STOP Ortelan koulun lakkautukselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista STOP Ortelan koulun lakkautukselle!.

Satu Nieminen
Adressin tekijä

#51

18.05.2014 17:09

Tero Nurminen

#52 Rautalankaa, pliis.

18.05.2014 20:06

En ymmärrä, miten toistaiseksi sisäilmaltaan terveen Ortelan koulun lakkauttaminen auttaisi tässä tilanteessa. Siis siirrettäisiin 140 koululaista terveestä koulusta toisiin kouluihin, vaikka muutenkin on pulaa väistötiloista, kun on niitä väistötiloja oikeastikin tarvistevia koululaisia.
Tuohan on aivan järjen vastaista, joten joku muu syy täytyy olla tässä lakkautushalussa takana.
Häpeä asuu Hämeenlinnassa

#53 Ottakaahan jo järki käteen

19.05.2014 15:45

Kaupungin päättäjille, lasten ja nuorten lautakunnalle, tilaajapäälliköille:

Ottakaa jo vihdoin järki käteen ja tehkää mikä oikein on. Ilmoittakaa, että homekoulut korjataan ja muut toimivat koulut pidetään ennallaan. Hoidettakoot niiden remontit asteittain ja tarpeen mukaan. Kyllä siihen pystytään, mikäli vain tahtoa riittää. Olette aiheuttaneet jo nyt peruuttamatonta harmia Hämeenlinnan kouluissa. Olkaa ns. miehiä ja lopettakaa vielä pahemman kiusan tekeminen.

Kumpi on tärkeämpi asia, jättikoulujen synnyttämisestä saatu suuruudenhullu "sulka" omaan hattuun vai Hämeenlinnan koululaisten hyvä arki? Tiedätte kyllä, mikä on oikein. Toimikaa sen mukaan.
Häpeä asuu Hämeenlinnassa

#54 Re: Rautalankaa, pliis.

19.05.2014 15:48

#52: Tero Nurminen - Rautalankaa, pliis.

Tero osuu naulan kantaan. Mitä enemmän tämän asian taustoista kuulee, sitä häpeällisemmältä, itsekkäämmältä ja häikäilemättömämmältä oman edun tavoittelulta koko prosessi alkaa tuntua. Tämän esityksen valmistelu ei nimittäin kestä päivänvaloa.

Lumperi

#55 Hyvää arkea

19.05.2014 18:15

Mielestäni tällaisen sekamelskan synnyttäminen kaupungin koululaisten keskuuteen on jo itsessään suuri häpeä ja sen synnyttäjiltä suoranainen virkavirhe. Tilaajajohtajat Karrimaa, Rimpelä ym. ovat osoittautuneet epäpäteviksi hoitamaan omaa työtään. Esiteltyä saatiin kolme vaihtoehtoa, joista yksi jo esittelyvaiheessa todettiin toteutuskelvottomaksi. Miksi sellaista sitten edes esitettiin? Tahdottiinko vain luoda näennäisiä vaihtoehtoja sille suunnitelmalle, joka todella tahdottiin runnoa läpi? Kahta jäljelle jäävää vaihtoehtoakaan ei ole missään vaiheessa esitetty todellisiksi vaihtoehdoiksi, vaan koko ajan on ollut hyvin selvä halukkuus toteuttaa nimenomaan se vaihtoehto, jossa terveitä kouluja lakkautetaan suurten jättiyksiköiden tieltä.

Kaupungin työntekijöille suunnatussa infossa on ilmeisesti annettu valheellista tietoa, kaikkien vaihtoehtojen kustannusarviot on jätetty kertomatta, parin suurkoulun rehtorit ovat kuulemani mukaan kertoneet työntekijöilleen, että tämä kyseinen vaihtoehto on se, joka tulee toteutumaan ja on jo käytännössä varma. Mistä heille on tämä tieto kerrottu? Miksi he vaikuttavat kulisseissa kasvattamassa näitä kouluja entisestään?

