Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#13376 Ja vaahtoa tulee jälleen...

12.05.2013 00:21


Tällaisia "pirkkoja"

http://www.youtube.com/watch?v=aELz8TCEASk

Näitä argumentteja sitten tuodaan "lainsäädäntöön", älkää nyt viitsikö!

Vieras

#13377 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 01:48

#13370: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

Joonan kirja ja kuninkaiden kirjahan ovat kaksi erillistä kirjaa!

Dostojevskin tiivistetyt

#13378 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 06:59

#13377: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

 

 

Ne olisi hyvä yhdistää. Nyt joku näppärä käsikirjoittaja töihin! Valituissa paloissa on tiivistäjiä, joille Paavo Väyrynenkin on kiitollinen.

 

 

 


Vieras

#13379 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 07:29

#13374: p - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

 

 

Kyllä meidän oma Jouko Piho tulkitsee Pyhää Kirjaa paljon koskettavammin kuin joku ulkomaalainen. Lue dosentti Pihon pyhät ajatukset tästä:

 

http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/sivu27.htm

 

 

Myös kannattajakortteja voi hältä tilata.

 

 


Vieras

#13380 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 08:12

#13364: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

Nyt on syytä erottaa todisteet ja todisteet.

Raamatun aika historiallisena aikana on suhteellisen kiistaton tuolta Baabelin vankeudesta asti. Rooman palo on varsin hyvin dokumentoitu, samoin kuin kristittyjen vainot. vuonna 52 Jeesus Nasaretilaisen tarina ylösnousemuksineen oli olemassa suusanallisesti ja pikku hiljaa kirjallisessakin muodossa. 116 jKr kristittyjä oli ympäri Rooman valtakuntaa ja vainot täysin kiistämätön fakta.

Niin että mitä? Kaikki näistä todisteista viittaa enintään siihen, että oli olemassa Jeesus-kultti ja siihen liityvä tarina, joiden ympärille muodostui sitten kristillinen uskonto. Tarinoita oli paljon muitakin ja koska ihmiset elivät toisistaan sen verran erillään ja ilman joukkoviestimiä, huuhuista muodostui helposti faktoja. Varsinaisia todisteita olisivat hallinnolliset paperit, kuten maaherran raportit Roomaan tai oikeuden pöytäkirjat. Koska asia oli tuohon kuohuvaan aikaan aluksi niin vähäpätöinen, että kirjeenvaihtoa ei juuri käyty ja koska Jerusalemin tuhoaminen hävitti evidenssiä sen jälkeen, saamme tuskin koskaan vahvistusta Jeesus Nasaretilaisen olemassaolosta. Se ei toki tällä kumoudukaan, onhan siellä ollut lukematon määrä muitakin hengellisiä profeettoja ja liikkeitä, joita kaikkia ei olla dokumentoitu tuollaisessa alkuvaiheessaan.

"Ja Rousseau totesi,  että tosiasiat Sokrateesta ovat paljon heikommin perusteltuja kuin ne,  jotka kertovat Jeesus Nasaretilaisesta !"

On myös totta, että monet ns. historialliset asiat ovat enemmän tai vähemmän epäluotettavia. Sokrates on olemassa ennen kaikkea Platonin kirjaamana ja se, oliko hän oikeasti olemassa, on epävarmaa. Sama koskee monia muitakin antiikin tapahtumia, historiankirjoitus kun ei ollut tuolloin tarkistettuihin faktoihin viimeiseen asti tukeutuvaa tiedettä. Esimerkiksi Troijan kaupungin olemassaoloa ei voida todistaa monien siitä kertovien tarinoiden perusteella, joista osa on kiistatta satuilua. Sen sijaan se on todennettu arkeologisilla kaivauksilla. On myös huomattava, että se, että tuon ajan historiallinen tieto on ylipäätään epävarmaa,  ei tee Jeesuksen olemassaoloa yhtään uskottavammaksi.


Vieras

#13381 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 08:17

#13380: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ vainot täysin kiistämätön fakta.

 

 

 

Uusin historiantutkimus on paljastanut kristittyjen vainojen laajuuden myöhemmän ajan kristilliseksi propagandaksi.

