Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#9951 Re: Re: Normaalin parisuhteen vastakkainasettelu = muunnospari

15.04.2013 12:11

#9884: - Re: Normaalin parisuhteen vastakkainasettelu = muunnospari 

 Näyttäisitkö sen valheen. Se oli mun mielipiteeni. Ja onhan minullakin mielipide kuten sinullakin. 

En tiennyt että olit mielipidetuomari.


Vieras

#9952 Re: Re: Re:

15.04.2013 12:16

#9900: - Re: Re:  

 Täällä on kaksi ihmisryhmää vastakkain puolustaen näkemyksiään.

Millä puolella sinä olet, kun en ole kaikkia viestejä lukenut ?

 


Vieras

#9953

15.04.2013 12:19

http://www.youtube.com/watch?v=Ibzb7wPIUBg
Sisältää nyk. avioliittolakia puolustavan puheen.

Vieras

#9954

15.04.2013 12:30

Synnin palkka on kuolema Mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa
´Virgo 92

#9955 Re:

15.04.2013 12:34

#9940: -  

Mitä reagoi ihminen ,kun jokin häntä oikein ´kauhistuttaa´ ? Kirkaisee ja juoksee karkuun ... Niinkö siis tekee Ihmiskunnan Herra , joka on luonut (ERITYISESTI IHMISEN ) omaksi kuvakseen? ´Mieheksi ja naiseksi ´, niinkuin sanotaan . No, jos näin on niin kaipa Hänestä  se naisellinenkin puolensa sitten täytyy löytyä....Lapsenahan saatoimme kauhistua vaikka kastematoa tai jäniksenraatoa.Aikuisena emme (useimmat meistä ainakaan enää) koska ymmärrämme niiden olevan ihan luonnollisiaja luonnon järjestykseen kuuluvia asioita ja ilmiöitä jotka kuuluvat luontoon ja elämään. Rauhoitammme lapsen pelkoa ja selitämme hänelle luonnollisen asian:"Eläimet kuolevat joskus ja niin me ihmisetkin ,eikä siinä ole mitään pelottavaa". Näin kasvamme lapsen pelkojemme yli ja lakkaamme´ kauhistelemasta´ luonnollisia asioita. Entä Jumala ?


Vieras

#9956

15.04.2013 12:35

Olisi tullut halvemaksi jos koulussa olisi opetettu uskontoa Ei olisi näin paljon väkivaltaa olettekoo päättäjät huommaneet tuloksen On rikkinäisiä ihmisiä Jumala Jeesus antaa rauhan liikunta ja laulu kuuluu kouluun Ei enää eläkeleäisten ei tartte opiskella ylioppilaaksi menee hartiatjumiin Parempi olisi jos fysioterapeutti ohjaa tunnin ja kymmenen saisi kerralla tunnissa hoidon joka lisää verenkiertoa ja kuntonousee eikä tartte sairastella opettaja saisi mennä lapsia opettaan uskontua tulisi halvemaksi ja hyödyliseksiJumalan sana on lääke Eläkeläiset kansalaisopstoon ja raamattupiiriin Ennen oli hyvin kun uskontoa opetettiin Kuka on uskonnon poistanut ottakoon nytte vastuun se puolue ja maksakoon Sama tässä homo ja lespo asiassa Tulee ne taudit ym hoidettavaksi mikä puolue ne maksaa kun ei enää ole oikeen enää niitä veron maksajia pitää mittiä mikä auttaa Homous ja lespous on aivanselvästi synti Roomk 1ja vielä niille jotka sen hyväksyy.


Vieras

#9957 Re: Höpö

15.04.2013 12:36


Vieras

#9958 Re:

15.04.2013 13:09

#9947: -

Lainaus artikkelista:

"Homouden jonkinasteinen periytyvyys on varsin kiistatonta. Tästä Kontula ei kuitenkaan pidä vahvimpana näyttönä kyseistä ruotsalaistutkimusta, vaan tuhansien ihmisten kaksostutkimuksia. Niissä on osoitettu, että toisen identtisen kaksosen homoseksuaalisuus lisää myös toisen kaksosen todennäköisyyttä kiinnostua samasta sukupuolesta."

Kaksinaamainen moralismi

#9959 Luonnotontako?

15.04.2013 13:11

Siis teistä on luonnotonta olla homoseksuaali ja sitten solmia homoavioliitto?

