Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#17901 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 11:34

fundis

#17902 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:01

#17896: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

Olet oikeassa siinä, että opetuslapseusaikana voidaan tarvita uskovien yhteyttä ja perusasioiden oppimista heidän tuellaan. Paavalikin puhuu 'uskossaan lapsista, nuorista ja aikuisista' ja näiden viimeksi mainittujen kohdalla hän nimenomaan sanookin, ettette ole muiden opetuksen tarpeessa.

Mehän koemme olevamme Jeesuksen opetuslapsia, eihän Hänen ja opetuslapsien välissä ollut yhtäkään pappia. Paavali taas oli korkeasti oppinut Kirjoitusten tuntija. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt niitä, ennenkuin Jeesus kutsui hänet tehtäväänsä ja Pyhä Henki alkoi opettaa hänelle oikeaa Kirjoitusten ymmärtämistä. Paavali nimenomaan kertoo, ettei tavannut muita Jeesuksen nimittämiä apostoleja, ennenkuin muutaman vuoden kuluttua kutsumisestaan.

Sen ajan papisto (saddukeukset ja fariseukset) ei ymmärtänyt Jeesuksen opetuksia lainkaan ja oli useimmiten Hänen vastustajansa keskusteluissa ja väittelyissä.  -Näinä aikoina 'ylipappi ja muu uskonnollinen eliitti' on alkanut Suomessakin kulkea vastakkaiseen suuntaan, kuin Jeesus opettaa.

Eksytystä on nyt ja on aina ollut, jokaisen uskovan tulisikin arvioida hengellinen opetus aina Raamatun kautta.

 


Vieras

#17903 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:06

#17900: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää.... 

 

Hei sinä vihamielinen uskis. Miten teksti on tuttua tai mitä vapaamuurariudella on tekemistä minkään kanssa? Huomasin kyllä että joku siitä puhui ja toinen ei vastannut vaan rupesi puhumaan eksyttäjistä. Pihot ja paavolatkin taisi olla mukana. Minuako kutsut vapaamuurariksi? Saahan se olla surullista mutta kuka lienetkin en tietääkseni ole kanssasi puhunut ja tiedän sen siksikin etten juurikaan ole palstalle kirjoitellut. Voisiko se eksyttäjä olla mielen tuote?

Vieras

#17904 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:11

#17901: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

Johanneksen evankeliumi, 10 luku
25 Jeesus vastasi heille: "Minä olen sanonut sen teille, ja te ette usko. Ne teot, joita minä teen Isäni nimessä, ne todistavat minusta.
26 Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani.
27 Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.
28 Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.
29 Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä.
30 Minä ja Isä olemme yhtä."

fundis

#17905 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:21

#17897: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

Vastaan Sinulle huomenna paremmalla ajalla, jos sopii :)

 


Vieras

#17906 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:22

#17898: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää.... Ja jos tästä joku yrittää nyt vetää paralleelia vaikka homoihin, niin voin todeta, että homoseksuaalisuuteen liittyvät mielenterveysongelmat eivät liity suoraan homouteen, vaan sen aiheuttamaan sosiaaliseen paineeseen suvaitsemattomassa ympäristössä.

 

Juuri tämän sosiaalisen paineen sisäministeri Päivi Räsänen toivoi taannoisessa puheessaan lisääntyvän; hän oli huolissaan homoseksuaalisuuden hyväksyvien määrän noususta Suomessa. On erikoista, että lääkäriksi opiskellut henkilö ajatelee noin sairaasti.

 

 

 

 

Lisää mytologiaa

#17907 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:24

#17904: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

 

 

 

Matka länteen –kirjassa munkki Tang ja hänen kolme opetuslastaan matkustivat läntiseen paratiisiin etsimään Buddhalaista pyhää kirjaa. Munkki Tang edustaa noita harjoittajia, jotka saavuttivat täydellistymisen valaistumisen kautta. Vaikka matkan pelokas mielenlaatu valtasi hänet aika ajoin, Tangin vilpitön halu saada pyhä kirjoitus, lisättynä taivaallisten vartijoiden, Sun Wukongin, Zhu Bajien ja munkki Sha’n (munkki Tangin kolme opetuslasta) kovat ponnistelut pahuuden hävittämisessä matkan varrella, sekä 81 koettelemuksen läpäiseminen olemalla valmis uhrautumaan niissä koko elämällään – löysi hän viimein pyhän kirjan ja saavutti Aito Hedelmä –aseman.