 

 

 

 

 

 

Virgo92

#13382 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 08:27

#13377: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ 

 ....mutta oikeasti valaat ravinnokseen  kauhovat uidessaan tonneittain planktonia merestä, ne eivät voisi mitenkään hotkaista ihmistä. Jos ihminen jotenkin saataisiin sen sisään ,ei siellä mitenkään voisi valaan vatsahappojen seassa  ja vailla hengitysilmaa selvitä muutamia minuutteja pidempään . Meille kävisi kuin osterille vastaavasti ihmisen mahassa. Ei siinä mikään usko tai neuvokkuus voisi auttaa. Valaiden elämään ihmiskunta pääsi tutustumaan  vasta sen jälkeen kun avomerelle päästiin purjehtimaan  ja Atlantin merivirtoihin tutustumaan . Raamatullisina aikoina vaikka mitkä merihirviöjutut ja  muutkin merimiesjutut menivät vielä aivan täydestä läpi. Vielä niinkin myöhään kuin 1800-luvulla  ranskalainen Victor Hugo kertoi kirjassaan´ Meren ahertajat´(suom.)   melkoisia juttuja mm. jättiläiskokoisista  ihmissyöjätursaista l. siis mustekaloista lonkeroineen ,jotka voivat siepata ja syödä sukeltajia. Tietenkin täyttä fiktiota, mutta kirjailija oli suosittu ja hänen romaaninsa kävivät kaupaksi kuin kuumille kiville ja hänen kirjallinen tuotantonsa on vieläkin maailmankuulua  luokkaa. Vaikka Ranska oli noihin aikoihin Euroopan merkittävimpien merenkulkijavaltioiden kärkikolmikossa ja  kansa sen rannikolla käsitteli kalasatamissa mereneläviä työkseen , ei kukaan asettanut V.Hugon kirjailijanlahjoja tai hänen fiktioidensa uskottavuutta kyseenalaiseksi, koska edes merimiehet eivät tienneet mitään vedenalaisesta elämästä maailman merillä. Siihen päästiin tutustumaan vasta paljon myöhemmin kun alukset olivat kehittyneempiä ja oli sukelluslaitteita. Tutkittua tietoa  meren todellisesta elämästä"maakravuille" alkoi olemaan kirjakaupoissa vasta sukellusveneiden aikakaudella.Moneen kertaan uusituissa Jacques Cousteau´n mielenkiintoisissa merentutkimusdokumenteista muistan kuinka hän mainitsi juuri Hugon tämän kertomuksen -esimerkkinä siitä miten ihmiset voivat ,ainakin fiktiossa, uskoa mihin vaan kunhan se on mielenkiintoisesti kirjoitettu . Aivan erityisesti tämä pitää paikkansa,kun on kyse jostain vielä tuntemattomasta alueesta,tai alasta (kuten merentutkimus vielä 1800-luvulla oli)mutta joka silti(tai ehkä juuri sen vuoksi) ns. ihmismieltä kiehtoo."Näin on aina ollut ja näin on aina oleva",kuten Kaptah sanoi Waltarin SInuhe egyptiläisessä, mutta se onkin jo toinen juttu...

Anus Dei

#13383 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 08:37

#13379: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ 

 "Pihon pyhät ajatukset.." HEHEHEHEHE...  !!!  Tuo oli päivän paras! Vielä niin rimmaavasti sanottukin . Varsinainen "pyhä mies" oikein... p..serei´än pyhyyden suojelija ! heh heh heh....


Vieras

#13384 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 09:02

#13383: Anus Dei - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

 

 

Pihon pyhiin aatoksiin kuuluvat myös neuvot, kuinka kristittyjen tulee varautua pedonmerkkijärjestelmän saapumiseen ennen ylöstempausta. Tässä kirjoituksessa Piho muistaa myös meitä naisia. Manaaja-ekonomisti Pirkko Jalovaara tosin pitää kuukautisia sairautena.

 

"30.8.2012

Erään uskonsisaren lähettämä lisäysidea kotivaralistaan

Sain eräältä uskonsisarelta seuraavan viestin.