Kertokaapa onko oikein jos mies:
1. Menee naimisiin naisen kanssa
2. Hankkii lapsia.
3. pettää vaimoaan miehen kanssa
4. Vannoo ollevansa uskollinen vaimolleen

Tälläisiä tapauksia Suomesta löytyy helkkarin monta
HAASTETAANPA

#9960

15.04.2013 13:14

taas porukalla puolisoita, ystäviä, tuttavia ja ihmisiä joita päivän mittaan tapailemme mukaan allekirjoittamaan adressia. levitetään sanaa eteenpäin, tulostetaan paperiversioita adressista ja infotaan asiaa miten vain keksimmekin. joka liikkuu seurakunnan tapahtumissa (perhekerhot tms) sanaa voisi vielä varuilta sinnekin. joissakin seurakunnissakin on nimittäin otettu käyttöön juurikin tuo paperiversio adressista. tiedustelinkin juuri miten meidän srk:ssamme. paikallislehtien ilmoituspalstat voisivat kenties tulla nekin kysymykseen. nyt vain mielikuvitus lentämään yhteisen asiamme eteen:)

olemme päässeet jo pitkälle, joten ei anneta nimien tyrehtyä jatkossakaan:)
Vieras

#9961 Video

15.04.2013 13:25

#9953: -

Jos nyt oikein ymmärsin pikavilkaisulla, tämän adressin kannattajien on ihan ok katsoa tuo video.  Se puolustaa nykyistä avioliittojärjestelmää.

Vieras

#9962 Re: Re:

15.04.2013 13:36

#9958: - Re:

Luehan artikkeli loppuun asti !

Kysyttäessä, miten tutkimusprofessori selittäisi homoseksuaalisuuden syytä pikkulapselle jne............

Ei taida ollakaan ihan selvää pässinlihaa!


Vieras

#9963

15.04.2013 13:48

Setaa pukkaa,setaa pukkaa.
taku

#9964 Re:

15.04.2013 14:20

#9933: -

seksuaalietiikassa mikään ei oleniin varmaa kuin epävarmaa

taku

#9965 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miten vaikuttaa teidän elämään???????????

15.04.2013 14:26

#9921: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miten vaikuttaa teidän elämään???????????

kuinka niin harhaista ja tolkutonta kirjoitusvirheitä saattaa olla sen myönnän.Väitätkö sinä omaavasi absoluttisen ja ehdottoman totuuden? Niin puhuuhenkilö joka ei kykene ajattelemaan lainkaan rationaalisesti eikä tunne asiaan liittyviä näkökohtia eikä näe muuta kuin oman kapeakatseisen  näkökulmansa.Viisautta on se että tietää että ei tiedä.Huomaa että minä vain kerron oman mielipiteeni en väutä että se olisi absoluuttien totuus toisin kuin eräät täällä.Mietipä seuraavaa asiaa historiassa on eri aikoina ja eri paikoissa vallinnut hyvin erilaisia ajattelutapoja kuinka luultavaa on että SINUN AJATTELUTAPASI OLISISEAINOA OIKEA NÄISTÄ SADOISTA ERI NÄKÖKULMISTA

Virgo 92

#9966 Hirvisaarelta "riistetään" edut?

15.04.2013 14:32

#9953: -  

 En tiedä pitäisikö se taivuttaa joillekin rautakangesta ,vai  peräti takoa jo  rautapalkista ja pitäisikö sen  näkyä näin , hehkuvin tulikirjaimin: TASA-ARVOINEN AVIOLIITTOLAKI EI TULE VIEMÄÄN KENELTÄKÄÄN MITÄÄN POIS ! Tai jos joku on sitä mieltä, että joku konkreettinen etuus siinä nykyisiltä aviopareilta häviää,niin MIKÄ. Kertokoon sen nyt ilman vertauskuvia, kielikuvia, Raamattuun , pyhyyksiin, tai perinteisiin vetoamisia,tunne-ilmaisujaan ,tai kauhistelujaan. Ihan selkeästi vain: MIKÄ tai MITKÄ etuudet tippuvat heiltä tämän lainmuutoksen myötä?


Vieras

#9967 Re: Hirvisaarelta "riistetään" edut?

15.04.2013 14:43

#9966: Virgo 92 - Hirvisaarelta "riistetään" edut?

Avioliitto lakkaa olemasta avioliitto, jos siihen sotketaan kaikki homotkin mukaan! Käsite muuttuu kokonaan aivan toiseksi. Eikö sitä jo tyhmempikin huomaa!!!


Vieras

#9968 Re: Re: Re:

15.04.2013 14:50

#9962: Vieras - Re: Re:  

 On eri asia selittää seksuaali-identiteettiä lapselle kuin aikuiselle. Mutta jos diggaat Osmo Kontulasta, niin tässä hänen Kotimaan nettisivuilta poimittu kotribuutionsa "eheytyshoitoihin":

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula pitää eheyttämisterapioiden ympärillä käytävää keskustelua liian yksinkertaistavana. Kontula ei ymmärrä mihin ihmisiä ollaan eheyttämässä.