Tiedotus on ollut ala-arvoista, esiintyminen ylimielistä ja aikataulu on ilmiselvästi hätiköity. Muutaman yksittäisen valtuutetun nettiviesteissään hokema "objektiivisuus" ei muuta asiaa miksikään. Terveiden, toimivien koulujen lakkauttaminen on asia, joka ei selittelyllä muuksi muutu.

Enää ei ole mielestäni kyse siitä, mikä vaihtoehto toteutuu. Kaupunki on luvannut kuunnella asukkaitaan, ja asukkaat ovat tehneet mielipiteensä selväksi. Nyt olisi aika toimia kaupunkilaisten mielipiteen mukaisesti. Relevantiksi kysymykseksi jää, kuinka kyseiset tilaajajohtajat voivat enää jatkaa työssään, vai voivatko? Kuinka epäpäteviksi kaupungin johtavien virkamiesten pitää osoittautua, ennen kuin heiltä voidaan vaatia työhuoneidensa avaimia takaisin?

Missä vaiheessa voimme odottaa kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajien tai kaupunginjohtajan ensimmäistä järkiperäistä, ei-ylimielistä ja jämptiä kannanottoa asiaan? Kuinka kauan kaupunkimme koululaisia ja koteja aiotaan tässä epätietoisuudessa pitää?


Jönni

#56

19.05.2014 19:04

Onhan tämä jo melkoista henkistä väkivaltaa. Terveitä ja toimivia kouluja roikutetaan löysässä hirressä vuosikaupalla millaisilla visioilla sattuu. Vanhemmat, koulujen henkilökunta ja etenkin lapset kärsivät kohtuuttomasti. Toivotaan, että lautakunnalla ja viime kädessä valtuustolla on tervettä järkeä oikeasti tasapainoisen kouluverkon ylläpitämiseksi ja Lapsen hyvän päivän toteuttamiseksi.
Minna

#57 Re: Re: Re: Re: Salomäen Altti!

20.05.2014 08:02

#38: Altti Salomäki - Re: Re: Re: Salomäen Altti!

Miksi nykyiset päättäjät sitten ovat tekemässä uusia hölmöjä päätöksiä? Suurkoulu ei ole oppilaan etu. Onko tullut mieleen oppilaiden henkinen hyvinvointi? Pienessä koulussa koko yhteisö voi paremmin.

Ja kyllä sitä paha mieli tulee, kun on Ortelan touhuissa mukana ollut pitkään ja nyt sitä ollaan lopettamassa. Koulu on koko meidän "kylälle" tärkeä. Kannattaisi käydä oikeasti tutustumassa erilaisiin vaihtoehtoihin, tutustua koulujen oikeaan arkeen ja toimintaan ennen päätöksen tekoa.

Ratkaisuna olisi pienten koulujen säilyttäminen ja niiden korjaaminen tarpeen mukaan. Ei Tuomelakaan oppilaita vedä määräänsä enempää. Radan varteen ollaan rakentamassa uusia taloja, minne niiden asukkaiden lapset menevät? Sairion alueen talot vaihtavat omistajia nuorempiin, sieltä tulee lisää lapsia. Minne heidät sijoitetaan?

Vai haluaakohan joku kaupungin herroista siitä Hätilästa itselleen tontin hyvältä paikalta?

 

 

Minna

#58 Re: Pieni koulu joutaa mennä

20.05.2014 08:16

#14: Vieras - Pieni koulu joutaa mennä

Jos nyt puhut Ortelasta, niin koulu on täysin muuttunut. Henkilökunta on nuorta ja motivoitunutta. Aiemmin olen itsekin joutunut poikani takia aikamoiseen ongelmatilanteeseen hänen silloisen opettajansa kanssa, mutta silloinkin saimme tilanteen selväksi jonkin aikaa väännettyämme. Silloin kiusaaja vaihtoi koulua.