"Jossakin nettisivuillasi (Eloonjääminen) oli lista ehdotukseksi kotivarasta, jos tulisi sellaisia luonnonkatastrofeja, sota tai nälänhätä, että ruuasta ja välttämättömyystarvikkeista tulisi pulaa tai jos pedon merkki järjestelmä tulisi jo silloin kun seurakunta on vielä maan päällä, ennen ylöstempausta, eikä kukaan voisi ostaa eikä myydä ellei ota pedon merkkiä ja siten joutuisi varmasti kadotetuksi. Ja sitähän kukaan ei voi eikä halua ottaa, kuka Jumalaan ja Hänen sanaansa Raamattuun uskoo.

Ehdottaisin lisäystä siihen sivuillasi olevaan kotivaralistaan. Eli naisille kuukautiskuppi, jota voi käyttää aina uudestaan kuukautisten aikana, toisin kuin siteet ja tamponit, jotka ovat kertakäyttöisiä. Ja ajoissa naiset voisivat opetella sen käyttöä, jos tulee sellainen aika, ettei voi ostaa terveyssiteitä ja tamponeja kaupasta, kun pedonmerkkijärjestelmä on tullut.

Sain tämän asian niin voimakkaasti sydämelleni ja se on ollut mielessäni jo pitkään kirjoittaa sinulle tästä asiasta
enkä saanut rauhaa tästä asiasta ennen kuin päätin laittaa sinulle palautteen kautta sähköpostia tästä asiasta."

Kiitos, uskonsisar, tarpeellisesta ehdotuksestasi! Käyn lisäämässä tämän kirjoituksen Eloonjääminen-sivustolle sekä tuon kuukautiskuppi-idean siihen kotivaralistaan.

Kävin myös tutkimassa, mitä Wikipedia kertoo asiasta.


Wikipedia kertoo kuukautiskupista seuraavia tietoja:

Kuukautiskuppi (kuukuppi, kuukautiskerääjä) on kupin muotoinen kuukautissuoja. Se sijoitetaan kuukautisten aikana naisen emättimeen kuukautisvuodon keräämiseksi. Toisin kuin tamponit, kuukautiskuppi ei "ime" kuukautisvuotoa. Vuoto pysyy kupissa, kunnes kuppi tyhjennetään.

Kuukautiskuppeja on kahta mallia. Yleisin malli on kellon muotoinen ja se on valmistettu kumista (lateksista ) tai silikonista . Se on uudelleenkäytettävä, ja se kestää oikein käytettynä ja hoidettuna noin kymmenen vuotta. Tämäntyyppisiä kuppeja myydään tuotenimillä The Keeper, The DivaCup, Fleurcup, Lunette, LadyCup, The MoonCup ja Miacup. Vaihtoehtoinen malli muistuttaa muodoltaan pessaaria , ja sitä valmistaa toistaiseksi vain yksi yhtiö. (Malli ei käy muodostaan huolimatta ehkäisyvälineeksi .) Instead-kuppi on kertakäyttöinen, ja valmistettu polyteenistä . Kuukautiskuppeja voi ostaa sekä Internetissä toimivista kaupoista että erikoisliikkeistä kuten maailmankaupoista, ekokaupoista, apteekeista ja äitiystarvikeliikkeistä.

Kuukautiskuppien käyttö ei ole yleistä, suurin osa länismaiden naisista käyttää kertakäyttöisiä tamponeja tai kuukautissiteitä . Lukuisat liikeyritykset ovat yrittäneet levittää tietoa kuukautiskuppien käytöstä 1900-luvulla; useimmat näistä tuotteista on vedetty sittemmin markkinoilta niiden kysynnän oltua olematonta. Yhä useammat naiset etsivät vaihtoehtoja nimekkäille kertakäyttöisille tamponeille ja kuukautissiteille (terveydellisistä, ympäristö-, taloudellisuus- tai käytännön syistä)."

 

 



Vieras

#13385 Re: Järkevä adressi

12.05.2013 09:49

#7: normal life - Järkevä adressi 

"Kerrankin joku järkevä adressi, johonka voi antaa heti nimensä."

Samaa mieltä.

Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto.


Vieras

#13386

12.05.2013 09:51

Tämäkin lienee osaltaan vaikuttanut eaa:n ja jaa:n aikaisen tiedon häviämiseen.

