Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille.

sivusta-ajattelija
Vieras

#126 ilman meluilotuliTUSKIA

02.01.2014 13:40

Jo on aikakin  räjäyttää tämä sananmukaisesti mieletön ruudinkäryinen traditio.

Vietin uuden vuoden Berliinissä muurin murruttua 89/90. Pelkäsin kuollakseni kuin sodassa, varsinkin metrokäytävillä väijyvien ja parvekkeilta satavien paukkujen alla. Siitä lähtien olisin kieltänyt tuon päälle  räjähtävän meluilon, joka voi tuoda elämän pituisen surun sokeuden tai muun vamman seurauksena. Berliiniläinen ystäväni kertoi nyt uuden vuoden yönä, ettei Neu-Kölnissä Berliinissä uskalla ulos lainkaan, koska arabit leikkivät kadulla mölytulitussotaa. Helsingissä palaa lastentarha.

Tulitteiden räjähteet kääritään Kiinassa lasten pikku kätösin kuin karkit. Täällä nuo ruutikääröjen askartelu aiheuttaa kaiken muun tuhon lisäksi myös lintujen massakuolemia. Ilo on niistä siis todella kaukana niin siellä kuin täälläkin ja hyvin yksipuolista.

Totaalikielto olisi siis ympäristöteko monessakin mielessä, mutta jo tulitteiden myynnin täyskielto yksityisille olisi valtava edistysaskel. Lisää "ilon" uhreja emme enää kaipaa. Silmän ilolle silmä on liian korkea hinta tuosta lyhyestä ilosta.

Jotta en näyttäisi totaaliselta ilonpilaajalta voisin visualistina ehkä jotenkin hyväksyä kompromissina kollektiivisen, luovasti suunnitellun, valvotusti toteutetun ja ajallisesti rajatun ilotulituksen, jos sitä ei maksettaisi verovaroin, vaan niiden kustannuksella, jotka haluavat räjäyttää rahansa taivaan tuuliin ilomölytulitustililtä. Tulitteista syntyvän melu - ja ilmansaasteiden sekä lintujen joukkokuolemien vuoksi sekin olisi kyllä vähintäänkin arveluttavaa.

Aitoa iloa ja hyötyä nuo miljoonat tuottaisivat taatusti monin verroin enemmän lahjoitettuna jatkuvassa puutteessa elävien ILOTILILLE, josta päätyisivät mahdollisesti kotimaisten työllistävien tuotteiden ostovoimaksi Kiinan räjähdeteollisuuden tukemisen sijaan.

Vanhaa menoa kaipaavat voisivat katsella tallenteita ilotulituksista tuutin täydeltä milloin vain, mölyllä tai ilman.
Ilman meluilotuliTUSKIA onnellinen uusi vuosi voisi alkaa kaikille, jos aloittaisimme sen vaihteeksi vaikka yhteisestä hiljaisuudesta nauttien.
Silence is golden... hiljaisuuden ilo ...uusien vuosien uusi trendi?

Näkisin tässä luovan haasteeen kehittää uusia ihmislapsi/vanhus/eläin- ja luontoystävällisiä moderneja traditiota hengenvaarallisten tilalle.
Lontoossa oli jo nyt moniaistillinen tapahtuma tuoksuvine saippuakuplineen ja maukkaine lumihiutaleineen, kuitenkin vielä saasteisen räiskeen varjossa. Lisää aistejamme ja ajatuksiamme avartavia elämyksiä.


...näitä nähden aatellen...


Vieras

#127

02.01.2014 14:18

me persus suomalaiset vastutamme raketeja koska se on mamujen tapa ja lähtenyt siitä kun aina ammutaan ilmaan kun jotan juhlitaan. pois pois ählämien raketit!!!!!111
samanmielinen

#128 Re:

02.01.2014 14:24

#3: -

Joo olen samaa mieltä että yksityisten ihmisten on vähän turhaa ampua ilotulitteita, onhan se mukavempi satsata johonkin isoon ja kauniiseen ilotulite esitykseen muutenkin ja saada ihmiset juhlimaan yhdessä.. parista kirkkaasta paukusta ei tosiaan tule kuin turhaa roskaa ja rahaa palaa ilmaan.


