Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#26676 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 05:58

#26664: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

"Itsenäisen valtion tunnusmerkistöön kuuluu tunnustetut rajat."

Totta!

Ennen vuotta 1967 ollut ns. vihreä linja on ainoastaan aselepolinja (Eikä välttämättä Israelin ja Palestiinan valtion rajalinjaksi tarkoitettu!).

”Kyseinen linja määriteltiin Israelin, siis juutalaisten, ja jordanialaisten välillä heidän keskinäisten taistelujensa päättyessä 1948-49. Kyseinen linja määriteltiin aseleposopimuksessa, jonka solmivat Israel ja Jordania, eikä sitä milloinkaan tarkoitettu kenenkään oikeuksien ja velvoitteiden perustaksi.” (“That line it is specified in the treaty in the the Armistice Agreement between Israel and Jordania;was never intended to be for anyone the source of rights and obligations.” Dr. Jacques P. Gauthier)

Tri Jacques P. Gauthier kansainvälinen ihmisoikeusjuristi. Yli 25 vuoden ajan hänen päätutkimusaiheensa on ollut Jerusalemin asema kansainvälisessa laissa. Se oli hänen väitöskirjansa aihe.

http://www.givepeaceachance.info/

“It is also recognized that no provision of this Agreement shall in any way prejudice the rights, claims and positions of either Party hereto in the ultimate peaceful settlement of Palestine question, the provisions of this Agreement being dictated exclusively by military considerations.”

Jordanian-Israeli General Armistice Agreement, April 3, 1949 http://avalon.law.yale.edu/20th_century/arm03.asp


Vieras

#26677 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 08:25

#26669: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Tammikuussa 2005 järjestetyssä presidentinvaalissa palestiinalaisten presidentiksi valittiin fatah-puolueen Mahmud Abbas"

Kyllä ja hän on tällä hetkellä presidentti ilman mandaattia, 'presidentti omalla päätöksellään'.

Abbas valittiin tammikuussa 2005 nelivuotiskaudelle, jonka piti päättyä 9. tammikuuta 2009. Palestiinalaishallinnon perustuslain mukaan hänen seuraajakseen tulisi 60 päivän ajaksi ennen vaalien järjestämistä parlamentin puhemies, joka on Hamasia edustava Abdel Aziz Dweik, jonka Israel pidätti ja tuomitsi 36 kuukaudeksi vankeuteen terroristiseen ryhmään kuulumisesta. Abbasin sanoi kuitenkin jäävänsä presidentiksi vielä vuoden ajaksi, koska lain mukaan presidentin- ja parlamenttivaalit on järjestettävä samaan aikaan, jälkimmäiset tammikuussa 2010. Hamas ja osa lakiasiantuntijoista kiistivät Abbasin perustelut. PLO:n keskuskomitea päätti edelleen siirtää vaaleja 28. päiväksi kesäkuuta 2010 ja jatkaa Abbasin ja parlamentin toimikautta vielä tähän asti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahmud_Abbas


Vieras

#26678

04.01.2014 09:44

Päivän Sana

Saat huomata, että majasi on rauhoitettu, ja kun tarkastat asuinsijaasi, et sieltä mitään kaipaa. Ja saat huomata, että sinun sukusi on suuri ja vesasi runsaat kuin ruoho maassa. Ikäsi kypsyydessä sinä menet hautaan, niinkuin lyhde korjataan ajallansa.

Job 5:24-26 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?mod1=FinPR&ref=Job+5%3A24-26


Vieras

#26679 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 10:02

#26672: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

" mutta jatketaanko tämä mahdollisimman suppeesti loppuun"

Olisikohan tässä aineksia aiheen päättämiseksi.

"Mutta onko juutalaisten ja kristittyjen Pyhissä Kirjoituksissa viitteitä, miten tulisi menetellä.
Profeetoissa on useitakin kohtia, joissa puhutaan muukalaisista Israelin valtiossa. Seuraavassa muutamia.