Mitenkäs ison koulun kiusaamiset? Kiusaaja pysyy samassa pihapiirissä, vaikka vaihtaisitkin luokkaa.

Kannattaisi päivittää tietosta, nykyinen Ortela on aivan ihana paikka koululaisille.

Pistää vihaksi

#59 Demokratiaako?

20.05.2014 09:43

Jos asiaa mietitään päättäjien puheiden perusteella, niin mitään perusteita Ortelan, Myllymäen tai Luolajan koulujen lopettamiseen ei ole. Päättäjäthän haluavat tehdä päätökset nimenomaan lasten ja nuorten ehdoilla ja heitä kuunnellen. Nyt selkeä viesti on, että lapset, nuoret ja näiden lasten ja nuorten vanhemmat eivät halua vaihtaa omaa toimivaa kouluansa suurkouluun.Jos Hämeenlinnan päättäjät väittävät toteuttavansa demokratiaa, pienet koulut säilyvät ja homekoulut korjataan. Vai menevätkö nämä tähän samaan suuruudenhulluuteen kuin Tiiriön SCC ym.
Haluaako suurkouluja muut kuin Kiemunki, Rimpelä, Karrimaa ja suurkoulujen rehtorit? Mitä virkaa on Unesco-koulu statuksesta, jos sitä ei kunnioiteta, vaan tunnustuksen jälkeen koulu lopetetaan ja hyvä työilmapiiri tuhotaan upottamalla se suurkouluun. Nämä päättäjät tuhoavat vanhan koulukaupungin maineen lopullisesti unohtamalla niin näiden koulujen, kuin koko kaupungin kouluhistorian.

Vieras

#60

20.05.2014 10:07

Jos Ortela jyrätään,jyrätään sitten samassa hengessä,estetiikka vihaten,Hämeen linnan edustan vanhat arvopuutalot,kuten Ortelan arvopuukoulu-miljöö,"Vaahteramäki" eemeleineen ja iidoineen!


Vieras

#61

20.05.2014 19:17

Melko erityistä ettei asian valmisteluvaiheessa oltu yhteydessä kouluihin. Sieltähän sitä oikeaa asiantuntemusta olisi löytynyt. Se että homma vietiin läpi suhmuroiden, lisää kyllä huomattavasti epäluottamusta kouluverkkouudistuksen kaikkiin vaiheisiin. Lisäksi 78 prosenttia Hämeen Sanomien kyselyyn vastanneista vastusti koulujen lakkautuksia. Luulisi sen jotain painavan. Vai minkälaisia ihmisiä tänne Hämeenlinnaan oikein halutaan?
Annika

#62 Miettikää nyt vielä

21.05.2014 04:55

Tarkoitushan on antaa lapselle hyvä päivä, näinhän siellä lasten ja nuorten lautakunnassa mainitaan. Kuka sen lasten hyvän päivän tuntee parhaiten? Lapset itse. Ja lapset ja nuoret haluavat pieniä koulja, ei suurkoulua.
Hämeenlinna myös mainostaa sloganilla "hyvä arki asuu Hämeenlinnassa". Nyt kuitenkin vaikuttaa että ei se asu jos kansalaisia ei kuunnella, tai heidän mielipiteistään ei välitetä ja tehdään päätöksiä joita lapset, nuoret ja heidän perheensä ei halua.

Hämeen sanomissa osa lasten ja nuorten lautakunnan jäsenistä sanoi, että kansalaisten mielipiteellä ei ole väliä, koska he ajattelevat tunteella, ja tunteella tätä asiaa ei voi ratkaista. Jos 78% haluaa pieniä ja keskisuuria kouluja, pitäisi tällä olla jotain vaikutusta.JOs asia on taloudellisesti sama, rakennetaanko uusia suurkouluja, vai peruskorjataanko pienet, niin tottakai se on se tunne puoli joka ratkaisee. Lapsilla ja nuorillakin on tunteet joita ei voi tässä asiassa ohittaa.

