkiintoista kuulla väkevää selitys sille, miksi kunnan päättäjät haluavat yhteläistää koulujen loma-ajat, kun lukiot, amm. koulu, ja peruskoulu ovat kaikki erillisiää oppilaitoksia, jotka ovat perjaateessa toisistaan riippumattomia? se, että sitä on helpompi hallinnoida lienee syy päättäjiltä. Niin, helpotetaan parinkymmenen ihmisen elämää (aikaa, josta he nauttivat palkkaa)tuhansien kustannuksella! Kuinka mahtava idea! olisi eriasia muuttaa vaikkapa vain peruskoulun loma-aikoja. Lukioissa ja ammattikouluissa opiskelee niin aikuisia kuin nuoriakin, ja he tekevät sitä vapaa-ehtoisesti, eivät lain määrätessä. Tämänkin takia olisi ihan hyvä, että heitä kuultaisiin heidän loma-ajoissaan. Lyseonpuiston lukion oppilaista jotka vastasivat kyselyyn 80 % oli sitä mieltä, että jo käytössä oleva tuttu tapa on paras tapa. KUNTA, JÄRKI KÄTEEN.
Lyskalainen

#10 Ääneni meni hyvän puolesta!

05.12.2012 02:11

Usein vaikka joku asia kuinka tympisi, sen eteen tulee harvoin todella tehtyä mitään, mutta on hienoa nähdä että joku on ottanut härkää sarvista ja piettää meidän puoliamme. Hyvä Eelis!
äippä

#11 Toisaalta

05.12.2012 07:44

Onhan se ihan hyvä, että elokuullekin jää vielä yhteistä lomaa, koska työpaikalla jonkun on oltava kesälomalla aina myös elokuussa. Itsellä ensi kesänä elokuu vuorossa, ja ihan mukavaa, että on tuo kaksi viikkoa yhteistä lomaa.
IP-täti

#12 Re:

05.12.2012 09:12

#1: -  

 

Kesäloma pitenisi muutaman päivän

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.12.2012 09:53


Halveksittaavaa

#14 Re:

05.12.2012 09:56

#7: -

Tällaisten sairausloma- kommenttien vuoksi ei tarvinne ihmetellä miksi halutaan karenssipäivä sairauslomiin!

Scott Tenorman

#16 Joululomaa ei saa kutistaa

05.12.2012 12:45

Itse olen aina ajatellut joululomasta, että se on lähes sama, kuin kesäloma, eli pitkä paussi syksyn ja kevään välissä. Kesäloman viimeinen viikko on aina sitä samaa tylsää ja lorvimista, kun taas joululoma loppuu turhan aikaisin. Siksi suhtaudun joululoman kutistamiseen aika ennakkoluuloisesti, mutta toisaalta, uutta järjestelyä voisi kokeilla. Ainakin siitä olisi hyötyä kesätöissä käyville.
Nyt järki käteen!

#17

05.12.2012 14:25

Jos asia on näin, niin eikö olisi järkevämpää siirtää kesäloman alkua kuin lyhentää joululomaa? Alkukesä on muutenkin kylmä ja elokuussa alkaa olemaan jo lämpöistä niin en usko että monikaan laittaisi sitä pahaksi. Joululoman lyhentäminen ei aiheutakkun ongelmia. Ja syy että lapsilla ei ole hoitopaikkoja on pötypuhetta. Minne lapset kesän ajaksi laitetaan? Joululoma on perheille yhteistä aikaa jolloin kokoonnutaan yhteen kaukaakin. Jos loma on vain viikon, milloin sitten vietetään lomaa suvun voimin?
v¤¤¤¤

#18 ...