Jos he oppivat minun kansani tiet, niin että he vannovat Minun Nimeeni: ”Niin totta kuin Herra elää”, niin kuin he opettivat Minun kansaani vannomaan Baalin kautta, niin heidät rakennetaan Minun kansani keskeen. Mutta jos eivät, Minä hukutan sen kansan.(Jer 12:16-17)

Sillä Herra armahtaa vielä Jaakobia ja valitsee vielä Israelin ja sijoittaa heidät omaan maahansa; muukalaiset liittyvät heihin ja yhtyvät Jaakobin heimoon. (Jes 14:1)

Jakakaa tämä maa keskenänne Israelin sukukuntien mukaan.
Ja arpokaa se perintömaaksi itsellenne ja muukalaisille, jotka asuvat teidän keskuudessanne ja ovat synnyttäneet lapsia teidän keskuudessanne. Olkoot he teille samanarvoisia kuin maassa syntyneet israelilaiset; he saakoot arvalla perintöosan Israelin sukukuntain keskuudessa teidän kanssanne. Missä sukukunnassa muukalainen asuu, siinä antakaa hänelle perintöosa, sanoo Herra, Herra. (Hes 47:22-23)."

 


Vieras

#26680 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 10:40

#26676: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tämä herra taitaa olla todella riippumaton lähde:

"Dr. Jacques P. Gauthier on kanadalainen lakimies, joka on omistanut elämäntyönsä sen todistamiseen, että juutalaisten vaatimukset Jerusalmin suhteen ovat oikeutettuja kansainvälisen lain mukaan."

Tieteessä haetaan riippumatonta, mahdollisimman totuudenmukaista vastausta tai selitystä. Tämän herran lähtökohdat ovat asianajajan, joka yrittää pykäliä hyväksikäyttäen vääntää totuutta oman tai toimeksiantajansa halun mukaiseksi.


Vieras

#26681 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 10:57

#26672: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Juttu ei tuolla sitaatilla kapene vaan rupeaa jälleen rönsyilemään, joten vain lyhyesti...

Eugene Kontrovich toistaa saman virheen, josta aiemmin huomautin: Geneven sopimus ei edellytä sotarikokseksi katsottavassa teossa, että miehittäjävaltio pakkosiirtää omaa väestöään. Riittää, että miehitetyn alueen väestöä pakkosiirretään tieltä. Hän myös sotkee historialliset kerrostumat väitteillään Jordanian osuudesta, eikä ota huomioon myöhemmin voimaan tulleita sopimuksia alueella, joita Israel on nyt valloittanut siirtokuntapolitiikallaan.

Kaikki muu keskustelu on sitä "Mutku muut pojatkin tekivät....!" -juttua, joka kuuluu tähän ketjuun vielä vähemmän kuin tämäkään aihe.

 


Vieras

#26682 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 11:42

#26680: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ja tuoko lähde, josta olet kopioinut tuon tekstin, olisi todella riippumaton? Mistä mahtaa olla peräisin(?), kun et rohjennut laittaa lainaamasi tekstin perään lähdeviittausta. 

Ettei tuossa vaan olisi kysymys jonkun palestiinalaisten asian ajamiseksi omistautuneen tahon tarkoituksenhakuisesta Gauthierin asiantuntemuksen mustamaalaamisesta?


Vieras

#26683 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 11:55

#26682: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Ja tuoko lähde, josta olet kopioinut tuon tekstin, olisi todella riippumaton? Mistä mahtaa olla peräisin(?), kun et rohjennut laittaa lainaamasi tekstin perään lähdeviittausta. "

Sorry, että se jäi linkkaamatta....

Osuit naulankantaan, lähde, josta tekstin käänsin on kaikkea muuta, kuin riippumaton:

http://int.icej.org/israels-legal-foundation

Tämä sivusto on niin avoimen puolueellinen, että syö tahtomattaan omaa uskottavuuttaan moisilla kuvauksilla. Oma uskollinen kannattajakunta ei tietysti sitä edes huomaa.