Vieras

#129

02.01.2014 15:15

Semmosta vaan, että täällä Turussa paukkuu edelleen.
#oikeasti

#130 nyt oikeasti!

02.01.2014 15:29

Mitä helvetin kukkahattu tätien sairasta ja p*skaa pilaa tämä on jos teitä huolettaa jotkut lasten sairaalat ni syynätkää ne rahanne sinne älkääkä taivaalle..
Itse tosin paljon mielummin ammun rahani taivaalle, vaikka ihan ärsyttääkseni tuollaisia kaavoihin kangistuneita sora*illuisia kukkahattutätejä!
Äly hoi

#131

02.01.2014 16:08

En voi muuta kuin ihmetellä, miksi ilotulitteiden myyntiä ja käsittelyä ei saada luvanvaraiseksi, vaikka niiden taitamaton käsittely aiheuttaa joka vuosi kymmeniä silmä- ym vammoja, kymmeniä tulipaloja ja lähestulkoon satoja muita vahinkoja, puhumattakaan säikkyneistä koirista ja muista eläimistä.
Minun mielestäni ilotulitteiden myynti yksityisille henkilöille pitää ehdottomasti kieltää tai tehdä luvanvaraiseksi. Minusta yleinen paukuttelu pitää kokonaan lopettaa, ilotulituksen järjestäminen ehdottomasti saada ammattilaisten käsiin.
Yksi näyttävä alueellinen ilotulitus riittää juhlistamaan vuoden vaihtumista. Jokaisesta kylästä, lähiöstä tai kaupungista varmasti löytyy ammattilainen, joka voi sen hoitaa turvallisesti.
sivusta-ajattelija & allekirjoittaja

#132 Re: Joo-o...

02.01.2014 16:43

#13: Älkää viitsikö - Joo-o...

Älkää viitsikö - Joo-o, se kertoo jo koko asenteesi.

Pelkkää älytöntä vastustusta vastustamisen vuoksi ilman ainoatakaan pitävää perustetta.

Sen sijaan kannattaisi etsiä turvallista keskitietä, kompromissia, joka minimoisi vahingot ja maksimosii ilon kaikille, tulituksiinkin. Se vaatii VIITSELIÅISYYTTÄ älyn lisäksi, mutta sinä et antaisi edes toisten viitsiä, saati säästää henkiä.

Nuo itseaiheutettujen  ravinnosta, alkoholista ja tupakasta johtuvien sairauksien RINNASTAMINEN  rakettien viattomille  sivullisille aiheuttamien vammojen kanssa ONTUU tosi rankarasti, niistä ei voi puhua edes samalla viikolla, ja sinä puhut samaan hengenvetoon.

Lasku kylläkin molemmista tulee veronmaksajille, mutta muuten sinulla menee puurot ja vellit tosi pahasti sekaisin. Ei mitään logiikkaa. Jos juhla kaipaa viattomia  kuolonuhreja, sokeita ja raajarikkoja ( vähättelevästi vain kaikenlaista harmia), ainakin minulta siinä menevät juhlatunnelmat taivaan tuuliin, ja onni Kankkulan kaivoon. Itku aivan liian lyhyetä ilosta.

 

Ehkä sinun pitäisi ensin itse kokea meluilotuliTUSKAA, ennen kuin todella kykenet asettumaan siitä kärsivien asemaan.

En voi estää sinua hankkimasta itsellesi suolalla korkeaa verenpainetta, rasvoittamasta aorttaasi, tuhoamasta maksaasi, maksoi mitä maksoi, koska se olisi mahdoton tehtävä. Kukaan ei myöskään voi kieltää saati estää vielä nopeampaa itsemurhatapaa

Ehkä kuitenkin on mahdollista järjestää turvallisempia tapoja katsella pimeältä taivaalta värillisiä visioita.Katri-Helenalle riittää pelkkä tähtitaivas. Voisimmeko ehkä tyytyä jopa samaan?

