Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#18651

07.08.2013 21:28




Kunnia menee, mutta maine sen kun kasvaa…
Kirjoitti Hannu Kiuru 06.08.2013

Mitä yhteistä on pettäjäpiispalla, tappajapapilla, kohusaarnaajapapilla ja kännipapeilla? Ne ovat kaikki iltapäivälehtien luomuksia. Leimoja, jotka pysyvät kyseisten pappien otsassa vielä senkin jälkeen, kun pöly on jo aikaa sitten laskeutunut. Piispa erosi parisuhdeasioittensa takia, tappajapappi taas pääsi lööppeihin näin: ”PAPPI TAPPOI KARHUNPENNUN!” Lapissa pidetyn rippileirin ympäristössä kuljeskeli karhuja, joten metsästystä...

Tunnisteella:
iltapäivälehdet
lööppi
pappi
sensaatiolehdet
Ristinkuoleman arvo

#18652 Re: Re: Re: Psykopaatin hommaa: Isä antaa kiduttaen tappaa oma viattoman poikansa

07.08.2013 23:01

#18636: - Re: Re: Psykopaatin hommaa: Isä antaa kiduttaen tappaa oma viattoman poikansa 

Itse asiassa pelastus Jeesuksessa on yksinkertainen. Me kaikki olemme syntisiä ja Jumalan lain rikkojia. Ihmiskunta syyllistyi/syyllistyy edelleenkin syntiin Jumalaa vastaan. Silloin Jumalalle jäi kaksi vaihtoehtoa, joko rangaista meitä lainrikkojia oikeudenmukaisesti, tai sitten tulee sijaiskärsijä joka kärsii rangaistuksen meidän puolestamme. 

Havainnollistan asian esimerkillä: Jumala on kuin tuomari joka oikeudessa toteaa syytetylle: "olet syyllinen näihin rikoksiin, joista sinua syytetään, siksi minä määrään sinulle xxx-määrän sakon."

Mutta luettuaan syylliseksi todetulle syytetylle tuomion, tuomari itse kaivaa lompakostaan sakkoon tarvittavan summan ja maksaa syyllisen sakon. Näin juuri Jumala teki kun maksoi ristinpuulla sinun ja minun rikokset Jumalaa vastaan.

Raamattu vakuuttaa että sen suurempaa Rakkautta ei kenelläkään ole kuin että antaa henkensä toisen edestä. Johanneksen evankeliumissa 15.luvussa jakeet 12-13 : "Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut. 
Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä."

Jeesus antoi verensä ihmiskunnan takia. Veri puhdistaa kaikesta saastasta ja tekee taivaskelpoiseksi.


Vieras

#18653 Re: Re: Re: Re: Psykopaatin hommaa: Isä antaa kiduttaen tappaa oma viattoman poikansa

08.08.2013 05:29

#18652: Ristinkuoleman arvo - Re: Re: Re: Psykopaatin hommaa: Isä antaa kiduttaen tappaa oma viattoman poikansa

Ja tällasen tekstin jälkeen tuomitaan homot sairaiksi...anna mun kaikki kestää!!!!

res.matr.

#18654 Re: Kristillistä anakronismia...

08.08.2013 05:34

#18634: -  

 Viimeiset  Suomessa täytäntöön pannut kuolemantuomiot olivat jatkosodan aikana .Siviililainsäädännöstä kuolemantuomio poistui jo paljon aikaisemmin.1860-80 lukujen kuuluisat Pohjanmaan häjytkään eivät enää saaneet kuolemantuomiota ,vaan karkoituksen Siperiaan.Sen jälkeen teloituksia on tapahtunut vain poikkeusaikoina.Nykyisin se on Euroopassa voimassa  vain Valkovenäjällä . Länsi-Euroopassa se ei  ole käytössä enää missään.Mainittuja poikkeusaikoja lukuunottamatta ,eli siis yleensä siviilioikeudessa siihen on jo 1900-luvun alussa lain mukaan vaadittu,että on ollut henkirikossyyte joka on näytetty toteen ennenkuin k.rangaistus on voitu panna täytäntöön. Tämä siis kuolemantuomioista.Niitä on turha  enää takaisin haikailla.Mooseksen laissa,tai Hammurabin laissa niitä on voitu langettaa (tai vain määrätä) rangaistukseksi melkein mistä hyvänsä ,mutta nykyajan kannalta sillä seikalla ei ole enää mitään merkitystä,eikä kuolemantuomio aiheena  kuulu nyt  koko tähän keskusteluumme .   Sen toit kuitenkin ensimmäisenä perusteluna  esille puheenvuorosi avauksessa !  Ehkä sinun olisi pitänyt   kirjoittaa tuo avauksesi talikynttilän valossa,hanhensulkakynällä aidolle lumppupaperille ja lähettää se johonkin 1830-luvun sanomalehteen! Voithan muuten vieläkin yrittää  sitä:museoarkistoista  löydät varmasti jonkun sen ajan sanomalehden mikrofilmillä (...tai ehkä jopa netistä!) ja kaipa siellä toimituksenkin osoite mainitaan.Sillä osoitteella lähetät sitten  vain avauksesi ja jäät odottamaan seuraavaa lehden numeroa...                                                                             