 

 


Vieras

#26684 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 12:10

#26683: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ja sinulla tietenkin riittää asiantuntevaa meriittiä tuodaksesi perustellen esiin meille muillekin ne kohdat, joissa tri. Jacques P. Gauthier on mielestäsi erehtynyt ja/tai joissa hän sanojesi mukaan ”yrittää pykäliä hyväksikäyttäen vääntää totuutta oman tai toimeksiantajansa halun mukaiseksi.”


Vieras

#26685 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 12:37

#26683: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Kannattaisi sinunkin perehtyä Lähi-idän konfliktin eräisiin keskeisimpiin historiallisiin faktoihin ja laillisiin perustuksiin, joiden kunnioittamisen varaan on ainoastaan mahdollista rakentaa kestävää rauhaa alueelle.

"Give Peace A Chance" is a 15 minute documentary about the long hidden document of the formerly classified minutes from the San Remo Peace Conference of April 1920 which still defines the legal rights under international law of the Jews as well as the Arabs.

Toivottavasti tämä suomeksi tekstitetty lyhyt dokumentti tuo sinulle lisää tietoa tästä ajankohtaisesta kysymyksestä: http://www.givepeaceachance.info/  


Vieras

#26686 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 13:19

#26685: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Juu, kyllä katsoin...

Oli se vakuuttava esitys siitä, kuinka amerikkalaiseen juristityyliin asia saadaan vaikuttamaan yksiselitteiseltä. Sen kautta toki tulee ymmärrettäväksi. miksi Israel niin kovasti kimpaantui Palestiinan YK-jäsenyysanomuksesta. Toisaalta se tyystin vaikenee Israelin nykyisestä siirtokuntapolitiikasta (josta täällä ollaan nimenomaan puhuttu...), joka rikkoo Israelin allekirjoittamia Oslon sopimuksia ja useita YK:n päätöslauselmia.

Tässä vastine tuohon yksipuoliseen esitykseen suomalaisen Ramallahissa toimineen diplomaatin suulla:

"Kansainvälinen yhteisö on laajasti yksimielinen siitä, että Israelin miehitys palestiinalaisalueilla on yksi merkittävimpiä esteitä rauhan saavuttamiselle Lähi-idässä. Kansainvälisen oikeuden näkökulmasta Israelin siirtokunnat Länsirannan palestiinalaisalueilla ovat yksiselitteisesti laittomia, sillä Geneven sopimus kieltää siirtämästä väestöä miehitetylle alueelle."

 

Siirtokuntalaisten "humaanisuudesta" ja palestiinalaisten ahdingosta voi saada vähän kuvaa hänen laatimastaan artikkelista:

http://www.ulkopolitiikka.fi/artikkeli/719/israelin_siirtokunnat_rauhan_esteena/

 

Tässä taas toinen, Israelilaisen rauhanjärjestön laatima raportti:

 

http://www.eappi.fi/israel_ja_palestiina/israelilaisen_rauhanjarjeston_tutkimus_nayttaa_kuinka_siirtokuntia_laajennetaan


Vieras

#26687 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 14:34

#26686: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Suomalainen diplomaatti varmaan onkin Lähi-idän konfliktin paras erityisasiantuntija(?)! 

Kansainvälisen yhteisön ”laajan yksimielisyyden” syyhyn on täällä jo aikaisemmin viitattu kommentissa #26609 joten tämän suhteen ei kenellekään liene mikään yllätys myöskään se, minkä tyyppisiä lausuntoja tämän ”laajan yksimielisyyden” hengessä annetaan.

Ja mitä tuohon israelilaiseksi ”rauhanjärjestöksi” itseään nimittävään pieneen äärivasemmistosiipeen tulee, niin varsin kyseenalaista toimintaahan tuo heidän ”rauhantyönsä” on jos he ”ihmisoikeusjärjestönä” itseään mainostaen ovat täysillä mukana väkivaltaisuuksissa kivittämässä israelilaisia sotilaita!