Yritä itsekin viitsiä ajatella, tai sallia se ainakin muille. Ja yritä myös viitsiä lukea ensin toisten harkittuja ehdotuksia, jos omista on puute.

En löydä kirjoituksestasi ainoatakaan todella raketavaa ajatusta. Vain marinaa ja uhmaa, sen kyllä lapsikin osaa. Sama pätee täällä kyllä aika moneen muuhunkin kontrollin vastustajaan. Yritä aikuistua. Ehkä  vielä ehdit,  ennen kuin joudut holhouksen alaiseksi.

Tuntuu, että tarvitset sitä jo nyt, itsehän jopa pyydät.

Sen sinulle kyllä suon. Paukut vaan pois, pikkemies? oletan. Miksiköhän

 

Uusivuosi

#133 Idioottimainen adressi

02.01.2014 16:59

Vastustan ehdottomasti tätä ehdotusta, kuten muitakin yrityksiä rajoittaa yksilöiden vapautta. Ylilyönnit ilotulitteiden suhteen ovat yksittäistapauksia ja jo nykyinen lainsäädäntö kieltää ilotulitteiden luovuttamisen alaikäisille. Ongelma on siis lähinnä valvonta joka on olematonta esim ilkivallan suhteen.

Tällaisenaan ainoa mitä tämä ehdotus ajaa on kollektiivista syyllisyyttä ja kieltoa myös sille suurelle massalle jotka käyttävät ilotulitteita vastuullisesti ja lakien mukaisesti.

Mitä tulee koiriin ja muihin lemmikki-eläimiin, realiteetti on se että meillä on aivan yhtä suuri oikeus harrastaa ilotulitteita kuin mitä teillä on oikeus omistaa lemmikki-eläintä. Jos teillä on oikeus kieltää meidän harrastukset, pitäisi meillä vastavuoroisesti olla oikeus kieltää lemmikkien omistaminen (pl. esim palveluskoirat joille on oikea tarve).

Vieras

#134

02.01.2014 17:06

Kyllä nyt riittää nämä rakettituhot, postilaatikot taivaan tuuliin, jäteastiat murusiksi, ja sitten muka aikuisten hommia, kun eikös näitä pitänyt olla vain täysi-ikäisillä. Kielletään kun kerran sitä itse kerjäävät!

Vieras

#135 Re: nyt oikeasti!

02.01.2014 17:08

#130: #oikeasti - nyt oikeasti!

Edustava kannanotto paukkujengiltä.


Vieras

#136

02.01.2014 17:40

Pohjois-Espoossa paukuttelu alkoi joulunpyhinä. Uudenvuodenaattona räiskittiin pientaloalueella toisten pihojen nurkilla, täysin huomioimatta etäisyyttä lähimpiin rakennuksiin (meidän taloomme vähän toistakymmentä metriä) tai tuulensuuntaa (navakka tuuli puhalsi tuosta paukuttelupaikasta suoraan meille!). Uudenvuodenpäivänä paukuttelua kuului vielä iltakahdeksan aikaan. Eli se niistä ohjeista ym. Ei jaksa ymmärtää, miksi tällainen terrori saa jatkua!
Sinisade

#137 Re: Idioottimainen adressi

02.01.2014 17:44

#133: Uusivuosi - Idioottimainen adressi

Koirat tai muut lemmikit eivät aiheuta toisten talojen ja asuntojen tuhopolttoja. Ohjeita ei noudateta aikarajojen ja ikärajoitusten suhteen, joten miksi pitäisi hyväksyä tällainen terrori?

Uusivuosi

#138 Re: Re: Idioottimainen adressi

02.01.2014 17:58

#137: Sinisade - Re: Idioottimainen adressi

Koirat ovat kuitenkin käyneet ihmisten - varsinkin lasten - kimppuun, joten samalla logiikalla nekin ovat vaarallisia.