Vieras

#18655 Re: Re: Kristillistä anakronismia...

08.08.2013 06:32

#18654: res.matr. - Re: Kristillistä anakronismia...

Elämme tosiaankin Uuden testamentin aikaa!

Tuomitaanko siinä ihminen jostakin teostaan kuolemaan?

Hauskasti muuten kirjoittelit, sinulla on lahja skriivailla!

 


Vieras

#18656 Re: Re: Kristillistä anakronismia...

08.08.2013 06:37

#18654: res.matr. - Re: Kristillistä anakronismia...

Hei arvon Res. Matr!  Kuinka se kuolemantuomio tuohon liittyy?    Vai tarkoititko tuomitsevaa henkeä?  Vai vanhanaikaisuutta?  Vai mitä?




Vieras

#18657

08.08.2013 06:52

Päivän Sana

Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.

Matt. 5:13 (KR33/38)

Vieras

#18658 Palvelkaa Herraa iloiten!

08.08.2013 07:01

Kiitospsalmi. Kohottakaa riemuhuuto HERRALLE, kaikki maa! Palvelkaa HERRAA iloiten, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemuiten. Tietäkää, että HERRA on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja hänen laitumensa lampaat. Tulkaa hänen portteihinsa kiittäen, hänen esipihoihinsa ylistäen. Kiittäkää häntä, ylistäkää hänen nimeään, sillä HERRA on hyvä. Hänen armonsa pysyy ikuisesti ja hänen uskollisuutensa polvesta polveen. Psalmi 100, Raamattu Kansalle 2012 Kapiteelikirjaimilla HERRA on käännöksessä tuotu esiin tetragrammi JHWH.


Vieras

#18659 Re: Palvelkaa Herraa iloiten!

08.08.2013 07:06

#18658: - Palvelkaa Herraa iloiten! 

 Ei sentään pelkkä iso etukirjain riittäisi?


Vieras

#18660

08.08.2013 07:09

Huomenta Päivää!

Mielenkiintoista kuinka kirjoitustenkin henki = Pyhä Henki, avaa lukiessa jonkun yksittäisen sanan.    Tänä aamuna luin aikaisesta hetkestä Gennesaretin rannalla.    ( nippelitietona, että Pyhän Maan kalalajeja oli 153 kpl)


Epätoivo ja uupumus saalinaan,  muutama entisen ammattinsa harjoittaja,   oli siipi maassa lähtenyt kalaan yön tunteina, -  Nyt tyyni Gennesaret, -  rannasta heijastuu veteen hahmo.  Lähemmäksi tullessa kulkija kehoittaa uuteen matkaan:

"Heittäkää verkko oikealle puolelle venhettä, niin saatte." He heittivät verkon, mutta eivät jaksaneet vetää sitä ylös kalojen paljouden tähden.
Silloin se opetuslapsi, jota Jeesus rakasti, sanoi Pietarille: "Se on Herra." Kun Simon Pietari kuuli, että se oli Herra, vyötti hän vaippansa ympärilleen, sillä hän oli ilman vaatteita, ja heittäytyi järveen.

8 Mutta muut opetuslapset tulivat venheellä ja vetivät perässään verkkoa kaloineen, sillä he eivät olleet maasta kauempana kuin noin kahdensadan kyynärän päässä.

9 Kun he astuivat maalle, näkivät he siellä hiilloksen ja kalan pantuna sen päälle, sekä leipää.
10 Jeesus sanoi heille: "Tuokaa tänne niitä kaloja, joita nyt saitte."

11 Niin Simon Pietari astui venheeseen ja veti maalle verkon, täynnä suuria kaloja, sata viisikymmentä kolme. Ja vaikka niitä oli niin paljon, ei verkko revennyt.