B'tselem 'Human Rights' Cameraman Convicted for Rock-Throwing

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/175453

 


Vieras

#26688 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 15:54

#26687: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Suomalainen diplomaatti varmaan onkin Lähi-idän konfliktin paras erityisasiantuntija(?)"

Suomalaisella diplomaatilla, jonka asemapaikaksi on määrätty Ramallah, on varmasti ihan samat tietolähteet käytössään, kuin tuossa propagandavideossa esiintyvillä juristeilla. Johtopäätökset ovat vain toiset. Toisaalta hänen kuvauksensa paikallisista oloista lienevät luotettavampia kuin muiden tällä palstalla esitettyjen.

B'tselem-järjestö toimii ihmisoikeuksien kunnioittamisen puolesta ja vaatii sitä sekä Israelilta että Palestiinalaisilta. Järjestö on saanut mainetta nimenomaan tarkasta ja luotettavasta tiedonvälityksestään. Se raportoi myös esimerkiksi Hamasin raketti-iskujen aiheuttamasta inhimillisestä kärsimyksestä.

http://www.btselem.org/testimonies

Järjestö on saanut Jimmy Carter-keskuksen jakaman Carter-Menil Award for Human Rights-palkinnon. Järjestö saa paljon lahjoituksia Länsi-Euroopasta ja sen maine äärivasemmistolaisena on pelkkää Israelin propagandaa.

Yksittäinen tapaus, jossa alaikäinen vapaaehtoisen B'tselem-kuvaajan on väitetty kivittäneen sotilaita ja sitten piiloutuneen kuvaajaksi, mikä on sekä järjestön että sen rahoittajien asettamien sääntöjen vastaista, ei tuota kokonaiskuvaa juuri mihinkään muuta. Lisäksi Israelin oikeuslaitoksessa muutaman arabipojan ja muutaman sotilaan sanat, joista sotilailla oli mahdollisuus sopia sanansa yhdenmukaiseksi, eivät taida olla ihan samanarvoisia.


kaikkea sitä näkee kun tarpeeksi elää

#26689 Julkinen?

04.01.2014 16:51

Siis eikö nainen ja mies saa mennä salaa naimisiin?
Rauhansopimus vai Israelin kuristus-sopimus

#26690 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 17:29

#26686: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Israelin odotetaan hyväksyvän "rauhansopimukseen" päästäkseen ehtoja, joita ei mikään valtio hyväksyisi. Sellainen on esimerkiksi vaatimus että Israelin pitäisi yht´äkkiä asuttaa alueillaan useita miljoonia palestiinalaisia (lue:arabeja, koska mitään historiallista palestiinan kansaa eikä Palestiinan valtiota ole koskaan ollut olemassa). Näitä palestiinalaisia oli alunperin vain 500 000-600 000, mutta nykyisin puhutaan miljoonista, koska uudet sukupolvet ovat kasvattaneet lukua.

Palestiinalaisten vaatimuslistalla oli eritelty 15 kohtaa, joiden toteuttaminen olisi käytännössä Israelin itsemurha.Tottakai Netanyahun täytyy ajatella kansalaistensa turvallisuutta, kuten varmaan jokainen pääministeri missä tahansa maassa ajattelisi. Sitäpaitsi historia on selvästi osoittanut, ettei arabeille mikään riitä.

Nälkä kasvaa syödessä; kun Sharon antoi Gazan alueen arabeille niin johan sieltä alettiin lähettää raketteja Israelin asutuskeskuksiin. Jokainen raketti on potentiaalinen murhaväline, ja niitä on Gazasta ammuttu yli 10 000 kpl.