Vaikka he kaikki olivat pinnallisesti katsottuna oppilaita ja opettajia, edustivat he yhteistä kultivoinninharjoittajien kehoa ja olivat kaikki pyhän kirjoituksen etsijöitä. Pyhiä kirjoituksia ei ollut mahdollista saada ilman munkki Tangin vakaata kultivointia Buddhaksi asti. Samalla hän levitti Buddhan lakia ja kohtasi erilaisia kohtalon järjestämiä ihmisiä. Sun Wukong (Apinakuningas) edusti noita, jotka kultivoivat yliluonnolliset kyvyt avattuina. Hän pystyi näkemään useita eri ulottuvuuksia ja hänen yliluonnolliset kykynsä olivat vahvemmat kuin kenenkään muun. Tangin täytyi erottaa hyvä pahasta, hävittää demoneita ja tuhota toisissa ulottuvuuksissa oleva pahuus, joka yritti turmella heidän matkansa kirjoituksien etsinnässä. Tangin taistelut pahuutta vastaan eivät olleet kilpailuhenkisiä, vaan ne tulivat hänen luonnostaan hävittää toisissa ulottuvuuksissa oleva, ihmiskuntaa turmeleva ja kultivoijia tuhoava pahuus. Matka kirjoituksien luo ei olisi ollut mahdollista ilman Sun’in apua. Alun perin hän oli turmeltunut jumalolento, joka oli kelvoton elämään oman tasonsa paratiisissa, jonka vuoksi hänet pudotettiin ihmismaailmaan. Mutta Guanyin (Bodhisattva Avalokitesvara) näki, että Zhu ei vielä ollut kadottanut alkuperäistä luonnettaan ja johdatti hänet kultivoijien luo, mahdollistaakseen hänen palata takaisin todelliseen luonteeseensa. Zhu pystyi näkemään vain osittain toisia ulottuvuuksia ja kultivointi ei vaikuttanut olevan hänelle tärkein asia. Hän oli ”kadoksissa” ihmismaailmassa ja hänellä oli vaikeuksia hylätä henkilökohtaisia halujaan. Zhu sai myös aikaan paljon ongelmia koko ryhmälle, mutta oli kuitenkin selvillä mitä tehdä avainkysymyksissä. Munkki Sha pystyi myös näkemään hiukan toisiin ulottuvuuksiin, mutta oli siinä vielä Zhutakin rajoittuneempi. Sha oli kuitenkin Zhuta vakaampi. Vaikka hänellä ei ollut paljoakaan inhimillisiä haluja, hänen synnynnäinen perusta oli Zhuta huonompi, ja näin hänen pääasiallinen menetelmänsä oli kultivoida kärsimyksen kautta.

 

 

 

 

Tutu-juttu

#17908 Desmond Tutu: Mieluummin helvettiin kuin palvelisin homovastaista Jumalaa

27.07.2013 14:05



Etelä-Afrikan entinen arkkipiispa Desmond Tutu vertaa seksuaali ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien puolesta käytävää taistelua mustien mustien oikeuksien puolesta käytävään taisteluun.

Hän on vaatinut Etelä-Afrikkaa torjumaan homofobisen syrjinnän osana uutta YK:n ihmisoikeustoimiston valistuskampanjaa. Vuoden mittainen projekti keskittyy laki- ja koulutusuudistusten tarpeisiin torjumaan homo- ja transfobiaa maassa.

- Suhtaudun tähän kampanjaan yhtä suurella intohimolla kuin suhtauduin rotuerottelun vastaiseen kamppailuun, totesi Tutu projektin avajaistilaisuudessa Kapkaupungissa.

Etelä-Afrikka on ainoa Afrikan maa, joka tunnustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeudet ja hyväksyy samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot. Silti homofobinen väkivalta on ongelma maassa. Vuoden 2012 kesän ja syksyn aikana Etelä-Afrikassa tapahtui taustaltaan ainakin seitsemän homofobista murhaa. Näistä uhreista viisi oli lesboja. Myös tänä vuonna murhat ovat jatkuneet.

Tutu on pitkään tukenut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeuksien puolesta tehtävä työtä. Hän sanoi avajaistilaisuudessa myös, ettei suostuisi palvelemaan homovastaista Jumalaa.

- Kieltäytyisin menemästä homofobiseen taivaaseen. Sanoisin ei kiitos. Tarkoitan, että menisin paljon mieluummin siihen toiseen paikkaan, sanoi Tutu, viitaten helvettiin.

Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 1984 palkittu, nyt 81-vuotias Tutu tuli tunnetuksi Etelä-Afrikassa vuoteen 1991 jatkuneen apartheid-rotuerottelupolitiikan vastustajana. Hän kykeni toimimaan kirkkojen tuella. Myöhemmin Tutu on toiminut yleisemmin ihmisoikeuksien puolustajana ja toiminut muun muassa Etelä-Afrikan totuuskomission puheenjohtajana.

- Meidän on rakennettava yhteiskunta, joka on hyväksyvä, eikä se ole vapaa yhteikunta ennen kuin joka ainoa ihminen tietää olevansa tunnustettu ja hyväksytty sellaisena kuin on, sanoo Tutu.


minä vaan

#17909 Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 14:20

#14: Kirin - Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta ei sitä mitä jotkut tekevät-


Vieras

#17910 Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 14:22

#17909: minä vaan - Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

 

Jumala ei rakasta esimerkiksi Raamatulla päähän hutkimista eikä syrjintää vaikkapa seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Tämän on emeritus-arkkipiispa Desmond Tutukin juuri todennut.