Antiikin aikainen Aleksandrian kirjasto oli mahtavin maailmassa. Mikä sen hävitti?
http://www.tiede.fi/artikkeli/340/maailman_upein_kirjasto

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandrian_kirjasto
Lainaus:Johtopäätökset

Sisällissodat, ylläpidon ja uuden materiaalin hankinnan vähentyminen sekä yleisemminkin kirjallisen ei-uskonnollisen kulttuurin merkityksen vähentyminen epäilemättä vaikuttivat kirjaston kokoelmien supistumiseen myöhäisantiikin aikana. Varmaa lisäksi on, että Serapeum tuhoutui vuonna 391,[2] eikä kirjastoa mainita enää 300-luvun jälkeen oppineisuuden tyyssijana. Nämä seikat viittaavat siihen, että Aleksandrian kirjasto olisi tuhoutunut 300-luvun lopulla.

Ongelmia tulkinnalle tuottaa se, että Aleksandriassa oli useita kirjastoja: Museonissa, Sarepeumissa, muissa palatsikompleksin tiloissa ja varastoissa sekä myöhemmin myös kirkon hallussa: toisaalta nämä tilat kokivat onnettomuuksia eri historian vaiheissa ilman, että lähteissä täsmennettäisiin, kuinka suuri osa kirjoista ja kirjastoista tuhoutui; toisaalta taas kun lähteet mainitsevat Aleksandrian kirjaston tai siellä käymisen, on mahdotonta tietää, mitä kokoelmaa itse asiassa tarkoitetaan: Museionin 'äitikirjastoa', sen jotain osaa vai jotain erillistä aleksandrialaista kirjastoa. Lisäksi jonkun rakennuksen olemassaolo myöhemmässä historian vaiheessa ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se olisi voinut tuhoutua maan tasalle kirjoineen aiemmin, mutta rakennettu myöhemmin uudelleen.

Ongelmia tuottaa myös kirjaston maine jo antiikin aikana: luonnollisesti Aleksandriassa käynyt oppinut kertoi käyneensä Aleksandrian kirjastossa (mutta missä?), ja luonnollisesti valloittaja tuhosi Aleksandrian kirjaston (mutta minkä?). Lisäksi niin antiikin kirjoittajat kuin myös nykyaikaiset tutkijatkinlähde? ovat mieltymystensä mukaan syyttäneet tuhosta milloin Julius Caesaria, milloin kristittyjä tai muslimeja. Keisari Antoniuksen aikainen hävitys ei ole herättänyt niin paljon huomiota, koska hän ei herätä (enää) moisia intohimoja. Epäilemättä Aleksandrian kirjastot kohtasivat ja ovat kohdanneet useita onnettomuuksia kautta koko olemassaolonsa aikana, mutta todennäköisesti mikään niistä ei yhdellä iskulla tuhonnut sitä 100-luvulla eaa. kukoistanutta hellenistisen maailman kulttuurikeskusta, jonka legendaarinen maine elää yhä – ja jonka tuho ja sen syyt aiheuttavat yhä tiukkaa tieteellistä väittelyä.

Virgo 92

#13387 Re: Re: Järkevä adressi

12.05.2013 11:22

#13385: - Re: Järkevä adressi ?

 Jos olette naimisissa , teillä on JO avioliitto, eli olette jo aviossa- siis ilman mitään nimienlaittoa mihinkään adressiin. Jos taas ,ette ole vielä naimisissa, mutta haluaisitte mennä ja kumppaninne on samaa mieltä asiasta , niin menkää ihmeessä ja "Onneksi olkoon!"Rakkautta ja onnea ei koskaan ole maailmassa liikaa ! Siitä vaan! Mihinkään adresseihin ei nimiänne tarvita siinäkään tapauksessa . Ostakaa mielummin ruusuja puolisollenne nauttikaa yhdessä pullo parasta shampanjaa ja tilatkaa hääkakkunne . Teillä on yllin kyllin mieluista tekemistä tilaisuuden järjestelyissä, älkää vaivatko päätänne kaiken maailman nettiadresseilla, kun elämänne hymyilee ja antaa parastaan.Nauttikaa siitä ! Jos taas ette ole naimisissa , ettekä suunnittele mennäkään, niin mitäpä koko asia teitä liikuttaisi ja mitä teidän silloin kannattaisikaan siiitä välittää . Nauttikaa muuten elämästänne, yksi tai kumppaninne kanssa , samantekevää, jos hänkin kerran on asiasta yhtä mieltä kanssanne . Jos te taas viihdytte   parhaiten yksin , niin menkää vaikka ongelle tai lämmittäkää sauna voitte siinäkin tapauksessa  antaa piut paut tällaisille jonninjoutaville adresseille , jotka eivät paranna elämänne laatua millään tavalla eivätkä tuo siihen mitään lisää.Sanalla sanoen :älkää tehkö siitä ongelmaa itsellenne. Tässä koko asia kaikessa yksinkertaisuudessaan -pähkinänkuoressa teille purtavaksi...Nauttikaa siis elämästänne ja kesästä!


