Vaadimme Paula Risikon, Terhi Kilven sekä Pekka Puskan eroa!

raastin
Vieras

/ #115

10.02.2011 11:39

"Meidän perheessä ketään ei rokotettu eikä rokoteta jatkossakaan näissä THL:n turhissa rokotuskampanjoissa. Tarpeelliset otetaan, mutta miksi ihmeessä pitäisi riskeerata ihmisten hyvinvointi lääkefirmojen hyvinvoinnin kustannuksella."

Riskeerata ihmisten hyvinvointi? Lääkkeet on siksi olemassa, jotta hyvinvointi toteutuisi suuremmalla todennäköisyydellä. Kaikki tämä on vain todennäköisyyslaskentaa.

Kun sikainfluenssa oli rantautumassa Suomeen, arvioiden mukaan n. 10-30% työikäisistä saisi tartunnan ja joutuisi ehkä pitämään pari päivää vapaata.

Siinä sitä sitten ollaan, kun pahassa tapauksessa kolmannes työikäisistä menee saikulle.

Kukaan ei voi koskaan täysin sanoa, että moniko säästi henkensä näillä rokotuksilla/säästyi tartunnalta joka voi olla hengenvaarallinen. Jos narkolepsia tapauksia (jotka eivät johtuneet varmuudella rokotteesta) on 50 ja samalla pelastettiin 30 ihmisen henki, oliko homma hoidettu hyvin vai huonosti? Entäs tilanne 50:40 tai 50:100?

Uudesta Tiede-lehdestä bongasin pienen tilastotiedon:

"USA:ssa kuolee vuosittain 100 000 lääkkeiden haittavaikutuksiin."

Mitä tämä teissä herättää? Pitäisikö leuan loksahtaa auki ja sitten heti nousta barrikadeille ja polttaa porukalla joka helvetin lääkefirma alas?

Vai voisiko olla niin, että jos näitä lääkkeitä ei jaettaisi esim. juuri USA:ssa ollenkaan, miljoonia kuolisi vuodessa. Elikkä 1+1 voidaan laskea, kumpi on pahempi:

A) Ei oteta synteettisiä lääkeaineita => miljoonia kuolee
B) Otetaan synteettisiä lääkeaineita => 100 000 kuolee lääkkeen sivareihin.


Ja ne, jotka paasaavat, että ihmisten kuuluukin sairastaa influenssoja, en ehkä olisi niin varma onko hyvä asia, että ihminen kerran vuodessa saa virustartunnan. Tämän hetkisen tiedon mukaan sydän- ja verisuonitautien taustalla on ainakin osaksi virusten aiheuttamien infektioiden aikaansaama verisuoniston matala-asteinen inflammaatio.