– Se mistä puhutaan, on sekavaa. Eheyttämiseen tai seksuaalisuuden hoitamiseen tuntuu kuuluvan ajatus siitä, että kaikki mahtuvat samaan kategoriaan.

Kontulan mukaan heteroseksuaalisuus mahtuu samaan lokeroon yhtä huonosti kuin homoseksuaalisuus.

– On hyvin erilaisia heteroseksuaaleja. Jotkut heterot ovat enemmän homoseksuaaleja kuin itsensä homoseksuaaleiksi identifioivat ihmiset. Eheytyskeskustelussa pelataan mielikuvilla ja palataan perussuomalaisessa hengessä maailmaan, jota ei ole koskaan ollutkaan.

Yksinkertaistukset helpottavat keskustelua mutta antavat Kontulan mukaan väärän kuvan todellisuudesta. Hän tekee itse jaon seksuaalisen identiteetin, seksuaalisten kokemusten ja seksuaalisen halun välillä ja toteaa, etteivät nämä välttämättä esiinny rinnakkain.

Hän viittaa bi- ja homoseksuaalisuutta käsitteleviä eurooppalaisia tutkimuksia luotaavassa artikkelissaan muun muassa Edward O Laumannin ja Robert T. Michaelin tutkimukseen, jonka mukaan samaan sukupuoleen kohdistunutta seksuaalista viehtymystä esiintyi miehillä puolet useammin kuin homoseksuaalista identiteettiä. Naiset tunsivat tutkimuksen mukaan seksuaalista vetoa omaan sukupuoleensa neljä kertaa useammin kuin identifioivat itsensä sen kautta.

Homoseksuaalista halua tai kokemuksia hankkineet tai homoseksuaaleiksi itsensä identifioivat vastaajat jakautuivat tutkimuksessa viiteen ryhmään. Pelkästään homoseksuaalista halua, johon ei liittynyt homoseksuaalista identiteettiä tai homoseksuaalisia kokemuksia, esiintyi puolella vastaajista. Yksinomaan homoseksuaalisesta käyttäytymisestä ilman halua tai identiteettiä raportoi vastaajista 20 prosenttia. Halusta ja identiteetistä ilman kokemuksia kertoi 10 prosenttia ja kaikista kolmesta yhdessä 20 prosenttia tutkimukseen vastanneista. Haastatelluista yksi prosentti sanoi omaavansa pelkästään homoseksuaalisen identiteetin ilman kokemuksia tai samaan sukupuoleen kohdistuvaa seksuaalista halua.

- Kyseessä on monimutkainen asia, josta on hirveän vaikea tehdä mitään yleistyksiä. Taipumukset ja preferenssit ovat hyvin yksilöllisiä. Jos on joitakin henkilöitä, jotka ovat halunneet muuttaa identiteettiään, se ei tarkoita, että kaikki olisivat samanlaisia, Kontula sanoo.

Hänen mukaansa uskonnollisuuskaan ei nykyisin liiemmin näy ihmisten seksuaalikäyttäytymisessä.

- Uskonnollisuus tulee esille lähinnä arvokysymyksissä. Sen merkitys käyttäytymistä ohjaavana tekijänä on selvästi vähentynyt koko väestön tasolla myös sellaisilla ihmisillä, jotka kokevat olevansa uskonnollisia.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/4635-professori-eheytyskeskustelussa-palataan-maailmaan-jota-ei-ole-koskaan-ollutkaan

he

#9969 Re: voi voi...

15.04.2013 15:07

#34: "järki käten" - voi voi...

Noniin, joku sentään on tajunnut. Totta tosiaan, järki käteen! Koko sukupuolineutraali avioliittolaki ajaa takaa juuri tuota, halutaan tuhota ihmiskunta. Koska JOS kaikki olisivat homoseksuaaleja niin kaikki kuolisi sukupuuttoon, sitä tässä haettiin. Onko mitään mahdollisuutta että olet messias, lihaksi tullut jumala? oi, fiksu ystävä!

Uskoakseni homot on homoja, sai mennä naimisiin tai ei. Eikä ihmis-suku kuole sukupuuttoon sen takia. Oletko myös sitä mieltä että lapsettomat heterot haluavat että ihmiskunta kuolee, koska eivät voi lisääntyä.  Miten jotain voi ärsyttää tai häiritä se että joku on homo? ettekai te hyvät ihmiset ole heteroidenkaan petipuuhista kiinnostuneita? On ihmisten typeryyttä että joku jaksaa vastustaa jotain muuta ihmistä menemästä naimisiin. Rakkaus on sukupuolineutraalia.