Hämmästytti vasemmisto puolueiden linja suurkoulujen ajamiseen, olen tähän asti kuvitellut, että porvaripuolueet haluaa suuria yksiköitä. Mutta tiedänpähän nyt keneen ei kansalaisten mielipiteet vaikuta, mutta äänestämiskäyttäytymiseeni vaikuttaa nimenomaan se kuunnellaanko mielipidettäni.
Altti Salomäki

#63 Re: Re: Re: Re: Re: Salomäen Altti!

21.05.2014 07:42

#57: Minna - Re: Re: Re: Re: Salomäen Altti!

Hei Minna (ja muut),

Maanantaina valtuuston iltakoulu ja eilen lautakunta keskustelivat tästä aiheesta hyvin pitkät istunnot. Näkemykset ovat olleet hyvin yhteneviä. Henki on ollut hyvä eikä minkäänlaista vastakkainasettelua tässä asiassa ole syntynyt. Eri vaihtoehtojen vaikutukset on haluttu selvittää ja saada niistä tarvittavat tiedot. Sitä mukaa, kun tiedot ovat täsmentyneet, ovat päättäjät muodostaneet mielipiteensä jo hyvin pitkälle.

Lautakunnan jäsenet kertoivat omat näkemyksensä julki jo sunnuntain Hämeen Sanomissa. Meillä on ollut eniten tietoa ja näkemyksiä asiasta, jos verrataan esimerkiksi valtuutettuihin, koska me keskitymme vain tähän yhteen osa-alueeseen. Eilisen lautakunnan kokouksen edetessä pidimme ryhmäkokoukset välissä ja totesimme, että lautakunnalla on jo nyt yhteinen näkemys siitä, miten kokonaisuus haluttaisiin toteuttaa.

Kuten Hämeen Sanomissa tänään kerrottiin, lautakunta laati vaihtoehtojen rinnalle neljännen valmisteltavan vaihtoehdon. Siinä nykyiset koulut korjataan ja niissä jatkuisi alakoulutoiminta. Nummelle tulee yhtenäiskoulu, kuitenkin huomattavasti pienempänä kuin vaihtoehdossa yksi on ajateltu. Kaurialan yläkoulu korjataan ja sitä tarvittaessa laajennetaan hieman. Sen sijaan Lyseon yläkoulu lopetetaan ja oppilaaksiottoalueet muokataan uusiksi siten, että yläkoulut ovat jatkossa HYK, Kauriala, Ahvenisto ja Nummen uusi yhtenäiskoulu.

Lisäksi valmistelua laajennetaan siten, että koulukiinteistöjen korjauksia suunniteltaessa otetaan huomioon esiopetuksen, sote-palveluiden ja kasvua tukevien palveluiden sijoittaminen koulukiinteistöjen yhteyteen. Tilojen monikäyttöisyydellä voidaan paremmin varautua tulevaisuuden tarpeisiin ja kehittää kaupungin strategiaa vastaavalla tavalla koulukeskuksia.

Tämä esitys on se, mitä me lautakunnan päättäjät haluamme. Esitys on lautakunnan yhteinen. Kokousteknisistä syistä muutosesityksestä äänestettiin äänin 10 puolesta, 0 vastaan, 1 jäsen poissa, ja minulla oli kunnia esitellä esitys lautakunnan puolesta.

Olen yrittänyt tuoda täällä ja muuallakin esiin, että päätökset tässä asiassa eivät ole täysin arvovalintoja tai mielipideasioita vaan koulujen korjaus vaatii suunnitelman, joka voidaan viedä läpi halutussa ajassa. Tätä tarkoitin myös HäSan haastattelun kommentilla että mielipiteet eivät korjaa kouluja.