Mediassa annetaan ymmärtää että rauhan saavuttamisen esteenä olisi vain Israelin toiminta. Asia ei ole näin yksioikoinen koska esim. Hamas ei edes halua rauhaa Israelin kanssa. Hamasille kaikki rauhanneuvottelut Israelin kanssa ovat ajanhukkaa ja rauhansopimukset pelkkää paperia. Hamasin ja Abbasin asenteet johtuvat islamista, joka ei koskaan tule hyväksymään juutalaisvaltiota.


Vieras

#26691

04.01.2014 17:34

Välillä Vaihtelua :

Kiinalainen nainen,   mikähän nyt oli,    minkäalan tutkija,   kristittynä Suomessa.  

http://www.tv7.fi/broadcast/?broadcast=0_124745


Vieras

#26692 Re: Julkinen?

04.01.2014 18:42

#26689: kaikkea sitä näkee kun tarpeeksi elää - Julkinen?

Vihkitilaisuus on vihkitilaisuus ja siitä se avioliitto alkaa.


Vieras

#26693 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 18:49

#26688: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

"Suomalaisella diplomaatilla, jonka asemapaikaksi on määrätty Ramallah, on varmasti ihan samat tietolähteet käytössään, kuin tuossa propagandavideossa esiintyvillä juristeilla. Johtopäätökset ovat vain toiset."

Ja kahden vuoden paikan päällä pyrähdyksen kautta tuomalle asiantuntemukselleko lasketaan suurempi painoarvo kuin yli 25 vuoden ajan Lähi-idän konfliktin syvälliselle tutkimiselle ja perehtymiselle? Jos näin ajattelet, niin melko pahasti ”heittää häränpyllyä” tällaisen arviointiperusteen mukaan tekemät päättelysi.

"B'tselem-järjestö toimii ihmisoikeuksien kunnioittamisen puolesta ja vaatii sitä sekä Israelilta että Palestiinalaisilta. Järjestö on saanut mainetta nimenomaan tarkasta ja luotettavasta tiedonvälityksestään."

Pääosin ulkomailta (etenkin USA:sta!) rahoitetun radikaalin äärivasemmistolaisen  B’Tselem-järjestön tiedonvälitys palvelee paljolti rahoittajiensa suuntaa ja mieltymystä; “Through Catholic Relief Services,the US also gave NIS 220,304 to the anti-Israel pressure group B’Tselem. The money was used to fund B’Tselem’s video project. B’tselem’s video project involves the distribution of video cameras to Palestinians to film snuff films that portry Israelis as aggressive bullies who seek to harm the Palestinians for no reason.” http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/13435  ...ja tuon samaisen järjestön ”tarkka ja luotettava tiedonvälityskin” on vähintään arvelluttavaa; “B’Tselem is wrong on all counts. Its report is very misleading.” http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/13435

"Järjestö saa paljon lahjoituksia Länsi-Euroopasta ja sen maine äärivasemmistolaisena on pelkkää Israelin propagandaa."

Näin asian haluaa tietenkin ilmaista palestiinalaisten propaganda. Samasta osoitteesta peräisin taitaa myös muuten olla tuo ”yksittäiseksi tapaukseksi” vähättely... Ja muuten tuo B’Tselem:in kaveri ei IDF:n sotilaita vastaan suuntaamansa agressiivisuutensa suhteen ollut ihan ensikertalainen: ”It also turned out during the trial that the youth had been convicted in March of 2012 of ‘intensive rock throwing at IDF forces.’ He was found guilty in the second case as well and sentenced to 6.5 months' imprisonment, 10 months' suspended sentence and a 2,000 shekel fine.”

Signal

#26694 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 18:59

#26650: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Juutalaiset on ajettu jo Israelin nykyvaltion perustamisen yhteydessä ulos useimmista arabimaista konepistooleilla. Nuo arabimaat ovat rasisteja ja he perustivat yksin arabiuskoon kuuluvia kansallisvaltioita. Kuka puolustaa noiden arabimaista karkoitettujen juutalaisten oikeuksia? Miksi kukaan ei puhu heistä mitään.

Minne juutalaisten sitten pitäisi mennä, että voisivat olla rauhassa? Israelissa he ovat asuneet vuosituhansia ja siitä on selvät todisteet olemassa.