Vieras

#13388 Re: Re: Re: Järkevä adressi

12.05.2013 11:41

#13387: Virgo 92 - Re: Re: Järkevä adressi

Eivät taida tuollaiset argumentit näihin eräisiin vaikuttaa, jotka ovat hankkimassa kuukautiskuppeja lopun ajan katastrofiaikaan taivastempausta odotellessa. En kyllä toisaalta ymmärrä muutenkaan koko logiikkaa: Odotetaan innolla lopun aikaa ja toisaalta pelotellaan sillä, että joku synnintekijä sen aiheuttaisi.

...josta tulikin mieleeni. Lopun aikoja odoteltiin tulevaksi pian Jeesuksen jälkeen. Hämmennys, pettymys ja kriisihän siitä tietenkin tuli kristittyjen keskuuteen. Hieman myöhemmin oli taas kovasti keskustelua siitä, kuuluuko koko ilmestyskirja kaanoniin. Sen kaltaisia apokalyptisia kirjoitelmia oli paljon muitakin niin juutalaisten kuin kristillisten keskuudessa. Osa kristillisistä suuntauksista sen myös hylkäsi kokonaan.

 


Vieras

#13389 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 13:25

#13384: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

 

Jouko Piho on pohtinut todella tarkkaan valmistautumista pedonmerkkijärjestelmän aikaan, jotta varmistaisi ylöstempaisunsa:

 

"1.9.2010

John Learyn sanomia lopunajan turvapaikoista

Olen lukenut netissä John Learyn profetioita lopunajoista ja varsinkin turvapaikoista. Leary on roomalaiskatolinen, mutta koen, että hänen saamissaan profetioissa on kyllä ajattelemisen aihetta. Seuraavassa Learyn saamia sanomia.

Kun näette seuraavat kolme merkkiä, rukoilkaa Jeesusta, että hänen lähettämänsä suojelusenkeli johdattaa teidät havaittavan fyysisen merkin avulla lähimpään turvapaikkaan. Kolme varoitusmerkkiä ovat:

1. Maailmanlaajuinen nälänhätä.
2. Hajaannus kirkossa.
3. Pakolliset ihmisiin laitettavat sirut.

Kun nämä kolme asiaa tapahtuvat, silloin on aika jättää omat asunnot ja siirtyä enkelien johdolla turvapaikkoihin.

Uskovia vainoavat ja etsivät viranomaiset eivät pysty löytämään näitä turvapaikkoja. Sotilaat eivät näe näitä turvapaikkoja, he eivät kuule mitään ääniä sieltä eivätkä haista mitään hajuja, koska enkelit suojelevat turvapaikkoja, vaikka ydinhyökkäyksiltä. Uskovat ovat näkymättömiä jo matkalla turvapaikkoihin niin, ettei heitä voida havaita.

Ihmiset voivat viedä turvapaikkoihin jonkin verran ruokaa, mutta kun uskovat ovat turvapaikassa, Jumala tulee lisäämään ja moninkertaistamaan kaiken ruoan ja juoman, koska uskovat eivät voi ostaa mitään mistään kaupasta. Myös asuntoja lisätään yliluonnollisesti ja kerroksia tulee lisää tarvittaessa Jumalan voimasta.

Te tulette tietämään, ketkä ovat oikeita yhteyteenne pyrkiviä ihmisiä. Heillä on risti otsassaan. Ilman ristin merkkiä olevilla ihmisillä ei ole osaa yhteisöissänne.