 

 

 

 

Rerry Kotton

#17911 Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:

27.07.2013 16:26

Metusalemin evankeliumi:
Kot:Kot:Kot:Koot:Kot:Kot:Kot:Koot:Kot:kot:Kot:Kot:Kot:Kot

Vieras

#17912 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 17:02

#17900: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää.... 

 

Nyt joku uskis vasten parempaa tietoa yleistää muun kuin oman uskonsa vapaamuurariuteen. Kukaan vapaamuurari ei tällaisilla palstoilla kirjoittelesi eikä vapaamuurariksi edes hyväksyttäisi ketä tahansa saati että joku uskis tietäisi sen sisällöstä riittävästi tehdäkseen johtopäätöksiä. Mikä teitä porukoita oikein vaivaa? Kuhmu päässäkö on niin iso ettei näkökenttä enää pelaa.

Vieras

#17913 Re: Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:

27.07.2013 17:03

#17911: Rerry Kotton - Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:

Metusalemin evankeliumi:
Kot:Kot:Kot:Koot:Kot:Kot:Kot:Koot:Kot:kot:Kot:Kot:Kot:Kot

Meno on tosiaan kuin kanalassa!


Vieras

#17914 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 17:05

#17902: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

" Paavali nimenomaan kertoo, ettei tavannut muita Jeesuksen nimittämiä apostoleja, ennenkuin muutaman vuoden kuluttua kutsumisestaan."

Paavalin monet olettavat tavanneen Jeesuksen nimittämiä apostoleja, mutta tätä asiaa tekstejä ihan oikeasti ja kriittisesti tutkineet suuresti epäilevät. Paavali ei missään viittaa maan päällä eläneeseen Jeesus Nasaretilaiseen ja hänen opetukseensa, mikä on kovin kummallinen asia, jos hän olisi tuon henkilön asettamia apostoleja tavannut.


Vieras

#17915 Re: Re: Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:

27.07.2013 17:05

#17913: - Re: Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:

Meno on tosiaan kuin kanalassa!

Munat vaan ovat hukassa.


Vieras

#17916 Aatami oli aluksi homo ja Eeva Lesbo, sitten

27.07.2013 17:07

heistä tuli heteroja ja ihmiskunta sai alkunsa. Mutta kuka oli tuon ensimmäisen avioparin ensimmäinen lapsi? Metusalem?

Vieras

#17917 Re: Re: Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:Re: Re:

27.07.2013 17:09


Vieras

#17918 Re: Aatami oli aluksi homo ja Eeva Lesbo, sitten

27.07.2013 17:11

#17916: - Aatami oli aluksi homo ja Eeva Lesbo, sitten

 

 

Uusimman tutkimuksen mukaan Aatami oli transseksuaali, samoin Eeva. Näin he vaihtoivat sukupuolia ja siksi on olemassa miessydämisiä naisia, kuten Päivi Räsänen. Jumala on saman tutkimuksen mukaan mustaihoinen lesbo.

 

 

 

 


Vieras

#17919 Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 17:34

#17910: - Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne 

Tutun mielipide ei muuta Raamatun sanaa, jonka torjuva kanta homoseksuaalisuuteen ei muutu. Jumalan sana on tässä asiassa hyvin selkeä.


Vieras

#17920 Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 17:38

#17919: - Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

 

 

 

Raamattu on sisäisestikin ristiriitainen kirjoituskokoelma, jota tulkitaa tuhansin, osin täysin vastakkaisin tavoin. Tutun tulkinta on hieno, inhimillinen. Hän tietää mistä puhuu sorrosta kertoessaan.

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#17921 Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 17:39

#17919: - Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

"Jumalan sana on tässä asiassa hyvin selkeä."

Lue: Raamatun ja kristinuskon tulkintani on hyvin selkeän asenteellinen, rakkaudeton ja diskriminoiva.



Vieras

#17922 Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

27.07.2013 17:53

#17920: - Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne 

Tutu saa vapaasti tulkita vaikkapa mustan valkoiseksi, jos niin haluaa.

Raamatun kanta homoseksuaalisuuteen ei kuitenkaan muutu. Ihmisten kanta asiaan vaihtelee.


Vieras

#17923 Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

27.07.2013 18:08

Jumala-myytti on ihmismielen luomus. Koko siitä seuraava rekvisiitta on pelkkää ihmispsyyken kuvaelmaa. Tietysti voidaan puhua Jumalan sanasta, mutta tällöin Jumalana toimii ihmismieli ja sen unelmat.

Vieras

#17924 Re: Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

27.07.2013 18:13

#17923: - Raamattu on aivan selvästi muinaisten ihmismielten sanaa

Näinpä ilmeisesti on. Se että jokin asia on kirjoitettu jossakin hurmostilassa ei takaa kirjoituksen totuusarvoa.


Vieras

#17925 Anna Lindhin murhaajakin kuuli sisältään "Jumalan äänen", joka

27.07.2013 18:22

vaati tappamaan. Murhaaja toimi vakaumuksensa pohjalta. Koko ihmiskunnan historia todistaa, että toimimalla järkevästi hyvään pyrkien saadaan ratkaisevasti parempia tuloksia kuin orjallisesti noudattamalla kirjoissa esitettyjen mytologioiden ohjeita.