Oulun tulee luopua Kallioparkista

Sampo Anttila
Korkeasaari

/ #10 Paikkoja parkkitalolle on!

21.12.2007 14:31

Oulussa kallioparkkia éi tarvita; ruuhka-aikoinakin parkkipaikkoja löytyy jos jaksaa kävellä 100m liikkeeseen.

Huoltoajoilla parkkia ei voi perustella; huoltoajo kun voidaan järjestää muuhun aikaan kuin ruuhka-aikoihin.

Kallioparkissa pakokaasut johdetaan Otto Karhin puiston tuuteista suoraan kesksutan sydämeen! Aivan; ei ne pakokaasut minnekään häviä vaikka autot häviävät!

Terveyskeskuksen nurkalla Saaristonkadulla on loistavasti tilaa isolle uudelle parkkitalolle. Se voidaan rakentaa osin maan alle; sieltä alikulku "Anttilan" nurkille suoraan ydinkeskustaan. Varmasti halvempi vaihtoehto!

Käsittääkseni 70-luvun jlk kallioparkkia pidettiin riskialttiina ja sitä kyllä tutkittiin. Eipä riskit ole minnekään hävinneet; nyt ehkä oletetaan osaavan vähentää riskejä ja toisaalta varmasti oletetaankin että härdellejä syntyy.

Alkuperäisessä suunnitelmassa jalankulku yms. tilat puuttuivat. Ne halutaan vielä piillottaa suunnitelmiin, koska ne kasvattavat kustannuksia merkittävästi!

Kallioparkissa ei ole mitään hyvää; se ei ole ympäristöteko ja toisaalta kannustaa lisäämään yksityisautoilua kun sitä pitäisi vähentää.

Keskustaa tulee kehittää maan pinnalla mieluummin kuin tehdä palveluksia peltilehmille. Ihmisten näkökulmasta siis.

Kallioparkin rampin rakennus aiheuttaa suurta haittaa liikkeille ja liikenteelle; se tehdään n. 100m pitkänä avolouhoksena räjäytyksineen. Ei kuulosta hauskalta.

Ainakin itse haluan pistää kapuloita rattaisiin. Kehoitan kaikkia tekemään valituksia asiasta Oulun kaupungin rakennusvirastoon.