Turvapaikkoja tulee olemaan kaikkialla maailmassa. Ei ole tarpeen tietää etukäteen, missä ne sijaitsevat, koska sitten kun on aika siirtyä niihin, enkelit ohjaavat uskovat turvapaikkoihin yliluonnollisen valojohdatuksen avulla.

Alkuperäinen lähde: http://www.johnleary.com/"


Vieras

#13390 Re: Re: Järkevä adressi

12.05.2013 13:42

#13385: - Re: Järkevä adressi

Toista mitä toistat, kun et keskusteluun pysty!

Virgo92

#13391 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 13:56

#13389: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ 

 Sillä, joka tuollaisia juttuja ihan oikeasti pohtii...eivät taida olla ihan´kaikki muumit laaksossa´.No kyllähän näitä tuomiopäivän pasuunoita ja lopun aikojen ennustajia on ollut ennenkin-ei siis´ mitään uutta auringon alla´ tämäkään.Kuuluu sarjaan:"Humpuukia,humpuukia..."


Vieras

#13392 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 14:24

#13391: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

Mielenkiintoinen ajatusristiriita on myös se, että toisaalta "ilmoituksen" kerrotaan päättyneen uuden testamentin kirjoituksiin ja toisaalta näitä profetioita putkahtelee sieltä täältä. Jos ensimmäinen on totta, se tarkoittaisi, että alkukristittyjen odotus Messiaan tulosta heidän elinaikanaan olisi ollut ennustusten mukainen - ja siis lupaus, joka petettiin. Oliko Jumala pettänyt heidät, vai oliko se teksti Jumalan sanaa alun alkaenkaan, kilpailevia ennustuksiahan oli liikkeellä noihin aikoihin pilvin pimein.

Ja jos taas ilmoituskanava on jätetty auki, on kovin vaikeaa sanoa, kenenkä höpinät on syytä ottaa vakavasti. Ainakaan en laittaisi taivaallisia pelimerkkejäni tälle Seko Piholle.


Vieras

#13393 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 15:12

#13391: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

Nämä maailmanlopun ennustukset ovat niin oma maailmansa, että tuntuu, ettei varsinaisia todisteita tarvita. Se itse odotus on jonkinlainen täyttymys ja päämäärä elämälle, viis siitä, että "kaikki" voivat nähdä sen mieleittömyyden. Tämä tarina jotenkin konkretisoi sen järjettömyyden:

Tämän kognitiivisen dissonanssin teorian muotoili alunperin psykologi Leon Festinger. Antaakseen lihaa ja verta ideoilleen hän kirjoitti vuonna 1956 kirjan When Prophecy Fails, joka kertoo wisconsilaisesta ufo-kultista. Kultin pani alulle teosofiasta innostunut kotirouva Marian Keech, joka väitti saaneensa automaattikirjoituksen välityksellä ”Clarion” -nimisen planeetan asukkailta viestin, että maailma tuhoutuu tulvassa tiettynä päivänä. Keechin opetuslapset myivät kotinsa, antoivat pois rahansa ja odottivat koko yön vuorenrinteellä lentäviä lautasia, joiden oli määrä poimia heidät mukaansa ennen maailmanloppua.

Kun aamun valjettua ei ollut tietoa sen enempää lentävistä lautasista kuin tuhotulvastakaan, olisi voinut kuvitella opetuslasten tulleen pettyneiksi ja vihaisiksi. Lehdistökin ilkkui vahingoniloisena. Useimmat heistä olivat kuitenkin vakuuttuneempia kuin koskaan. Johtajatar julisti, että muukalaiset olivat todistaneet heidän uskollista valvomistaan läpi yön ja päättäneet säästää maan tuholta. Julkinen nöyryytys ei horjuttanut niiden jäsenten vakaumusta, jotka pysyivät toisten uskovien seurassa ”maailmanlopun” jälkeen. Miksi he eivät pystyneet vetämään kokemuksestaan ilmeistä johtopäätöstä, että heidän rakastettu profeettansa oli pahan kerran erehtynyt?

Sivulta: http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ahdistava-uskonto/aivopesu


Vieras

#13394 Re: Re: Järkevä adressi

12.05.2013 15:21

#13385: - Re: Järkevä adressi 

"Kerrankin joku järkevä adressi, johonka voi antaa heti nimensä."