Olen samaa mieltä ettei "terroria" pidä hyväksyä, mutta ei myöskään pitäisi kollektiivisesti syyllistää niitä jotka noudattavat ohjeita jne ja rajoittaa kaikkien hauskanpitoa. Eli lähtökohta pitäisi olla että noudatataan lakeja ja ne jotka rikkovat paikkoja/aiheuttavat tuhoja pitää saada vastuuseen.


Vieras

#139

02.01.2014 18:00

Tänä vuonna paloi mm päiväkoti. Ja ihan turhaa...
anykki

#140

02.01.2014 19:15

Hahaha! Eikö muuta enää keksiny? Perutaan kaikki juhlat muutenki! Juhannuksenaki hukkuu niin paljon ihmisiä, että vesistöt ois kyllä parempi kieltää.. Ja sitäpaitti ne roomalaiset kynttilät on jo kielletty.
miksi

#141 Kielletään kaikki

02.01.2014 19:37

Ihanaa että suomessa on noin paljon aktiivisia kieltäjiä ja holhoojia. Eihän se haittaa että kiellolla menetetään
Muutama kymmenen työpaikkaa tai valtio menettää taas jokusen miljoonan verotuloja. Pitäisi myös kieltää tupakointi
alkoholi, autoilu,lemmikkieläimet,sauna jne.
Surullista tässä on että tämä ilotulitekielto tulee varmasti jossain kohtaa.
Suomessa kun on tapana että vähemmistöt päättävät enemmistöjen asiat.
Not a Rocket Man

#142 Järjenkäyttöä, kiitos

02.01.2014 19:55

Sivusta-ajattelija "Tulitteiden räjähteet kääritään Kiinassa lasten pikku kätösin kuin karkit. Täällä nuo ruutikääröjen askartelu aiheuttaa kaiken muun tuhon lisäksi myös lintujen massakuolemia. Ilo on niistä siis todella kaukana niin siellä kuin täälläkin ja hyvin yksipuolista"

Täyskielto on ainoa oikea ratkaisu. Valmistus on ihmisrääkkäystä, paukuttelu myös eläinrääkkäystä. Kaupungit lakkauttavat sivukirjastoja, huonontavat sairaiden, vanhusten, koululaisten palveluja, ruokaa jne. Mutta seteleitä on varaa poltella taivaalle tuhansia euroja/kaupunki.

HULLUJEN HOMMAA
YHTEISkunta on yhteinen.

#143 En ole ilotulitteiden kannalla, mutta

02.01.2014 21:01

Samalla asenteella voitaisiin kaikki muukin kiva kieltää, esim. vappu tai juhannus näinäkin juhlina saa lukea onnettomuuksista. Koiratkin voitaisiin kieltää, sillä nekin ovat välinnä hyökänneet ihmisen kimppuun. Teräaseetkin voisi kieltää, sillä veitsiä käytetään viikottain toisen ihmisien vahingoittamiseen, tähän kategoriaan kuuluu siis myös keittiöveitset. Jos nyt oikeasti ajattelee aivoillaan, niin lähes kaikki mahdollinen voitaisiin kieltää koska kyllä aina löytyy jokin keino millä aiheuttaa vaaraa toiselle, tai itselleen. Miksi löytyy aina se joukko ihmisiä, joka ei itse pidä jostain asiasta niin se pitäisi kieltää kaikilta muiltakin. Nyt kun luin kommentteja huomasin, että täälläkin suurin osa vastustajista ovat koiranomistajia. Mitä jos joku ei pidä koirista ja koirien ulkoiluttaminen kiellettäisiin? Tai kiellettäisiin vaikka sen vuoksi, että osa koiranulkoiluttajista ei poimi koiransa jätöksiään ja siksi ulkoiluttaminen pitäisi kieltää kaikilta vain osan hölmöilyn takia, sama pätee tässä ilotulitue jutussakin. Liikenteessä jotkut käyttäytvät tyhmästi, vaikka toiset noudattavat lakia ja käyttävät päätään. Pitäisikö yksityinen autoilu kieltää? Tai polkupyöräily? Voitte itse elää fantasiamaailmassanne, mutta muistakaa että tässäkin valtiossa teillä on yli viisi miljoonaa kanssaeläjää joiden kanssa tulisi tulla toimeen.