Vieras

#26695 Re: Tähän on tultu...

04.01.2014 19:10


Vieras

#26696 Re: Asiaa on, keskustelun aihe on sellainen, että loppua ei näy

04.01.2014 19:24

#26647: - Asiaan!

On on. Tämä se on. Ja aviossa elävät jo vakiintuneet immeiset sitä keskustelua käyvät täällä avioliittoadressissa.

 

Katsoin ohjelmat 'Akaton mies' ja 'Akallinen mies'. Tykkäsin jälkimmäisestä enemmän. Tuossa ensimmäisessä oli paljon nuoruudenkin kouhotusta ja kiroilua. Jälkimmäisessä todella hyvä paketti alkuineen ja loppuineen. Lopussa kaikki hyvin.


Vieras

#26697 Re: Re: Asiaa on, keskustelun aihe on sellainen, että loppua ei näy

04.01.2014 19:37

#26696: - Re: Asiaa on, keskustelun aihe on sellainen, että loppua ei näy

Jos et ehkä tiennyt niin kerron, että Etelä-Pohjanmaalla murteessa sanalla akka ei ole negatiivista sävyä. Esimerkiksi Itä-Suomessa samalla sanalla akka on negatiivinen säväys. Korjaa jos olen väärässä.

Pohjalaanen naisihminen

#26698 Re: Re: Re: Asiaa on, keskustelun aihe on sellainen, että loppua ei näy

04.01.2014 20:28


Vieras

#26699 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

04.01.2014 21:06

#26693: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Ja kahden vuoden paikan päällä pyrähdyksen kautta tuomalle asiantuntemukselleko lasketaan suurempi painoarvo kuin yli 25 vuoden ajan Lähi-idän konfliktin syvälliselle tutkimiselle ja perehtymiselle? "

Suomalainen diplomaatti koulutetaan kunnolla ja hän pyrkii antamaan sen pohjalta värittymätöntä tietoa. Yleensä diplomaatit pidättyvät kovin tiukoilta kannanotoilta, joten tämä on poikkeuksellinen ja siksi huomionarvoinen. Vertailukohtana esität 25 vuoden kokemuksen, mutta täysin eri orientaation: Tietolähteesi primääri tarkoitus on uskotella ihmisille tiettyjä poliittisesti tarkoituksenmukaisia asioita, suomalaisen diplomaatin taas välittää ihmisille todellisuutta.

"Näin asian haluaa tietenkin ilmaista palestiinalaisten propaganda. Samasta osoitteesta peräisin taitaa myös muuten olla tuo ”yksittäiseksi tapaukseksi” vähättely... "

En ottanut lopullista kantaa, oliko kaveri heitellyt kiviä vai ei. Totesin, että tämä tapaus ei tee järjestön tuottamaa informaatiota mitättömäksi, vaikka Israelin poliittinen johto haluaisi asian niin nähtävän. Tulkintani oli omaani, ei palestiinalaisten propagandaa. Sen sijaan omat lainauksesi ovat suoraan Israelin propagandakoneistosta, sitä et kai voi kieltää...

Mutta ei taida tämä Lähi-Idän tilanne meidän kinatessa täällä ratketa, pitäskö vaihtaa pääaiheeseen.....?


Vieras

#26700 Re: Re: Re: Re: Asiaa on, keskustelun aihe on sellainen, että loppua ei näy

04.01.2014 21:29

#26698: Pohjalaanen naisihminen - Re: Re: Re: Asiaa on, keskustelun aihe on sellainen, että loppua ei näy

Arvelen nimimerkkisi perusteella, että taidat olla 'väärennöstapaus'. Murteen hallitseva osaisi kirjoittaa "Pohojalaane naisihiminen" tai jotain sinne päin.

Uudenmaan maakunnassa sijaitseva entinen Pohjan kunta on nykyään osa Raaseporin kaupunkia.