Lautakunnan nelosvaihtoehto tulee nyt osaksi valmistelutyötä muiden vaihtoehtojen rinnalle ja virkamiehet keräävät siitäkin päätöksentekoa tukevat tiedot, kuten miten oppilaaksiottoalueet muuttuvat, millä aikataululla korjaukset voidaan tehdä ja etenkin lapsivaikutusten arvioinnin kaikkien neljän vaihtoehdon osalta. Sen jälkeen tiedämme, onko tämä meidän mielipiteemme sellainen, joka voisi korjata koulut. Toivottavasti on, koska se vastaa omaa mielipidettäni täysin.

Maanantain mielenosoitus oli hienosti järjestetty ja siitä kiitos kaikista kouluista mukanaolleille. Se vahvisti mielikuvan siitä, että koulut ovat lähiyhteisöllisyyden kannalta olennaisen tärkeitä aikana, jossa hirveän paljon vastaavia yhteisiä asioita ei enää ole.

Altti

altti@outlook.com

Annika

#64 Hyvä näin

21.05.2014 11:33

No niin, tämähän kuulostaa jo hyvältä. Eli Myllymäen, Luolajan ja Ortelan koulut säilyisivät. Nyt kun vielä saadaan valtuutetut hyväksymään muukin vaihtoehto kuin se ensimmäinen, kun tosiaan huhujen mukaan eräät rehtorit ovat jo puhuneet varmana pienten koulujen siirtymistä heidän kouluihinsa.

Vieras

#65

21.05.2014 15:18

lasten lähikoulu!! Tunnen monta perheellistä ja tiedän kuinka autottomalle käy vaikeaksi!! Ja KOTIKOULU!!
Pienikin on tärkeä

#66 Päätös lähenee

03.06.2014 17:06

Toivottavasti tuo Altin kommentissa esillä ollut lautakunnan tahtotila pitää vielä ensi viikolla lanulan kokouksessa. Tänään kun Rimpelä ja Karrimaa toivat esille vaihtoehto nro 5, jossa Ortela ja Kaurialan yläkoulu lakkautettaisiin. Alueiden elinvoimaisuuden lisäämisen painottaminen kouluverkkoasiassa ja samaan hengenvetoon lähikoulujen lakkautaminen on jotenkin ristiriitaista. Ja missä on asukkaiden kuuleminen, asiakalähtöisyys...

Altti totesi aikaisemmin hyvin mielenilmaukseen liittyen:
" Se vahvisti mielikuvan siitä, että koulut ovat lähiyhteisöllisyyden kannalta olennaisen tärkeitä aikana, jossa hirveän paljon vastaavia yhteisiä asioita ei enää ole."

Toivon lautakunnalta ja valtuustolta viisaita päätöksiä juuri tuota lähiyhteisöllisyyttä arvostaen!
Suvi

#67 Rimpelällä vakaa aikomus lakkauttaa Ortela

03.06.2014 18:02

Jep, oli varsin mielenkiintoinen keskustelutilaisuus Ruununmyllyn koululla tänään. Tuli tunne, ettö Rimpelä haluaa väkisin runnoa läpi Ortelan lakkauttamisen. Olisiko syynä "iso tontti", jonka puolivahingossa mainitsi, kun kysyttiin mitä rakennuksille tapahtuisi, jos koulu lakkautetaan... liekö jo kaavailtu taloja tilalle? Toivottavaa olisi, että jokainen jolle asia on tärkeä, laittaa lautakunnan jäsenille sähköpostilla perustellun mielipiteensä. Osoitteet löytyvät tästä viestiketjusta muutama viesti taaksepäin.