Life is not always fair, deal with it.

Vieras

#144

02.01.2014 23:05

Nuo julkiset ilotulitukset sais riittää, jos nyt on ihan pankko kuulla ja nähdä paukuttelua.
Kansalaisaloite

#145 Kansalaisaloite!

03.01.2014 07:17

Tekisikö joku virallisen kansalaisaloitteen? Veisin asiaa eteenpäin aktiivisesti mutta en osaa sellaista tehdä.

Vieras

#146

03.01.2014 07:59

Ehdotan ,että lopetetaan kaikenlaisten ilotulitteiden valmistaminen suomessa kokonaan,ja maahantuonti kielletään.Kuntien varat ohjataan uudelleen,kun säästyvät polttamiselta.


Vieras

#147

03.01.2014 08:34

Liikaa vaaratilanteita, tuhoa ja kärsimystä sekä rahat voisi käyttää hyödyllisemminkin.
Luvan varaiseksi Uuden vuodeen raketit

#148 uuden vuoden raketeista

03.01.2014 09:53

Uuden vuoden raketteihen nimismiehen lupa joita ei kaikki maailman tohelot saisi ostaa ja ampua.
Uuden vuoden raketteihin pitäisi laittaa luvan varaiseksi nimismieheltä lupa niin kuin aseiden panoksiin,aseisiin. Rakettien rahatkin voisi laittaa UUTEEN LASTENSAIRAALA HANKKEESEEN koska Entinen lastensairaala Helsingissä on aikansa elänyt. SEuraaviakin hyväntekeväisyys kohteita on olemassa: Lastenklinikoiden Kummit, Lasten syöpäosastot.
ampuma-aika 18-02

#149 Kieltämisestä tässä ei ole kyse, vaan lain noudattamisesta

03.01.2014 12:47

Turhaanhan täällä riidellään, koska suurin osa on kuitenkin samaa mieltä:
Ongelmaa ei edes olisi jos aikarajoituksia noudatettaisiin. Koiranomistajat kyllä selviävät kahdeksasta tunnista, mutta ongelma onkin ne paukut joita ammutaan aikarajojen ulkopuolella, kaksi viikkoa ennen ja jälkeen uuden vuoden. Niitä paukkuja eivät eläintenomistajat pysty ennakoimaan, ja niistä eniten vahinkoa eläimille tulee. Kukaan ei kai ole niin itsekäs, että julkisesti täällä kieltäytyy yhteisen edun vuoksi tehtyjen lakien noudattamisesta? Ilotulitteita ei muuten olekaan syytä kieltää.

Vieras

#150

03.01.2014 13:00

oli se taas hieno aatto. n.8tuntia pitää sylissä hysteeristä koiraa peläten, että se saa sydänkohtauksen.Rakettipelko alkoi, muuten, muutama vuosi sitten kun teinit pamauttelivat ennenaikojaan ja papatit tai mitkä lie tulivat kohti. Eli kitos heille ja vanhemmilleen. Ja kiitos myös niistä kaikista tulipaloista, jotka nyt aiheutitte. Saatiin taas "vähän" lisäkustannuksia meidän hyvinvointivaltioon. Toivottavasti saitte huvinne! ps. Ideanpoikanen teille, jotka pamauttelusta tykkäätte; käykää vaikka Syyriassa tms. maassa jossa sota.Saatte todellakin huvinne...Mielestäni ainoastaan ammattilaisten käsiin ja tietyssä paikassa. Ja se 8 tunnin stressi voi koiralle olla kohtalokas, omistaja kyllä selviää. Siitä ajasta. Se onki sitten toinen juttu jos rakas ystävä menehtyy..

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…