"Samaa mieltä. Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto."

Kiitos tästä adressista! (Vaikka tämä näköjään tuntuukin arsyttävän monia niitä jotka henkeen ja vereen ajavat ns. "sukupuolineutraalia avioliittolakia".)

Nykyistä avioliittolakia ei ole tarvetta muuttaa jonkun pikku marginaalin vaatimusten takia: Täysin turhaa fanaattista vouhkottamista ja mölyä pidetään yllä näistä ns. "homoliitoista".


Vieras

#13395 Re: Re: Re: Järkevä adressi

12.05.2013 16:13

#13394: - Re: Re: Järkevä adressi

Pikku marginaalin muodostavat juuri ne fundamentalistikristityt, jotka tätä adressia puuhaavat.

Tämän järkevän adressin puolesta

#13396 Re: Re: Re: Re: Järkevä adressi

12.05.2013 16:48

#13395: - Re: Re: Re: Järkevä adressi 

Nykyinen avioliittolaki, jossa avioliitto määritellään naisen ja miehen väliseksi julkiseksi liitoksi, koskee kaikkia suomalaisia. Koska tämä asia on äärimmäisen tärkeä:

Tässä adressissa vedotaan kaikkiin suomalaisiin, että käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona suojellaan ja edistetään lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi.


Vieras

#13397 Miksi kyseenalaistat Luojasi?

12.05.2013 16:56

Miksi ateisteilla/homoilla on näin agressiivinen halu yrittää "tutkia" ja "todistella", ettei Jumalaa olisi? Häiritseköö Jumalan olemassaolo teitä jotenkin? Mitkä ovat motiivinne ja tavoitteenne tässä toivottomassa yrityksessänne?


Vieras

#13398 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 16:59

#13370: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

En ole varsinaisesti pähkäillyt Joonaa siellä valaan vatsassa. Raamattuun perehtyneet osaisivat ehkä paremmin sanoa oman mielipiteensä asiasta. Olen ajatellut, että siinä on tapahtunut jonkinlainen Jumalan ihme. Ehkä tässä kohtaa Jumala haluaa myös testata meidän uskoamme, löytyykö sitä.


Vieras

#13399 Re:

12.05.2013 17:11

#13397: -

Täällä ollaan ateistien ja homojen taholta todisteltu, että sellaisen varaan, jota ei ole todistettu objektiivisesti olevaksi, ei pidä maallista lainsäädäntöä perustaa. Kukin pitäköön uskonsa, kunhan ei sen perusteella tule muiden elämää sotkemaan. Simple as that.

Toinen asia on, että monet kiihkouskovaisten kriitikot osoittavat täällä uskisten oman ajattelun epäloogisuuden ja ennen kaikkea sen, että uskonnolla yritetään todistella asenteita, jotka ovat jo valmiina ilman uskonnollista perustaakin. Näitä ovat mm. naisten ja erilaisten vähemmistöjen asemaan liittyvät negatiiviset asenteet, homot nyt juuri tässä kaikkein korostuneimpina. Näissä puheissa kristinusko näyttäytyy ahtaalta ja voittopuolisesti tuomitsevalta kaikkia niitä kohtaan, jotka eivät lue ja tulkitse Raamatun lauseita juuri tietyllä tavalla ja vain tietyt lauseet sieltä valikoiden. Toisille kristinusko on taas rakkauden, armon ja vapauden teologiaa, jossa korostuu Jeesuksen oppi ja paino on vähemmän erilaisissa säännöksissä, tuomitsemisessa ja helvetin tulessa. Tiukkapipot ovat Jeesuksensa kadottaneet jo ajat sitten, Jeesuksen nimeä vaikka jatkuvasti toistelevatkin.


Vieras

#13400 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 17:14

#13398: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

"Ehkä tässä kohtaa Jumala haluaa myös testata meidän uskoamme, löytyykö sitä."

Minusta tuntuu, että olen kuullut tuon argumentin aiemminkin. Se on yleisesti käytetty, mutta kaikista surkein yritys kiemurrella mahdottomasta paikasta, kun järjetöntä väitetään tositapahtumaksi.