Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #8541 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hienoa! Tasa arvolla valehdellaan.

10.04.2013 08:47

#8537: REHELLISYYTTÄ - Re: Re: Re: Re: Re: Hienoa! Tasa arvolla valehdellaan.

Pysyppä sinä totuudessa ja kerro miksi valehtelette tasa-arvo sanalla.

Tasa-arvotematiikasta on kannattajien puolelta keskusteltu tässä ketjussa jo useasti aiemmin, muttei viesteihin ole kertaakaan tullut vastausta. Täydellisen hiljaisuuden sijasta on vaihtoehtoisesti saatu joskus solvauksia ja henkilöönkäymistä, kuten sinäkin näytät jälleen tekevän.

Lainauksia aiemmista postauksista:

Virallistettuja parisuhteita (avioliittoa ja rekisteröityä parisuhdetta) koskevan normituksen tarkoituksena on säätää yhteiskunnallisesti hyväksyttäville parisuhteille annettavista oikeuksista ja velvollisuuksista. Institutionalisoituja sääntelykohteita ovat nykyisellään

a)      täysi-ikäisten,

b)      toisilleen läheistä sukua olemattomien,

c)       siviilisäädyltään naimattomien tai eronneiden,

d)      samaa tai eri sukupuolta olevien ihmisten muodostamat parisuhteet.

Nämä kriteerit täyttävät, kahden ihmisen väliset intiimisuhteet oletetaan lähtökohtaisesti luonteeltaan sellaisiksi, että niistä ei seuraa vahingollisia, haitallisia tai muita epätoivottavia yhteiskunnallisia tai yksilötasolla ilmeneviä seurauksia yhteiskunnassa.

Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan samanlaisia asioita on kohdeltava samalla tavalla. Institutionalisoidut parisuhteet jaetaan tällä hetkellä kahtia puolison sukupuolen mukaan. Lähestymistapaa voidaan pitää kyseenalaisena.

Parisuhteita koskevassa tarkastelussa peilaamista harjoitetaan suhteessa avioitumiskelpoiseen heteroseksuaaliseen parisuhteeseen, sillä se on sääntelykohteen arkkityyppi ja parisuhdemuoto, joka ainoana saa hyväkseen kaikki parisuhdelainsäädännössä näihin intiimisuhteisiin liitettävät oikeudet ja velvollisuudet. Jos yhteiskunnassa on osoitettavissa parisuhteita, jotka toiminnaltaan, rakenteeltaan, tehtäviltään ja vaikutuksiltaan rinnastuvat aviopareihin, on johdonmukaista ja yhdenvertaisen kohtelun kannalta oleellista, että aviopareja koskeva sääntely ulotetaan koskemaan ehdot täyttävät parit.

Tasa-arvoisessa avioliittolaissa on kyse yhteiskunnassamme jo vakiintuneesti hyväksyttäviksi katsottujen parisuhteiden tasa-arvosta.

Sen sijaan nykyisellä avioliittolailla ja raamatullisella avioliitolla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Paavalin opetuksen mukainen puolisoiden tasa-arvo ei ole tasa-arvoa nykyihmisen ymmärtämässä merkityksessä. Tasa-arvoisessa avioliitossa ei ole jumalallisen oikeuden mukaan määriteltyä puolisoiden valtahierarkiaa tai vallanalaisuussuhdetta. Uskonnosta irtautunut avioliittolakimme on huomioinut kristinuskossa vallitsevan opin vaimon alaimaisuudesta kaikessa ja kirjannut siksi 2.2 §:ään kummankin puolison oikeuden päättää omista asioistaan. Avioliittolakiin integroitu "tasa-arvo-kortti" nimenomaan rikkoo raamatullista näkemystä vastaan.