05.12.2012 14:53

Mitä asutta nii kuusessa että on pimeetä!!! muuttakaa stadii! -->> ei oo pimeetä! muutenki kohta siellä ei asu enää ketään ja muutenkin ärsyttää lappalaisten valitus turhasta! On niitä isompiakin ongelmia, kuin koulujen loma-ajat! Kohta se on teillä ohi ja kun ootta töissä ne lomat on vielä lyhyemmät! Saattaa joutua olemaan aattonakin töissä! Tottuupahan johonki!
v¤¤¤¤

#19 Re:

05.12.2012 14:55

#17: Nyt järki käteen! -

Joo vaa kuka jaksaa kesäkuussa koulua käydä? ei kukaan!!!

a

#20 A

05.12.2012 15:17

Hienoa että ollaan saatu väki liikkeelle!
Eiköhän tuo päätös vielä oikaista!

Vieras

#21

05.12.2012 16:23

Ihan väärä ajatus!Koululaiset kuin myös opettajat tarvitsevat pitemmän loman juuri tähän aikaan jaksaakseen pakertaa koulumaailmassa!
Allekirjoittanut ala-astelainen

#22 Re:

05.12.2012 19:08

#2: -

Ei ala-astelaisetkaan kestä niin lyhyttä lomaa, läksyjä tulee silti

Nyt joku roti..

#23 Re: ...

05.12.2012 21:54

#18: v¤¤¤¤ - ...

Huomaa, että on "stadilainen" ääliö taas asialla todellakin.Ensinnäkään, sillä ei ole mitään tekoa minkään kanssa onko maailmassa suurempiakin ongelmia kuin loma-ajat.Miten ne suuremmat ongelmat ratkeavat sillä, jos näitä pienempiä ongelmia ei ratkottaisi?

Ja mihin edes perustat nuo väitteet, että Lapissa ei kohta enää asu ketään? Itse en ainakaan todellakaan kadehdi Helsinkiläisiä. Heidän yleis-sivistyksensä nyt on mitä on, ainakin omien kokemuksieni pohjalta. Ja eihän tämä asia edes kuulu sinulle.

Tämä ei vaikuta mitenkään sinun elämääsi, ja on tarkoitettu Rovaniemellä asuville. Päätit siis aivan turhaa tulla tänne trollaamaan. Ja mitä sitten, vaikka aikuisena lomat ovat lyhyempiä? Eihän tässäkään ole kyse lomien lyhentämisestä, joten mitään "tottumista" ei tapahdu. Kyseessä on vain eri lomien aikojen muuttamisesta.

Kiitos, ja näkemiin retardi stadilainen.


Vieras

#24 ihmettelen

05.12.2012 22:03

pitääkö jo koululaistenkin polttaa itsensä loppuun opiskelemalla entistä rankemmin? eikö se jo näy aikuisten reaktioista.sairaslomat lisääntyy,työn ilmapiiri kiristyy,tulee henkisiä paineita työstä kuin perheistä. pitääkö jo lasten saada kaikki se taakka mikä odottaa aikuistuttua. meistä jokainen tarvitsee
lomaa.mielestäni kuukauden kesäloma aikuisellekin on liian lyhyt.saatika sitten muut lomat mitä vuodessa kertyy työntekijälle. mihinkäs se meidän hyvinvointi valtio jäi? tätä menoa kukaan ei voi hyvin. vanhemmat ei voi hyvin,niin täytyykö todellakin lasten hyvinvointikin viedä ???nykyinen käytäntö lomien suhteen on ihan hyvä ja käytännöllinen.. ihmettelen kyllä miksi pitäisi entistä käytäntöä lähteä muuttamaan?


Vieras

#25

05.12.2012 22:18

meillä sodankylässä on joululoma 22.12-2.1 eli aika lyhyeksi jää tuo loma. kesäloman jälkeen koulu sen sijaan alkaa melkein viikkoa myöhemmin kuin rovaniemellä joka minusta taas on aivan liiian pitkä, lapset hyppii seinille jo viimisen viikon!!mutta eipä meiltäkään kyselty nuita loma aikoja ollenkaan. tuossa jouluvapaassa ei kyllä ehi lomailla eikä nauttia yhtään!