Runskilaisen äiti

#68 Re: Rimpelällä vakaa aikomus lakkauttaa Ortela

03.06.2014 20:15

#67: Suvi - Rimpelällä vakaa aikomus lakkauttaa Ortela

Olin myös paikalla Ruununmyllyllä ja jäi sellainen huono fiilis, että Rimpelä ja Karrimaa ovat jo hengessään päätöksensä tehneet. Enemmön tuntui olevan näennäistä kuulemista alueen asukkaiden ajatukset. Murheellista, jos näissäkin päätöksissä painaa vain raha (kovat arvot) ja inhimillisyyttä & lasten parasta (pehmeät arvot) ei huomioida. Koko kouluverkkouudistus on kokonaisuus, jota ei mielestäni voi pilkkoa siten, että pedagogisia asioita ja lasten hyvinvointia ei kunnolla huomioida. Paikalla olisi pitänyt olla laajempi "asiantuntijoiden" joukko kaupungilta (virkamiestaholta).

Ruununmyllyn koulun sisäilma-asiaan ei kyllä järkevää vastausta saanut. Se kuulostaa ja näyttää todelta, että kantakaupungin koulut ovat huonossa kunnossa. Remontit pitää hoitaa niin, että ei olla heti kohta taas remontoimassa samoja kohteita.

Älkää lakkauttako toimivaa pikkikoulua! Älkää liioin lyökö rahoiksi Ortelan koulun tontilla - sellainen fiilis jäi Rimpelän lipsautuksesta!!

 

 

 

 


Vieras

#69

03.06.2014 20:30

Hyvin erikoista kaikkien vaiheiden jälkeen, että Rimpelä ja Karrimaa ovat yhä suu vaahdossa jyräämässä Ortelaa. Lautakunta oli huolellisesti oman vaihtoehtonsa rakentanut, mutta ei. Vielä pitää kehittää jostain vaihtoehto 5, jotta saadaan Ortela nurin. Täytyykin perehtyä tarkemmin näihin veijareihin.
Jouni Simula

#70 Yhteenvetoa

03.06.2014 20:56

Pientä yhteenvetoa minultakin Ruununmyllyn tilaisuudesta. Lasten- ja nuorten lautakunta on laatinut neljännen vaihtoehdon, jossa alakoulutoiminta jatkuu Ortelassa. Tänään kaupungin tilaajajohtaja Markku Rimpelä esitteli Ruununmyllyssä oman ehdotuksensa numerolla 5, jossa Ortelan koulu lakkautettaisiin.

Markku Rimpelä on siis Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja, joka tekee ehdotuksia erilaisiin hankkeisiin liittyen, mutta hän EI SIIS PÄÄTÄ ASIOISTA. Hänellä on tietysti omat taustavaikuttajansa ja intressiryhmänsä, jotka hänen ehdotustensa sisältöön vaikuttavat. Päätökset tekee viime kädessä kuitenkin kaupunginvaltuusto lautakuntien esitysten pohjalta.

Lanulan kokous on 10.6.2014, joten tuleva viikko on tärkeä heihin vaikuttamisen kannalta. En usko, että Rimpelän ehdotus menee mitenkään läpi, mutta joka tapauksessa nyt on tärkeää olla lähipäivinä yhteydessä lanulan jäseniin. Kaupungin sivuilta löytyy helposti heidän muut yhteystietonsa, mutta tässä valmis sähköpostin jakelulista:

satu.aaltonen@hameenlinna.fi, irma.taavela@gmail.com, helena.lehkonen@gmail.com, kalle.virtanen64@gmail.com, altti@outlook.com, veera.oksanen@hotmail.com, petri.paju@lskl.fi, jukkapekka.hamalainen@hotmail.com, jukka.sorvari@gmail.com, mirka.soinikoski@gmail.com, kyllikyky@hotmail.com

Valtuusto tekee varsinainen päätöksen asiassa lanulan päätösesityksen pohjalta käsittääkseni loka-marraskuussa. Jos lanula tekee huonon päätösesityksen 10.6.2014, pitää heti sen jälkeen alkaa todella vahvasti vaikuttamaan kaikkiin muihinkin valtuuston jäseniin. Siellä on esim. vahvoja mielipidevaikuttajia, jotka jäivät viime vaaleissa muutaman äänen päähän eduskuntapaikasta. Heille jokainen ääni ensi kevään vaaleissa on elintärkeä.
Jouni Simula