Vieras

#9970

15.04.2013 15:08

Himo ja Rakkaus on kaksi eri asiaa
Virgo 92

#9971 Re: Re: Hirvisaarelta "riistetään" edut?

15.04.2013 15:19

#9967: - Re: Hirvisaarelta "riistetään" edut? 

 Vaikka siis avioliiton ´käsite´laajenisikin, ei se silti muuttuisi miksikään ´aivan toiseksi´. Tämä ei kuitenkaan ole vastaus kysymykseen mitä etuja esim. Sinä ja puolisosi menettäisitte siinä , jos (mahdollisesti) kotikatunne varrella (jo nytkin) asuva lesbopari olisikin jonain päivänä aviopari ? Tuskin he teille mitään kutsua juhliinsa lähettäisivät , älä pelkää... Ei Sinun tarvitsisi heitä tervehtiä kaupassa tai kadulla,eikä olla tunteaksesikaan heitä . Voisi olla , että he eivät ensinkään välittäisi edes tutustua  Sinuun tai puolisoosi yms. avioliittonsa ´hätävarjelun liioittelijoihin ´....


Vieras

#9972 Re: Re: voi voi...

15.04.2013 15:28

#9969: he - Re: voi voi...

Koska JOS kaikki olisivat homoseksuaaleja niin kaikki kuolisi sukupuuttoon

Turhaa jossittelua.

Jos kaikki olisivat miehiä niin kaikki kuolisivat sukupuuttoon.

Jos kaikki olisivat naisia niin kaikki kuolisivat sukupuuttoon.

Siltikään et väitä, että miehenä tai naisena oleminen olisi ongelmallista.

Kaikki eivät ole miehiä, naisia tai homoseksuaaleja, joten ihmiskunnalla ei ole mitään vaaraa sukupuuttoon painumisesta.

HUOM

#9973

15.04.2013 15:30


KERRO ADRESSISTA MAHDOLLISIMMAN MONELLE. MITÄ ENEMMÄN ALLEKIRJOITUKSIA, NIIN SITÄ ENEMMÄN ADRESSI SAA HUOMIOTA TIEDOTUSVÄLINEISSÄ JA PÄÄTÖKSENTEKIJÖIDEN KESKUUDESSA!

Vieras

#9974 Re: Hirvisaarelta "riistetään" edut?

15.04.2013 15:30


Vieras

#9975 Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 15:33

#9507: fundis - Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Pahoittelut hitaasta vastaustahdista. Muutama huomio näin alkuun:

En oikein ymmärrä mitä vertaat, kun teet vertailuja eri valtioiden välillä.  Euroopan valtioiden lait perustuvat Raamatun antamalle pohjalle eli kristinuskolle.

Corpus iuris civilis, Bürgerliches Gesetzbuch, Code Civil, vuoden 1734 laki.. Raamatun sijaan Euroopan oikeusjärjestelmät ja -järjestykset perustuvat ennemminkin muokattuun roomalaiseen oikeuteen.

1600-luvun alussa tuomioistuimet velvoitettiin kanonisen oikeuden vaikutuksesta pitämään Raamatun säännöksiä virallisena oikeuslähteenä, mutta kaikki varmasti tietävät jo, miten Mooseksen lain noudattamisen kanssa valtakunnassamme kävi. Suurin vaikutus kristinuskolla lienee ollut perhe- ja perintöoikeuden saralla sekä siveellisyysrikosten määrittelyssä. Kuten nykylainsäädännöstä huomataan, kirkon ja ylipäänsä kristinuskon näkyvimpiä peukalointeja on karsittu huomattavassa määrin.

Edellisen viestin valtiovertailun tarkoituksena on osaltaan osoittaa, että vaikka maallistuminen (”Jumalan tuntemisen hylkääminen”) etenee vääjäämätöntä tahtia, en ole huomannut, että nämä valtiot kärsisivät uskonnollisempiin verrokkeihinsa nähden huomattavasti suuremmasta vääryydestä, ahneudesta, pahuudesta, säälimättömyydestä ja muista Paavalin varoittamista ominaisuuksista. Siten "Jumalan tuntemisen hylkäämisen" seuraukset näyttävät yksilötason lisäksi jäävän tapahtumatta myös yhteiskuntatasolla.

Mainitsemillasi mittareilla ei mitata ihmisten mielen hyvinvointia; masentuneisuutta, turhautumista kun ei ole työtä, yksinäisyyttä, turvattomuuden tunnetta, epävarmaa tulevaisuutta...

Jos vertaat vaikkapa inhimillisen kehityksen indeksiä onnellisuustutkimusten käppyröihin huomaat, että listat ovat pitkälle yhtenevät: