Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

(A)

/ #235 Re: Re: Ei pidä paikkaansa

19.03.2013 15:05

#227: Elämää suurempi - Re: Ei pidä paikkaansa

Tässä sinulle oikotie onneen:

1) Tiedostat, että oikeassa aikuisten maailmassa havaintoja maailman luonteesta saa esittää niin paljon kuin haluaa, mutta jotta niillä olisi minkäänlaista uskottavuutta, niitä tukemassa tulisi olla tukenaan konkreettisia todisteita ja tutkimustietoa. Tämän lisäksi havaintoja ja todisteita tulee vertaisarvioida, tutkia lisää ja hioa lopulliseen muotoonsa ehkäpä vuosikausia Todistustaakka on teorian esittäjällä, ei suinkaan sen kieltäjillä; muutenhan koko jutussa ei olisi mitään järkeä.

2) Nykyisen tutkimustiedon valossa todisteita näkymättömien jättiläistaikurien olemassaolosta ei ole. Siis ei ainuttakaan. Eikä ainoankaan, Thorista Jehovaan. Sen sijaan näiden hahmojen sävyttämät versiot maailmankaikkeuden luonteesta on osoitettu käytännössä yksinomaan vääriksi, siis näillä em. ihan oikeilla tieteellisillä metodeilla, ei mututuntumalla tai "mutta kun haluan kovasti sen olevan näin, koska pelkään kuolemaa" -argumentein.

3) Nämä asiat ymmärrettyäsi sinulla on kaksi loogista vaihtoehtoa:
a) toteat, ettei ajatteleva ja rationaalinen ihminen yksinkertaisesti voi pitää sitä todennäköisenä tai realistisena ajatuksena, että näkymättömiä jättiläistaikureita olisi olemassa. Jatkat elämääsi ateistina, ehkä kuitenkin joitakin raamatun osia filosofiseen ajatteluun käyttäen, muttet koskaan kuvittelisikaan pyrkiväsi rajoittamaan muiden ihmisten elämää MILLÄÄN tavalla kirjan perusteella.

b) Toteat, että vastoin parempaa harkintakykyä tai järkeä, uskot silti, että näkymätön jättiläistaikuri on olemassa, ja että käytännössä jokainen ihmisen harjoittama tiede (historia, biologia, arkeologia, paleontologia, fysiikka yms.) on väärässä maailman luonteesta. Tiedostat, että tällainen uskomus tekee sinusta normaalin ja rationaalisen ihmisen silmissä mielipuolen, ja jättäydyt suosiolla ulos julkisista keskusteluista, joissa pohditaan ihan oikeiden ihmisten oikeuksia.