#71 Markku Rimpelän lipsahdus

03.06.2014 21:04

Niin ja viitaten kommentteihin #67, #68 ja #69, niin minäkin kuulin tilaisuuden jälkeen tuon Markku Rimpelän lipsahduksen: "ei siihen mitään sunnycarcenteriä ole tulossa, mutta Ortelan koulun alue on tietysti asumiskaavoituksen kannalta arvokasta aluetta".
Markkinoiden voimissa vain draivia

#72 Rikostutkinta?

04.06.2014 01:05

Täyttääkö tällainen toiminta jo rikoksen tunnusmerkit?

Viittaan Rimpelän ja Karrimaan tämäniltaiseen esitykseen, jossa Ortelan koulu lakkautetaan.

Osaako joku lainoppinut sanoa, voiko poliisille tehdä tutkintapyynnön ko. virkamiesten työkoneille ja sähköposteihin? Aika moni tässä vaiheessa vahvasti epäilee kytköksiä rakennusliikkeisiin ja ennalta tehtyihin sopimuksiin ja lahjontaan. Mitään vastausta meille kansalaisille ei tullut siihen, miksi koulu pitää lakkauttaa.

Kyseiset henkilöt eivät koulun lakkautuksesta päätä, mutta jonkun tahon hanketta tässä ilmiselvästi ja vahvasti ajetaan.

jo vain

#73 Kytkykauppaa?

04.06.2014 01:46

Kiinteistö Oy OP talo, varsinainen jäsen Antti Karrimaa.
Mielenkiintoista

#74 Kiinteistö Oy OP-talo/Karrimaa

04.06.2014 07:36

Kiinteistö Oy OP-talo
Hämeenlinna

Virallinen toimiala
Asuntojen vuokraus

Käyntiosoite
Saaristenkatu 3, 13100 HÄMEENLINNA

Vastuuhenkilöt - Kiinteistö Oy OP-talo
Nimi Rooli
Matti Kalevi Niemelä toimitusjohtaja
Juha Antero Isosuo puheenjohtaja
Antti Olavi Karrimaa varsinainen jäsen
Yrjö Sakari Pispala varsinainen jäsen
Jarmo Olavi Kulmala varajäsen
Tapio Johannes Korkeamäki varajäsen
vieras

#75

04.06.2014 07:58

Eikös Ortelan koulu ole saanut jonkun tunnustuksen (Unicef tms)? Käsittääkseni ainoa koulu Hämeenlinnassa? Näinkö sitä arvonimeä kohdellaan? Koululla on ikääkin reilu 100v. Itselläni pisti myös korvaan tuo lausahdus hyvästä ja kallista tonttimaasta ja kaavoituksesta eilisessä tiedotustilausuudessa... Asian esittelijät olivat kovin ylimielisiä ja tympääntyneitä koko asiasta puhumiseen. Itsekin epäilen lasten hyvinvointia suuressa koulussa, tukitoimet tuovat taas lisäkustannuksia. Ja entäpä se virhemarginaaliprosentti? Asia ohitettiin aika huutamalla ja diaa vaihtamalla turhan nopeaan, loppujen lopuksi kaikki ehdotukset ovat samanhintaisia. Samoin se, jotta Ortelan koulun lasten pitäisi mahtua tulevaisuudessa myöskin Tuomelaan/Hykkiin yläasteelle, ohitettiin sanomalla, että eivät he sinne kaikki millään mahdu..! Turha vedota siihen, että Ortela tarvitsee tulevaisuudessa korjauksia, kaikkea pitää korjata välillä, parempi enemmin kuin myöhemmin.