12 Jeesus sanoi heille: "Tulkaa einehtimään." Mutta ei kukaan opetuslapsista uskaltanut kysyä häneltä: "Kuka sinä olet?", koska he tiesivät, että se oli Herra.

Aamulla tuli "valo" juuri tähän kohtaan:  se oli Johannes, joka äkkäsi, kenestä on kyse:

Kaivattu on saapunut: Se on Herra!
Tätä Jeesuksen yhteyteen tullessaan päivittäin toivoo saada kokevansa tavalla tai toisella: se on Herra. Se tuo aina tuon saman elävän, rakkauden lämmön ja rohkeuden: "Minä se olen, älä pelkää".

Tänäkin päivänä hänessä on kaikki,    kaikkien syntien yhtä täydellinen anteeksiantamuskin  kuin Gennesaretin järven kalojen summa: sataviisikymmentäkolme.  Yhtään ei puutu.  Kaikki tallella.  Koko elämä tallella:  hänessä! 

Herramme ja Luojamme! Kiitos, että saamme tulla sinun nuotiollesi, sinun rikkaille antimillesi, jotka täyttävät kaikki tarpeemme, sekä sydämen, että ruumiin, kuin hengenkin. Tänä päivänä avaa sokeat silmäni, avaa kuurot korvani ja sumentunut ymmärrykseni Sanallasi Jeesus!



( Muuten, "se opetuslapsi, jota Jeesus rakasti" = on jokaisen rakastetuksi tulleen opetuslapsen kokemus!)



to 12.20 Jerusalem studio


Uudelleen aloitetut Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut


http://www.tv7.fi/


Vieras

#18661 Re: Re: Palvelkaa Herraa iloiten!

08.08.2013 07:14

#18659: - Re: Palvelkaa Herraa iloiten!

Pelkkä iso etukirjain on käsittääkseni Raamattu Kansalle 2012 käännöksessä varattu tämän saman Jumalan vähän harvemmin käytetylle heprean kieliselle nimelle. Yleisin Jumalan nimi kätkeytyy tähän tetragrammiin JHWH.

res.matr.

#18662 Re: Re: Re: Kristillistä anakronismia...

08.08.2013 07:18


Vieras

#18663 Re:

08.08.2013 07:28

#18634: -

"Minun käsitykseni mukaan Raamattu ei lainkaan tunne siveää ja uskollista parisuhdetta kahden miehen tai kahden naisen välillä.

Uudessa testamentissa puhutaan heteroista, jotka ovat jo niin saaneet irstailuistaan kyllin että ovat syttyneet kokeilemaan, miltä se tuntuisi miehen tai naisen kanssa.
Seksuaalinen irstailu, ns vapaat suhteet milloin minkäkin ihmisen kanssa, on tuttua ihmiskunnalle."

Sinäpä sen sanoit, Paavalin puheista "vaihtamisesta" voi päätellä, että kyse olisi heteromiesten tuona aikana muissa uskonnoissa esiintyvälle homoseksille, joka tapahtui tietysti perhe-elämän ulkopuolella ja siis sitä uhaten. Samalla tavoin UT:ssa tuomitaan myös heteroseksi avioliiton ulkopuolella. Koska kaikki parisuhdetta koskeva säännöstö oli poikkeuksetta perheeseen, erityisesti sen jälkikasvuun ja taloudelliseen aspektiin liittyvää, ei ajatus homojen kestävästä parisuhteesta tullut kirjoittajille edes mieleen.


Vieras

#18664 Re: Kokonaisuus ratkaisee

08.08.2013 08:09

#18628: Teemu - Kokonaisuus ratkaisee

Teemu hoi, muutkin hoi! Ootko miten ajatellut tuon iso/pikku alkukirjain jutun? Mitä siitä pitäis päätellä. Ootko päätynyt siihen, että yrität miellyttää kaikkia, eräänlainen kompromissi. Raamattu on ensin kirjoitettu R-alkuisesti, myöhemmin kuitenkin r-alkuisesti.

Uteliaisuuteni heräsi myös tossa: "alkaa toimia Raamatun eli jumalalta saatujen ohjeiden mukaan". Hivenen tuntuu ristiriitaiselta. Itse ajattelisin näin, että Pyhä Raamattu on ilmaistu isolla kuten itse sen kirjoittaisin, tosin sinä kirjoitit vain "Raamatun". Jumala kirjoitettuna pienellä, siis jumala on mielestäni epäjumala (esimerkiksi vaikka rahan tai jonkin tavaran palvominen ja nostaminen sille paikalle, jolle kuuluisi mielestäni Jumala).

Joka tapauksessa Jumala ja jumala ovat mielestäni kaksi aivan eri asiaa. Tämä sama juttu on esiintynyt monesti aiemminkin. Esimerkiksi ateistin haastattelussa toimittaja kirjoitti Jumalasta koko ajan pienellä jiillä. Kirjoittakaas nyt te viisaat, olisiko tähän mitään ratkaisua. Edelleenkin rakentavin aikein.    ii

 


Vieras

#18665 Re: Kokonaisuus ratkaisee

08.08.2013 08:46

#18628: Teemu - Jeesusnatsin ajatuksia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Raamattu asettaa avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi

Tuo on sinun tulkintasi. Vanhassa Testamentissa kuvataan myös hurjaa polygyniaa Abrahamista ja Jaakobista lähtien.

Se, että tulkitset Raamatun asettavan avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi, ei liity mitenkään Suoten tasavallan lainsäädäntöön.

 

2. Raamattu tuomitsee yksiselitteisesti homoseksuaalisuuden aivan samalla tavoin kuin myös avioliiton ulkopuolisen heteroseksin

Tuo on jälleen sinun ikioma homofobinen tulkintasi, josta läheskään kaikki kristityt eivät ole samaa mieltä. Raamattu voi tuomita mitä vain, mutta Suomen lainsäädäntö on täysin eri asia.

 

3. Raamatussa ei kerrota jumalan vihaavan ihmistä vaan hänen vääriä tekojaan

Jaaha. Monien muidenkin uskontojen pyhät kirjat sanovat samaa.

 

4. Kun katuu vääriä tekojaan ja alkaa toimia Raamatun eli jumalalta saatujen ohjeiden mukaan, saa jumalalta anteeksi aiemmat syntiset tekonsa

Varmaankin tuommoiseen johtopäätöksen voi päätyä, jos uskoo kuin sinä.

 

5. Raamatun viesti jumalan rakkaudesta ei kumoa sitä etteikö jumala vihaisi rakkaudesta huolimatta vääriä tekoja

Varmaankin tuommoiseen johtopäätöksen voi päätyä, jos uskoo kuin sinä.

 

6. Kirkko instituutiona on hylännyt monin osin raamatun ja voidaan siten unohtaa se, mitä kommentteja siltä suunnalta tulee.

Tuo on sinun tulkintasi, josta kirkon jäsenten suuri enemmistö ei ole samaa mieltä.

 

7. Suurin osa mm. Räsäsen antamia, hyvin suuresti raamatun tekstien mukaisia kommentteja leimataan kohulla, kuitenkin pääasiassa niiden taholta, jotka eivät usko jumalaan tai ainakaan raamattuun, tai eivät elä raamatun mukaan.

Sisäministeri Räsäsen politiikan ja uskonnon sekoittavaa puhetta kritisoivat myös hyvin monet kristityt.

 

8. Näiden kommenttieni vuoksi moni ajattelee minun olevan fundamentalisti. 20v sitten syvästi uskovainen. 40v sitten normaali kirkkouskovainen. 60v sitten normaali suomalainen.

Olet oikeassa. Olet jeesusnatsin arkkityyppi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#18666 Re: Re: Kokonaisuus ratkaisee

08.08.2013 09:05

#18665: - Re: Kokonaisuus ratkaisee

Tässä näemme tyyppiesimerkin homoaktivistin kommentista!

Huomaa myöskin vaikuttavuuden hakeminen tyhjällä tilalla, lieneekö vihanpurkaus...

 


Vieras

#18667

08.08.2013 10:18







Avioero - omaisuuden jako
www.tammer-juristit.fi
Asianajajamme päivystävät ja ovat tukenasi. Ajanvaraus 03-2110 666.







Vieras

#18668 Ikiaikaisesta Raamatun mukaisesta avioliitosta

08.08.2013 10:46

"Olkoon kuninkaalla kuusikymmentä vaimoa,

olkoon kahdeksankymmentä sivuvaimoa
ja nuoria neitoja luvuton joukko..."

Mistä opuksesta tällainen sitaatti mahtaa muuten olla...?


Vieras

#18669

08.08.2013 11:19

http://www.finbible.fi/VT/KorkV/Raamattu1_6.htm
Song of Solomon 6 eli Korkea Veisuu 6

7 Kuin granaattiomena, kypsyyttään halkeileva, on sinun ohimosi huntusi takana.
8 Kuusikymmentä on kuningatarta ja kahdeksankymmentä sivuvaimoa ja nuoria naisia ilman määrää:
9 yksi ainoa on minun kyyhkyseni, puhtoiseni, äitinsä ainokainen, synnyttäjänsä valio. Neitoset hänet nähdessään kiittävät hänen onneansa, kuningattaret ja sivuvaimot ylistävät häntä.

Vieras

#18670 Re: Re:

08.08.2013 11:22

#18663: - Re:  

 Raamatunkäännöksissä  (uusimmassakaan) tuskin kannattaa, lähtökohtaisesti, olettaakaan esiintyvän sellaista sanaa ,kuin ´parisuhde´. On paljon muitakin,meille kaikille nykyisin aivan itsestäänselviä käsitteitä edustavia sanoja,joita ei niissä esiinny. Sellaisia ovat vaikkapa :´´äitiysloma´´;´isyysloma´;´vuorotteluvapaa´;´maatalouslomittaja´;´kestävyysvaje´; ja lisäksi voitaisiin ottaa sellaisiakin ,kuin ´eheyttämisratkaisuneuvotteluasiainvaliokunta´...Jos jotain sanottavaa alkaa näistä käsitteistä Raamatunlehdiltä penkomaan , niin se olisi vähän samaa,kuin jos olettaisi Mooseksen(nuorenä kössinä ollessaan)´ ajelleen baanalla mopolla ja flirttailleen kimuleita skeittailujensa välissä´...


Vieras

#18671 Ugandan toinen gay pride-marssi

08.08.2013 11:24


Poliisi ei puuttunut Ugandassa järjestettyyn toiseen gay pride-marssiin, vaikka se oli saanut siitä tietoja etukäteen.

Satakunta ihmistä marssi viime lauantaina Entebben uimarannalla ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Poliisi ei puuttunut marssiin ja pysyi kohtuullisen matkan päässä mielenosoittajista, eikä välikohtauksia sattunut. Viime vuonna poliisi sitä vastoin hyökkäsi marssijoita vastaan ja pidätti useita aktivisteja, jotka sittemmin vapautettiin ilman syytteitä.

Sateenkaariaktivisti Kelly Mukwano on tunnustanut tämän antaneen yhteisölle uutta luottamusta. ”Menestys on saanut meidät luottamaan siihen, että voimme tehdä sen. Keräämme koko ajan enemmän luottamusta.”

Samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset suhteet ovat rangaistavia Ugandassa kuten melkein kaikissa Afrikan maissa. Sen lisäksi on herätetty henkiin lakiehdotus, joilla halutaan kiristää rangaistuksia ja ottaa käyttöön jopa kuolemantuomio.

res.matr.

#18672 Re: Re: Re:

08.08.2013 11:25

#18670: - Re: Re:  

 (Unohtui kuittaus edellisestä...)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.08.2013 11:31


burden

#18674

08.08.2013 11:31

En kyllä ymmärrä miksi lapsia pitäisi suojella esim. miehen ja miehen väliseltä liitolta. Uskovaisten hömpänpömppähän tämä jo on. Raamattu kun sattuu pelkkä kirja kuitenkin olemaan.
Pitäähän sitä nimittäin samaa sukupuolta olevillakin olla jonkinlainen liitto mahdollista solmia. Avioliitolla ei pitäisi olla minkäänlaisia "rajoitteita", vaan saisi mennä ihan rauhassa naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa.
Yrittäisitte jo ymmärtää kuinka lapsellistä tälläinen on, aivan samanlaista kuin rasismi mustien ja valkoisten välillä. Ihmisiähän me kaikki loppujen lopuksi olemme ja täysin tasavertaisia.

Vieras

#18675 Re: Re: Re:

08.08.2013 11:40

#18670: - Re: Re:

Enpä tuossa 18663:ssa sellaista väittänytkään, vaikka toki hain sitä käsitealuetta, joka nykyään parisuhteeksi käsitetään. Alkukristityillä ei ollut ainakaan tämän päivän kristillistä avioliittoa papin aamenineen, vaan liitot olivat jossain määrin avoliittoon rinnasteisia suhteita. Erona siihen taas oli se, että toki Raamatun opetukset kohottivat sen minkä tahansa kimppa-asumisen yläpuolelle ja uskollisuusvaatimukset stabiloivat irtosuhdetta kiinteämmäksi.

Ja mikä homoseksiin tulee, se kuvataan rietasteluksi ilman edellä kuvattua kiintymyselementtiä. Tämä taas on mielenkiintoinen asia siinä suhteessa, kuinka näillä Raamatunlauseilla voidaan tuomita nimenomaan uskolliseen parisuhteeseen meneminen.